Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Γρηγορακος : Εχοντας πίστη στο Θεό μπόρεσα και το ξεπέρασα.

 

Εξ
ιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο καθηγητής εντατικολογίας του ΕΚΠΑ, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, και πρώην υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος , μετά από πολύμηνη μάχη με τον κορωνοϊό.

Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 17 Δεκεμβρίου, καθώς διαγνώστηκε με κορωνοϊό, ενώ κρίθηκε απαραίτητη και η διασωλήνωσή του.

Μετά από μάχη με τον ιό, αποσωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο του πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία». Όπως μετέδωσε το OPEN, μεταφέρεται σε κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κινητικά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί εξαιτίας της πολυήμερης νοσηλείας του στην εντατική.

Σε δήλωσή του, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες. «Ευχαριστώ πολύ, μέσα από την καρδιά μου, την καθηγήτρια Αντωνία Κουτσούκου και το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό) της Πανεπιστημιακής ΜΕΘ στο «Σωτηρία», για την άριστη περίθαλψη τους 2 μήνες της νοσηλείας μου. Δεν υπάρχουν λόγια να τους ευχαριστήσω», ανέφερε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι ήρωες. Ήταν μια μακρά και δύσκολη νοσηλεία. Το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις αυτές. Εχοντας πίστη στο Θεό μπόρεσα και το ξεπέρασα. Εύχομαι όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται να έχουν καλή έκβαση. Να γίνουν γρήγορα καλά», πρόσθεσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

 


Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Η Κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία  μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

Αναλυτικά:

α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

https://peiraiko-kym

EKTAKTO:Δύο κρούσματα COVID-19 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

 


Δήμος Μονεμβασίας

Ανακοίνωση – Ενημέρωση
Δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανιχνευτήκαν στην περιοχή της Μονεμβασίας σε Έλληνες κατοίκους και υπάρχει πιθανότητα για μεγαλύτερη διασπορά.
Ήδη τα στελέχη του Δήμου σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Μονεμβασίας προβαίνουν σε ιχνηλάτηση και ειδοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους για να εντοπιστούν οι στενές και οι λιγότερες στενές επαφές των κρουσμάτων.
Οι στενές επαφές πρέπει άμεσα να υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και οι λιγότερες στενές τουλάχιστον σε Rapid test, είναι αυτονόητο ότι όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να παραμείνουν για κάποιο διάστημα απομονωμένοι στο σπίτι τους.
Αύριο το πρωί Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνουν στη Μονεμβασία δωρεάν Rapid test από το Δήμο σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μολάων στο Αγροτικό Ιατρείο από 09:00 πμ – 12:00 μμ σε όσους κατοίκους προσέλθουν.
Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης

ΕΠΑΜ: Τα σύννεφα του ολοκληρωτισμού πληθαίνουν πάνω από την Ευρώπη









 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ:CeriGo = πάμε στο Τσιρίγο!!

CeriGo = πάμε στο Τσιρίγο!!

Μια ιδέα που πολύ γρήγορα την αγκάλιασαν πολλοί συνάδελφοι από όλο το νησί και όλων των τύπων καταλυμάτων . Ο νεοσύστατος αυτός Σύλλογος έχει ως μέλη του όλα καταλύματα με σήμα ΜΗΤΕ του νησιού μας που υπόκεινται στον νόμο και έχει σκοπό, να αναπτύξει τους δεσμούς των μελών , να συντονίσει δραστηριότητες και με άλλους Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό που έχουν ιδίους σκοπούς, να παρέχει την κάθε δυνατή ηθική και υλική υποστήριξη στα μέλη του, να βοηθήσει στην προβολή του νησιού μας σε όλο τον κόσμο και να προσφερει σε όλα τα μέλη την φωνή που πρέπει να έχουν προς όλους τους φορείς καθώς επίσης να έχει ενεργή συμμετοχή στην διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Σας παρουσιάζω το Δ.Σ. του Συλλόγου και είμαστε εδώ για να προσκαλέσουμε και αλλά καταλύματα να εγγράφουν στον Σύλλογο μας αυτό, είμαστε εδώ για να εξηγήσουμε τους σκοπούς μας οπού ο πιο κύριος σκοπός είναι να ενωθεί το νησί από την μια άκρη μέχρι την άλλη.
Πρόεδρος : Ράϊκου Βανέσσα (El Sol Hotel – Καψάλι)
Αντιπρόεδρος : Στάθης Κ. Φάρος (Stella’s Houses – Αγία Πελαγία)
Γραμματέας : Σελλή Χριστίνα (Porto Delfino – Καψάλι)
Ταμίας : Κανέλλη Ανδριανή (Kanellis Studios – Αυλέμωνας)
Μέλος : Τζωρτζοπούλου Πέννυ (Astarti Hidden Retreats – Αγιος Προκόπιος)
Αναπληρωματικά Μέλη Δ.Σ.
Αναπληρωματική Ειδική Γραμματέας : Μυτιληναίου Κατερίνα (Πετροκάλι – Κάλαμος)
Μέλος : Frank Van Veerde (Pyrgos House – Ποταμός)
Μέλος : Σκλάβος Βρεττός (Abramis Guesthouses – Μητάτα)
Μέλος : Κασιμάτη Μαρία (9 Μουσες – Αγία Πελαγία)
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος
Ράϊκου Βανέσσα

Αναφορά Χρ. Μπουτσικάκη για την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του Γηροκομείου Πειραιώς




 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, ἑσπέρας, ὥρα 4 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τό Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ἁγίου Πολυκάρπου Λογοθετιανίκων.
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Παρεκκλήσιον Ἁγίου Πολυκάρπου Λογοθετιανίκων.
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας – Κυθήρων (Α’ καί Β’ εὕρεσις τῆς Τιμίας Κεφαλῆς) τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου.
Σάββατον, 27 Φεβρουαρίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Χαραλάμπους Μυλοποτάμου.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἀντωνίου Δρυμῶνος.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, Ἑσπέρας, ὥρα 5:00 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ καί Ἱερᾶς Παρακλήσεως Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας – Κυθήρων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ξεκινά 22 Μαρτίου ευρεία απογραφή από την ΕΛΣΤΑΤ όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

 


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), πρόκειται να διενεργήσει κατά το χρονικό διάστημα 22 Μαρτίου – 22 Ιουνίου 2021, ευρεία απογραφή όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας.

Η απογραφή υλοποιείται κάθε δέκα χρόνια, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους, σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παρούσα απογραφή αποσκοπεί στη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τη διάρθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των ειδικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και την απασχόληση του αγροτικού πληθυσμού σε αυτές, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2018/1091 και το Νόμο 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α΄/05-02-2021). Τα στοιχεία αυτά είναι χρήσιμα για τη λήψη αποφάσεων και τη διαμόρφωση της Αγροτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ειδικά τα στοιχεία αυτά καλύπτουν σημαντικές ανάγκες σε στατιστική πληροφόρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας 2021 έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (COVID-19). Στο πλαίσιο αυτό, η συλλογή των δεδομένων προβλέπεται να γίνει με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής. Το ερωτηματολόγιο κάθε γεωργικής και κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης θα συμπληρωθεί είτε μέσω αυτοαπογραφής από τον κάτοχο ή διαχειριστή της, είτε από απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ, μέσω συνεντεύξεων με τον κάτοχο, σε συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται σε κατάλληλους χώρους ανά Δήμο ή μέσω τηλεφώνου ή κατ’ εξαίρεση στην οικία του απογραφόμενου, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η ΕΛΣΤΑΤ θα αναθέσει τη συλλογή των δεδομένων της Απογραφής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας σε Απογραφείς, οι οποίοι θα επιλεγούν με συγκεκριμένη διαδικασία και κριτήρια. Οι Απογραφείς θα είναι φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες, ή υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών), τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου και ηλικίας 18 έως 67 ετών. Από τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μητρώο των Απογραφέων Γεωργίας-Κτηνοτροφίας εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Οι απογραφείς θα είναι υπεύθυνοι για τη συλλογή των στοιχείων από τις εκμεταλλεύσεις που θα τους ανατεθούν από τον Επόπτη της περιοχής τους. Ειδικότερα, θα είναι υπεύθυνοι για την υποστήριξη και την παροχή οδηγιών ή βοήθειας προς τους αυτοαπογραφόμενους για την ηλεκτρονική συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, την παρακολούθηση της πορείας της αυτοαπογραφής, ηλεκτρονικά, και όπου δεν είναι δυνατή η αυτοαπογραφή θα επικοινωνούν με τους απογραφόμενους για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων τηλεφωνικά ή με ραντεβού. Οι απογραφείς πριν αναλάβουν τις γεωργικές – κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις για τις οποίες επελέγησαν, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Σημειώνεται ότι η εργασία είναι αμειβόμενη από την ΕΛΣΤΑΤ και μπορεί να πραγματοποιείται σε ώρες και ημέρες που δεν θα παρακωλύεται η κανονική εργασία των απογραφέων. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν, ως απογραφείς, και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα διοικητικά μητρώα του ΟΑΕΔ, επιδοτούμενοι ή μη, δίχως μεταβολή στο νομικό καθεστώς τους.

Στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής των απογραφέων, το αντικείμενο της εργασίας τους όρους της συνεργασίας τους με την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και τη σχετική αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας. Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.statistics.gr/el/apografeis-agri-2021.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας εγγραφής ή της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι Απογραφείς μπορούν να απευθύνονται, κατά προτίμηση, στα e-mails: synergates@statistics.gr και apografi_georgias@statistics.gr ή και στα τηλέφωνα: 213 135 3035 ή 3050 ή 2383 ή 2182 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Περισσότερες πληροφορίες:

Για την Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας 2021: https://www.statistics.gr/el/agricultural-2021

Σχετικό ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό: https://www.statistics.gr/el/press-kit

ΠΗΓΗ agronews.gr

Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: «Μες τα πολλά παινέματα τα πιο πολλά είναι ψέματα»

 


Με αυτή την κυβέρνηση των αρίστων ακόμα και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ένα δελτίο τύπου για τα ιστορικά δικαιώματα και την εσωτερική σύγκλιση, μνημείο πολιτικάντικου λόγου και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Διατηρούν τις αδικίες απέναντι στους νέους αγρότες αναφορικά με τα δικαιώματα (αδικίες που οι ίδιοι επέβαλαν το 2014) και αυτό το βαφτίζουν “ουσιαστικότερη στήριξη των νέων” και “δικαιότερη κατανομή δικαιωμάτων μεταξύ των παλαιότερων και της νέας γενιάς”, ενώ την απραξία και την κωλυσιεργία τους, την ονομάζουν “τομές και μεταρρυθμίσεις”.
Θέλανε να ολοκληρώσουν “τη σύγκλιση των ιστορικών δικαιωμάτων, άμεσα, γρήγορα, ουσιαστικά, προς όφελος της νέας γενιάς των αγροτών μας” αλλά δυστυχώς δεν πρόκαναν γιατί υπήρχε “το ασφυκτικό περιθώριο υποβολής των προτάσεών μας μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, και η ανάγκη πρότερης προεργασίας”.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και εκθέτουν το «επιτελικό κράτος»:
· Πότε ανακάλυψαν ότι η χώρα έπρεπε να υποβάλλει την πρόταση έως 19 Φεβρουαρίου;
· Τι ενέργειες είχε κάνει ο μέχρι πρότινος Υπουργός για το θέμα αυτό; Δεν ήταν αυτός που στις αρχές Οκτώβρη δήλωνε ότι ο κύκλος των ιστορικών δικαιωμάτων πρέπει να κλείσει;
· Υπάρχει εκτίμηση των επιπτώσεων των σεναρίων επιλογής;
· Υπάρχει πρόβλεψη για τους πραγματικούς παραγωγούς ώστε να συνεχίσουν να παράγουν;
· Υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να εισέλθουν στο επάγγελμα;
Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση και ενδεικτικά του τρόπου που αντιμετωπίζει τους αγρότες: ευκαιριακά και ψηφοθηρικά.
Προφανώς, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και η κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή, προτίμησε να ξεφύγει από τις ευθύνες της, σπρώχνοντας την επίλυση του ζητήματος στην επόμενη κυβέρνηση.
Ευχαρίστως δεχόμαστε την πρόκληση και διαβεβαιώνουμε τον αγροτικό κόσμο ότι σύντομα, ως κυβέρνηση, θα δώσουμε λύση στο ζήτημα, στην κατεύθυνση δικαιότερης ανακατανομής των άμεσων ενισχύσεων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗΣ:Πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα

Πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα

Συνημμένη μια σύντομη παρουσίαση για το πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης στην Αστυπάλαια. Ελπίζω συμβολή στην συζήτηση στα Κύθηρα για το πως η Εγχωρία Περιουσία (ΕΕΠΚΑ) μπορεί να συμβάλλει ουσιωδώς στην ανάπτυξη των Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Έχω αναφερθεί και με άλλες ευκαιρίες στην περίπτωση της Αστυπάλαιας οπού μια εταιρεία συμβούλων (Deloitte) διαμόρφωσε δωρεάν (pro bono) εάν σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για το νησί. Ήδη αυτό το σχέδιο φαίνεται να υλοποιείται (γνωστή είναι η επένδυση της VW για ηλεκτρικά οχήματα και υποδομές κλπ.) . Εκείνο που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος για την ανάπτυξη των Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Η ΕΕΠΚΑ θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τέτοιους οργανισμούς (με την συνεργασία του Δήμου και άλλων) με σκοπό να διαμορφώσει τέτοια σχέδια και να αναζητήσει χρηματοδότηση και υποστήριξη. Εννοείται ότι υπάρχουν πολλοί πέρα από την Deloitte διατεθειμένοι να βοηθήσουν, περιλαμβανομένων υπηρεσιών της ΕΕ, Περιφέρειας αλλά και εταιρειών. Το ενδιαφέρον με την Deloitte είναι ότι , όπως έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλός της σε αρθρο του στην Καθημερινή, βλέπουν την περίπτωση της Αστυπάλαιας σαν πιλότο, άρα είναι πιθανόν να είναι ανοιχτοί για κάτι ανάλογο στα Κύθηρα. Θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν ζητήσουμε τέτοιου είδους βοήθεια (που εγώ νομίζω χρειάζεται) οι κατευθύνσεις του σχεδίου αυτού μας δίνουν μια καλή ιδέα για τα καθ’ ημάς
Προσωπικά συμφωνώ ότι πρέπει η ΕΕΠΚΑ να αξιοποιεί τα κοινά μας περιουσιακά στοιχεία, με μετρό και κοινή λογική στοχεύοντας στην συνολική βελτίωση των Κυθήρων (όπως έγραψαν και ο Κοσμάς Μεγαλοκονομος και αρκετοί άλλοι με αφορμή την πρόσφατη προκήρυξη ενοικιάσεων). Αλλά πρέπει και να αλλάξουμε γήπεδο. Το να αυξήσουμε τα ενοίκιά στις παραλίες (αν κάποια στιγμή είναι δόκιμο και δυνατόν), και τα έσοδα της ΕΕΠΚΑ από 120 να γίνουν 200 χιλιάδες Ευρώ δεν θα αλλάξουν το νησί. Σχέδια όπως αυτό της Αστυπαλαια (και εμείς μπορούμε γιατί όχι και καλυτέρα) θα φέρουν ριζική βελτίωση και ανάπτυξη










ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΑΛ:Έσπασαν όλα τα ρεκόρ ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου

Χρειάστηκε τελικά μια ολόκληρη εβδομάδα, για να αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος στα νοικοκυριά στη Β. Αττική (ακόμα υπάρχουν προβλήματα).

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους.

Αναδείχθηκε στην πράξη η πλήρης έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών και η ουσιαστική απουσία της Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη  συντονισμού με βάση τον Νόμο 4662/2020.

Η σοβαρή καθυστέρηση της κήρυξης των περιοχών σε έκτακτη ανάγκη και το απίστευτο κουβάρι των συναρμοδιοτήτων, οδήγησε σε τραγελαφικά φαινόμενα.

Όπως και η διαλυτική κατάσταση στον ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις μεγάλες και φιλότιμες  προσπάθειες των εργαζομένων του.

Τελικά τίποτα δεν λειτούργησε.

Όλοι δηλώνουν πως τα έκαναν όλα καλά και ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους.

Κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη. Σε αυτή την Κυβέρνηση δεν υπάρχει και φιλότιμο.

Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν φτάνει για να καλύψει τη χρεωκοπία στην πράξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:«Το ιστορικό της συγκάλυψης και 7 κρίσιμα ερωτήματα για τον κ. Λιγνάδη»

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη είναι υπόλογοι για την επί 20 μέρες προσπάθεια συγκάλυψης. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να καλύπτει την κα Μενδώνη ακόμη και σήμερα, με το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και της κοινωνίας και του καλλιτεχνικού κόσμου απέναντί του, επιβεβαιώνει πως όλα έγιναν με δική του ευθύνη και δικές του εντολές.

Η αρχική επιλογή ήταν το κουκούλωμα και αναγκάστηκαν να αλλάξουν στάση μόνο όταν έγινε γνωστό πως κατατίθεται μήνυση κατά του κ. Λιγνάδη για υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί.
Τότε και μόνο τότε, αναγκάστηκαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών. Και ο πρώτος πήγε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ η δεύτερη έκανε την συνέντευξη Τύπου για να δηλώσει εξαπατημένη.
Τι είχε, όμως, προηγηθεί όλων αυτών :
7 Αυγούστου 2019
Ένα μήνα μετά τις εκλογές, η κα Μενδώνη εμφανίζεται στη Βουλή για να ανακοινώσει τη κατάργηση του διαγωνισμού για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που είχε προκηρύξει η προκάτοχος της κυρία Μυρσίνη Ζορμπά, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» και τοποθετεί με ανάθεση στη θέση αυτή τον κ. Λιγνάδη.
2 Φεβρουαρίου 2021
Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντώντας σε δημοσίευμα της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα που έκανε λόγο για παραίτηση Λιγνάδη με αφορμή καταγγελίες, κάλυψε τον καλλιτεχνικό διευθυντή κάνοντας λόγο για «φήμες» και «ασαφείς σκοπιμότητες». Ενώ η ίδια η κα Μενδώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωνε ότι «το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού δεν ευσταθεί» και «μη δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας που δε στέκει σε κράτος δικαίου».
6 Φεβρουαρίου 2021
Δημοσιεύεται η συγκλονιστική μαρτυρία για βιασμό, του Νίκου Σ. στον διαδικτυακό ιστότοπο 2020mag.gr. Ο κ. Λιγνάδης αναγκάζεται να υποβάλλει παραίτηση, αλλά η Υπουργός ούτε τότε απευθύνεται στη Δικαιοσύνη.
8 Φεβρουαρίου 2021
Αντί η κα Μενδώνη να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, δηλώνει : «Για τον κο Λιγνάδη μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία. Όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό το κλίμα των φημών που δημιουργούσε έναν κλοιό γύρω του». Ενώ σε σχετική ερώτηση για το αν η ίδια ζήτησε την παραίτηση Λιγνάδη, απαντά πως «την παραίτηση του κ. Λιγνάδη δεν την είχα ζητήσει και δεν την είχε υποβάλει πριν μερικές μέρες, που έγινε μία σχετική συζήτηση μέσω των social media. Υπέβαλε την παραίτησή του αργά το απόγευμα του Σαββάτου και την αποδέχτηκα λίγο μετά».
Την ίδια ημέρα η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς την κα Μενδώνη, που αναφέρει: «Η απόφασή σας επί δύο εβδομάδες να επιβληθεί η σιωπή για την υπόθεση αυτή και άρα η ευθύνη της συγκάλυψης, παρά την κραυγή των σπουδαστών και σπουδαστριών της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ήταν αποκλειστικά δική σας ή ενεργήσατε κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό του οποίου, ως γνωστόν, επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης;». Η ερώτηση αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί.
13 Φεβρουαρίου
Ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του καλούσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για τις καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη και να δώσει εξηγήσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για ποιο λόγο η κα Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού; Αν ο λόγος δεν είναι οι εντολές του, τότε οφείλει να ζητήσει αμέσως την παραίτηση της Υπουργού του». Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ότι πρόκειται για «χυδαιότητες».
15 Φεβρουαρίου
Ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη, κ. Ταραντίλης διέψευσε ότι η παραίτηση σχετιζόταν με την καταγγελία του Νίκου Σ., αποδίδοντάς την σε «προσωπικούς λόγους», παρά το γεγονός ότι έγινε αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας.
19 Φεβρουαρίου
Την ημέρα υποβολής της μήνυσης για μη παραγεγραμμένο αδίκημα σε βάρος του κ. Λιγνάδη, η κα Μενδώνη ανακαλύπτει ότι τελικά πρόκειται για «επικίνδυνο άνθρωπο», ισχυριζόμενη πως «εξαπατήθηκε από την βαθιά υποκριτική του τέχνη».
22 Φεβρουαρίου
Σήμερα ο κ. Σκέρτσος διέψευσε τους Ταραντίλη και Μενδώνη, ισχυριζόμενος τελικά πως «την ίδια μέρα που υπήρξε η καταγγελία, ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση Λιγνάδη», αλλά χωρίς να εξηγήσει γιατί τότε δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.
Τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν:

1. Για ποιο λόγο η κα Μενδώνη δεν απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη, την ίδια ημέρα της δημοσιοποίησης της δημόσιας καταγγελίας του Νίκου Σ. για βιασμό, δηλαδή στις 6/2, ή έστω όταν ο δικηγόρος του θύματος κατέθεσε αίτηση για εισαγγελική παρέμβαση στην εισαγγελία πρωτοδικών, δηλαδή στις 8/2 ;
2. Γιατί η κα Μενδώνη προέβη σε συνέντευξη τύπου, δημόσια καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του κου Λιγνάδη, όταν και μόνο όταν τής έγινε γνωστό ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά θύματος για υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί, δηλαδή στις 19/2 ;
3. Ζήτησε η κα Μενδώνη τη παραίτηση του κου Λιγναδη στις 6/2 μετά τη καταγγελία Νίκου Σ., όπως δήλωσε σήμερα ο κος Σκέρτσος ή ισχύει η αρχική της δήλωση, ότι ο κος Λιγνάδης παραιτήθηκε αυτοβούλως ;
Ποιος υπουργός λέει αλήθεια και ποιος ψέματα ;
4. Με ποια αρμοδιότητα και μαζί με ποιον -αφού η κα Μενδώνη μίλησε σε πρώτο πληθυντικό – ανέλαβαν ανακριτικές αρμοδιότητες και «πείστηκαν» ή «εξαπατήθηκαν» από τον κ. Λιγνάδη, αντί να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη για τόσο σοβαρές κατηγορίες; Μεταξύ αυτών που συνομίλησαν μαζί του ήταν και ο κος Μητσοτάκης ;
5. Η ολιγωρία των σχεδόν τριών εβδομάδων της κυβέρνησης να ζητήσει συνδρομή της δικαιοσύνης οδήγησε ή όχι σε κρίσιμες καθυστερήσεις σε σχέση με τη συλλογή κρίσιμου υλικού για την υπόθεση από τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές;
6. Πόσο καθοριστικός ήταν εν τέλει ο χρόνος των τριών εβδομάδων για τον κατηγορούμενο, προκειμένου να μπορεί εάν θέλει να εξαφανίσει κρίσιμο για τις αρχές υλικό 3 εβδομάδες, να αλλάξει σπίτι, να εμφανιστεί αυτοβούλως στις Αρχές για να αποφύγει έρευνες στην οικία του, κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών που ενδεχομένως να είχαν επιβαρυντικά στοιχεία ;
7. Τέλος, ποιου επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για χάρη του. Της κας Μενδώνη ή του κ. Μητσοτάκη; Και ποιος τελικά θα ζητήσει μία συγγνώμη και θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την επιλογή αυτήν;

ΕΛ.ΑΣ:Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες πλησίον του Σταθμού "Αττική"

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες πλησίον του Σταθμού "Αττική"

Συνελήφθησαν (4) αλλοδαποί μέλη της συμμορίας Κατασχέθηκαν διάφορες ποσότητες ναρκωτικών, (4) ζυγαριές ακριβείας, (9) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό πόσο των (1.557) ευρώ

Απογευματινές ώρες της 19-2-2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, σε συνεργασία με το Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν (4) αλλοδαποί, μέλη συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες πλησίον του Σταθμού "Αττική".

Ειδικότερα , κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών για τη δραστηριοποίηση συμμορίας στη διακίνηση κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (σίσα), πλησίον του Σταθμού "Αττική" , εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Όπως διαπιστώθηκε, από τα τέλη Ιανουαρίου του 2021, καθημερινά και κυρίως μεσημβρινές ώρες, τρία από τα μέλη της συμμορίας εξέρχονταν της οικίας που διατηρούσαν στα Πατήσια και μετέβαιναν στον Σταθμό "Αττική" όπου διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες. Το τέταρτο μέλος της συμμορίας παρέμενε και επιτηρούσε την προαναφερόμενη οικία καθ’ όλο το 24ώρο, συσκεύαζε τις δόσεις των ναρκωτικών και παραλάμβανε τα χρήματα από τις πωλήσεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, συσκευασμένη σε ισομερείς δόσεις, συνολικού μεικτού βάρους (56) γραμμαρίων
  • (35) ναρκωτικά χάπια
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (1,7) γραμμαρίων
  • πλήθος κενών νάιλον συσκευασιών
  • (4) ζυγαριές ακριβείας
  • (9) κινητά τηλέφωνα
  • το χρηματικό ποσό των (1.557) ευρώ
  • Τρία (3) μαχαίρια-σουγιάδες

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Ανακοινώνεται η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών (8) για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών και συγκεκριμένα  για την ανάγκη περιορισμού  της διασποράς του COVID-19.    την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών (8) για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών και συγκεκριμένα  για την ανάγκη περιορισμού  της διασποράς του COVID-19.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις θα λαμβάνονται από τον Δήμο μέχρι και την  Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ

Αρχεία

ΣΠΑΡΤΗ:ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΥ

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το διοικητικό συμβούλιο του Αθλητισμού Οργανισμού Δ. Σπάρτης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του συμπολίτη μας και παλαίμαχου αθλητή ποδοσφαί-ρου Παναγιώτη Λαμπρινάκο, στην οικογένεια του, στους συγγενείς και φίλους του.

Ήταν υπόδειγμα αθλητή, ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, πολύ αγαπητός στην κοινωνία της Σπάρτης.

Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι μαζί σου Παναγιώτη και δίπλα στην οικο-γένεια σου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Καλό σου ταξίδι,
καλό παράδεισο
Ο Πρόεδρος
Του Αθλητικού Οργανισμού
Δ. Σπάρτης
Σταύρος Περγαντής

ΠΑΙΖΑΝΟΣ:ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 2ης ΦΑΣΗΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ στον ΚΑΚΘΩ










ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Αγία Μόνη με παπά Ευθύμιο Κύθηρα 29.05.1995

 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:KOKAINH KANNABH ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα

 
Στη σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπού προέβησαν, την 19/02/21, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, για παράβαση του ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις”.
Ειδικότερα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. όχημα με επιβαίνοντες τους ανωτέρω, στην περιοχή Κανάλια Κέρκυρας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους πέντε γραμμαρίων και τριών δεκάτων του γραμμαρίου (5,3gr), η οποία κατασχέθηκε.
Επιπροσθέτως, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, την 20/02/21, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα από στελέχη Π.Ο.ΔΙ.Ν. της οικείας Λιμενικής Αρχής στην οικία 37χρονου ημεδαπού, στην περιοχή Κοινοπιάστες Κέρκυρας, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “ΣΤΙΤΣ” και προσωπικού του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών   βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι: 
-Τρεις (03) ηλεκτρονικές λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα πιθανόν κοκαΐνης,
-Μια (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους οκτώ γραμμαρίων και έξι δεκάτων του γραμμαρίου (8,6γρ),
-Τρία (03) κουτάλια με υπολείμματα πιθανόν κοκαΐνης,
-Μια (01) πλαστική κάρτα με  υπολείμματα πιθανόν κοκαΐνης,
-Δύο (02) μεταλλικοί τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
-Δύο (02) συσκευασίες με υλικό ( μαγειρική σόδα) νόθευσης κοκαΐνης και 
-Δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Λακωνίας την Τρίτη 23/3

ΛΑΚΩΝΙΑ. H ΔΕΔΔΗΕ κάνει γνωστό ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών αναβάθμισης στο δίκτυο Υψηλής Τάσης (ΑΔΜΗΕ) για την διασύνδεση Πελοποννήσου - Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί Γενική Διακοπή Ρεύματος την Τρίτη 23/2/2021 από ώρα 07:30 έως 08:30 στις περιοχές: Λευκόχωμα, Δαφνί, Κροκεές, Στεφανιά, Ποταμιά, Γοράνοι, Βασιλάκι, Πετρίνα, Άρνα, Αιγιαί, Πλάτανος, Γύθειο, Μαυροβούνι

και από ώρα 07:30 έως 10:30 στις περιοχές: Αρεόπολη, Πύργος Δυρού, Οίτυλο, Κότρωνας, Γερολημένας και γενικότερα όλη η Περιοχή Μάνης

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, γι’ αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπο τάση.

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.