Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ



Αγαπητοί,
με τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου,
θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουνίου (το Σαββατοκύριακο που έρχεται) στην Παναγία Δέσποινα στον Καραβά το πρώτο προ-Κατασκηνωτικό Δίημερο.
Ενημερωτικά, ακολουθούν τα εξής:
1. η συμμετοχή είναι δωρεάν,
2. αφορά όλα τα παιδιά του νησιού (από Νηπιαγωγείο ως και Γυμνάσιο, θα γίνουν ομάδες ανάλογα με την ηλικία).
3. το πρόγραμμα είναι ημερήσιο (οι γονείς φέρνουν τα παιδιά το πρωί, τα παίρνουν το απόγευμα),
4. τα παιδιά θα έχουν μαζί τους το μεσημεριανό τους φαγητό (το δεκατιανό, κεράσματα και δώρα θα δοθούν από τους οργανωτές),
5. την Κυριακή το απόγευμα καλούνται σε γιορτή και συνάντηση όσοι γονείς θέλουν στις 7.00 μ.μ.
6. την οργάνωση του προγράμματος (κατήχηση, τραγούδια, χειροτεχνίες - κατασκευές, παραδοσιακούς χορούς, προβολές, παιχνίδια εξωτερικού χώρου,κ.α.) την αναλαμβάνει η "Χριστιανική Φοιτητική Δράση" του ορθόδοξου ιεραποστολικού συλλόγου "ο Μέγας Βασίλειος". Η ιεραποστολική ομάδα αυτή αποτελείται από 13 άτομα (έμπειροι εκπαιδευτικοί και φοιτήτριες). Επίσης, θα υπάρχει και ιατροφαρμακευτική φροντίδα.
7. κάθε εθελοντική προσφορά σε γλύκισμα ή πιτοειδή (η ποσότητα μέχρι ένα ταψί φούρνου)δεκτή (παρακαλώ να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για να διευκολυνθεί η διοργάνωση).
8. για περαιτέρω πληροφορίες ή απορίες στο 6947157061 (παπα-Παύλος)

Ι.Ν.Αγίας Πελαγίας Κυθήρων Κυθηρων

Ι.Ν.Αγίας Πελαγίας Κυθήρων Κυθηρων

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση κατά την αντιπυρική περίοδο

https://firemastersface.blogspot.com

Το πρώτο βατικιώτικο φέρυ που συνέδεε τα Κύθηρα

Δεν ήταν το "Ελαφόνησος" το πρώτο Φερυ που συνέδεσε την Νεάπολη με το νησί... Η μικρός μόλος κάτω από το "Αϊ Βαλί" φτιάχθηκε για το μικρό αυτό μεταφορικό μέσο... Από Τον Τάσσο Κουτουριάρη αν δεν κάνω λάθος...
Να το! Κοντραφουρέϊκο το πρώτο βατικιώτικο φέρυ που συνέδεε τα Κύθηρα... Τιμονιέρης ο Παναγιώτης!
Πολύ πριν το "Νήσος Κύθηρα..
Χαράλαμπος Μπιλλίνης

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Η κινηματογραφική μας ομάδα χρειάζεται και πάλι… την βοήθειά σας.



Ναι,
Η κινηματογραφική μας ομάδα
χρειάζεται και πάλι… την βοήθειά σας.
Συγκεκριμένα:
Χρειαζόμαστε νέους και νέες
ηλικίας Γυμνασίου και Λυκείου
για γυρίσματα στο σχολείο
Συνάντηση
αύριο, Τετάρτη 26 Ιουνίου
11 το πρωί
στην ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ αίθουσα
του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών.
Θα προσφερθούν και αναψυκτικά…

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ!


ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ!

Για αύριο Τετάρτη 26/6, προβλέπεται κατηγορία κινδύνου 4 για την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς, μεταξύ άλλων, και στα όρια του Δήμου Κυθήρων.
Εφιστάται η προσοχή κάθε φορέα και κάθε δημότη, σχετικά με την πιστή εφαρμογή των κανόνων πρόληψης πυρκαγιάς.
Υπενθυμίζουμε:
1. Δεν πραγματοποιούμε ΚΑΜΙΑ υπαίθρια εργασία που ενδέχεται να προκαλέσει φωτιά, όπως (ενδεικτικά): ηλεκτροκόλληση, κάπνισμα μελισσών, καύση χόρτων και κλαδιών, υπαίθρια ψησταριά, εργασίες με τροχό κ.λπ.
2. Φροντίζουμε για τον καθαρισμό των οικοπέδων από ξερά χόρτα.
3. Ενημερώνουμε ΑΜΕΣΑ την Π.Υ. στο 199 εάν αντιληφθούμε φωτιά ή καπνό. Η έγκαιρη επέμβαση είναι σωτήρια.
4. Δεν πετάμε το τσιγάρο μας έξω από το ΙΧ.
5. Εφαρμόζουμε το μέτρο προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις, όπως αυτές καθορίζονται με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και έχει δημοσιευθεί στη Διαύγεια με Α.Δ.Α.: 6ΨΘ67Λ7-Υ7Λ.
Αναλυτικές οδηγίες παρέχονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Οι 9 στις 10 φωτιές προέρχονται από τον άνθρωπο, είτε συνειδητά είτε από αμέλεια. Ας φροντίσουμε ΟΛΟΙ ώστε το φετινό καλοκαίρι να περάσει χωρίς φωτιές και έκτακτα συμβάντα.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

ΚΥΘΗΡΑ.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4032/12

Στα Κύθηρα κατόπιν συνεδρίασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων στις 12/6/2105 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν: 

1- H ανάγκη καθορισμού θαλάσσιων χώρων για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς ,βάσει του Ν 4032/12

2-O καθορισμός ζωνών όπως αυτός προτάθηκε στην συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2014 ,που αφορούσε τις περιοχές Αγίας Πελαγίας και Καψαλίου

3-Το αίτημα πολίτη με το οποίο αιτείται καθορισμό θαλάσσιων χώρων για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς στην περιοχή του Διακοφτίου και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δ.Σ. μετά αποφάσισε ομόφωνα και ορίζει τις παρακάτω περιοχές, όπως αυτές φαίνονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παρούσας απόφασης:

1-στην Αγία Πελαγία στην αριστερή μεριά του «Νέου Κόσμου»

1

2-στο Καψάλι στην δεξιά μεριά του «Πίσω Γυαλού»

2

3-στο Διακόφτι στο Μακρονήσι στην γέφυρα δεξιά όπως πηγαίνουμε στο Λιμάνι.

3

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ


Γενικό Λύκειο Κυθήρων.B ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εγγραφών Μαΐου – Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 23:59.
Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών που δεν έχουν εγγράψει τα παιδιά τους στο σχολείο να το να κάνουν τώρα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.
Αν υπάρχει πρόβλημα επικοινωνείτε με το σχολείο.
Για την ηλεκτρονική εγγραφή και οδηγίες ανοίξτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



Το ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Το πρόβλημα της εξάρτησης από ουσίες απασχολεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα, όπως σημειώνει το ΚΕΘΕΑ τονίζοντας πως «η εξάρτηση ωθεί τους ανθρώπους στο περιθώριο και την απόγνωση και τους αποξενώνει. Οι εξαρτημένοι χρειάζονται υποστήριξη μέσα στην κοινωνία, μακριά από πολιτικές απομόνωσης, γκετοποίησης και καταστολής».
Το Κέντρο απευθύνει κάλεσμα ενημέρωσης και διαλόγου για το θέμα της εξάρτησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, στις ανοικτές εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της καμπάνιας με σύνθημα «Στάσου πλάι μου» εστιάζοντας στη σημασία που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις και τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικοί παράγοντες απέναντι στην εξάρτηση και ως καταλύτες για τη θεραπεία και την επανένταξη.
«Τα μέλη και οι εργαζόμενοι των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, οι σύλλογοι οικογένειας και οι εθελοντές του δίνουν το «παρών» με δράσεις ενημέρωσης, τέχνης, αθλητισμού και επιστημονικού διαλόγου σε διαφορετικές πόλεις. Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν MMM, μέσα ενημέρωσης, φορείς, επαγγελματίες, καλλιτέχνες και άλλοι, τους οποίους το ΚΕΘΕΑ ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους» καταλήγει η ανακοίνωση.



Ζητείται οικιακή βοηθός για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένης κυρίας στον Κάμπο Βοιών Λακωνίας.


Ζητείται οικιακή βοηθός για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένης κυρίας (όχι κατάκοιτη) στον Κάμπο Βοιών Λακωνίας.
Ζητείται για 6ωρη η και για 24ωρη απασχόληση με 1 ημέρα ρεπό την εβδομάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.27340 47637 κην.6972724570
 

ΠΡΟΣΟΧΗ!.(Κατηγορία Κινδήνου 4) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


Χασισοφυτεία Κύθηρα: Από τα Δερβενοχώρια και τη Λούτσα, στο νησί

 

Χασισοφυτεία Κύθηρα: Οι φυτείες, ανακαλύπτονται τον τελευταίο καιρό η μία μετά την άλλη, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Χασισοφυτεία Κύθηρα: Από τα Δερβενοχώρια στη Λούτσα και από εκεί στα Κύθηρα! Λίγες μόνο ημέρες από τον εντοπισμό, εκρίζωση και σύλληψη καλλιεργητών φυτειών κάνναβης σε δυσπρόσιτες θέσεις Δερβενοχωρίων και Αρτέμιδας, η Δίωξη Ναρκωτικών, αυτή τη φορά, ταξίδεψε, εφοδιασμένη  με… σκαπτικά εργαλεία, στο νησί των Κυθήρων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκεί, σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή, στη θέση Αγία Αναστασία, είχε εντοπιστεί φυτεία με πάνω από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης και οι αστυνομικοί της Δίωξης έστησαν επιχείρηση επ’ αυτοφώρω σύλληψης των καλλιεργητών. Επειδή όμως, για άγνωστο λόγο κανείς δεν εμφανίστηκε στη φυτεία, οι ταξιδευτές από την Αθήνα, αποφάσισαν να σκάψουν και να ξεριζώσουν όλα τα δενδρύλλια.
Όπως ανακοινώθηκε επρόκειτο για την ακρίβεια για 2.310, ύψους από ογδόντα εκατοστά έως ένα μέτρο και ογδόντα πόντους. Πριν από τη διαδικασία εκρίζωσης, οι αστυνομικοί πήραν με προσοχή από το χώρο της καλλιέργειας συστήματα ύδρευσης και άλλα εργαλεία. Όλα αυτά έχουν αποσταλεί ήδη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανεύρεση αποτυπωμάτων, τα οποία θα οδηγήσουν και στα άτομα, που βρίσκονται πίσω από τη νέα  φυτεία που ανακαλύπτει η Δίωξη.


Ειδικό σχέδιο εντοπισμού

Οι φυτείες, ανακαλύπτονται τον τελευταίο καιρό η μία μετά την άλλη, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, αναφέρει η Αστυνομία.

Στη Λούτσα με τη βοήθεια από αέρος

Όπως έγινε και προ ημερών, όταν και με τη βοήθεια ελικοπτέρου της αστυνομίας η Δίωξη, προσδιόρισε τοπογραφικά φυτείες σε πέντε διαφορετικά σημεία σε θαμνώδη περιοχή με πυκνή βλάστηση, στην περιοχή Λίμνη Αλυκής Αρτέμιδας Αττικής.


Συνελήφθη ο καλλιεργητής

Οργανώθηκε επιχείρηση,  κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθη ένας 35χρονος Αλβανός, υπεύθυνος για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας.

720 τα δενδρύλλια

Συνολικά κατασχέθηκαν 720 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 710 γραμμαρίων, κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 12.445 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 2.522 ευρώ και σύνεργα.


Η αρχή στα Δερβενοχώρια

Η αρχή είχε γίνει με τη μεγάλη επιχείρηση εκρίζωσης 12.500 δενδρυλλίων κάνναβης, από δύο φυτείες σε δύσβατη περιοχή των Δερβενοχωρίων. Εκεί συνελήφθη  εξαμελής ομάδα… καλλιεργητών και φρουρών του χώρου.
ΠΗΓΗ  https://www.alphafreepress.gr

Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας, ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 8 : 30΄ μμ, θα πραγματοποιηθεί προεκλογική εκδήλωση στο Τουριστικό Περίπτερο Γυθείου, στο Γύθειο Λακωνίας, με ομιλητές:
· την Ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή &
· τον Υποψήφιο Βουλευτή Λακωνίας με το Κίνημα Αλλαγής, Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό και οι υπόλοιποι Υποψήφιοι Βουλευτές Λακωνίας με το Κίνημα Αλλαγής :
· Νίκος Σπανάκος
· Γεωργία Κακάβα
· Γιώργος Μουζόπουλος &
· Βάσω Μανάκου – Γούσγουλα

Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής της Λακωνίας, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά στην εκδήλωση.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ
ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ