Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

BATIKA.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΦΑΒΙΟΥ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Σύγχρονο ελαιοτριβείο Φαβίου Καλομοίρα  στον Άγιο Γεώργιο Βοϊών Λακωνίας ,(πανω στον κεντρικό δρόμο προς Ελαφόνησο)με έτος ίδρυσης το 1890. Αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση από γενιά σε γενιά με παράδοση στον χώρο της ελιάς και του ελαιολάδου.
Με το πέρασμα των χρόνων ένα πράγμα παρέμεινε αναλοίωτο : η πίστη μας σε αρχές και αξίες και η μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας και τη δουλειά μας .Έτσι , συνεχίζουμε σήμερα με το ίδιο μεράκι και με μεγάλη πείρα το έργο μας.
 
Ενημερώνουμε τους φίλους παραγωγούς ελαιολάδου ότι το ελαιοτριβείο μας διαθέτει  τα πιο υπερσύγχρονα ανοξείδωτα οικολογικά μηχανήματα 2 φάσεων, παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου,Γερμανικής προέλευσης με όλες τις πιστοποιήσεις . Επίσης και φέτος για τους παραγωγούς που αναλαμβάνουν οι ίδιοι την μεταφορά ελαιοκάρπου και λαδιού το δικαίωμα του ελαιοτριβείου όπως και πέρυσι  είναι 7% από 9%  κατά δύο μονάδες πιο κάτω ,και για τους παραγωγούς που αδυνατούν να κάνουν την μεταφορά ελαιοκάρπου και λαδιού , την αναλαμβάνουμε εμείς, με δικαίωμα ελαιοτριβείου 'οπως και πέρυσι 11% από 12% , δηλαδή κατά μια μονάδα λιγότερο . Το ελαιοτριβείο μας σας εγγυάται την καλύτερη απόδοση με τα πιο υπερσύγχρονα μηχανήματα και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ελαιοπαραγωγών. 

Ο χώρος μας πληρεί ολες τις προυποθέσεις που απαιτούνται για την σωστή επεξεργασία , αποθήκευση και τυποποίηση ελαιολάδου.
 
THL. 27340 47101 - 6974201345

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΟ 1866

Με αφορμή την συμπλήρωση των 150 ετών από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου το 1866 ,ο δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με την Παγκρήτια Ένωση που εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Ένωσης κύριος Γεώργιος Μαριδάκης ,πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, τιμώντας τον Κυθήριο Στρατηγό Πάνο Κορωναίο στην πλατεία του Ποταμού Κυθήρων που συμμετείχε στην εξέγερση της Κρήτης το 1866. Το πρόγραμμα της επετειακής εκδήλωσης είχε ως εξής:: Στις 14:30 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πατέρα Πέτρο Μαριάτο, ενώπιον της προτομής του Στρατηγού. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του δημάρχου κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη , του εκπροσώπου του ΓΕΣ Υποστράτηγου κ.Ιωάννη Μακρή και του Προέδρου της Παγκρήτιας Ένωσης κ.Γεωργίου Μαριδάκη. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων , τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την φιλαρμονική Ποταμού υπό την διεύθυνση του κ.Παναγιώτη Λευθέρη. Τιμές απέδωσε Στρατιωτικό Άγημα του Στρατού Ξηράς από το ΚΕΜ Σπάρτης.
ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ
Μεγάλη στρατιωτική και πολιτική φυσιογνωμία ο Πάνος Κορωναίος. Γεννήθηκε το 1808 στην Κωνσταντινούπολη από Κυθήριους γονείς .Σε ηλικία 17 ετών κατατάχθηκε εθελοντικά στον τακτικό στρατό υπό τον Φαβιέρο στο Ναύπλιο και πήρε μέρος σε διάφορες μάχες. Ο Κορωναίος, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία καθώς και πολλά τραύματα από τις μάχες, εισήλθε ως υπότροφος στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Ευελπίδων με εισήγηση του Ιωάννη Καποδίστρια. Το 1831 ήταν μόλις 23 ετών όταν αποφοίτησε ανάμεσα στους οκτώ πρώτους της σχολής, με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού του Πυροβολικού. Την 1η Δεκεμβρίου 1833 προήχθη σε υπολοχαγό και τοποθετήθηκε Υπασπιστής του Πυροβολικού Σώματος. Το 1837 έγινε λοχαγός και τοποθετήθηκε στο Ναύπλιο. Στην επανάσταση του 1843 τάχθηκε υπέρ των συνταγματικών ελευθεριών της Ελλάδας. Σύντομα εναντιώθηκε στο καθεστώς του Όθωνα και ετέθη από το Βασιλιά σε αργία δια απολύσεως από το 1853 έως το 1859. Έφυγε στο Παρίσι και ασχολήθηκε με στρατιωτικές μελέτες. Υπήρξε οργανωτής της Ναυπλιακής Επανάστασης το Φεβρουάριου του 1862 και ένας από τους ηγέτες της επανάστασης που κατέληξε στην εκθρόνισή του Όθωνα (Ο­κτώβριος του ίδιου χρόνου). Στους μήνες της Μεσοβασιλείας (1862 – 63) αναδείχτηκε ηγετικό στέλεχος της παράταξης των Ορεινών (του Κωνσταντίνου Κανάρη) και – ως υπουργός Στρατιωτικών – αντιμετώπισε τις εμ­φύλιες συγκρούσεις του Ιουνίου 1863 («Ιουνιανά»). Μετά την άνοδο του Γεωργίου Α’ στο θρόνο (Οκτώβριος 1863), ο Κορω­ναίος ανέλαβε διάφορα ανώτερα στρατιωτικά αξιώματα και το 1866 συμμετέσχε στην εξέγερση της Κρήτης. Κατά την περίοδο που ακολούθησε αναδείχτηκε σε σημαίνου­σα πολιτική φυσιογνωμία της χώρας (το 1868 εξελέγη βουλευτής Αττικής, το 1875, 1879 και 1885 βουλευτής Κυθήρων), ασκώντας παράλληλα και τα στρα­τιωτικά του καθήκοντα. Αποστρα­τεύτηκε το 1880 με το βαθμό του αντιστράτηγου του πυροβολικού και κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του πρωταγωνίστησε στην ίδρυση και δραστηριοποίηση πατριωτικών σωματείων και οργανώσεων. Έχει συγγράψει πολλές στρατιωτικές με­λέτες. Πέθανε στις 17 Νοέμβρη του 1899 στην Αθήνα.
Πηγή βιογραφικού από Παγκόσμιο Βιογραφικό Λεξικό.

Το Μήνυμα της Κυριακής 2-10-2016



Τό Μήνυμα της Κυριακής (ηχητικό μήνυμα) Από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΚΥΡΙΑΚΗ Β! ΛΟΥΚΑ (2-10-2016)

Ανακοίνωση σχετικά με την καταλυτική ημερομηνία πληρωμών οικονομικού έτους 2016