Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν

Ο Θάνος Αξαρλιάν θα ήταν σήμερα 49 χρονών, αν δεν τον δολοφονούσαν οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη στις 14 Ιουλίου του 1992. Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε. Η διαρκής μάχη κατά της τρομοκρατίας αποτελεί εθνικό και δημοκρατικό μας καθήκον, το οποίο υπηρετεί την ελευθερία και υπηρετείται από την ενότητα.

Δυστυχώς κάποιοι, δεν διδάχθηκαν τίποτα και ακόμη και τους προηγούμενους μήνες οργάνωναν διαδηλώσεις υπέρ του εκτελεστή του 20χρονου τότε φοιτητή και τα προηγούμενα χρόνια του έδιναν άδειες για να επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος.  Ημέρες μνήμης σαν τη σημερινή υπογραμμίζουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της απόλυτης καταδίκης κάθε μορφής βίας και τρομοκρατίας από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις χωρίς αστερίσκους και μισόλογα.

ΚΚΕ:Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και με αυστηρές προϋποθέσεις, που θα τις διασφάλιζε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας και όχι να αξιοποιείται ως “εργαλείο” συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών, ενίσχυσης του “κοινωνικού αυτοματισμού” και διώξεων σε βάρος εργαζομένων, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση.

Χαρδαλιάς: Έως και 7πλασιασμός κρουσμάτων σε νησιά – Υποχρεωτικό self και rapid test σε εργαζόμενους

 


Η εκτίναξη κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα τα οποία προς το παρόν περιορίζονται στην αύξηση των test και των ελέγχων. Ποιοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε δύο τεστ την εβδομάδα. Τι θα γίνει στις κατασκηνώσεις

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής-  ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Ο ίδιος, αφού αναφέρθηκε στο νέο επιδημιολογικό χάρτη, τόνισε ότι στην Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο στην Κρήτης έχει τριπλασιαστεί στο Ρέθυμνο έχει και διπλασιαστεί, ενώ μεγάλη αύξηση εντοπίζεται επίσης σε Ίο, Σαντορίνη και Πάρο.

Από το Σάββατο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε αυτές τις έξι περιοχές στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει να κάνουν ένα self και ένα rapid τεστ την εβδομάδα.

Ακόμα δεν απέκλεισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε αυτές τις περιοχές που έχουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο, αλλά όπως ανέφερε έχουμε τη δυνατότητα να τα αποφύγουμε, τηρώντας με προσοχή όλα τα μέτρα.

Στο κόκκινο έξι νησιά

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τη λήψη μέτρων που σχετίζονται με το τέστινγκ, κατά την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων οι Π.Ε. Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, καθώς οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, με συγκεκριμένα μέτρα προς εφαρμογή για την ενίσχυση του τέστινγκ, λόγω υψηλότατου επιδημιολογικού φορτίου.

«Η κατάσταση σε αυτές τις έξι περιοχές επιβάλλει απ’ όλους μας εγρήγορση και μας θέτει σε συναγερμό».

Τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο

Από αύριο, Σάββατο, και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα γίνεται εκτεταμένο τέστινγκ στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρδιαλιάς.

Ειδικότερα, από το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις εν λόγω περιοχές, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα: μία με self test και μία με rapid test.

Θα πρέπει να δηλώνουν το αποτέλεσμα την ΕΡΓΑΝΗ.

Υποχρέωση για τεστινγκ δύο φορές την εβδομάδα –μία με self test και μία με rapid test– θα έχουν και τα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Το μέτρο αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους και στον περιορισμό της διασποράς του ιού, όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι θα ισχύσει για τις κατασκηνώσεις

Για τις κατασκηνώσεις αποφασίστηκε:

– Αρνητικό τεστ rapid 48 ωρών ή PCR 72 ωρών για εργαζόμενους και κατασκηνωτές κατά την είσοδο,
– self test μία φορά την εβδομάδα για τα παιδιά,
– οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δύο τεστ την εβδομάδα: ένα self και ένα rapid
– δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια εκτός έκτακτης ανάγκης ή αποχώρησης παιδιού

www.in.gr

ΕΠΑΜ:Ας παλέψουμε όλοι μαζί για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!


 

ΤΑ ¨ΞΕΤΡΥΠΩΣΑΝ¨ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΤΑ ΛΑΓΩΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ



Εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην Ικαρία

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -13- δενδρύλλια κάνναβης, -29- φυτά κάνναβης και το χρηματικό ποσό των -1.450- ευρώ

Εντοπίστηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Ευδήλου στην Ικαρία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη χθες (14-07-2021) στην Ικαρία, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν σε δασώδη έκταση στην παραπάνω περιοχή και κατασχέθηκαν:

  •  - 13- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,35 έως 1,2 μέτρα,
  •  -29- φυτά κάνναβης, καλλιεργούμενα σε γλάστρες και
  •  φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους -3- γραμμαρίων,

Σε αυτοσχέδια κρύπτη του δράστη σε παρακείμενο χώρο, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

  •  ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -210- γραμμαρίων,
  •  -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  •  -4- κινητά τηλέφωνα,
  •  το χρηματικό ποσό των 1.450- ευρώ,
  •  συσκευή καπνίσματος κάνναβης και
  •  -4- συσκευασίες με σπόρους κάνναβης και μανιταριών.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, τα προαναφερόμενα φυτά και δενδρύλλια καλλιεργούσε ο δράστης, με σκοπό τη συγκομιδή κάνναβης και τη διάθεση της σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.




ΚΑΛΑΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:Εκριζώθηκαν -1.925- δενδρύλλια κάνναβης και -210- νεαροί βλαστοί

 


Εντοπίσθηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινή δασώδη περιοχή στον Κάλαμο Αττικής

Εκριζώθηκαν -1.925- δενδρύλλια κάνναβης και -210- νεαροί βλαστοί

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, σε δύσβατο σημείο σε ορεινή δασώδη περιοχή στον Κάλαμο Αττικής , φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

Πρωινές ώρες της 8-7-2021, πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω τόπο αστυνομική επιχείρηση, όπου εντοπίσθηκαν και εκριζώθηκαν -1.925- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -10- έως -75- εκατοστά, -210- νεαροί βλαστοί κάνναβης και κλαδιά κάνναβης βάρους -530- γραμμαρίων.

Στο χώρο της φυτείας, εντοπίσθηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών.

Φαίδων Βόβολης. Ήμασταν 50.000 χθες στο Σύνταγμα. Μόλις Αρχίσαμε!

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ !

Οι πληροφοριες για την Αθηνα μιλούν πως το πληθος ήταν πως κοντά στις 50000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ακολούθησαν την πορεία μας από ΟΜΟΝΟΙΑ ως την επίδοση της επιστολής στο πρωθυπουργικό γραφείο!!!

Όταν έκανα το κάλεσμα ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ δεν περίμενα !

Στην ομιλία μου απέναντι απο το Grand Bretagne μπροστα στη βουλή είχε ως ακροατήριο κοινό μια ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ πλ Συνταγματος και κόσμο ως τη Σταδιου στο άγαλμα Κολοκοτρώνη !!

Πανεπιστημίου ,Φιλελλήνων με κόσμο!

Άνθρωποι που γνωρίζουν μίλησαν για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων 5 ετών!

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ!

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ !

ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!!

ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ !

https://www.facebook.com/fedonvovolis/videos/293066652529770

«Έβγα έξω»! Οργή στην Πάτρα με τον Μητροπολίτη – «Βράζει» η κοινωνία με κυβέρνηση και Εκκλησία, vid

«Δώρο Θεού προς την επιστήμη», είχε πει ο Χρυσόστομος για το εμβόλιο…

Μέχρι και έξω από το Επισκοπείο της Πάτρας έφθασαν οι πολίτες που δεν θέλουν να κάνουν το πειραματικό εμβόλιο, καθώς η οργή αυξάνεται.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των συγκεκριμένων εμβολίων για τον κορωνοϊό και της κυβέρνησης και στράφηκαν κατά του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, αφού τον καλούσαν να βγει στο μπαλκόνι και φώναζαν πως δεν είναι άξιος όπως οι παλαιότεροι, Παλαιών Πατρών Γερμανός και άλλοι Ιεράρχες.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει χαρακτηρίσει το εμβόλιο ως «δώρο Θεού προς την επιστήμη».

Οι διαδηλωτές έμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα ενώ ένας πολίτηςσήκωσε πλακάτ και το έβαλε μπροστά από την πόρτα του Επισκοπείου.

Στο σημείο δεν υπήρξε παρουσία της αστυνομίας, καθώς η κυβέρνηση δρούσε στρατηγικά και δεν ήθελε να πάρει έκταση το θέμα, ενώ τελικά ο Μητροπολίτης προτίμησε να μην βγει στο μπαλκόνι, αντιλαμβανόμενος πως θα μπορούσαν να προκληθούν επεισόδια.

Όλα αυτά που εφαρμόζονται προκαλούν χάος και οργή.

Από την μία ο παραλογισμός των κρατικών «ειδικών» και η άκαμπτη, στα όρια της απανθρωπιάς, στάση κυβερνώντων, από την άλλη η κοινωνία που «βράζει».

Στην μέση υπάρχουν οι πραγματικοί επιστήμονες που λένε την αλήθεια αλλά δεν εισακούονται από την Πολιτεία.

Δείτε εικόνες, τα μέσα ενημέρωσης αποκαλούν τους συγκεντρωμένους ως «φανατικούς»:


triklopodia.gr

Με ναρκωτικά μπορείς… χωρίς εμβόλιο δεν μπορείς στην εστίαση


Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα

Ο κύβος ερρίφθη ή μάλλον, η μπίλια, έχει κολλήσει στο ίδιο νούμερο και η εστίαση θα πληρώσει πάλι τα σπασμένα.

Η εστίαση, που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και καλείται κάθε φορά να αποδείξει το πως δεν είναι ελέφαντας ή αλλιώς, ο μέγιστος υπερμεταδότης του ιού.

Οπότε, μετά το τελευταίο διάγγελμα του κ Μητσοτάκη, η εστίαση μπαίνει στο πρόγραμμα διαχωρισμού των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και μη.

Αυτό δε, μετά από 7 μήνες υποχρεωτικού κλεισίματος και ενός χρόνου, ουσιαστικής υπολειτουργίας.

Γιατί τι άλλο από υπολειτουργία είναι το να μετράς αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων, να μετράς κεφάλια θαμώνων (λες και αυτοί είναι ζώα), μία να επιτρέπονται οι όρθιοι και μία όχι,μία η μουσική να διασπείρει τον ιό και άλλοτε όχι.

Αλλά, στο τέλος του μήνα και το ΦΠΑ σου θα πρέπει να πληρώνεις και το ΙΚΑ σου και τα τέλη σου και όλες τις υποχρεώσεις σου.

Παράλληλα, οφείλεις να ακούς και τον κ Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να σου λέει να πληρώνεις τους προμηθευτές σου με υποσχετικές των χρημάτων της επανεκκίνησης, που όμως αντί για τον Μάιο, έχουμε φτάσει στον Ιούλιο και ακόμα αυτά πληρώνονται.

Όμως όχι, όλα είναι για το καλό μας, αφού τα πάρτυ και η διασκέδαση φταίνε για όλα.

Όχι, οι πολιτικές της κυβέρνησης που έκλεισε την εστίαση με εκατοντάδες κρούσματα και την άνοιξε με χιλιάδες. 

Όχι, για όλα φταίει ο συνωστισμός στην εστίαση, όχι αυτός στα μέσα μεταφοράς, οι αδυναμίες του συστήματος Υγείας, η ανεξέλεγκτη παρουσία λαθρομεταναστών ή έστω οι μεταλλάξεις του ίδιου του ιού.

Το είπε και η τηλεόραση εξάλλου, αυτή ξέρει.

Έτσι τώρα, τα καταστήματα εστίασης θα πρέπει να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού από τους θαμώνες τους.

Αυτά, που μέχρι τώρα δεν είχαν  δικαίωμα να ζητήσουν ταυτότητα από τον πελάτη τους, να τον εμποδίσουν να μπει αν κουβαλούσε όπλα ή ναρκωτικά.

Ακόμα και κάμερες για να βάλουν, οφειλαν να έχουν σχετικές σημάνσεις και να μην τις τοποθετούν στα  "ευαίσθητα" μέρη, στα οποία γίνονται όλες οι παραβατικες πράξεις.

Φυσικά τώρα που ακούσατε για ναρκωτικά κάποιοι χαμογελάτε χαιρέκακα.

Γιατί νομίζεται πως η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται στα μαγαζιά.

Όμως όχι, η διακίνηση γίνεται στις πλατείες και στα πεζοδρόμια, που δεν αστυνομεύονται, η κατανάλωση γίνεται στα μαγαζιά τα οποία, ούτε να ψάξουν έχουν το δικαίωμα, ούτε να διώξουν κάποιον πάρα μόνο αν έχει συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά.

Όσο δε για τους κακούς επαγγελματίες, αυτοί υπάρχουν σε κάθε χώρο, ακόμα και σε αυτόν της αστυνομίας, ακόμα και σε αυτόν της... πολιτικής.

Όμως τώρα, η εστίαση σε ρόλο "μπράβου", θα μπορεί να διώχνει τους ανεμβολίαστους, όχι αυτούς που πίνουν ουσίες, όχι κάποιους άλλους εγκληματίες.

Και άμα δυσκολέψουν τα πράγματα με τον όποιο μη εμβολιασμένο ή ολικως εμβολιασμένο, θα μπορεί το κατάστημα να καλεί την αστυνομία και να την περιμένει.

Γιατί προφανώς, αυτή η τελευταία, έχει λύσει όλα τα προβλήματα εγκληματικότητας και θα μπορεί πλέον, απερίσπαστα να ασχοληθεί με τους ανεμβολίαστους και την κακή εστίαση που υποθάλπτει τον covid.

Θεωρούμε λοιπόν υποκριτικό το μέτρο του διαχωρισμού των καταστημάτων, έστω και στους εσωτερικούς χώρους.

Υποκριτικό, πρακτικά ανεφάρμοστο με σκοπό μόνο την επιβολή προστίμων και την δημιουργία σόου στα κανάλια.

Επίσης, είναι άδικο, γιατί ευνοεί τα μεγάλα μαγαζιά με τους μεγάλους χώρους, εις βάρος των μικρομεσαίων επιχηρήσεων.

Αλλά προφανές αυτές δεν ανήκουν στους "εκλεκτούς" της κυβέρνησης και οδηγούνται, μήνες τώρα, στο κλείσιμο τους.

ΥΓ: Αλήθεια τα κλιμάκια των διαφόρων υπηρεσιών που θα ασκούν τους ελέγχους στα καταστήματα εμβολιασμένων, θα είναι εμβολιασμένα και αυτά;

Γιατί ούτε όλοι οι αστυνομικοί είναι εμβολιασμένοι, ούτε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ή μήπως και εδώ θα γίνει ειδική επιλογή;

*Η Ιωάννα Καραδήμα είναι επιχειρηματίας εστίασης

.epilekta.com



Η Ιερά Σύνοδος καλεί Κυθήρων και Αιτωλίας για προφορικές εξηγήσεις

Συνήλθε χθες και σήμερα, Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Με αφορμή τα διακόσια χρόνια από τον μαρτυρικό απαγχονισμό του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ την 10η Απριλίου 1821, με εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων και κατόπιν προτάσεων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, απεφάσισε την αναγραφή στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας και των επτά λοιπών Αρχιερέων Αγχιάλου Eυγενίου, Θεσσαλονίκης Ιωσήφ, Δέρκων Γρηγορίου, Εφέσου Διονυσίου, Αδριανουπόλεως Δωροθέου, Νικομηδείας Αθανασίου και Τυρνόβου Ιωαννικίου, οι οποίοι εφυλακίσθησαν μαζί με τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’ την ίδια ημέρα και στην συνέχεια απηγχονίσθησαν δίδοντας την μαρτυρία και την ομολογία της πίστεως.

  Με εισήγηση και πάλι της Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων και κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, απεφασίσθη η αναγραφή στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας των εν έτει 1822 μαρτυρησάντων, κατά την σφαγή της Χίου, Μητροπολίτου Χίου Πλάτωνος και των συν αυτώ αναιρεθέντων κληρικών, μοναχών και λαϊκών.

Ομοίως με εισήγηση της αυτής Συνοδικής Επιτροπής και πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου απεφασίσθη η αναγραφή στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας του φωτισμένου Διδασκάλου Αναστασίου Γορδίου (1654 – 7 Ιουνίου 1729), ο οποίος διεκρίθη για την οσιακή βιοτή του, αλλά και την προσφορά του στην Εκκλησία, το Γένος και την Παιδεία.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να καλέσει τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά να παράσχουν προφορικές εξηγήσεις κατά την Συνεδρία Αυτής του μηνός Αυγούστου, λαμβάνουσα υπ’όψιν την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των εν λόγω Αρχιερέων, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Η Δ.Ι.Σ., εξ αιτίας του διοικητικού κενού που έχει προκύψει στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου από την αδυναμία, λόγω ασθενείας, της άσκησης των καθηκόντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κλήμεντος, ενέκρινε τροποποίηση του 263/2014  Κανονισμού «Περί συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος», η οποία προβλέπει ότι σε Μητροπόλεις, οι ποιμενάρχες των οποίων αδυνατούν προσωρινά να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και επιπλέον δεν έχουν ορίσει αναπληρωτή τους, θα διορίζεται έξαρχος Μητροπολίτης ως Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για τις τρέχουσες διοικητικές ανάγκες. 

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

romfea.gr

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ:ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟ


 




Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΦΩΤΙΟΥ ¨Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ¨ΣΤΟΝ ΑΥΛΑΙΜΩΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ


 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ADELIN FM

Διδάκτορας των μαθηματικών στο Παρίσι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος


Η ανακοίνωση σχετικά με το σπουδαίο διδακτορικό στην επιστήμη των μαθηματικών του καταδικασθέντος σε πολλαπλά ισόβια ως ηθικού αυτουργού – δια μεταφυσικών νευμάτων και λοιπών μαγικών – για ό,τι κινείτο δεν κινείτο ή ό,τι οι κατασκευαστές διωκτικών σεναρίων νόμιζαν ή ήθελαν ή και δεν ήθελαν να κινείται αναφορικά με την λεγόμενη υπόθεση 17Ν κυρίου Αλέξανδρου Γιωτόπουλου έχει ως εξής:

Την Πεμπτη 8 Ιουλίου 2021 στις 10.00 π.μ, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος υποστήριξε ενώπιον επιτροπής αποτελούμενης από τους Καθηγητές και Καθηγήτριες   Michel Broué, Université de Paris, (Πρόεδρο τη Επιτροπής), Frédéric Charve, Université de Paris-Est Créteil, (Εξεταστή), Isabelle Gallagher, Université de Paris Diderot, (Διευθύντρια της Διατριβής),  Anne-Laure Dalibard, Sorbonne Université, (Εισηγήτρια),  Pierre-Gilles Lemarié,  Université d’Evry, (Εισηγητή), Georges Skandalis, Université de Paris, (Εξεταστή),  την Διδακτορική του Διατριβή  με θέμα, «Η  επίλυση των εξισώσεων των Navier-Stokes χωρίς κατακόρυφο ιξώδες».
Μετά το πέρας της υποστήριξης, η Επιτροπή συνεδρίασε και επέστρεψε με τον Πρόεδρο της να ανακοινώνει ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ομόφωνα ανακηρύσσεται Διδάκτορας της Επιστήμης των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Όλη η διαδικασία της υποστήριξης και της συνεδρίασης έγινε με την χρήση εφαρμογής τηλεκπαίδευσης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας κρατούμενος καταφέρνει να ολοκληρώσει όλους τους κύκλους σπουδών μέσα στην φυλακή και είναι επίσης η πρώτη φορά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Γαλλία, που μια διδακτορική διατριβή εκπονείται και υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου στην φυλακή και μάλιστα υπό εντελώς απαράδεκτες συνθήκες.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ανακοίνωση υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 2/ 2021 για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου


Ο Δήμος Κυθήρων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Κυθήρων, που εδρεύει στα Κύθηρα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Δείτε περισσότερα εδώ

Αρχεία

ΣΠΑΡΤΗ:Διαρρήξεις έγιναν στη περιοχή Χάρισον (φωτογραφίες)

ΠΡΟΣΟΧΗ . Διαρρήξεις έγιναν στη περιοχή Χάρισον Σπάρτης . Στο ένα σπίτι αφού αναρριχήθηκαν στον 2ο όροφο από τον σωλήνα αποχέτευσης εισήλθαν στα δωμάτια και αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρήματα . Από το άλλο σπίτι δεν υπάρχουν στοιχεία λόγω του ότι οι ιδιοκτήτες είναι σε διακοπές .

Άμεση ήταν η κοινοποίηση της Ασφάλειας με επικεφαλής τον Διοικητή της , Ζάχο Αγρανιώτη συνοδευόμενος από την σήμανση .
Οι διαρρήξεις έγιναν από 21:00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα
ΠΗΓΗ

Δημοτική Αγορά της Λακωνίας







Η προσπάθεια Μητσοτάκη για κήρυξη εμφυλίου θα πέσει στο κενό. Κάλεσμα για ενωτική απάντηση


 


ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


 


Κύθηρα, Μήλος ,τώρα και στη Σέριφο τα τουρκικά αλιευτικά! Χάρτης

Την ίδια ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από την Άγκυρα “η Τουρκία μας καλεί να συζητήσουμε με την ίδια λογική που κουβεντιάσαμε με Ιταλία και Αίγυπτο”, οι προκλήσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται.

Τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη που αλωνίζουν μέρες τώρα στο Αιγαίο, συνεχίζουν …να αρμενίζουν ανενόχλητα! Μετά από τα Κύθηρα πήγαν Μήλο και τώρα βρίσκονται όπως φαίνεται στον χάρτη από το marinetraffic στη Σέριφο!

Μπορεί ορισμένοι στην Αθήνα να έχουν “βολευτεί” με την αστεία δικαιολογία περί “αβλαβούς διέλευσης”! Ή ακόμη με το ότι οι Τούρκοι πιάνουν σ΄ όλα τα νησιά του Αιγαίου για να προστατευθούν από τον καιρό…Αυτά είναι είναι αστειότητες. Κάτι άλλο συμβαίνει και οι διαρροές από την Τουρκία περί συζητήσεων δείχνουν ότι εδώ και καιρό κάτι σοβαρό τρέχει. Φαίνεται ότι προετοιμάζεται το κλίμα για να το μάθουμε και όπως έχουμε γράψει δεν θα ΄ναι ευχάριστο.

militaire.gr/