Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

BATIKA.Μετατρέπεται σε σχολικό συγκρότημα το Λύκειο Νεάπολης!

Την έναρξη εργασιών για την υλοποίηση του έργου «Ανέγερση Νέας Πτέρυγας στο Χώρο του Λυκείου Νεάπολης» ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης. Με το συγκεκριμένο έργο επιδιώκεται η αναβάθμιση των υποδομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Κοινότητας Νεάπολης Βοιών.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.600.000 ευρώ, ενώ η οριστική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπογράφηκε στις 9/10/2018. Προβλέπεται η προσθήκη νέου κτιρίου στο υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Νεάπολης, με στόχο τη δημιουργία σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου - Επαγγελματικού Λυκείου. Ταυτόχρονα,  ανακαινίζεται ο περιβάλλων χώρος και οι υπαίθριοι - ημιυπαίθριοι χώροι.
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε διάστημα ενός έτους μετά την εκκίνησή τους, σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση.
Θα ακολουθήσει η μεταφορά του γυμνασίου στο νέο κτιριακό συγκρότημα, ενώ το κτίριο που θα μείνει κενό, θα αξιοποιηθεί για άλλες χρήσεις, όπως η μεταφορά του Ναυτικού Μουσείου στον εύκολα προσβάσιμο χώρο, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και για συναθροίσεις, εκδηλώσεις, πολιτιστικές δράσεις κλπ.
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. «για τον Δήμο Μονεμβασίας τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αποτελούν προτεραιότητα και πάντα θα είναι στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους για τη δημιουργία ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία και τον κόσμο, ένα σχολείο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο».
  http://www.lakonikos.gr

Έκτακτη ανακοίνωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής



Ιδιαίτερη προσοχή στις παράκτιες περιοχές και κυρίως στο νησί των Κυθήρων.
Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία και ανεξάρτητα από τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες, απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας, κάθε χρήση φλόγας καθώς και εργασίες που παράγουν θερμότητα ή σπινθήρες σε υπαίθριο χώρο από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους. Κατά τον μήνα Νοέμβριο και γενικά κατά τους χειμερινούς μήνες η καύση των υπολειμμάτων καλλιέργειας είναι επιτρεπτή α λ λ α ....

Όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς όπως η παρατεταμένη έλλειψη βροχής, οι άνεμοι και κυρίως οι βόρειοι η προσοχή των αγροτών πρέπει να είναι αυξημένη
Αυξημένη προσοχή επίσης οφείλεται και όταν η καύση γίνεται σε περιοχές πλησίον δασικών εκτάσεων διότι η εξάπλωση της καύσης μπορεί να επιφέρει καταστροφική πυρκαγιά.
Οι παραβάτες είναι υπόλογοι και διώκονται σύμφωνα με την σχετική ποινική νομοθεσία
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε έναρξη ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς ενημερώστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 199 ή 2733 0 22199 ή το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Κυθήρων στον αριθμό 2736 0 33199 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωσή της στον συντομότερο χρόνο.
Κωνσταντίνος Γραφάκος
Διοικητής Π. Υ. Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ-προσεχείς δράσεις

 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ-προσεχείς δράσεις
Α. ΠΑΙΔΙΑ:Επίσκεψη ιατρών από το Παίδων Πεντέλης
Β. ΕΝΗΛΙΚΕΣ: Επίσκεψη ιατρών από το Σισμανόγλειο
Γ. ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ: Επίσκεψη φυσικοθεραπευτών απο τον Ευαγγελισμο
Δ.Ψυχική Υγεία: Επίσκεψη ειδικών απο το Ασκληπιείο Βούλας

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΝΕΡΑΤΖΙΩΝΑ ΒΟΙΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΜΙΑ ΚΑΥΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΞΗΡΑΣΙΑ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΥΣΕΙΣ ΚΛΑΔΙΩΝ!
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή μας, παρακαλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού και κυρίως όσους ασχολούνται την περίοδο αυτή με αγροτικές εργασίες (μάζεμα ελιών κ.λπ.) να μην προβούν σε καμία υπαίθρια καύση κλαδιών ή άλλων αντικειμένων καθώς η ξηρασία σε συνδυασμό με τον αέρα, ευνοούν την ανάπτυξη δασικών πυρκαγιών, ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο ή τον χειμώνα.
ΚΑΜΙΑ ΚΑΥΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΞΗΡΑΣΙΑ!
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Stratos Charchalakis 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ