Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ.ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΑ

Με επιστολή του ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μπαλάφα για την χρηματοδότηση των 140.000 € για την αποκατάσταση των ζημιών της μεγάλης πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι ανάγκες αποκατάστασης είναι πολλαπλάσιες και θα πρέπει το υπουργείο να φοντίσει για την περαιτέρω επιχορήγηση του Δήμου.    http://monemvasia.gov.gr/LinkClick.aspx…

Ξεκίνησε η ετήσια ακινησία του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Εκτός δρομολογίων βγήκε από σήμερα το ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, το οποίο σήμερα το μεσημέρι μεθόρμισε στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για να ξεκινήσει την ετήσια ακινησία του. Σύμφωνα με το κεντρικό πρακτορείο της LANE SEA LINES στα Κύθηρα, το πλοίο θα επιστρέψει στα δρομολόγια του στις 19/12.
πηγή  http://www.ellinikiaktoploi
Photo : ellinikiaktoploia.net
Photo : ellinikiaktoploia.net

Αναγκαία η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μολάων

Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτη Βαχαβιώλο,στο ΕΚΑΒ Τρίπολης και κοινοποιείτε στο Υπουργείο Υγείας, στην 6η ΥΠΕ,και στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Σπάρτης, αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου Μολάων σχετικά με την αδυναμία κάλυψης και προώθησης έκτακτων περιστατικών λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και οδηγών και ζητάει να δημιουργηθεί σταθμός ΕΚΑΒ με έδρα το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Φωτογραφία του Μιχαλης Καρουνης.


ΘΕΜΑ: Δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων.
Κύριε Πρόεδρε,
Αιτούμεθα τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ με έδρα το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Μολάων, για τους εξής λόγους:
Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας το Γ.Ν.-Κ.Υ. Μολάων, το Κ.Υ. Νεάπολης και τα Περιφερειακά Ιατρεία, σε ετήσια βάση εξυπηρετούν χιλιάδες ασθενείς όχι μόνο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου αλλά και των όμορων Δήμων Ελαφονήσου και Ευρώτα.
Η ύπαρξη ενός μόνο οδηγού ασθενοφόρου, καθώς και η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, που πρέπει να συνοδεύει τους ασθενείς, καθιστούν αδύνατη την κάλυψη των έκτακτων περιστατικών. Το ΕΚΑΒ Σπάρτης που έχει πληρώματα ασθενοφόρων σε ετοιμότητα, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες.
Καθημερινά γίνονται δρομολόγια προς Αθήνα, αλλά με τις μεγάλες ελλείψεις σε οδηγούς, τα Κ.Υ. και τα Π.Ι. αν ζητήσουν ασθενοφόρο προς το Γ.Ν. Μολάων, δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα ή οδηγός, με αποτέλεσμα να μείνουν άνθρωποι αβοήθητοι κυριολεκτικά στο δρόμο με μεγάλο κίνδυνο της ζωής τους.
Με αυξανόμενες τις ανάγκες της περιοχής, που καλύπτει το Γ.Ν. Μολάων και το Κ.Υ. Νεάπολης, λόγω και των χιλιάδων επισκεπτών, αφού οι Δήμοι, από τον όμορο Δήμο Ελαφονήσου έως το απομακρυσμένο Κυπαρίσσι και τα Βελανίδια, είναι τουριστικοί, καθίσταται αναγκαία η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Μολάων.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος

Ηρακλής Γ. Τριχείλης

ADELIN WEB TV "H ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΠΑΝΑΓ..ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ 13/11/2015


Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "FHILOXENIA" 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ.Εξασφαλίστηκε η πλήρης κάλυψη του κόστους για την δωρεά προς το Δήμο μας του εκπληκτικού ομοιώματος του Μηχανισμού των Αντικυθήρων σε κλίμακα 4:1


Μια μεγάλη επιτυχία εξασφάλισε ο Δήμος μας στο πλαίσιο των επαφών του Δημάρχου στη Θεσσαλονίκη. Μετά από μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, εξασφαλίστηκε η πλήρης κάλυψη του κόστους για την δωρεά προς το Δήμο μας του εκπληκτικού ομοιώματος του Μηχανισμού των Αντικυθήρων σε κλίμακα 4:1 που έχει σχεδιάσει το Τμήμα Μηχανολόγων του ΑΠΘ και η ερευνητική ομάδα των Καθηγητών Κυριάκου Ευσταθίου και Ιωάννη Σειραδάκη.
Το κόστος του ομοιώματος ανέρχεται σε 16.000€ πλέον Φ.Π.Α. και θα καλυφθεί ως εξής:
- 10.000€ από το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων των Μεταλλείων Χρυσού Χαλκιδικής σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
- 6.000€ από την εταιρεία κατασκευής του ομοιώματος 3d SolidForms με έδρα τη Θεσσαλονίκη
Τα ανωτέρω συμφωνήθηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη με την ομάδα του Καθηγητή κ. Ευσταθίου και τον εκπρόσωπο του Σωματείου των Μεταλλείων Χαλκιδικής που έγινε το πρωί της Παρασκευής 13/11 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Ο Δήμος Κυθήρων θα τοποθετήσει το ομοίωμα σε κατάλληλο χώρο, θα το πλαισιώσει με πλούσιο εποπτικό υλικό και σε συνεργασία με το ΑΠΘ και την ερευνητική ομάδα θα το παρουσιάσει στο κοινό τον προσεχή Μάιο με αφορμή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων. Η μόνιμη τοποθέτηση του ομοιώματος στα Κύθηρα θα σταθεί αφορμή για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί και τη δημιουργία ενός μοναδικού εκθεσιακού χώρου, καθώς το ομοίωμα δεν θα υπάρχει πουθενά αλλού. Σε συνεργασία με το ΑΠΘ θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια και λοιπές εκδηλώσεις με στόχο την προβολή και εξωστρέφεια της συγκεκριμένης ενέργειας.
Η προσφορά του Σωματείου Εργαζομένων των Μεταλλείων Χαλκιδικής επιτεύχθηκε μετά την εκτενή δημοσιότητα που δόθηκε στην εκδήλωση της περασμένης Τετάρτης.
Ο Δήμος Κυθήρων εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και τη Διοίκησή της, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Χαλκιδικής "Αγία Βαρβάρα" κ. Γεώργιο Χατζή, το ΑΠΘ και την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή κ. Κυριάκου Ευσταθίου, την κατασκευάστρια εταιρεία και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης που θα σταθεί αρωγός στο όλο εγχείρημα.


Προσκόμιση Μητρώου Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων για το Πρόγραμμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2015.

1                Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας ενημερώνει τους παραγωγούς του Νομού μας και της Νήσου Κυθήρων, ότι όσοι εξ αυτών έχουν αιτηθεί του προγράμματος της Εξισωτικής Αποζημίωσης κατά την υποβολή της Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2015 και έχουν στην κατοχή τους Ζωικό κεφάλαιο αποτελούμενο από Αιγοπρόβατα, βάση του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., θα πρέπει να ολοκληρώσουν άμεσα την διαδικασία που απαιτείται για την απογραφή στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων στις ακόλουθες ημερομηνίες, ανάλογα με τον τρόπο επιλογής της απογραφής. 

Όσοι κτηνοτρόφοι επιλέξουν να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιο αιγοπροβάτων της εκμετάλλευσης τους ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2015. 

Όσοι κτηνοτρόφοι επιλέξουν να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιο αιγοπροβάτων της εκμετάλλευσής τους μέσω της οικείας Κτηνιατρικής Αρχής, πρέπει να προσέλθουν σε αυτή έως τις 27 Νοεμβρίου 2015, ώστε να ολοκληρωθεί η καταχώρηση στην ΚΒΔ έως τις 11 Δεκεμβρίου 2015.

Με το πέρας της παραπάνω διαδικασίας και για την ολοκλήρωση του φυσικού φακέλου της Εξισωτικής Αποζημίωσης, θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να προσκομίσουν άμεσα αντίγραφο του ενημερωμένου παλαιού και νέου τύπου μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων, στα γραφεία μας στη Σπάρτη, Λεωνίδου 113 και στα κατά τόπους γραφεία μας (Γύθειο, Σκάλα, Μολάοι, Νεάπολη).

Οι παραγωγοί της Ν. Κυθήρων μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Συνεταιρισμό Ποταμού Κυθήρων.

«Πλεόνασμα» αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας

0000000000Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας ανταποκρινόμενο με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στο δράμα των προσφύγων και ευαισθησία στο με αρ. πρ. 5020/29-10-2015 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στα νησιά Λέσβο, Χίο και Κω.

Με την αρωγή των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και των μαθητριών και συντονίστρια της δράσης τη δασκάλα της Β΄ τάξης κα. Παλέστρα Αντωνία, οι προσφορές των μαθητών και των μαθητριών της σχολικής μας μονάδας συγκεντρώθηκαν, ταξινομήθηκαν, ομαδοποιήθηκαν και συσκευάστηκαν σε περισσότερα από 45 χαρτοκιβώτια με κουβέρτες, ρούχα, αδιάβροχα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, παιδικό γάλα και βρεφικά είδη και προωθήθηκαν στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου προς αξιοποίηση και διανομή.

Η σχολική μας μονάδα παρουσίασε με αυτό τον τρόπο και έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα μετανάστευσης, προσφυγιάς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς κατά την περυσινή σχολική χρονιά υλοποίησε με επιτυχία τόσο σχετική ημερίδα, όσο και αντίστοιχο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα το ρατσισμό, τη μετανάστευση και την ξενοφοβία, σε διδακτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Μια ακόμη εθελοντική δράση στέφθηκε με επιτυχία κι ευχόμαστε να υπάρξουν μιμητές…

Πηγή  http://www.report24.gr

5

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες απο την ΕΛΜΕ Λακωνίας…

0000000000ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 Ενημερωτικό δελτίο

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λακωνίας ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της, τους μαθητές των σχολείων αλλά και τους συμπολίτες μας, για την συνεχιζόμενη ανταπόκριση στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Στις 3 Νοεμβρίου παραδόθηκε για αποστολή πλούσιο υλικό σε φάρμακα, κουβέρτες, είδη προσωπικής φροντίδας, τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, σακίδια,σκεπάσματα κ.α.. Η βοήθεια στάλθηκε δωρεάν μέσω της εταιρείας Γενική Ταχυδρομική στους φορείς Ηλιαχτίδα και ΜΚΟ Αγκαλιά στην Μυτιλήνη, Εθελοντές Κιλκίς – Θεσσαλονίκης Πρόσφυγες Ειδομένη στο Κιλκίς και Αλληλεγγύη Κως στην Κω. Έχουμε ήδη πακετάρει και θα αποστείλουμε νέο  φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια αυτές τις μέρες.

Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι τα είδη καλοκαιρινής ένδυσης και υπόδησης θα δοθούν στο γραφείο της “Βοήθειας στο σπίτι” για τη βοήθεια συμπολιτών μας.

Εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη μας, ενεργά κι όσα είναι σε σύνταξη, στις δραστήριες συμπολίτισες, στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης και στα μέλη της ομάδας Αctivate now για τη βοήθεια τους στο πακετάρισμα όλου αυτού του υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η  ΕΛΜΕ Λακωνίας συνεχίζει να συγκεντρώνει τα είδη που αναφέρονται παρακάτω στα γραφεία της Αγησιλάου 5, Σπάρτη, κάθε Τρίτη  στις 8-9 μμ.

Επίσης η κατηγοριοποίηση και το πακετάρισμα των ειδών θα γίνεται κάθε Δευτέρα στις 8 – 9 μμ  στον ίδιο χώρο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, αν επιθυμείτε να βοηθήσετε στο πακετάρισμα ή και οργανωτικά την προσπάθεια μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6938030566 και 6978481417.

Είδη που συλλέγονται:

Τρόφιμα

Βρεφικές τροφές σε βαζάκια (φρούτα και λαχανικά), γάλα μακράς διαρκείας και γάλα εβαπορέ σε μικρές συσκευασίες, θρεπτικές κονσέρβες χωρίς κρέας (να μην χρειάζονται ανοιχτήρι), μπάρες δημητριακών και παστέλια, ξηρούς καρπούς, θρεπτικά μπισκότα, χυμούς σε μικρή συσκευσία.

Ρούχα (*ΜΟΝΟΝ* ότι αναφέρεται. Όχι “ρούχα γενικώς” γιατί δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα χώρου και χρόνου στους κατά τόπους εθελοντές!)

Αδιάβροχα, μπουφάν, φούτερ & φόρμες, ζεστά μάλλινα (πουλόβερ, κασκόλ, γάντια, σκούφους) για παιδιά και ενήλικες.

Παπούτσια κλειστά για περπάτημα και αθλητικά *ΜΟΝΟΝ*(όχι τακούνια, πέδηλα κλπ.), για παιδιά και ενήλικες.

Σακκίδια πλάτης, υποστρώματα, υπνόσακους.

Είδη για βρέφη (μπιμπερό, πιπίλες, στρωματάκια για άλλαγμα, μάρσιππους).

Παρακαλούμε βοηθήστε στοχευμένα.

Δαβάκης προς Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: “Η αλήθεια είναι πικρή αλλά πρέπει να λέγεται…”

trakter
Άμεση ήταν η απάντηση του Θανάση Δαβάκη στη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τα επίσημα στοιχεία που αυτή κοινοποίησε σχετικά με τις αγροτικές πληρωμές που έγιναν στο νομό μας από τις αρχές του έτους.
Όπως αναφέρει ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, “κατανοούμε την αμηχανία που προκαλούν οι απαντήσεις των κυβερνώντων στις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, οι οποίες μεταφέρουν κάθε φορά, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, την αγανάκτηση των λακώνων αγροτών για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικαιούχων τόσο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και από τον ΕΛΓΑ.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας προκαλεί όμως το κοινό αίσθημα, διότιδίνει μια εικόνα εύρυθμης λειτουργίας και κανονικότητας. Μας δίνει την αίσθηση ότι οι λάκωνες αγρότες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα αντιμετώπισή τους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ορισμένοι θέλουν να παρουσιάζουν και βοά ο τόπος για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο, για τις πληρωμές που θα γίνονταν αλλά ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί.
Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τις εκκρεμότητες στην πληρωμή της εκκαθάρισης της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014, που αφορά ένα πολύ μεγάλο μέρος των λακώνων αγροτών, καθώς επίσης και τις αποζημιώσεις για τα ΠΣΕΑ του 2011 και τον παγετό του 2015, που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί. Επιπλέον αναφέρουμε ότι πρόσφατα έγιναν οι πληρωμές (όπως πχ τα βιολογικά του 2012) που αφορούσαν αρκετούς λάκωνες αγρότες, δηλαδή εννέα και πλέον μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωνε σε απάντηση σχετικής μας ερώτησης (449/4-3-2015) ότι η εξισωτική του 2014 θα πληρωνόταν τέλη Μαΐου του 2015 και οι συμπληρωματικές πληρωμές προηγουμένων ετών θα καταβάλλονταν στις αρχές του Μαΐου. Στις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις ακόμα περιμένουμε την απάντηση του κ. υπουργού…
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι η έλλειψη αξιοπιστίας στα λόγια και στις εξαγγελίες της, καθότι όλα έχουν διαψευστεί, γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το κατά πόσο θα τηρηθούν αυτά που υπόσχεται ο κ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για την απρόσκοπτη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2015 περί τα τέλη του Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.
Θέλω να πω στους συμπολίτες της νομαρχιακής επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι το αγροτικό ζήτημα δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται, όσο σκληρή και αν είναι, γιατί μσς κάνει καλύτερους…”.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ BORGO SERATO

Ο δρόμος για το Κλειστό Βούργο.
Ο Αρχιστράτηγος και ο άγιος Αθανάσιος στο Βούργο.
Στο Βούργο ο ερειπωμένος ναός του αγίου Βασιλείου.
Ο Θεολόγος, ο άγιος Νικόλαος και η αγία Αικατερίνη. Βυζαντινή τοιχογραφία στον άγιο Φίλιππο.
Η οικία Καλούτση.
Η παλιά πόλη στη Χώρα Κυθήρων περιοριζόταν στη Φορτέτσα πάνω στο φρούριο και στον οχυρωμένο οικισμό κάτω από το φρούριο, στο Borgo Serato. Aυτοί οι δύο οικισμοί που επικοινωνούσαν μεταξύ τους κάποτε, όταν έσφυζαν από ζωή, περικλείουν ένα αρχαιολογικό θησαυρό με 18 ναϋδρια και τοιχογραφίες από το 14ο αι, πολυτιμότατα μνημεία της βυζαντινής και μεταβυζαντινής αγιογραφίας και μάλιστα της Κρητικής Σχολής. Ένα από αυτά τα ναϋδρια είναι αφιερωμένο στο Χρυσόστομο και κάποτε ήταν ιδιόκτητο της οικογενείας Βενιέρη. Ο ναός είναι διπλός. Το δεύτερο κλίτος είναι αφιερωμένο στον άγιο Φίλιππο που γιορτάζει την επομένη ημέρα. Ο ναός του Χρυσοστόμου είναι καμαροσκέπαστος με πελεκητούς πωρόλιθους κατά το ισοδομικό σύστημα. Στο αρκοσόλιο δεσπόζει η παράσταση του αγίου Γεωργίου με το «αναπετάριν» που ανεμίζει στους ώμους του και στην κόγχη η Παναγία Καρδιοβαστάζουσα. Δεξιά εντός πλαισίου μια ολόσωμη γυναικεία μορφή, παράσταση κεκοιμημένης με σχετική επιτάφια επιγραφή. Ο ναός κατά το 18ο αι. λειτουργούσε σαν μια μικρή ενορία και εντός γίνονταν ενταφιασμοί, όπως και σε όλες τις ενορίες σε εποχές που δεν υπήρχαν δημοτικά κοιμητήρια.
Πηγή 
Eleni Harou
Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου ήρθαν στο Χρυσόστομο και πήραν το τραταμέντο τους.
Στο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
Βυζαντινές τοιχογραφίες στο Χρυσόστομο, ο άγιος Γιώργης και η Παναγία Καρδιοβαστάζουσα.


Ο ερειπωμένος ναός του Αγίου Δημητρίου με μεταβυζαντινές τοιχογραφίες

Απο το Μέσα Βουργο με θέα το βουνό των Αγίων Ακίνδυνων και το σπήλαιο του Εγκρεμνου.

Ο Τσιριγώτικος άρτος με το μέλι και τα μυρωδικά.

Οι ναοί του Αγίου Ιωάννου Δραπανεζου, Αγίου Γεωργίου, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και Αγίου Φιλίππου.

Τα φθινοπωρινά άνθη στολιζουν την εικόνα του Χρυσοστόμου




ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΠΑΝ.ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ.ΠΡΟΕΔ.ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 12/11/2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ Κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ADELIN TV.ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ