Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ανάγκη ενίσχυσης πυροσβεστικής δύναμης στα Κύθηρα (Ερώτηση Νόνης Δούνια στη Βουλή)


Νόνη Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων

Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2020

Ανάγκη ενίσχυσης της πυροσβεστικής δύναμης στα Κύθηρα
Την ανάγκη ενίσχυσης της πυροσβεστικής δύναμης στα Κύθηρα, λόγω των συνεχών δασικών πυρκαγιών που λαμβάνουν χώρα στο νησί, με πιο πρόσφατη αυτή που εκδηλώθηκε στη θέση «Φράτσια», της οποίας τα αίτια πρέπει να διερευνηθούν, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων
ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την αποστολή στα Κύθηρα τουλάχιστον επιπλέον τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, μαζί με το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να υπάρξουν αυξημένες περιπολίες, αλλά και για λόγους αποτελεσματικότερης και αμεσότερης επέμβασης κατά την τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών. Η κυρία Δούνια ρωτά ακόμα τον κύριο Χρυσοχοΐδη αν πρόκειται να ερευνήσει τη δασική πυρκαγιά στη θέση «Φράτσια»  των Κυθήρων, στέλνοντας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο νησί.
Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ
Βουλευτής Α ́ Πειραιώς και Νήσων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ερώτηση προς
τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,
κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


Θέμα: Ανάγκη ενίσχυσης της πυροσβεστικής δύναμης στα Κύθηρα
Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2020
Λόγω των συνεχών δασικών πυρκαγιών που λαμβάνουν χώρα στο νησί των Κυθήρων, με τελευταία την πρόσφατη στη θέση «Φράτσια», της οποίας τα αίτια πρέπει να διερευνηθούν, κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση της πυροσβεστικής δύναμης το νησί.
Ειδικότερα, σύμφωνα και με αίτημα του Δημάρχου των Κυθήρων, κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη, είναι αναγκαία η αποστολή στα Κύθηρα επιπλέον τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, μαζί με το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό,
προκειμένου να υπάρξουν αυξημένες περιπολίες στις πλέον

«ευάλωτες» περιοχές του νησιού, αλλά και για λόγους αποτελεσματικότερης και αμεσότερης επέμβασης κατά την εκδήλωση πυρκαγιών.
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Πρόκειται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ερευνήσει τη δασική πυρκαγιά στη θέση «Φράτσια» των Κυθήρων, με την αποστολή κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των ακριβών αιτίων της;
 
2) Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο Προστασίας του
Πολίτη προκειμένου να ενισχύσει την πυροσβεστική δύναμη των Κυθήρων, με την αποστολή στο νησί τουλάχιστον επιπλέον τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, μαζί με το ανάλογο προσωπικό, προκειμένου να αποφευχθούν επόμενες πυρκαγιές ή να αντιμετωπιστούν όποιες τυχόν υπάρξουν;


Η ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α ́ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

Γρηγόρης Αλυσσανδράκης.Δευτέρα που θα ισχύουν τα νέα μέτρα δεν υπάρχει φοβος εξάπλωσης;


14/8 μεσημέρι είδε το κράτος της εγρήγορσης και της ετοιμότητας ότι κάτι δεν πάει καλά και ανακοινώνει ότι από Δευτέρα 17/8 ισχύουν περιορισμοί σε διάφορα μέρη της Ελλάδος προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοιου. 
Στο πιο συνοστησμένο τριήμερο του χρόνου με καράβια αεροπλάνα και νησιά που βουλιάζουν οι έξυπνοι ακατάλληλοι και επικίνδυνοι αιρετοί πετανε το μπαλάκι στην εξεδρα. Εμείς σας είπαμε να μην συνοστίζεστε εσείς γιατί πήρατε άδεια μετά από 10 μήνες εργασίας και πατε στα χωριά σας;;; Η κλειστά όλα η μην κλεινεις τίποτα και κακώς ανοίξατε τα σύνορα. Οι Αυστραλοί είναι χαζοί κι εμείς ειμαστε οι έξυπνοι; Και ερωτώ από σήμερα ως τη Δευτέρα που θα ισχύουν τα νέα μέτρα δεν υπάρχει φοβος εξάπλωσης;
Γρηγόρης Αλυσσανδράκης
 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΟ CAFE RESTAURANT AMIR ALIS ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ



Σάββατο βράδυ .
Δεκαπενταύγουστος ..
Αγαπημένες μουσικές ..
Αγαπημένοι άνθρωποι..
Από τις 20:30 ως τις 24:00
George blackgeorge, Ian Holland, Miki Mentrix, Margarita

Δεκαπενταύγουστος με ...μέτρα - Τι προβλέπεται για τις εκκλησίες

 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ADELIN FM

Έκκληση στους πιστούς για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, ώστε να τηρήσουν τα μέτρα που προβλέπονται στους ναούς έκανε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Φέτος και αυτή ή μέρα θα είναι διαφορετική. Θα την γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες τηρώντας κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί και τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωση του» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν.

Συγκεκριμένα:

- Περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εντός των ναών.

- Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.

Ο υφυπουργός είπε ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 τα επόμενα 24ωρα σε όλους τους πολίτες της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπου μπορεί να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα.

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς όλους και ιδιαίτερα στους νέους να δείξουν πειθαρχία, για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πιο έντονα μέτρα, που θα είναι καταστροφικά για την οικονομία μας.
 dikaiologitika.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 17-08 μέχρι και τις 24-08, θα ισχύσουν νέα έκτακτα μέτρα για το σύνολο των Δήμων του Νομού Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων, με στόχο την αποτροπή διασποράς του θανατηφόρου κορωνοϊού Covid19.
Συνεπώς, από 17-08 όλα τα Κ.Υ.Ε. καθώς και τα καταστήματα διασκέδασης, θα κλείνουν υποχρεωτικά από 00:00 μέχρι 07:00.
Ισχύουν κανονικά όλα τα μέχρι σήμερα γνωστά μέτρα, όπως η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους και χώρους λατρείας.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους Δημάρχους των νησιών του Σαρωνικού και από κοινού θα υπάρξει ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο προς την Κυβέρνηση αναφορικά με τη λήψη ειδικών μέτρων οικονομικής ανακούφισης των πληγεισών επιχειρήσεων και περιοχών.
Ο Δήμος προτρέπει όλους τους δημότες και επισκέπτες να τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα, καθώς η παραμικρή αμέλεια ενδέχεται να κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

ΕΚΤΑΚΤΟ.ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί


«Ένταξη του ΚΥ Αίγινας στο πρόγραμμα επέκτασης του ΕΔΙΤ»



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Πειραιάς, 14/08/2020 


Δελτίο Τύπου

«Ένταξη του ΚΥ Αίγινας στο πρόγραμμα επέκτασης του ΕΔΙΤ»

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 14 Αυγούστου 2020 Αναφορά στον Υπουργό Υγείας, την επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αίγινας, με την οποία αιτείται το Κέντρο Υγείας του νησιού να συμμετάσχει στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεδιάσκεψης με εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος τηλεδιάσκεψης, με σύνδεση με μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών, καθώς και σύστημα κατ’ οίκον παρακολούθησης ασθενών.
Η Αίγινα, αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες και ειδικά τα σαββατοκύριακα. Εντάσσοντας το Κέντρο Υγείας του νησιού στο εθνικό δίκτυο τηλεϊατρικής, επιτυγχάνεται ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων και αεροδιακομιδών, η αποφόρτιση των εξωτερικών ιατρείων και η ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ.

Μια ενδεχόμενη επέκταση αυτού του μέτρου και σε άλλα νησιά όπως στα Κύθηρα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, τις Σπέτσες, την Ύδρα και την Τροιζηνία, θα βοηθούσε αρκετά, λόγω της πανδημίας που φαίνεται να βρίσκεται και πάλι σε έξαρση

Λιτά και κατανοητά …. Εν όψει του νέου κύματος COVID 19 Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος



Λιτά και κατανοητά …. Εν όψει του νέου κύματος COVID 19
Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος
Εκτός από την ατομική/κοινωνική υπάρχει και η πολιτική ευθύνη
Ερώτημα λοιπόν: Ποιό είναι το πολιτικό ισοδύναμο μέτρο (πέραν των δηλώσεων) για
να είναι ήρεμη και ΜΗ τρομοκρατημένη/πανικοβλημένη η Κοινωνία;
^^^^^^^^^
Η πολιτική είναι η σωστή διαχείριση των συμβόλων (Φρανσουά Μιτεράν) αλλά
Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού (Μπίσμαρκ).
***********
Με το Oruc Reis να ‘’σουλατσάρει’’ εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και το Barbaros εντός της Κυπριακής ΑΟΖ συνοδεία πολεμικών πλοίων με έκδοση παράνομων Navtex από την Τουρκία και την έξαρση του κορονοϊού σε πρωτοφανή επίπεδα ,το Έθνος δια της Επιτροπής 2021 ετοιμάζεται να γιορτάσει (?) τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Τα μηνύματα που εκπέμπονται ,ιδιαίτερα στην εξελισσόμενη πανδημία του COVID 19 είναι παρακλητικά για την ατομική και κοινωνική ευθύνη (ορθά γιατί είναι μια παράμετρος η κοινωνική αποστασιοποίηση μετά μάσκας) μαζί με καθυστερημένα μέτρα όταν και όπου προκύπτει το πρόβλημα. Η επιτυχημένη συνταγή της πρώτης περιόδου όπου η πολιτική/οι ακολουθούσαν την Επιστήμη στην δεύτερη φάση οι όροι αντιστράφηκαν ,με γνωστές και εν πολλοίς αναμενόμενες συνέπειες.
****
Η Λακωνία ένα από τα τελευταία υγειονομικά καθαρά ‘’οχυρά’’ έπεσε, και αυτή ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη ,που πιστεύω δεν πρέπει να αιφνιδίασε τουλάχιστον την επιστημονική κοινότητα.
Οι συνεχείς επικλήσεις προς την κοινωνία να τηρεί τα μέτρα δεν νομίζω ότι αποτελεί από μόνη της, ιατρικό ανάχωμα στην εκθετικά εξελισσόμενη πανδημία.
Καλό είναι να λέγεται ,ότι δεν χρειάζεται πανικός σ’ αυτές τις στιγμές και πράγματι είναι κακός σύμβουλος , όμως περισσότερο πανικόβλητοι είναι οι κήνσορες αυτών των μηνυμάτων ,γιατί εκτός των άλλων έχουν την ευθύνη διαχείρισης και καθοδήγησης της κοινωνίας. Οπότε σε περίπτωση ΜΗ επιτυχούς διαχείρισης της κρίσης η χρέωση ανήκει αποκλειστικά στους έχοντες και κατέχοντες την όποιας μορφής και επιπέδου εξουσία.
*******
Συνεπώς ΠΡΟ των ΜΕΘ απαιτείται επιθετικό/θετικό προληπτικό σχέδιο προάσπισης της υγείας των τοπικών κοινωνιών.
1. Αναστολή – Ακύρωση όλων των εκδηλώσεων της Επιτροπής του 2021 και μετάθεση των δαπανών στην αντιμετώπιση του COVID 19 με τεχνολογικό εξοπλισμό , προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και καλά αμειβόμενη την παροχή υπηρεσιών υγείας κλπ.
Ποιος ο λόγος συντήρησης αυτής της Επιτροπής του 2021 και της χρηματοδότησης εκδηλώσεων εν μέσω πανδημίας όταν ακυρώθηκαν σοβαρότεροι θεσμοί όπως η ΔΕΘ;
Ο μόνος έμπρακτος εορτασμός ουσίας για τα 200 χρόνια είναι η έμπρακτη επιβολή του διεθνούς δικαίου ,όπως προκύπτει από την Συνθήκη της Λωζάνης (1923) και του δικαίου της θάλασσας που ευθέως αμφισβητείται/απειλείται από την Τουρκία. Υπάρχουν τα διεθνή fora και οι διπλωματικές κινήσεις με την διαμόρφωση κατάλληλων συμμαχιών να επιβληθεί/επικυρωθεί στην περιοχή.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι πανδημίες άλλαξαν τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές συνθήκες συνέβαλαν στην πτώση ηγέτιδων δυνάμεων και αυτοκρατοριών.
Ένας εβδομαδιαίος σεμνός εορτασμός στην Ελλάδα και στην ομογένεια την 25η Μαρτίου και τις κατά τόπους τιμές ηρώων και γεγονότων, με πρωταγωνιστή την νέα γενιά αρκούν για να τιμηθούν όλοι εκείνοι που προσέφεραν παντοιοτρόπως για την λευτεριά της Πατρίδας και να αναβαθμιστεί το Εθνικό φρόνημα, χωρίς φυσικά την εκχώρηση των εορτασμών σε διάφορες ΜΚΟ.
2. Είναι αντιφατικό στην περίοδο του lock down να πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί σε κοινόχρηστους χώρους και τώρα με λειτουργούσες τις κοινωνικές δομές να μην υλοποιούνται πχ σε πλατείες, παιδικές χαρές, παραλιακούς χώρους κλπ. (Εκτός κι αν οι τότε ψεκασμοί ήταν μόνο για ψυχολογικούς λόγους, αυτό θα το πουν οι επιστήμονες).
3. Ως πολίτες της Πελοποννήσου δεν δικαιούμαστε όπως ορθά έχει τεθεί να υπάρχει Κέντρο Αναφοράς για τον COVID 19 στην Περιφέρεια μας; (Παναρκαδικό).
4. Ως πολίτες του Δήμου Ευρώτα δεν δικαιούμαστε ένα θωρακισμένο τεχνολογικά Κέντρο Υγείας – Βλαχιώτη (μηχάνημα άμεσης διάγνωσης COVID 19 και προληπτικά tests ιχνηλάτησης);
Σε μια παραγωγική περιοχή με έντονη κινητικότητα ξένων εργατών γης κυρίως Αφροσιατικής προέλευσης ,με μετακινούμενους προς τις χώρες τους λόγω διακοπών, Βαλκάνιους και Ανατολικοευρωπαίους ,καθώς και με την μόνιμη κοινότητα αθίγγανων δεν είναι απαιτούμενη η πρόληψη και προάσπιση της υγείας των πολιτών τα προληπτικά tests ιχνηλάτησης;
******
Σε περιόδους υγειονομικής κρίσης όταν το κράτος απουσιάζει αναλαμβάνει δράση ό εγγύτερος θεσμός προστασίας των λαϊκών συμφερόντων, δηλαδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Χωρίς καν σκέψη αντιπολιτευτικού λόγου, αλλά προτασιακού διαλόγου το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αναλάβει δράση και δεσμευτικές πρωτοβουλίες.
Όταν οι πολίτες δουν ,εκτός των δηλώσεων περί μη πανικού ,την ενεργοποίηση των τεκμηριωμένα επιστημονικά δράσεων (που αποδείχθηκαν ότι είναι επιλέξιμες δαπάνες) θα μπορέσει ανταποκριθεί στην ατομική/κοινωνική του ευθύνη ,όπως ώριμα το έπραξε στην πρώτη φάση της πανδημίας και συνεχίζει κατά πλειοψηφία και στο μέτρο του δυνατού.
Δεν μπορούμε να αναμένουμε να λύσουμε το πρόβλημα από ευεργεσίες.
Τόλμη και αποφασιστικότητα χρειάζεται τώρα γιατί ,όταν ο ατομικός πανικός που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στο βιολογικό ρολόι του ανθρώπου ,μετεξελιχθεί σε συλλογικό είναι τότε θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα…..
Υ.Γ :Πολιτικά ισοδύναμα εννοούμε τόνωση της οικονομίας, ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, επανεκκίνηση του παραγωγικού αγροτικού μοντέλου, χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας ρευστότητα στην αγορά μέσω της ΑΜΕΣΗΣ εκταμίευσης από το Ταμείο Ανάκαμψης κλπ. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να φτάσουμε στο καταστροφικό δίλημμα ΥΓΕΙΑ ή ΕΡΓΑΣΙΑ.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!!!

ΚΟΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.Όταν σου επιτίθενται δημόσια, οφείλεις να απαντήσεις δημόσια.


Όταν σου επιτίθενται δημόσια, οφείλεις να απαντήσεις δημόσια. Και απαντώ:
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Στράτο Χαρχαλάκη
Ως φαίνεται με τις αλήθειες δεν τα πάτε και τόσο καλά. Εξ ου και τις «αντιπαρέρχεστε», όπως γράφετε στην ΜΗ απάντησή σας, στα γραφόμενά μου, στον τοίχο του κ. Κ. Μεγαλοκονόμου. Σαφώς δεν έχετε κάτι να αντιτάξετε, στο τεκμηριωμένο με χρονικά στοιχεία, δημοσίευμά μου. Συγνώμη που σας πήραμε την πρωτιά ως προς την ενημέρωση της πυροσβεστικής για τη φωτιά της Αγίας Πελαγίας, τουλάχιστον οι προσκεκλημένοι μου στο γιορτινό τραπέζι της ημέρας και η κ. Βάσω Σαμίου. Ίσως υπάρχουν κι άλλοι, που δεν μιλούν. Γιατί άραγε;
Εγώ, μιλώ. Και μιλώ περισσότερο, όταν δέχομαι μια αήθη δημόσια επίθεση, σαν αυτή που κάνατε σε μένα και την οικογένειά μου. Αήθη, γιατί δεν έχει ίχνος αλήθειας, αλλά και γιατί δεν είχε σχέση με την ανάρτηση περί φωτιάςά. Είχε προηγηθεί η αήθης επίθεσή σας, προς όλους όσοι είδαν τη φωτιά και κατά τη δική σας αλήθεια δεν ενημέρωσαν. Κι εδώ απορώ με τους συμπατριώτες μου και μη, που δέχτηκαν τις κατηγορίες περί αδιαφορίας τους για το ότι καιγόταν ο τόπος.
Ας έρθουμε όμως στα δικά μας. Γράφετε λοιπόν στον τοίχο του κ. Μεγαλοκονόμου: «Τέλος, την επίθεση της κας Θεοδωρακάκη την αντιπαρέρχομαι γιατί η αγάπη κάποιου για έναν τόπο προφανώς δεν κρίνεται από το πού έχει γεννηθεί και μεγαλώσει ο καθένας, αλλά από άλλα πράγματα. Εφόσον, όμως, η κα Θεοδωρακάκη αγαπά τόσο πολύ τον τόπο της, κάτι που δεν αρνούμαι, θα αναμένω την παραχώρηση τμήματος της ιδιοκτησίας της στον Ποταμό για την διάνοιξη - επιτέλους – του δρόμου του Parking. Θεωρώ ότι δεν θα αρνηθεί, εξάλλου έχουν παραχωρήσει όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες και απομένει μόνο της κας Θεοδωρακάκη».
Βεβαίως και θα συμφωνήσω ότι η αγάπη κάποιου για τον τόπο δεν σχετίζεται με το πού γεννήθηκε, αλλά ,με το τι προσέφερε στον τόπο, κι από προσφορά η οικογένειά μου, άλλο τίποτα. Σχετίζεται όμως ο τόπος γέννησης, με την άγνοια γεγονότων σημαντικών, που θα σας αναφέρω στη συνέχεια.
Πριν όμως πρέπει να αποκαταστήσουμε μία ακόμα αλήθεια. Μιλάτε για ένα δρόμο προς το parking, το οποίο σημειωτέον υπάρχει γιατί ο πατέρας μου, ο Στρατής Θεοδωρακάκης, το έφτιαξε και μας εκθέτετε οικογενειακώς στο πανελλήνιο, ότι εμείς μόνο, δεν δίνουμε χωράφι να περάσει. Εμείς μόνο, όταν όλοι οι άλλοι, κατά τα λεγόμενά σας, παραχωρούν τμήμα των χωραφιών τους.
Αγνοείτε ηθελημένα ή αθέλητα, ότι κανείς από τον Δήμο ( Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι), δεν μας πλησίασε να μας ζητήσει κομμάτι από το εν λόγω χωράφι. Πώς θα μπορούσαμε να αρνηθούμε, όταν δεν γνωρίζουμε τίποτα. Αν ενημερώσατε όλους τους άλλους και ψάχνατε ευκαιρία, να βγάλετε την οικογένεια Θεοδωρακάκη στη σέντρα, υπάρχει και δόλος. Αλλά δεν θέλω να το πιστέψω.
Δεν μας ζητήσατε λοιπόν τίποτα, ώστε να δώσουμε ή να μη δώσουμε. Είμαστε ανοιχτοί, να μας ενημερώσετε, να μας δείξετε σχέδιο κι αν μπορούμε να δώσουμε, θα δώσουμε. Γιατί τον τόπο μας, τον αγαπάμε και το έχουμε αποδείξει παντοιοτρόπως στη διάρκεια των τελευταίων τουλάχιστον 80 χρόνων, έστω κι αν εσείς δεν γνωρίζετε τι έχει κάνει η οικογένειά μου, ως μη Κυθήριος.
Δεν θα αναφερθώ στη γενική προσφορά μας, (αυτήν την γνωρίζουν όλοι οι συμπατριώτες μας, έστω κι αν κάποιοι λίγοι προσπαθούν να την θάψουν) αλλά, οφείλω να σας ενημερώσω, ότι για τη διάνοιξη δρόμων, έχουμε δώσει χωράφια μας, ίσως περισσότερο από κάθε Ποταμίτη. Και συγκεκριμένα: 


1. Ο δρόμος που πάει προς την Αγία Τριάδα, από τη Φόσσα μέχρι και του Χρυσαφίτη, δεν θα υπήρχε πιθανόν, αν δεν δίναμε εμείς κομμάτι σε όλο το μήκος του χωραφιού μας, το οποίο μάλιστα μετά το θάνατο του πατέρα μου και κατ’ επιθυμία εκείνου και της μητέρας μας, δωρίσαμε στην Εγχώριο Περιουσία.


2. Ο περιφερειακός που πάει από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς το νεκροταφείο, δεν θα υπήρχε πιθανόν, αν εμείς, δεν δεχόμαστε να καταστρέψουμε το χωράφι μας, χωρίζοντάς το στα δυο για να περάσει ο δρόμος και αχρηστεύοντας ουσιαστικά το ένα κομμάτι.


3. Ο περιφερειακός που πάει από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς το γήπεδο, δεν θα υπήρχε πιθανώς, αν εμείς, δεν παραχωρούσαμε κομμάτι από το χωράφι μας, σε μεγάλο μήκος, που σηματοδοτείται από τον πετρόχτιστο τοίχο. 


Είναι λοιπόν ΝΤΡΟΠΗ σας, να μας εκθέτετε, αποκρύπτοντας ότι ποτέ κανείς σας δεν ήρθε να μας βρει και να μας ζητήσει ό,τι θέλετε να πάρετε.
Θα περίμενα λοιπόν μια δημόσια συγνώμη σας προς την οικογένειά μου, για τη συγκεκριμένη ανοίκεια επίθεση και στη συνέχεια την επίσκεψή σας, (τη δική σας πλέον) με τα σχέδια του δρόμου και με το απαιτούμενο από μας κομμάτι προς παραχώρηση, για να το συζητήσουμε.
Κλείνοντας, θα σας προτρέψω να συνειδητοποιήσετε, αφού ενημερωθείτε για όσα δεν γνωρίζετε και αξιοποιώντας όσα γνωρίζετε, για ποια οικογένεια μιλάτε. Να αντιληφθείτε πόσα χρωστάει ο Ποταμός και τα Κύθηρα, στον πατέρα μου και να επιδείξετε τον προσήκοντα σεβασμό. 


Σημ. : Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές της ανάρτησης, από τους μη γνωρίζοντες τα των Κυθήρων, αλλά όταν δέχεσαι αήθη επίθεση δημοσίως μέσω facebook, οφείλεις να απαντήσεις δημοσίως μέσω facebook, κι ας κουράσεις κάποιους.