Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Αύριο Σάββατο 5 Ιουνίου τα Κύθηρα ζωντανά στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση»


Αύριο Σάββατο 5 Ιουνίου το πρωί, μεταξύ 10-11 τα Κύθηρα ζωντανά στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στον Alpha.

ΕΠΑΜ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



 

Αραχωβίτης: «Ξεκάθαρα αντίθετος σε οποιαδήποτε χωροθέτηση Ανεμογεννητριών στον Καβομαλιά»

Απάντηση Σταύρου Αραχωβίτη σε επιστολή Φορέων και Συλλόγων που αντιτίθενται στην εγκατάσταση Αιολικών Σταθμών στον Καβομαλιά

«Η δημόσια διαβούλευση δεν πρέπει να είναι προσχηματική και πρόχειρη.

Ο σεβασμός στη δημοκρατική έκφραση της βούλησης των τοπικών κοινωνιών, η επιστημονική προσέγγιση των επιπτώσεων συνολικά στο περιβάλλον και η δράση στην κατεύθυνση της θωράκισης απέναντι στις επιπτώσεις της Κλιματικής αλλαγής είναι, σταθερά, οι αξίες και οι άξονες πάνω στους οποίους κινούμαστε για να εκφράσουμε υπεύθυνη άποψη και αξιόπιστη θέση».

Αυτό υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή του, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.Σταύρος Αραχωβίτης, απαντώντας σε αντίστοιχη που του είχαν παραδώσει φορείς και λακωνικοί σύλλογοι που αντιτίθενται στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών στη χερσόνησο του Καβομαλιά.

Ο κ. Αραχωβίτης, αφού υπενθύμισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Περιβάλλον, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και την Κλιματική Αλλαγή, τόνισε:

«Ξεκάθαρα λοιπόν εκφράζω την αντίθεσή μου σε οποιαδήποτε χωροθέτηση ανεμογεννητριών στην χερσόνησο του Μαλέα».

Συμπληρώνοντας με νόημα:

«… όρος για την εγκατάσταση Α/Γ, που εισήχθη το 2017 από την τότε Υπουργό Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, για την απαίτηση της μη οπτικής επαφής με παραδοσιακούς οικισμούς και αποτέλεσε αιχμή για την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος, καταργήθηκε μόλις πρόσφατα».

Το κείμενο της επιστολής του κ. Αραχωβίτη, έχει ως εξής:

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

Οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. αλλά και οι δικές μου για το Περιβάλλον (φυσικό και πολιτισμικό), τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Κλιματική Αλλαγή, την Βιοποικιλότητα αλλά και την Δημοκρατία σάς είναι γνωστές.

Με αφορμή την επιστολή σας, θέλω να επαναλάβω και να τονίσω ότι:

  • Η προστασία του περιβάλλοντος, φυσικού και ανθρωπογενούς πολιτισμικού, προέχει σε κάθε περίπτωση γιατί αυτό διαμορφώθηκε μέσα από χιλιάδες χρόνια και οφείλουμε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές
  • Οι απαιτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού σε ενέργεια, όπως εμείς τον συνδιαμορφώνουμε ζώντας στις οργανωμένες κοινωνίες μας, αυξάνονται διαρκώς. Οι σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής, εξοικονόμησης, μεταφοράς και αποθήκευσης ενέργειας οφείλουν να είναι προσανατολισμένες στην προστασία του Περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και όχι στο πρόσκαιρο κέρδος των «επενδυτών της ενέργειας»
  • Η Κλιματική Αλλαγή φέρει ήδη τεράστιες επιπτώσεις σε όλους της ανθρώπινης δραστηριότητας, από την παραγωγή τροφής, την επάρκεια νερού μέχρι τις ανάγκες σε θέρμανση και δροσισμό. Σύμφωνα με μοντέλα προσομοίωσης, αναμένεται να δημιουργήσει νέα κύματα μεταναστευτικών ροών. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις η χώρα και ο Νομός μας ιδιαίτερα, βρίσκονται και θα βρεθούν ακόμη περισσότερο στο επίκεντρο. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε και να θωρακιστούμε
  • Στη λογική αυτή, η Λακωνία και ιδιαίτερα η νοτιοανατολική πλευρά της, χρειάζονται ιδιαίτερες υποδομές θωράκισης απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή. Έργα που αποδεδειγμένα δεν επιβαρύνουν το Περιβάλλον αλλά συμβάλλουν στην προστασία από την Κλιματική Αλλαγή. Τέτοιες υποδομές είναι είτε αρδευτικά έργα, (μικρές παρεμβάσεις στους χειμάρρους που να συμβάλλουν στην ανακοπή της χειμάρριας ροής και την μεγαλύτερη διήθηση στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, αλλαγή των δικτύων άρδευσης και του τρόπου άρδευσης κλπ) είτε μεθόδους και τρόπους αντιμετώπισης της ερημοποίησης (π.χ. κορμοδέματα και αναβαθμίδες στα εδάφη με κλίση).
  • Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σαφώς είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και εξυπηρετούν ορισμένους από τους στόχους αυτούς αλλά:
  • Δεν νοείται η τοποθέτησή τους όπου υπάρχει «δωρεάν πρώτη ύλη» ή αλλιώς αιολικό ή ηλιακό δυναμικό χωρίς αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια
  • Δεν νοείται η τοποθέτησή τους όπου υπάρχει κίνδυνος διατάραξης της βιοποικιλότητας, όπως περιοχές αναπαραγωγής ενδημικών φυτών, ζώων ή πτηνών. Ούτε σε περιοχές πρώτης υποδοχής και ανάπαυσης μεταναστευτικών πουλιών.
  • Δεν νοείται η τοποθέτησή τους όπου η ανθρωπογενής δραστηριότητα, ιστορική, πολιτιστική και αναπτυξιακή, κινείται σε άλλη κατεύθυνση.
  • Οι πλέον σύγχρονες αντιλήψεις θεωρούν τις ανεμογεννήτριες βιομηχανικού τύπου περισσότερο αντιπεριβαλλοντικές παρά φιλοπεριβαλλοντικέςλόγω του τρόπου λειτουργίας τους που απαιτεί άλλη πηγή ενέργειας εξομάλυνσης αλλά και λόγω της κοστοβόρας κατασκευής τους και των περιβαλλοντικών απορριμμάτων που αφήνουν στο πέρας της παραγωγικής ζωής τους.

Σε κάθε περίπτωση, η δημόσια διαβούλευση δεν πρέπει να είναι προσχηματική και πρόχειρη. Ο σεβασμός στην δημοκρατική έκφραση της βούλησης των τοπικών κοινωνιών, η επιστημονική προσέγγιση των επιπτώσεων συνολικά στο περιβάλλον και η δράση στην κατεύθυνση της θωράκισης απέναντι στις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής είναι, σταθερά, οι αξίες και οι άξονες πάνω στους οποίους κινούμαστε για να εκφράσουμε υπεύθυνη άποψη και αξιόπιστη θέση.

Η θέση μου, λοιπόν, είναι ότι η οποιαδήποτε απόφαση για περαιτέρω επιβάρυνση του Μαλέα με νέες Α/Γ θα πρέπει να πληροί τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση της επιχειρούμενης εγκατάστασης Αιολικών Μονάδων δεν πληρούνται οι περισσότερες από τις παραπάνω προϋποθέσεις. Άλλωστε υπάρχει σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας.

Ξεκάθαρα λοιπόν εκφράζω την αντίθεσή μου σε οποιαδήποτε χωροθέτηση ανεμογεννητριών στη χερσόνησο του Μαλέα.

ΥΓ: Με την ευκαιρία να θυμίσω ότι, ο όρος για την εγκατάσταση Α/Γ που εισήχθη το 2017 από την τότε Υπουργό Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου για την απαίτηση της μη οπτικής επαφής με παραδοσιακούς οικισμούς και αποτέλεσε αιχμή για την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος, καταργήθηκε μόλις πρόσφατα.

ΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ:Καθυστέρηση προγράμματος κουνουποκτονίας»

 





Θέμα: Καθυστέρηση προγράμματος κουνουποκτονίας»

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται στη Λακωνία λόγω έλλειψης προγράμματος κουνουποκτονίας από την Περιφερειακή Αρχή. Βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Ιουνίου και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο διαγωνισμός για την εφαρμογή του προγράμματος αντιμετώπισης ανωφελών κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου.

Η όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία με τις όποιες ασθένειες μεταδίδονται με διαβιβαστές (ελονοσία κτλ). Είναι βέβαια θετικό ότι την απουσία της Περιφέρειας καλύπτουν αποκλειστικά οι Δήμοι της Λακωνίας με όποια μέσα διαθέτουν.
Ευχόμαστε οι ακροβασίες και οι πειραματισμοί της Περιφερειακής Αρχής να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και των φιλοξενούμενών μας εν όψει και της τουριστικής περιόδου.
ΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ

Diakofti.gr:Για την χθεσινή παγκόσμια ημέρα του Ποδηλάτου και τα Κύθηρα

 


3-6-2021 .

Χθές ήταν η Παγκόσμια ημέρα του Ποδήλατου. Θα ήταν παράλειψη να μη γράψουμε δύο λόγια γι`αυτό . Το πιο απλό, οικονομικό, εύκολο στη χρήση και φιλικό προς το Περιβάλλον μεταφορικό μέσο. Αποκτά αυτό ιδιαίτερη σημασία στην εποχή της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης αλλά και της Κλιματικής αλλαγής γιατί μεταξύ των άλλων δίνει ουσιαστική διέξοδο σε πάρα πολλές συνακόλουθες δυσκολίες της καθημερινότητας .

Το ποδήλατο εξακολουθεί να δίνει κίνητρα διεξόδου από μια ασφυκτική και αγχώδη διαβίωση, όπως και να ενδυναμώνει τη φυσική και ψυχική υγεία. Η σωματική άθληση, η υγεία, η ευεξία, η επαφή με το φυσικό περιβάλλον, είναι τα διαχρονικά «ανταποδοτικά οφέλη» που παρέχει το μέσο (ποδήλατο) στον άνθρωπο, κάτοικο ή επισκέπτη. Για αυτό και στην εποχή μας έχει παρουσιάσει αλματώδη αύξηση η ζήτηση ποδηλατικών προϊόντων και υπηρεσιών, τόσο σε αστικές όσο και σε μη αστικές περιοχές.

Και βέβαια καθόλου τυχαία δεν είναι η συστηματική καταγραφή και εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για μια ασφαλή άσκηση της δραστηριότητας της ποδηλασίας, μέσα από απλούς κανόνες καθώς και η εκφρασμένη βούληση Ιδιωτών -ιδιαίτερα των νέων -Θεσμών και συλλογικοτήτων να ασκήσουν συστηματικά αυτή την επωφελή για όλους δράση.

Αυτό βέβαια άμα συνοδεύεται από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, της αρμόζουσας προς την ποδηλασία ,γεωφυσικής διαμόρφωσης ,όπως είναι η περίπτωση των Κυθήρων ,μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούμε να περιμένουμε από την ένταξη της Ποδήλατου στη καθημερινότητα του νησιού. Η πλεονεκτική αυτή σχέση είναι διατυπωμένη στην σχετική βιβλιογραφία εδώ και δεκαετίες και είναι πλέον μονόδρομος η σοβαρή και συστηματική ενασχόληση όλων των αρμοδίων με το θέμα. Πολύ θετικά οφείλουμε να υποδεχθούμε την σχετική πρωτοβουλία του ΚΙΠΑ για την ποδηλασία στα Κύθηρα και την ενημέρωση του προέδρου του κ. Γ.Κασιμάτη σε συνάντηση με τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων Νήσου Κυθήρων που συμμετέχει ενεργά σε όλες τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δράσεις των Κυθήρων.
Είναι γεγονός πλέον – με την ουσιαστική βοήθεια του Δήμου – η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου ‘’Δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών στα Κύθηρα’’ από το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής. Βέβαια μένουν πολλά να γίνουν ακόμη ειδικά για την αναπτυξιακή διάσταση του θέματος και την ‘’έξυπνη’’ διασύνδεση του με άλλες παραμέτρους του Τουριστικού Προϊόντος του νησιού όπως οι περιπατητικές διαδρομές και το canoying . Απαραίτητες ακόμη οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , τα κίνητρα και οι διευκολύνσεις των ποδηλατών και πολλά άλλα με τα οποία θα ασχοληθούμε μελλοντικά .

Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι οι ταχύτητες έχουν ανέβει αρκετά, έχουν ήδη πιστοποιηθεί ως FRIENDLY BIKE εκατοντάδες ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη την Ελλάδα αλλά ακόμη και Περιφέρειες!!! και Δήμοι!! μεταξύ των οποίων και νησιωτικοί ..Σκιάθος, Λέρος κ.λ.π

ΤΗΝ ¨ΤΣΙΜΠHΣΑΝ¨ΤΗΝ ΧΑΣΙΣOΦΥΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΗ ΕΚΤΑΣΗ

 


Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στα Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 30 δενδρύλλια κάνναβης

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (04.06.2021) σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με τριάντα (30) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα (04.06.2021) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη και δύσβατη έκταση του Δήμου Πλατανιά, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τριάντα (30) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1 μέτρο.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης στον Τύρναβο Λάρισας



Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης στον Τύρναβο Λάρισας

Συνελήφθησαν -4- ημεδαποί

Κατασχέθηκαν -43,9- γραμμάρια ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των -7.870- ευρώ και -2- Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) και συνελήφθησαν χθες (03-06-2021) το πρωί στον Τύρναβο Λάρισας, -4- ημεδαποί, ήτοι -3- άνδρες και -1- γυναίκα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και σταχυολόγηση στοιχείων σχετικά με συστηματική, οργανωμένη και από κοινού διακίνηση ηρωίνης από τους δράστες, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Τύρναβο συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας και του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου.

Κατά την ακινητοποίηση των δραστών, έλαβε χώρα σωματική πάλη, κατά την οποία δύο από τους αστυνομικούς δέχτηκαν λακτίσματα και χτυπήματα με πέτρες.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και βοηθητικούς χώρους αυτών, σε δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -49- συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους -43,9- γραμμαρίων,
  • -35- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
  • το χρηματικό ποσό των -7.870- ευρώ και
  • -1- κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και τα -2- προαναφερόμενα οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.



Ή Άρτεμις ή θεά τής Άρχαιότητας..



Γράφει ο Αναστάσιος Πήλιας

Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


 Ή Άρτεμις ή θεά τής Άρχαιότητας..

Ή Έλαφόνησος καί τά Κύθηρα άπό νεολιθικής έποχής είχαν κοινή πορεία, όπως μαρτυρούν καί οί έρευνες στό γιά πολλούς άπομεινάρι τής χαμένης Ατλαντίδας, στή βυθισμένη πόλη πού όνομάζεται Παυλοπέτρι (προσεχώς Ποταμός, Πλατανιστούς, καραβοστάσι, Σπάρτη κλπ) Η Έλαφόνησος κατοικήθηκε τήν νεολιθική έποχή μεταξύ 6000-3500πΧ.

Ηταν τό νησί τής θεάς Αρτέμιδος πού κυνηγούσε τά μικρά κόκκινα έλάφια, όπως άπεικονίζεται καί στό διάσημο άγαλμα τής θεάς πού βρίσκεται στό μουσείο τού Λούβρου καί βρέθηκε στήν εύρύτερη περιοχή. Η θεά λατρευόταν καί στήν χερσόνησο τού Αθω.
Η Άρτεμις ήταν άειπάρθενος καί είχε τήν αίώνια άγνότητα , προστάτης τής γονιμότητας τών κοριτσιών ,έκείνη διά άμώμου συλλήψεως βγάζοντας τήν ίερή...ζώνη της, ίδιότητες πού έλαβε άπό τόν πατέρα της. Τό Άθως ονομαζόταν Άλσος τής Παναγίας Ίέριας ,όπως όνομαζόταν ή θεά Αρτεμις. Τό Άθως όνομάστηκε περιβόλι τής Παναγίας έπί αύτοκράτορα Κωνσταντίνου τού Μονομάχου(1042-1054 μΧ) καί έκτοτε άβατο γιά τίς γυναίκες.

Τό ίερό της ήταν στήν πόλη Ολόφυξος Ελληνίς τού Αθω , μέρος γνωστό προστασίας τών γυναικών καί δή τών προσφύγων ,άβατο γιά τούς άνδρες. Εκεί σπούδαζαν ,οί νεαρές μαθήτριες πού όνομάζονταν ίέρειες Παναγίες. Εκεί πήγαιναν καί οί κοπέλες γιά άνώτερη μόρφωση καί άπό τήν Γή τής Λιλαίας (τήν γνωστή περιοχή τό 1 μΧ τής Γαλιλαίας τής Παλαιστήνης μέ τίς 200 καί πλέον ελληνικές πόλεις καί τά σχολεία μέ όμιλούμενη κύρια γλώσσα τήν Ελληνική) Λίγα χρόνια μετά τό 1 μΧ κατέφυγε στήν Ολόφυξο καί ίερό πρόσωπο πού διωκόταν άπό τόν Σαούλ ,βλ κατά Ιωαν.

Όλες οί άρχαίες πόλεις τού Αθω τό 321 μΧ ,καταστράφηκαν όπως καί ή Ολόφυξος άπό γνωστό αύτοκράτορα, τής Ανατολικής Ρωμαικής αύτοκρατορίας.Στήν γή τής Λιλαίας οί κάτοι κοι, έκτός τής θεάς τής Αρτέμιδος, έτρεφαν μεγάλη έκτίμηση καί στόν μεγάλο στρατηλάτη Αλέξανδρο , πού χάθηκε άδικα στά....33 χρόνια του!!!
Πρός τιμή τής Αρτέμιδος, τό έπόμενο τραγού δι μέ τήν Άλκηστη Πρωτοψάλτη....

ΝΙΚ.ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ



 



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 


ΟΜ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Κάλεσμα ενημέρωσης και αφύπνισης προς τους πολίτες στις 7.00 μ.μ στη Πλατεία Λαού-Κερατσίνι.

 Μοίρασμα  ενημερωτικού φυλλαδίου  για τα σχέδια του Περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη που αποφάσισε να προχωρήσει σε σύμπραξη με ιδιώτη (ΣΔΙΤ) για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία  Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) δυναμικότητας 250.000 τόνων στο Σχιστό!

Το Σχιστό δεν θα γίνει ο σκουπιδότοπος του Λεκανοπεδίου.
Το πρωί του Σαββάτου η ΟΜ Κερατσινίου Δραπετσώνας θα συμμετέχει στην κινητοποίηση πολιτών φορέων συλλογικοτήτων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της Oil One στη Δραπετσώνα .

ΟΜ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Κάλεσμα ενημέρωσης και αφύπνισης προς τους πολίτες στις 6.00 μ.μ στην Πλατεία Ηρώων Λέμε όχι στην νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που δημιουργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Περιφερειακή Αρχή Πατούλη στο Σχιστό δυναμικότητας 250.000 χιλ. τόνων με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για 30 χρόνια περίπου.

Το πρωί του Σαββάτου η ΟΜ Περάματος θα συμμετέχει στις περιβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Περάματος.

ΟΜ ΝΙΚΑΙΑΣ

Το πρωί του Σαββάτου 5/6 στις 9:00 Δράση εθελοντικού καθαρισμού του άλσους στον Άγιο Φίλιππο (Δεξαμενή)

Την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων τη χρωστάμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται

ΟΜ Α΄ - Β ‘- Δ΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ  – ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Από τις 11:00 το πρωί στο πάρκο Αργυροκάστρου ( Αργυροκάστρου και Κεχαγιά ) Παλιά Κοκκινιά -Μία σειρά από δρώμενα θα λάβουν χώρα στον ανανεωμένο πλέον χώρο πρασίνου. Δίνουμε ζωή στις γειτονιές και προσκαλούμε τους κατοίκους να συμβάλουν στη δράση αυτή.

 

ΟΜ Δ΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00π.μ. συμμετοχή στη δράση με Νεολαία Σύριζα Πειραιά Π.Σ . Β’ Α’ Διαμέρισμα και την δημοτική Κίνηση Πειραιάς για όλους( Π. Κοκκινιά-Πάρκο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ )  

 ΣΑΒΒΑΤΟ  6:30    το  απόγευμα στα Καμίνια Μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων από την Πλατεία Λεγάκη στις 6.30 μ.μ   μέχρι    τη πλατεία "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ" (περίπου στις 7:30μ.μ.)

ΟΜ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 Το Σάββατο 9.30 το πρωί  στο Λατομείο

Στις 11.00 συνάντηση στο δάσος στα Κανάκια ( σημείο συνάντησης εκεί που κατασκηνώνει ο προσκοπικός όμιλος ) για εθελοντικό καθαρισμό του χώρου .

ΟΜ  ΑΙΓΙΝΑΣ

Σάββατο από τις 11.00-13.00    Κάλεσμα σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Κολόνας,  Σημείο συνάντησης στο  χώρο της εισόδου της πλαζ της Κολόνας.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ :ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ-ΦΩΤΟ -VIDEO


Γίνε και εσύ ρεπόρτερ της Σελίδας μας !

Στείλε το δικό σου ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΟ-VIDEO

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

email:adelin-tsirigo@hotmail.com

tel 6978140356

ΚΑΨΑΛΙ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟ 11ο ΦΕΤΟΣ ΠΕΡΝAEI ANOIXTA ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΥΤΡΑ !

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Σάμιο για το υλικό.

Μας γράφει:πολλη θολούρα λογω ζεστης....

To 11o που περνάει φέτος!!!

πόσα ακόμα ???
 



Πειθαρχικό παράπτωμα η κατάθεση δημοσίου υπαλλήλου ως μάρτυρα κατά του ελληνικού δημοσίου

 


Ένορκη κατάθεση υπαλλήλου μπορεί να δοθεί μόνο προς υποστήριξη του δημοσίου, άλλως συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα

Με έγγραφό του το γραφείο Νομικού Συμβούλου στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε στο ζήτημα της εξέτασης δημοσίων υπαλλήλων ως μαρτύρων σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, διαπιστώθηκε η πρακτική πληρεξουσίων δικηγόρων των αντιδίκων του δημοσίου να ζητούν από δημόσιους υπαλλήλους να καταθέτουν ενόρκως υπέρ των τελευταίων, είτε στο ακροατήριο είτε εγγράφως με τη λήψη ένορκης βεβαίωσης, τονίζοντας και ζητώντας την άμεση ενημέρωση όλων των υπαλλήλων του υπουργείου, πως η ένορκη κατάθεση εκ μέρους δημοσίων υπαλλήλων υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα, ένορκη δε κατάθεση μπορεί να δοθεί μόνο προς υποστήριξη των ισχυρισμών του δημοσίου.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Αναφορικά με την εξέταση υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου ως μαρτύρων σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο και επειδή έχει παρατηρηθεί η πρόθεση πληρεξουσίων δικηγόρων των αντιδίκων του Ελληνικού Δημοσίου να ζητούν από αυτούς να καταθέτουν ενόρκως ενώπιον του ακροατηρίου ή γραπτώς δια λήψης ένορκης βεβαιώσεως ενώπιον συμβολαιογράφου, προς απόδειξη των ισχυρισμών τους, παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι όλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου, προς διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, να ενημερώσουν τους υπηρετούντες σε αυτές υπαλλήλους ότι η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα, καθώς και ότι η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου είναι δυνατή μόνο προς επίρρωση των ισχυρισμών του Ελληνικού Δημοσίου, κατόπιν έγγραφου αιτήματος του Γραφείου μας και κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο χειριστή της υπόθεσης.

Journey in Antikythera - Ταξίδι στα Αντικύθηρα 2021, drone mavic mini

 

MANIATIKO ¨ΠΡΑΜΑ¨(72) ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΑΥΛΗ


Συνελήφθη, χθες (3.6.2021) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία που διατηρεί ο 46χρονος, όπου βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένο και στο πίσω προαύλιο χώρο αυτής, να καλλιεργεί στο έδαφος -72- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -130- εκατοστών περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Μέτρα πρόληψης κατανάλωσης νερού

 


Αγαπητοί Καταναλωτές,

Η φετινή θερινή περίοδος απαιτεί από όλους μας επιπλέον προσοχή στο σοβαρότατο θέμα της διαχείρισης των υδάτων.

Για τον σκοπό αυτό, θα ισχύσουν για το καλοκαίρι του 2021 αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης.

Τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν από όλους μας, προκειμένου το καλοκαίρι να κυλήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

  1. Κλείνουμε τον γενικό διακόπτη του νερού εφόσον θα λείπουμε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  2. Επισκευάζουμε άμεσα βρύσες του σπιτιού μας που στάζουν.
  3. Επισκευάζουμε άμεσα το καζανάκι της τουαλέτας εφόσον τρέχει.
  4. Ελέγχουμε συχνά το δίκτυο του σπιτιού μας για τυχόν διαρροές και σε περίπτωση διαπίστωσης βλάβης ή διαρροής, την επισκευάζουμε αμέσως.
  5. Ελέγχουμε τακτικά την καλή λειτουργία του μετρητή (π.χ. όταν ο μετρητής γυρνάει με όλες τις βρύσες κλειστές, υπάρχει διαρροή).
  6. Δεν πλένουμε τις αυλές, τα μπαλκόνια μας, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια με νερό του δικτύου ύδρευσης.
  7. Δεν ποτίζουμε κήπους, περιβόλια, γλάστρες και καλλωπιστικά ή άλλου είδους φυτά με το νερό του δικτύου ύδρευσης. Το νερό παρέχεται αποκλειστικά για ύδρευση και όχι για άρδευση. Τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι ιδιαίτερα υψηλά!
  8. Περιορίζουμε κατά πολύ τις πλύσεις του ΙΧ μας κυρίως κατά το καλοκαίρι.
  9. Ενημερώνουμε άμεσα το Δήμο εάν διαπιστώσουμε σπατάλη νερού γιατί έτσι προσφέρουμε πολύτιμες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Εάν εντοπίσετε σε οποιοδήποτε σημείο του δικτύου ύδρευσης διαρροή (σε δρόμους ή χωράφια κ.λπ.) ειδοποιήστε αμέσως την Τεχνική Υπηρεσία τού Δήμου στο τηλέφωνο 27360-31213 ή 31755 Δευτέρα – Παρασκευή από τις 08:00-15:00 ή εκτός ωραρίου τον υπεύθυνο υδρονομέα της περιοχής σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

  • ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ!!!
  • ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.
  • Ο ΔΗΜΟΣ, (ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΝΑΓΚΗ), ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ
    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διακοπή νερού στο Λιβάδι αύριο Σάββατο 05 Ιουνιου

Το Σάββατο 5 Ιουνίου από τις 8:00′ έως τις 11:00′ θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης του Λιβαδίου.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση του οικισμού.

9-13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ¨ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ



 

EKTAKTO:Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 εντοπίστηκε στο νησί μας


 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές: Ένα ακόμη νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 εντοπίστηκε στο νησί μας στην αρχή της εβδομάδας.

Το κρούσμα είναι ασυμπτωματικό και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

ΕΦΕΡNΑΝ ΤΟΝ ¨ΛΕΥΚΟ ΘΑΝΑΤΟ¨ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ:Συνελήφθησαν (2) άτομα, μέλη οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος

Περισσότερα από (23) κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν (2) άτομα, μέλη οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος

Στη σύλληψη δύο (2) μελών οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής από την Τουρκία, κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης – αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 50 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (03-06-2021), αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελέγχου Διαβατηρίων Κήπων και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σακίδια πλάτης, που περιείχαν συνολικά (23) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (23.126) γραμμαρίων, τα οποία είχε παραλάβει νωρίτερα από τον 50χρονο μετά από συνάντηση που είχαν σε χώρο στάθμευσης στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν (3) κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των (835) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και δύο οχήματα (1 φορτηγό και 1 αυτοκίνητο) που χρησιμοποιούταν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ:Αγία Πελαγία 1955 στο Τελωνείο!


 ΠΗΓΗ 

Βετη Μεγαλοοικονομου Ζαντιωτη

Το Ολοκαύτωμα Αγίου Δημητρίου Δήμου Ευρώτα σαν σήμερα 4 Ιουνίου 1944

Το χρονικό του Ολοκαυτώματος

Για τους Γερμανούς, τα χωριά που αντιστέκονταν, που δεν υποδουλώνονταν, έπρεπε να πληρώσουν και μάλιστα με τον πιο αιματηρό τρόπο.

Ανατρέχοντας στην περίοδο της Κατοχής και συγκεκριμένα στο χρονικό πλαίσιο, πριν το Ολοκαύτωμα του Αγίου Δημητρίου, διαπιστώνουμε πως, μετά την κατάληψη των Μολάων από την Ενωμένη Εθνική Αντίσταση, το μένος του γερμανικού στρατού εναντίον όχι μόνο των ανταρτών, αλλά και όλων των κατοίκων του χωριού, γιγαντώθηκε, με πρώτη ένδειξη της αποφασιστικότητάς τους να απαντήσουν στην αντιστασιακή δράση των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου, την επιλεκτική πυρπόληση του τόπου, τον Ιανουάριο του 1944.

Η πυρπόληση σπιτιών στα Γραμματικαίικα, λόγω της συμμετοχής του Αστραπόγιαννη και των αδελφών του στην Ενωμένη Εθνική Αντίσταση, αλλά και της οικίας του Στυλιανού Μοίρα και της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους, με πρόσχημα τις πληροφορίες τους ότι εκεί φυλάσσονταν όπλα και βαμβάκι για την περίθαλψη τραυματιών ανταρτών, είναι ενδεικτικές κινήσεις που ακολουθούσαν οι Γερμανοί, στο πλαίσιο της κατάπνιξης του αντιστασιακού μετώπου.

Η αφορμή που ήθελαν οι Γερμανοί για να ξεκινήσουν να πυρπολούν, δόθηκε με τον πυροβολισμό που δέχθηκαν από έναν αντάρτη από τον Ασπροχορτιά. Αν και αυτή η κίνηση δεν προκάλεσε καμία ζημιά στα γερμανικά στρατεύματα, η εντολή του διοικητή τους δεν άργησε να έρθει, αφού η τιμωρία του Αϊ Δημήτρη για τη συμμετοχή των κατοίκων του στην Ενωμένη Εθνική Αντίσταση, έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα.

Από το καταστροφικό πέρασμά τους, δε γλίτωσε, ούτε το δημοτικό σχολείο του χωριού, που κάηκε ολοσχερώς. Αυτό, όμως, ήταν μόνο το προοίμιο.

Το έγκλημα ξεκίνησε με την εκτέλεση όλων των γυναικών της οικογένειας Σαρρή. Εκτελώντας τις κόρες του Νικόλαου Σαρρή- δύο, τεσσάρων και δέκα ετών- με οπλοπολυβόλο, οι Γερμανοί στρατιώτες έδειξαν ότι τίποτα δε θα μπορούσε να εμποδίσει την καταστροφική τους μανία, η οποία συνεχίστηκε με την πυρπόληση όλων, σχεδόν, των σπιτιών του χωριού και τη δολοφονία όποιου κατοίκου έβρισκαν μπροστά τους, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας. Μόνο, αφού είχαν σκοτώσει 21 ψυχές, αφού κατέστρεψαν, ολοσχερώς, σχεδόν όλα, τα σπίτια και άφησαν 350 οικογένειες στο έλεος του Θεού, και μόνο μετά από την παράκληση του γέροντα γυμνασιάρχη, Σωτήρη Καμαρινού να σταματήσουν να σκοτώνουν γέρους και γυναικόπαιδα, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το χωριό, και αυτό, για να συνεχίσουν το έργο της πυρπόλησης στο γειτονικό χωριό της Ζούπενας (Άγιοι Ανάργυροι).