Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Προσβολή του Ιερού Συμβόλου της Επανάστασης από τους ΛΟΑΤΚΙ

 

Μεγάλη οργή προκάλεσε η βεβήλωση της ελληνικής σημαίας από την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ

Λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ βεβήλωσε το Σύμβολο της Επανάστασης.

Με ανάρτησή τους στο facebook οι ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας ανέβασαν την σημαία τους αντί της ελληνικής στον «Όρκο των αγωνιστών» του Βρυζάκη.

O πρωτότυπος πίνακας είναι έργο του ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη, του 1865 και φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη.

Εμπνευσμένη από τον πίνακά του «Όρκος των Αγωνιστών», η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδος αντικατέστησε την ελληνική σημαία με την χρωματιστή σημαία της κοινότητας.

Το κείμενο της ανάρτησης: «Η κάθε γενιά, σε κάθε εποχή, δίνει έναν δικό της αγώνα, από την επανάσταση του 2021 ως το me too ως την απόκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει καταπάτηση υπάρχει εξέγερση και επανάσταση»

Ο πρωτότυπος πίνακας:


βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε από τον επίσημο σύνδεσμο της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας «να καταδικάσει άμεσα την παραποίηση του Ιερού Συμβόλου της Επανάστασης. Η εικόνα αυτή συνιστά βάναυση προσβολή σε όλους τους Έλληνες και στη μνήμη όλων όσων μας χάρισαν την ελευθερία», έγραψε σε ανάρτησή του.

Φαντάζομαι ο επίσημος σύνδεσμος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα καταδικάσει άμεσα την παραποίηση του Ιερού Συμβόλου της Επανάστασης. Η εικόνα αυτή συνιστά βάναυση προσβολή σε όλους τους Έλληνες και στη μνήμη όλων όσων μας χάρισαν την ελευθερία.

exapsalmos.gr

Γιαννης Γ. Κουλιζακος:Υπάρχουν σύμβολα Ιερά και Αδιαπραγμάτευτα , αναλλοίωτα στους αιώνες και στην Εθνική μας συνείδηση...



Υπάρχουν σύμβολα Ιερά και Αδιαπραγμάτευτα , αναλλοίωτα στους αιώνες και στην Εθνική μας συνείδηση...

Καμιά κοινότητα , κανένα συνδικάτο , καμιά παρέα , δεν έχει δικαίωμα να παραποιεί και να προσβάλλει το Εθνικό μας Σύμβολο και την Τιμημένη Σημαία της Επανάστασης...
Αιδώς...

Κωνσταντίνος Λουράντος: «Το τσάμπα ... τελείωσε!»

 

«Το τσάμπα ... τελείωσε!»

Η Κυβέρνηση και η φιλοκυβερνητική πλευρά των ΜΜΕ θα πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι:
Τα φαρμακεία δεν είναι κρατικές δομές, τις οποίες μπορούν να διαχειρίζονται όπως ... γουστάρουν χωρίς να δίνουν ούτε «φράγκο» αν δεν το θελήσουν...
Είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, με έξοδα και υποχρεώσεις, στις οποίες δεν συμμετέχει το κράτος, αλλά απεναντίας απολαμβάνει πολλαπλά οφέλη από την λειτουργία τους.
Τα φαρμακεία,
...χορηγούν δωρεάν ΦΥΚ για ένα χρόνο, έχει λήξει η σύμβαση από τις 18/2/2021, δεν έχουμε ακούσει ούτε ένα ευχαριστώ, δεν θεσμοθετείται το νόμιμο ποσοστό κέρδους υπέρ το φαρμακοποιών για αυτά, παρόλο που αυτό αναφέρεται στην σύμβαση ότι πρέπει να γίνει μετά την λήξη της....
...κλίνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αντάλλαγμα ενος ευρώ ανα ραντεβού το οποίο θα εισέπρατταν (οπως ανακοινώθηκε) αυτομάτως από τον πρώτο μήνα, χωρίς να έχουμε δει ούτε σεντ ...
... ανακαλύπτουν ξαφνικά πως πρέπει να συμμετέχουν σε ... δωρεάν χορηγήσεις τεστ, χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα για αυτό...
... συμμετέχουν από την αρχή του κορονοϊού σε μύριες όσες υπηρεσίες υπέρ των πολιτών αφιλοκερδώς ...
και έρχονται σήμερα να μιλήσουν για «οικονομικές λιστες» αυτοί, που ουδέποτε κατάλαβαν την προσφορά μας.
Αυτοί που πληρώνονται αδρά και δίνουν απλόχερα εκατομμύρια χρημάτων σε φιλικά τους μίντια για την κατάλληλη διαμόρφωση της κοινής γνώμης , που καταπατούν τους νομους που οι ίδιοι ψηφίζουν ... αυτοί που μιλάνε για «ατομική» ευθύνη όταν έχουν ξεχάσει παντελώς την δική τους ευθύνη απέναντι στον λαό και αυτοί που πάντα ζητούν και ποτέ δεν δίνουν.
Ναι ...
Όπως πληρώνονται τα νοσοκομεία, τα εργαστήρια και όλοι όσοι εργάζονται και παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας ...
... έτσι και τα φαρμακεία ζητούν να πληρώνονται για αυτά που προσφέρουν.
Εάν πράγματι θεωρούν πως μέσω των φαρμακείων μπορούν να καλύψουν τις δικες τους αδυναμίας ή παραλήψεις, πολύ ευχαρίστως να ανταποκριθούμε ...
... αλλά θα μας πληρώσουν όπως πληρώνουν τους πάντες εκτος από εμάς!
Το τσάμπα τελείωσε ... και αυτό γιατί δεν εκτιμάται ποτέ και από κανεναν ....
Ούτε από αυτούς όπως φαίνεται ...
ΣΗΜ: α) είναι παράξενο να αναφέρουν ως πρόσχημα την πανδημία για να μην πληρώσουν ... όταν την ίδια ώρα οι ίδιοι απολαμβάνουν αυτό που μας στερούν ...
β) είναι τελικά ... έγκλημα να ζητάς να πληρώνεσαι για αυτό που προσφέρεις;

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ:ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ : ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ


ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ : ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ

Από το 2017 όταν αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες του Νομού Λακωνίας είχα υπογραμμίσει τις τεράστιες αδικίες σε βάρος συμπατριωτών σε ολόκληρη τη Λακωνία και φυσικά τη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας. Κλήθηκαν οι συμπατριώτες μας καταβάλλοντας χρήματα ως παράβολο καθώς και διάφορα άλλα έξοδα, για να μπορούν να υποβάλλουν αντίρρηση κατά της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ώστε να αποδείξουν ότι τα χωράφια τους τα οποία καλλιεργούσαν δεκαετίες ολόκληρες με κόπο και πόνο είναι δικά τους!
Δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά όχι μόνο δεν λύθηκαν τα προβλήματα αλλά συνεχίζονται με αποτέλεσμα οι συμπατριώτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται παραμένοντας όμηροι μιας απαράδεκτης καθυστέρησης ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών κρατώντας αίολη την δικαίωση τους Συνολικά στη Λακωνία ενώ έγιναν δεκαεπτά χιλιάδες αντιρρήσεις δυστυχώς ελάχιστες έχουν εξετασθεί. Χαρακτηριστικά σε ολόκληρο Δήμο Μονεμβασίας μόνο 20 αντιρρήσεις εξετάσθηκαν από τις εκατοντάδες η και χιλιάδες αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί από το 2017.
Οι μόλις 4 επιτροπές που είχαν συσταθεί για την εξέταση των αντιρρήσεων των πολιτών πλέον δεν υπάρχουν αφού από το 2020 έχει λήξει η θητεία τους.
Σαν να μην έφθανε αυτό, στη πρόσφατη επικαιροποιημένη ανάρτηση των χαρτών , ενώ υπάρχουν τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού εκτάσεων ως μη δασικές , στους δασικούς χάρτες εξακολουθούν να εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις. Δεν αναρτήθηκαν επίσης οι οικισμοί και οι οικιστικές πυκνώσεις Έτσι πολλοί συμπατριώτες μεγάλης μάλιστα ηλικίας είναι σε τραγικό αδιέξοδο αφού δεν μπορούν να μεταβιβάσουν τη περιουσία τους σε παιδιά και εγγόνια η ακόμα και να πουλήσουν για λόγους ανάγκης. Αυτό τους οδηγεί σε απόγνωση γιατί βλέπουν ότι οι κόποι μιάς ζωής βρίσκονται στον αέρα.
Αν δε υπολογίσει κανείς τη τεράστια μείωση προσωπικού στα δασαρχεία καθώς και την έλλειψη επιτροπών εξέτασης ενστάσεων τότε καταλαβαίνουμε το αδιέξοδο.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει !!!
Η Αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες .Είναι και αυτό μέρος της αποστολής της . Ομοίως όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Η Πολιτεία πρέπει να λύσει το θέμα ! Αυτό σημαίνει σεβασμός στον Πολίτη και στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του.

EKTAKTO:ΠΤΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ COVID-19 ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


 Συμβαίνει Τώρα:

Αεροδιακομιδή ασθενούς με C-27 της πολεμικής αεροπορίας. Βάσει πληροφοριών του σταθμού μας το απόγευμα του Σαββάτου ασθενής που νοσηλευόταν με covid-19 στο Νοσοκομείο Κυθήρων, μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας C-27,με χρήση ειδικής κάψουλας
σε Νοσοκομείο της Αττικής για την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση της πορείας του.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση .


ADELIN FM

ΠΑΤΟΥΛΗΣ:Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία.


Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Η χώρα μας δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας αγωνίζονται για τη ζωή τους!
Οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον φονικό #Covid19.
Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας, οι ασθενείς και η πατρίδα. Δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό.
Ο απολογισμός και η απόδοση ευθυνών ανήκουν στην επόμενη ημέρα. Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές!

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα εμβολιασμών, στο Κ.Υ. Νεάπολης.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα εμβολιασμών, στο Κ.Υ. Νεάπολης.

Εμβολιάστηκαν και έκαναν το πρώτο τους βήμα για την ανοσία και για την επιστροφή στην κανονικότητα, 155 συμπολίτες μας.
Όχι ιδιαιτέρα ικανοποιητικό νούμερο, αλλά λαμβάνοντας υπ' όψιν και την κατάσταση που επικρατούσε στο διαδίκτυο και στα Μ.Μ.Ε., την εβδομάδα που μας πέρασε, πάλι καλά...
Ακολουθώντας και τηρώντας κατα γράμμα τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής πολιτείας και των αρμοδίων υπηρεσιών Υγείας, συνεχίζουμε το εμβολιαστικό μας προγράμμα και σας συστήνουμε να εμβολιαστείτε.
Τηρούμε τα μέτρα της πολιτείας, εμβολιαζόμαστε και προστατεύουμε εμάς και τους συνανθρώπους μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ


ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

 

                          Κύθηρα 20 Μαρτίου 2021

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

 

          Ὁ καθιερωμένος ἑορτασμός τῆς ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ἐπί τῇ ἀναστηλώσει τῶν Ἱερῶν Εἰκόνων θά τελεσθῇ αὔριον Κυριακήν (21 Μαρτίου ἐ.ἔ.) εἰς τήν Ἱεράν Μονήν ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ, ὡς εἴθισται, Ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων Σεραφείμ.

Ἡ Ἱερά καί Θαυματουργός Εἰκόνα τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ, λόγῳ τῶν ἰσχυόντων ἀπαγορευτικῶν μέτρων, θά μεταφερθῇ μέ τό αὐτοκίνητο τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τήν 4ην ἀπογευματινήν ἀπό τά Μυρτίδια εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων, ὅπου θά τελεσθῇ ἡ Ἱερά Παράκλησις τῆς Μυρτιδιωτίσσης καί ὁ Κατανυκτικός Ἑσπερινός. Οἱ πιστοί ἠμποροῦν μέ τά αὐτοκίνητά των νά ἀκολουθήσουν τήν Θαυματόβρυτον Εἰκόνα τῆς Παναγίας μας ἀπό τό Μοναστῆρι της μέχρι τήν Χώρα.

 

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΡΑΦΕΤΟ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ Η ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΡΑΦΕΤΟ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ Η ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο παρακάτω κείμενο θα γίνει αναφορά σε μακάβριο γεγονός. Όποιος νομίζει πως δεν μπορεί να το διαβάσει καλύτερα να το προσπεράσει! Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!
Σε ένα πανοραμικό και ειδυλλιακό ύψωμα λίγο πιο έξω από τα Χαρχαλιάνικα Φρατσίων στο δρόμο προς Δόκανα και συγκεκριμένα στη θέση Ραφέτο υπάρχει ένα άγνωστο, ακόμα και σε πολλούς συγχωριανούς μας, μικρό κοιμητήριο το οποίο σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο. Ντροπιαστικό φυσικά γεγονός για όλους εμάς που θέλουμε υποτίθεται το καλό του χωριού μας και τιμούμε τους προγόνους μας, να βρίσκεται ένας τόσο ιερός και για το χωριό μας ιστορικός χώρος σε αυτήν την άθλια κατάσταση. Φυσικά δεν επιλέξαμε τυχαία να το δημοσιοποιήσουμε σήμερα αφού θα συνδέεται αφενός με το επόμενο κείμενό μας, αφετέρου θα εκφράζει μια πολλοστή φορά την αγωνία μας για την πορεία αυτού του χώρου! Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή.

Μετά την συγχώνευση του Δήμου Φρατσίων στο Δήμο Κυθηρίων, τα Φράτσια έγιναν κοινότητα και πρώτος κοινοτάρχης τους ο Ιωάννης Γ. Κασιμάτης. Η θητεία του κυρίου Κασιμάτη ήταν μια εποχή για το χωριό μας ήρεμη και ειρηνική. Το 1914 ο πρόεδρος και το χωριό με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν τρεις νέους οι οποίοι είχαν από καιρό μεταναστεύσει στην μακρινή Αμερική. Οι τρεις νέοι είχαν το όνομα Μάρκος, το επίθετο Πετρόχειλος και κατάγονταν από τα Πετροχειλιάνικα. Για να τους αναφέρουμε και ονομαστικά ήταν ο Μάρκος Θ. Πετρόχειλος (Μούχλιος ή Μαστρομάρκος), ο Μάρκος Π. Πετρόχειλος (Νταβλέας ή Μαρκάκι) και ο Μάρκος Ι. Πετρόχειλος (Μανιάτης).
Οι τρεις νέοι γεμάτοι ζωή και πλημμυρισμένοι από αγάπη για το χωριό τους, έχοντας φυσικά δημιουργήσει και το αντίστοιχο κεφάλαιο στην ξενιτιά, θέλησαν να ευχαριστήσουν τον Θεό που επέστρεψαν στον τόπο τους και αποφάσισαν να οικοδομήσουν στη θέση Ραφέτο μια εκκλησία αφιερωμένη στον Ευαγγελιστή Μάρκο.

Το 1919 θα αναλάβει κοινοτάρχης ο Μάρκος Θ. Πετρόχειλος ή Μούχλιος/Μαστρομάρκος, ο οποίος με την σειρά του θα επισπεύσει την διαδικασία για την οικοδόμηση του Ναού πέφτοντας όμως σε "ξέρα" αφού η μητρόπολη Κυθήρων τότε ήταν χηρεύουσα και διοικούνταν από τοποτηρητή μητροπολίτη. Το 1922 θα ανέλθει στον μητροπολιτικό θρόνο των Κυθήρων ο επίσκοπος Δωρόθεος Κοτταράς (μετέπειτα αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος) ο οποίος θα "ανάψει το πράσινο φως" και θα δώσει λύση στην κατάσταση. Σε επίσκεψή του στα Φράτσια θα συνομιλήσει με τους Πετροχειλιάνους και θα τους παροτρύνει να μην προβούν σε ανέγερση ναού διότι τα Φράτσια διαθέτουν αρκετούς, αλλά να δημιουργηθεί κοιμητήριο προκειμένου ο Άγιος Χαράλαμπος να ανυψωθεί σε ενορία και τα Πετροχειλιάνικα σε οικισμό (μιλούμε για μια εποχή που τα Πετροχειλιάνικα ήταν πολυπληθέστατα και αριθμούσαν σχεδόν 100!!! χωριανούς). Έτσι οι τρεις νέοι σε συνεργασία με τους δωρητές του χώρου του κοιμητηρίου (οικ. Λαζάρου Γ. Πετρόχειλου 1881-1931) φτιάχνουν τον φράχτη και φυτεύουν κυπαρίσσια ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο χώρος του κοιμητηρίου να είναι έτοιμος.

Τα εγκαίνια του χώρου θα γίνουν το ίδιο έτος από τον ίδιο μητροπολίτη, λίγο αργότερα πρώτη που ενταφιάζεται κατά την παράδοση στο νέο κοιμητήριο ήταν η συγχωριανή μας Κυριακή Ε. Κασιμάτη. Το 1931 φεύγει από την ζωή ο δωρητής και ευεργέτης του κοιμητηρίου Λάζαρος Γ. Πετρόχειλος ο οποίος όμως δεν κηδεύεται στο κοιμητήριο του Ραφέτου αλλά στο ήδη υπάρχον κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου (και σημερινό κοιμητήριο) για λόγους άγνωστους. Το ίδιο θα συμβεί και κάποια χρόνια αργότερα στην εκδημία της θυγατέρας του Μαρίκας Ι. Βαρυπάτη (1916-1943) αλλά και της συζύγου του Δέσποινας Λ. Πετροχείλου (1890-1956) οι οποίες θα αναπαυθούν πλάι στον αγαπημένο τους Λάζαρο (Ο κυρ Λάζαρος ήταν φημισμένος για την καλή του ψυχή). Την δεκαετία του '50 θα φύγει σε σχετικά πρώιμη ηλικία και ο ένας από τους τρεις Μάρκους, ο Μανιάτης ο οποίος επίσης για λόγους άγνωστους ενταφιάζεται στο παλιό κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου κι όχι στον τόπο για τον οποίο εμόχθησε.

Κάπου εδώ όμως να συμπληρώσουμε πως το σημείο στο οποίο είχε δημιουργηθεί το κοιμητήριο, αποδείχτηκε πως ήταν λανθασμένο. Το έδαφος ήταν πηλώδες με αποτέλεσμα να μην στεγνώνει και κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι ενταφιασμοί να γίνονται κάτω από δύσκολες και απρεπέστατες συνθήκες. Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που σε περιόδους νεροποντής το κοιμητήριο κρατούσε το νερό και οι κεκοιμημένοι σχεδόν ανέβαιναν στην επιφάνεια του εδάφους. Οι Πετροχειλιάνοι διακρίνοντας αυτήν την έλλειψη σεβασμού "διχάστηκαν" στα δύο, κάποιοι λίγοι συνέχιζαν να ενταφιάζονται εκεί ενώ οι πολλοί κατέληγαν στην επιλογή του παλαιού κοιμητηρίου ως τόπου αναπαύσεως των αγαπημένων τους.

Στις αρχές τις δεκαετίας του '70 θα λάβει χώρα ένα γεγονός που θα εξοργίσει τους χωριανούς κι όχι απλώς θα εγκαταλείψουν το κοιμητήριο αλλά πολλοί από αυτούς θα προβούν σε εκταφές και θα μεταφέρουν τα οστά των ανθρώπων τους στο παλιό κοιμητήριο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που δεν υπήρχαν απόγονοι. Γινόταν μια κηδεία στον Άγιο μιας συγχωριανής μας (που για λόγους σεβασμού δεν θα αναφέρουμε) εν μέσω καταιγίδας, σύνηθες φαινόμενο για το νησί μας. Καθώς η νεκρική πομπή κατέφθασε στον τόπο ταφής δυσάρεστα έκπληκτοι αντίκρισαν όλοι τον λάκκο γεμάτο με νερό... Μη μπορώντας να κάνουν οτιδήποτε εκείνη την ύστατη στιγμή, άφησαν τον ιερέα να ευλογήσει την κεκοιμημένη γερόντισσα και την άφησαν να την καταπιεί κυριολεκτικά η λάσπη και το νερό. Τόσο στοίχισε αυτό στους χωριανούς που ήταν η τελευταία φορά που εκηδεύθη χωριανός εκεί. Στο σημείο αυτό έμειναν ενταφιασμένοι οι κάτωθι:
ο νεαρός Πολυχρόνης Κ. Πετρόχειλος (Ματζώρος), Κυριακούλα Ε. Κασιμάτη, Γεώργιος και Ιωάννα Γλυτσού ( Στραβολαίμης και Γιαννουλάκι το γ. Καλοκαιρινού-Χούρδα), Μαρία Μ. Πετροχείλου (γριά Μαστρομαρκού) Αλέξιος και Ελένη Πετροχείλου, Γεώργιος και Καλλιόπη Γεωργίου (Σκαρπάθιος και Καλλή) Χαράλαμπος και Μαρία Πετροχείλου (Χαραλάμπης και Χαραλάμπαινα) και ίσως κάποιοι ελάχιστοι ακόμα.
Υ.Γ.1 ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα δημιουργίας δεύτερου κοιμητηρίου διότι είναι περιττό, όμως ο χώρος πρέπει χθες να σωθεί, χρήζει καθαρισμού και μπορεί να αξιοποιηθεί με άλλον σχετικό τρόπο.
Υ.Γ.2 ευχαριστούμε τους δύο συγχωριανούς μας κύριο Δημήτριο Κ. Παυλάκη στην βοήθεια καταγραφής των γεγονότων και στο ξεκαθάρισμα των πληροφοριών και τον κύριο Αλέξανδρο Ε. Πετρόχειλο 《Αλέξη》 για την υπόδειξη και "ξενάγηση" στον χώρο του κοιμητηρίου.







VIDEO ΑΡΧΕΙΟ ADELIN:"ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"ΛΙΒΑΔΙ 20/03/2016

 

ΕΛ.ΑΣ:(10) ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗ ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΗΜΕΔΑΠΟΣ



Κατασχέθηκαν περισσότερα από (10) κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Για την υπόθεση συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός

Το μεγαλύτερο μέρος των ποσοτήτων βρέθηκαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα

Συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 46χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου, καθώς και σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (19-03-2021) στο κέντρο της πόλης, ο 45χρονος κατελήφθη να κατέχει εντός χειραποσκευής, (1) μικροδέμα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (10,3) γραμμαρίων και (2) κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έρευνα σε κατάστημα (βιβλιοπωλείο) ιδιοκτησίας του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (2) ταξιδιωτικοί σάκοι οι οποίοι περιείχαν (10) δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (10) κιλών και (571) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Κατασχέθηκαν -2.655- γραμμ. κοκαΐνης, -840- γραμμ. κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, -103- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), -19- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβη, -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πιστόλι και το χρηματικό ποσό των -4.070- ευρώ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 16-3-2021 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 49 ετών, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και έτερος ημεδαπός που αναζητείται.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με την δράση του 24χρονου στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Ειδικότερα, κατελήφθη ο 24χρονος στην περιοχή της Κυψέλης να προμηθεύει τον 49χρονο και έτερο άτομο που επέβαιναν σε ταξί, με τρεις συσκευασίες περιέχουσες μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Ακολούθησαν έρευνες σε δύο οικίες και συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2.655- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -840- γραμμ. κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
  • -103- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • -19- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • -2- τρίφτες,
  • πιστόλι
  • το χρηματικό ποσό των -4.070- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Χορός Αγίας Πελαγίας Κύθηρα 23.09.1995

 

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ: ΚΑΨΑΛΙ καλοκαίρι 1980 (video) ντοκουμέντο


ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:

ΚΑΨΑΛΙ καλοκαίρι 1980
Στιγμιότυπο που καταγράφηκε από τύχη και από κινηματογραφική μηχανή Canon και φιλμ super 8. (Το στέλναμε στη Γερμανία για εμφάνιση). Ο θαυμάσιος μπακλαβάς, λόγω σκόνης, παρέμεινε αφάγωτος. Χαλάλι! Ο ασθενής σώθηκε, καταγράφηκε και το γεγονός. Σε λίγο φάνηκε και το σκάφος που πρώτευσε, εκείνο το καλοκαίρι, στο Ράλι Αιγαίου!

Γλυφάδα: Στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού, η ελληνική σημαία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η μεγαλύτερη σημαία -τέσσερις φορές πιο μεγάλη από αυτήν που είχε τοποθετηθεί την 28η Οκτωβρίου- κυματίζει στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. Είναι κατασκευασμένη με ειδικό γαιόπανο από κάτω, ώστε να προστατεύεται και να παραμείνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι ορατή από παντού και το βράδυ φωτίζεται.

«Η Σημαία μας. Όπως λέει ο ποιητής, «όπου σ’ αντικρίζω, με λαχτάρα σταματώ, υπερήφανα δακρύζω, ταπεινά σε χαιρετώ».
Η ελληνική σημαία θα κυματίζει πάντοτε ψηλά. Για να θυμίζει ότι χάρη στον αγώνα και στις θυσίες των Ηρώων του ’21 η πατρίδα μας είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Στη Γλυφάδα μας, σήμερα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, βάλαμε τη σημαία μας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. 4.000 τετραγωνικά, η πιο μεγάλη που έχουμε βάλει ποτέ. Για να είναι ορατή από παντού. Εκεί θα μείνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, τιμώντας τους άνδρες και τις γυναίκες που έδωσαν και κέρδισαν τον αγώνα για τη λευτεριά. Χρόνια πολλά Ελλάδα».
ΠΗΓΗ notia.gr

Ο Δήμος Γλυφάδας ευχαριστεί για τη συνεργασία την εταιρεία «Ζαμπούρης Α.Ε.», η οποία κατασκεύασε τη σημαία και ανέλαβε το ήμισυ του κόστους. Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές και τους εργαζομένους για την πολύ μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που καταβλήθηκε.





ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ-Dynamo Kythira:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ-Dynamo Kythira, έχει δημιουργηθεί στα Κύθηρα από κατοίκους του νησιού πριν από 14 μήνες, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον τεράστιο κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι αλόγιστες και εν πολλοίς παράνομες άδειες παραγωγής Βιομηχανικών Αιολικών Σταθμών που εκδίδονται από την Ρ.Α.Ε για το νησί, αγωνίζονται συνεχώς να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους του νησιού για το καταστροφικό έργο των εταιρειών στον τόπο, με στόχο το κέρδος τους.
Για το σκοπό αυτό έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους με 7 εκδηλώσεις σε χωριά του νησιού μας και σκοπός μας ήταν να επισκεφτούμε κάθε χωριό (αφού η βλάβη αφορά όλο το νησί), καθώς οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων λόγω κορωνοϊού μας σταμάτησαν προσωρινά.
Όμως με συνεχή παρουσία στο διαδίκτυο και Δελτία Τύπου προσπαθούμε να ενημερώνουμε συνεχώς τόσο τους κατοίκους αλλά και τους ανά τον κόσμο Κυθήριους για τα σχέδια των εταιριών.
Παράλληλα οργανώσαμε δικαστικές προσφυγές κατοίκων και σωματείων του νησιού συγκεντρώνοντας με τη βοήθεια των συμμετεχόντων στις προσφυγές τα απαραίτητα ποσά για τα δικαστικά έξοδα, οι οποίες κατατέθηκαν ξεχωριστά και ανεξάρτητα, από τις αντίστοιχες προσφυγές του Δήμου και της Επιτροπής Εγχώριου περιουσίας.
Συμμετείχαμε με διαδικτυακές παρεμβάσεις επιστημόνων που γνώριζαν καλά ό,τι αφορούσε τα Κύθηρα, σε ημερίδες Κυθηραϊκού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα συμμετέχουμε στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ .
Από αυτή μας την συμμετοχή έχουμε αποκτήσει αλλά και έχουμε δώσει πολύτιμη γνώση και πληροφορία, ενώ έχουμε κάνει παγκόσμια γνωστή την ιδιαιτερότητα της φυσικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Κυθήρων, για την οποία μαχόμαστε συνεχώς.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ-Dynamo Kythira σήμερα πλέον, έχει έναν πολύτιμο θεσμικό σύμμαχο. Το Κ.Ι.Π.Α (Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης) πρωτοπόρο πάντα στις δράσεις για την ανάπτυξη του νησιού μας και των κατοίκων του, έρχεται να παράσχει πολύτιμη βοήθεια με το κύρος και την διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, όπως εκ φύσεως εγγυάται ένας τέτοιος θεσμός. Το ΚΙΠΑ λοιπόν και η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ (ΚΠΚ)
συμφώνησαν στα ακόλουθα:
Το ΚΙΠΑ δηλώνει προς την ΚΠΚ ότι με την παρούσα συμφωνία εκφράζει την υποστήριξη του αγώνα για την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος των Κυθήρων και υπόσχεται κάθε άλλη στήριξή του στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.
Το ΚΙΠΑ έχει συστήσει στην Εθνική Τράπεζα ειδικό λογαριασμό για την κατάθεση σ’ αυτόν των εισπραττόμενων χρηματικών ποσών. Για κάθε περίπτωση ανάγκης χρημάτων, η ΚΠΚ, με νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, θα απευθύνεται στον επίσης εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του ΚΙΠΑ για τη λήψη του αναγκαίου ποσού. Όλες οι διαθέσεις χρημάτων από τον ειδικό λογαριασμό του ΚΙΠΑ για τον αγώνα προστασίας του νησιού μας θα καλύπτονται υποχρεωτικά, όπως προβλέπει ο νόμος, με νόμιμα παραστατικά.
Ο αγώνας για την προστασία του νησιού μας από τα κάθε είδους συμφέροντα είναι μακρύς, έχει μεγάλο παρελθόν, έχει και μέλλον. Όμως οι Κυθήριοι πάντα, από όπου κι αν βρίσκονται, έχουν δείξει πως αγαπούν και πονούν τον τόπο τους.
Έχουν το θάρρος και τη τόλμη να αγωνίζονται.
Με γνώση και κύρος, γνωρίζουν, και έχουν δημιουργήσει θεσμούς, για να πλαισιώνουν και να στηρίζουν τους αγώνες τους.

«Φουστανέλα, φούντα, φέσι και… τσαντάκι», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Είναι δυνατόν η Φουστανέλα με τις 400 δίπλες, να γίνεται αξεσουάρ από την πρόεδρο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια του 1821, μέσα στην καρδιά της Ελληνικής Επανάστασης, τη Μάνη;

Κι όμως έμελλε να το δούμε κι αυτό: Την Ελληνική Φουστανέλα και το Φέσι το Κλέφτικο, συνδυασμένα (από σχεδιαστή μόδας), σε ένα κιτς τσαντάκι, κοστολογημένο στα 380 ευρώ! Κι αυτό, μέσα στην πλατεία της Αρεόπολης, εκεί που οι Μανιάτες, στις 17 Μαρτίου 1821, ξεκίνησαν την Επανάσταση κι ελευθέρωσαν την Καλαμάτα μετά από 5 μέρες (23 Μαρτίου 1821).

Κι αναρωτιέται κανείς:

  • Είναι δυνατόν η Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση να πηγαίνει στον εορτασμό της Μάνης κρατώντας τα  Εθνόσημα της Ελλάδας  σε… τσαντάκι κι έχοντας μετατρέψει την Εθνική Γυναικεία Φορεσιά σε «συνολάκι»;

  • Είναι δυνατόν η αιματοβαμμένη και μπαρουτοκαπνισμένη Φουστανέλα, αυτή που φόρεσαν οι Ήρωες του ’21, ο Διάκος, ο Μπότσαρης, ο Κολοκοτρώνης, ο Ανδρούτσος, ο Καραϊσκάκης και τόσοι άλλοι, η Φουστανέλα των Ηρωικών Αγώνων και των Μεγάλων Θυσιών, να γίνεται τσαντάκι, με «πάτο» το περήφανο Φέσι, που σκέπασε τα κεφάλια των Αγωνιστών  και ποτίστηκε με τον ιδρώτα και το αίμα τους;

  • Είναι δυνατόν η Φουστανέλα με τις 400 δίπλες (όσες και τα χρόνια της σκλαβιάς) και το Φέσι, που περήφανα ντύνεται κάθε μέρα η Ευζωνική Φρουρά για να παρασταθεί τιμητικά στο Ιερότερο Ηρώο του Ελληνισμού, στον Άγνωστο Στρατιώτη, να γίνονται αξεσουάρ από την πρόεδρο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια του 1821, μέσα στην καρδιά της Ελληνικής Επανάστασης, τη Μάνη;
  • Κι όμως είναι!

    Ελληνικέ Λαέ, εικόνα σου είμαι και σου μοιάζω!

     

    Σπάρτη 20-3-2021
    Βαγγέλης  Μητράκος