Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Εκδήλωση για το κάστρο Βατίκων . Πρόγραμμα Εκδήλωσης 30 Ιουλίου 2016




ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΜΗΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΚΥΘΗΡΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ


Ο Μανώλης Κομηνός, Κυθήριος ομογενής εγκατεστημένος στο Μπρίσμπαν της Αυστραλίας, με καταγωγή από τα Αρωνιάδικα των Κυθήρων, είναι ένας πατριώτης, ιδεολόγος, που έχει βάλει στόχο τον επαναπατρισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα. Ηγείται της επιτροπής της Αυστραλίας και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο γι αυτό το σκοπό. Σε σχετική ημερίδα που οργάνωσε στο Λονδίνο η Βρετανική, η Αμερικανική και η Αυστραλιανή επιτροπή ο Κομηνός έκανε ομιλία η οποία εντυπωσίασε. Στο Μπρίσμπαν επίσης έκανε διάλεξη που συγκλόνισε την ομογένεια με τα επιχειρήματά του και με τα πατριωτικά του αισθήματα. Συνεργάστηκε με τη Μελίνα, η οποία του έλεγε να μην εγκαταλείψει ποτέ τον αγώνα. Προ ημερών επισκέφθηκε τα Κύθηρα και έδωσε συνεντεύξεις στην Αθήνα.
Πηγή Eleni Harou

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Μετά την δημοσιοποίηση από το σταθμό μας , της απαράδεκτης εικόνας με τα συνθήματα σε τοίχο στο περίπτερο στο σημείο της διασταύρωσης προς Μυλοπόταμο στο κεντρικό σημείο του νησιού, με χαρά είδαμε ότι καθαρίστηκε και ασπρίστηκε και αποκαταστάθηκε η εικόνα πολιτισμού που κάποιοι την αμαυρώσανε. Μπράβο σε όποιον πήρε την πρωτοβουλία (φορέα η ιδιώτη) και ευαισθητοποιήθηκε και μερίμνησε για την αποκατάσταση της καθαριότητας.
ADELIN 107,3 FM

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΛΙΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΛΙΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 14.30 ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΚΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΜΕ 16 ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 45 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΕΤΖΕΤΕΛ,2 ΚΑΝΑΝΤΕΡ, 2 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΟ ΤΜΗΜΑ.ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΟΤΑ ΜΕ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΓΥΡΟ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΩΠΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣTO ΦΟΙΝΙΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ( ΦΩΤΟ )


 Η ΝΕΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΦΟΙΝΙΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΚΑΜΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΨΕΚΑΣΤΙΚΑ



Πηγή ( ΦΩΤΟ )
Teodoris Natiotis

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ 16 οχήματα και 45 πυροσβέστες , 4 αεροσκάφη πεζετέλ, 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα.



ΕΧΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΡΑ


 ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ  ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ...

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ π. Μιχαήλ Χαραμής

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΛΙΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


 Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ 2 ΜΕΤΩΠΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΟΛΑΟΥΣ, ΝΕΑΠΟΛΗ, 4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ (ΠΕΤΖΕΤΕΛ)ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ Σταύρος Χριστάκος

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΛΙΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΛΙΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΕ 2 ΜΕΤΩΠΑ
ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΟΛΑΟΥΣ-ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗ
ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ...

Απεστάλη και Παραλήφθηκε η αδειοδότηση για την αρδευτική γεώτρηση της περιοχής του Γεφυριού του Κατουνιού

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, κατόπιν της παραλαβής των τελικών απαιτουμένων εγγράφων η Υπηρεσία υδάτων της περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε την επίσημη λειτουργία της αρδευτικής γεώτρησης στην περιοχή του Γεφυριού του Κατουνιού.


Σε επικοινωνία μας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γ.Κομηνό, επήραμε την διαβεβαίωση ότι από σήμερα θα ξεκινήσει η διάθεση του νερού άρδευσης σε βυτιοφόρα των κατοίκων της περιοχής, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το μέγιστο πρόβλημα της λειψυδρίας στην περιοχή και να μηδενισθεί η οιαδήποτε κατανάλωση και χρήση του νερού ύδρευσης για χρήση άρδευσης.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα την ευαισθησία της υπεύθυνης προϊσταμένης της υπηρεσίας υδάτων και την έγκαιρη απαγκίστρωση από τα χρονοβόρα γρανάζια των υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου.

Δυστυχώς αυτή η μαύρη κηλίδα της ατέρμονης δημόσιας γραφειοκρατίας είναι ίσως αυτη την στιγμή το μεγαλύτερο υπαρκτο πρόβλημα της Ελληνικής πραγματικότητας, και εκεί πρέπει βασικά να στραφεί πλέον η από 100ετίας ζητούμενη ανανέωση της δημόσιας διοίκησης....
 
Πηγή http://kithiraikanea.blogspot.gr/

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΕΙΑ. 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ !!!
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ  ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ DJ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΕΦΙ,ΧΟΡΟ,ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ !!!
ΕΚΛΕΚΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ!!!
ΤΗΛ 27360 33700

ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΙΑΣ.ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ


Έλεγχος Ακτινοπροστασίας Ακτινολογικού Εργαστηρίου Γ.Ν.-Κ,Υ, Κυθήρων


«Από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεάπολης στο μεσαιωνικό Κάστρο των Βατίκων»


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεάπολης στο μεσαιωνικό Κάστρο των Βατίκων» που θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016.

 18:00 Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης 
 20:00 Κάστρο Βατίκων

Το έργο «Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεάπολης Βοιών» και το έργο «Συντήρηση και αποκατάσταση κάστρου Βατίκων, Δήμου Μονεμβασίας, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας» υλοποιήθηκαν, αντιστοίχως, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007-2013» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Κάστρο των Βατίκων συνεργάζεται η Ομάδα Βατικιωτών Πολιτών και Ομογενών «ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ»
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Πηγή http://www.apela.gr/
 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.23 ΙΟΥΛΙΟΥ


Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 στις 20.30 (στην Πλάκα) θα γίνει η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης γολέτας από τα ελληνικά πλοία, ένα δρώμενο που υλοποιείται με την καθοριστική και ουσιαστική βοήθεια και συνεργασία του Αλιευτικού Συλλόγου Μονεμβάσιας «το Λαλούδι.
Θα ακολουθήσει συναυλία με το Δημήτρη Μπάση και την Ελένη Πέτα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.






Ανακοίνωση προς κτηνοτρόφους για τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τον κτηνίατρο εκτροφής



Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Κυθήρων

Στο έντυπο του Δήμου για τις παραλίες των Κυθήρων που μπορείτε να βρείτε σε πολλά σημεία των Κυθήρων, (ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια, δημόσιες υπηρεσίες κλπ), προσέξτε την ειδική σήμανση για την κάθε παραλία που αφορά τον αέρα. Όταν ο αέρας φυσάει από την κατεύθυνση με την κόκκινη σήμανση η παραλία δεν ενδείκνυται για την συγκεκριμένη ημέρα καθώς θα έχει πολύ κύμα, όταν ο αέρας φυσάει από την κατεύθυνση με την κίτρινη σήμανση η παραλία θα έχει λίγο κύμα και όταν ο αέρας φυσάει από την κατεύθυνση με την πράσινη σήμανση η παραλία θα είναι ιδανική για μπάνιο.
Κατεβάστε το έντυπο για τις παραλίες από εδώ :http://www.kythira.gr/downloads/paralies2016.pdf

HELLENIC NAVY BAND.ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ


ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00

Εθελοντική Αιμοδοσία στα Κύθηρα