Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε κάνναβη και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση και καλλιέργεια φυτειών κάνναβης σημαντικής εκτάσεως, καθώς και στην προμήθεια, αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη και κοκαΐνη) στην Ελληνική Επικράτεια
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί ως μέλη της οργάνωσης και ένας (1) αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν -950- δενδρύλλια κάνναβης, -525- γραμμάρια ηρωίνης, -27- γραμμάρια κοκαΐνης, -1.910- γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης, κατάλληλη για νόθευση ηρωίνης, -7- ζυγαριές, εργαλεία απαραίτητα για τη νόθευση και επανασυσκευασία ηρωίνης, υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης της καλλιέργειας και υδροδοτήσεως, -9- κινητά τηλέφωνα, -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση και καλλιέργεια φυτειών κάνναβης σημαντικής εκτάσεως, καθώς και στην προμήθεια, αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη και κοκαΐνη) στην ελληνική επικράτεια.
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 5-9-2020 σε ορεινή δύσβατη περιοχή όρους της Αιτωλοακαρνανίας, κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τέσσερις (4) αλλοδαποί μέλη της (ένας 41χρονος, ένας 43χρονος και δύο 33χρονοι), για οργάνωση, εποπτεία και καλλιέργεια φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και για τη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης. Εκτός αυτού, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ακόμη, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δύο (2) ακόμη μέλη της οργάνωσης.
Κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινή δύσβατη περιοχή όρους της Αιτωλοακαρνανίας με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση συγκομισθησομένων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην Ελληνική Επικράτεια, καθώς επίσης και στην αγορά, προμήθεια, αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία ηρωίνης και κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω πώληση, διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα προς εξακρίβωση και διασταύρωση των ανωτέρω, με επακόλουθο τον εντοπισμό της εγκληματικής οργάνωσης και την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της και δρούσε μεθοδικά, διαμορφώνοντας με επαγγελματική κατάρτιση κατάλληλες υποδομές για τα διάφορα στάδια διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη στο χρόνο εγκληματική τους δράση.
Τα μέλη του εγκληματικού κυκλώματος είχαν τους κάτωθι ρόλους:
  •  ο 41χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος, επόπτευε και έλεγχε την πρόοδο της φυτείας. Συγκεκριμένα, ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία των καλλιεργητών με λιπάσματα, εργαλεία και όλα τα απαραίτητα εφόδια για την κάλυψη όλων των αναγκών αυτής και των ευρισκομένων εντός της φυτείας καθώς και για την αγορά, προμήθεια, νόθευση και επανασυσκευασία ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης προς περαιτέρω διακίνηση.
  •  ο 43χρονος και ο 33χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών
  •  ο έτερος 33χρονος αλλοδαπός από κοινού με τα έτερα μέλη του κυκλώματος που αναζητούνται ήταν αρμόδιοι για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και για τη φύλαξη της φυτείας διαμένοντας εντός αυτής.
Από τις επακόλουθες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  -950- δενδρύλλια κάνναβης,
  •  ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους -525- γραμμαρίων,
  •  κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους -27- γραμμαρίων,
  •  -1.910- γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης, κατάλληλη για νόθευση ηρωίνης,
  •  -7- ζυγαριές,
  •  εργαλεία απαραίτητα για τη νόθευση και επανασυσκευασία ηρωίνης (ορθογώνια μεταλλική κατασκευή, ορθογώνιο μεταλλικό καλούπι, μεταλλική πλάκα, -2- μεταλλικές μήτρες, υδραυλικός γρύλος),
  •  υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης της καλλιέργειας και υδροδοτήσεως (λάστιχα ποτίσματος, ψεκαστήρας πλάτης, βενζινοκίνητη αντλία νερού, συσκευασίες ενισχυτικού ανθοφορίας και βελτιωτικού καρπού, τσεκούρι, πριόνια, μεταλλικό δρεπάνι κ.α.)
  •  υλικά και εξοπλισμός διαβίωσης, καθώς μέλη του κυκλώματος διέμεναν εντός της φυτείας
  •  -9- κινητά τηλέφωνα,
  •  -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και
  •  το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ
Από τη μεθοδολογία δράσης τους, τη δυναμικότητα της φυτείας και των εξ’ αυτών προσδοκώμενων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης (προσδιοριζόμενης περίπου σε 500 κιλά) και την κατάρτιση των μελών ως προ την επαγγελματική υποδομή της εγκληματικής τους δράσης αδιαλείπτως, εκτιμάται ότι τα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση υπολογίζονται τουλάχιστον σε -2.500.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 
 astynomia.gr

Τα πειστήρια.


Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Ανατολική Μάνη

Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού του δήμου Ανατολικής Μάνης.
ΜΑΝΗ. Πυρκαγιά  βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού του δήμου Ανατολικής Μάνης.
 Άμεσα κινητοποιήθηκαν 29 πυροσβέστες  με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα και 1 Ε/Π.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού του δήμου Ανατολικής Μάνης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 29 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα και 1 Ε/Π.
 
 Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία και Κύθηρα.
 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΓ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡ. ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Αλλαγή σχεδίων: Με «μικρό» καλώδιο από Πελοπόννησο ξεκινάει η διασύνδεση της Κρήτης για να «σβήσει» ΥΚΩ 400 εκατ. το χρόνο



Στη φάση της επεξεργασίας της τελικής πρότασης για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου το έργο, με το χρονοδιάγραμμά του, να περιληφθεί στο 10ετές πρόγραμμα του Διαχειριστή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, έχει πλέον εγκαταλειφθεί η «φιλόδοξη» πρόταση για πόντιση καλωδίου συνεχούς ρεύματος 1000 MW που θα συνδέει την Αττική με την Κρήτη και έχει αποφασιστεί σε πρώτη φάση ένα μικρότερο έργο 2 x 200 MW που θα συνδέει, όχι την Αττική, αλλά την Πελοπόννησο με την Κρήτη, θα μεταφέρει εναλλασσόμενο ρεύμα και θα καλύπτει άμεσα τις ηλεκτρικές ανάγκες της μεγαλονήσου.
Το αρχικό σχέδιο των 1000 MW θα κάλυπτε τόσο τις ανάγκες ηλεκτροδότησης της Κρήτης με ρεύμα που θα μεταφερόταν από την ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και τις ανάγκες μεταφοράς ρεύματος παραγόμενου στην Κρήτη από ΑΠΕ, που θα μεταφερόταν από την Κρήτη στην Αττική.
Με το τωρινό σχέδιο στην πραγματικότητα διαχωρίζονται οι δύο αυτές ανάγκες: Με την άμεση κατασκευή ενός μικρότερου καλωδίου εξασφαλίζεται η ηλεκτροδότηση του νησιού και, σε δεύτερη φάση, όταν θα υπάρχει η ανάγκη μεταφοράς πράσινου ρεύματος από την Κρήτη, θα πρέπει να γίνει ένα δεύτερο έργο.
Το επείγον του πράγματος οφείλεται στην οικονομική «αιμορραγία» που προκαλεί η ηλεκτροδότηση της μεγαλονήσου, «αιμορραγία» που πληρώνουν κατά βάση οι καταναλωτές όλης της Ελλάδας μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που προστίθενται στους λογαριασμούς. Οι ΥΚΩ για την Κρήτη υπολογίζονται σε 400 εκατ. ευρώ το χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι με τις ΥΚΩ μιας χρονιάς μπορούν να καλυφθούν όλα τα έξοδα της πρώτης φάσης του έργου (για ένα καλώδιο 2 x 200 MW).
Το βασικό πλεονέκτημα του σχεδίου Πελοπόννησος – Κρήτη είναι ότι μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Το πρώτο καλώδιο των 200 MW εναλλασσόμενου ρεύματος (η απόσταση είναι σχετικά μικρή και οι απώλειες λόγω εναλλασσόμενου δεν είναι πολύ μεγάλες) δεν χρειάζεται μάλιστα αναβαθμίσεις στα υφιστάμενα τοπικά δίκτυα στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και συνεπώς μπορεί να επισπευσθεί κατά πολύ ο χρόνος αδειοδότησης και κατασκευής του έργου.
Σε αυτή την περίπτωση, η Κρήτη θα τροφοδοτείται από την μονάδα της Μεγαλόπολης και θα καλύπτει το κύριο μέρους των αναγκών της (350 MW μέση φόρτιση, 600 MW αιχμή) χωρίς να χρειάζεται να λειτουργούν οι πανάκριβες και ρυπογόνες πετρελαϊκές μονάδες.
Σε δεύτερη φάση μπορούν να γίνουν οι αναβαθμίσεις των δικτύων Πελοποννήσου και Κρήτης (από 150 KV στα 400KV) ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί το τρίτο βήμα και να ποντιστεί το δεύτερο, δίδυμο, καλώδιο των 200 MW.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, στην περίπτωση που προχωρήσουν τα μεγάλα αιολικά έργα που έχουν αδειοδοτηθεί για την Κρήτη, τότε θα πρέπει να δρομολογηθεί μια καινούργια διασύνδεση με αντικειμενικό σκοπό να μεταφέρεται το πράσινο ρεύμα από το νησί στο ηπειρωτικό σύστημα.
«Σέρνεται» επί χρόνια
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της διασύνδεσης της Κρήτης αποτελεί μέρος του σχεδίου ανάπτυξης του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας κατά την τελευταία 20ετία, αλλά η υλοποίησή του αναβάλλεται συνεχώς με διάφορες αφορμές.
Σήμερα η ηλεκτροδότηση της Κρήτης γίνεται μέσω τριών πετρελαϊκών μονάδων που διαθέτουν χαμηλό βαθμό απόδοσης και χρησιμοποιούν ως καύσιμο μαζούτ και Diesel, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να επιβαρύνονται με επιπλέον 400 εκατ. ευρώ το χρόνο μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, μόνο για την ηλεκτροδότηση του νησιού, ενώ την ίδια στιγμή η ίδια η Κρήτη αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα κάλυψης των αναγκών της σε ηλεκτρισμό ειδικά τους θερινούς μήνες, ρισκάροντας ένα γενικευμένο μπλακ άουτ, παρόμοιο με αυτό της Σαντορίνης. Επιπλέον, το νησί επιβαρύνεται από τη λειτουργία των πετρελαϊκών μονάδων, και αφετέρου παρεμποδίζεται η αξιοποίηση του σημαντικού δυναμικού της Κρήτης ως προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η διασύνδεση της Κρήτης είναι κατά βάση ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για την Κρήτη αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Αρκεί να αναφερθεί ότι μειώνοντας το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 7-8%, συμβάλλει ουσιωδώς στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αφού μειώνει το κόστος ενέργειας για τη βιομηχανία και τον τουρισμό.
 energypress.gr

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ:(25) ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΣΕ ΔΑΣΩΔΗ ΕΚΤΑΣΗ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 25 δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθησαν, σήμερα (05.09.2020) σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα (05.09.2020) από αστυνομικούς του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης συντονισμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε δασώδη έκταση του εν λόγω Δήμου μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο είκοσι πέντε (25) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως και 1,5 μέτρων και συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί κατά το χρόνο που είχαν προβεί σε εργασίες για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 
Τα ντοκουμέντα.

ΡΕΘΥΜΝΟ:(21) ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΔΡΑ ΕΚΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 21 δενδρύλλια κάνναβης
Ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι ένα (21) δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σήμερα (04.09.2020) το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, είκοσι ένα (21) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση στο χώρο της φυτείας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης 

Τα πειστήρια  



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
κατά τόν μῆνα Σεπτέμβριον (1-15) 2020
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, ὥρα 7 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τό Ἱερόν Παρεκκλήσιον τοῦ Ἁγίου Μάμαντος Πετρουνίου.
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τό Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ἁγίου Μάμαντος Κατουνίου.
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, ὥρα 7. μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Ἄνω Λιβαδίου.
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Μεταμορφώσεως τοῦ Χριστοῦ Κεραμωτοῦ (Ἑορτή Ἀνακομιδῆς Ἱερῶν Λειψάνων Ἁγίου Νεκταρίου).
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, ὥρα 6 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Ἁγίου Ἰωάννου Προδρόμου (Ἀγριολίες).Ἑορτή Προστάτου τῶν Κυθήρων Ὁσίου Ἀνθίμου τοῦ νέου τοῦ ἐν Κεφαλληνίᾳ.
Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Ἁγίου Ἰωάννου Προδρόμου (Ἀγριολίες).
Σάββατον 5 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σπυρίδωνος Καλοκαιρινῶν.
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Καρβουνάδων.
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020, ὥρα 6.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σῴζοντος Μυλοποτάμου.

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σῴζοντος Μυλοποτάμου.
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020, ὥρα 6 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Γενεσίου τῆς Θεοτόκου εἰς Καταφυγάδι.
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱεράν Μονήν Γενεσίου τῆς Θεοτόκου (Κακοπέτρι).
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, ὥρα 6 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς Ἱερόν Ναόν Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Μανωλιτίσσης Φρατσίων.
Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Ἄννης Χώρας Κυθήρων.
Σάββατον, 12 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σπυρίδωνος Καψαλίου.
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίων Ἀναργύρων Φατσαδίκων.
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020, ὥρα 6.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Πιτσινιανίκων.
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 (Ὕψωσις Τιμίου Σταυροῦ), Θεία Λειτουργία εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας Κυθήρων.
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, ὥρα 6.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Νικήτα Καλάμου.
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Νικήτα Καλάμου.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ