Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ο Άγιος Προκόπιος στα Κύθηρα Πλατεία Άμμος

Στα βόρεια των Κυθήρων, κοντά στην Πλατείαν Άμμο, σε μια μαγευτική τοποθεσία βρίσκεται το παρεκκλήσι του αγίου Προκοπίου, που ανήκει στην ενορία του Καραβά.
Ο ναός είναι από τους σχετικά νεότερους στα Κύθηρα και κατά το 1930 διευρύνθηκε με δαπάνη του ιερέα Ευάγγελου Κρίθαρη από τον Καραβά. Μάλιστα κατά την ημέρα των μεγαλοπρεπών εγκαινίων στις 8 Ιουλίου 1930 παρουσία του Μητροπολίτη Κυθήρων Δωρόθεου με 7 ιερείς, τελέστηκαν αγώνες που παρακολούθησαν 700 άτομα από όλα τα χωριά των Κυθήρων.
Τον άγιο Προκόπη τον επικαλούνταν σε παλαιά προικοσύμφωνα στα Κύθηρα για να φέρει προκοπή στο νέο ανδρόγυνο « Και πρώτον μεν επικαλούμενοι το όνομα της ομοουσίου Τριάδος και του αγίου Προκοπίου ήλθασιν εις τοιούτην συνήβασιν της υπαντρικής υποθέσεως…..»

https://www.eleniharou.gr
Φωτο Αδαμαντία Χλέντζου

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ΝΔ από τα Αντικύθηρα

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Πελοποννήσου κατέγραψαν στις 23:32 της Κυριακής οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, γνωστοποίησε περί τα μεσάνυχτα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του «ασθενούς», σύμφωνα με το ινστιτούτο, σεισμού εντοπίστηκε σε σημείο που απέχει 301 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αθήνας και 66 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων.
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής.
πηγη ενικος

ΒΑΤΙΚΑ.Νεκρή 77χρονη στην παραλία του ΣΙΜΟΥ στην Ελαφόνησο

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΙΜΟΣ» ν. Ελαφονήσου,  ημεδαπή.
Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφόνησου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής

http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/