Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ.η αργοπορία-αδιαφορία έχει συνέπειες για τους πολίτες .

Γιαυτό φωνάζαμε τρεις μήνες να λάβει μέτρα η Κυβέρνηση αμεσως μετά τη φωτιά.Αλλά δεν πρόλαβαν όπως λένε λόγω εκλογών..
Οσοι λοιπόν πανηγυρίζουν γιατί επιτέλους βγήκε χθες η απόφαση 100 ημέρες αργότερα για τα πυρόπληκτα Βάτικα ας δουν τα σημερινά βίντεο και τις φωτο στο διαδίκτυο και ας προσγειωθούν στη πραγματικότητα..Δυστυχώς
η αργοπορία-αδιαφορία έχει συνέπειες για τους πολίτες .

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΠΤΩΣΗ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΒΑΛΕΝΤΙΑΝΙΚΑ

Πριν τα Βαλεντιάνικα, στην κεντρική οδό Χώρας - Λειβαδίου, αμέσως μετά τη Δεξαμενή της Χώρας στην κατεύθυνση προς Λιβάδι, έχει γίνει πτώση μεγάλου τμήματος μαντρότοιχου από την πάνω μεριά του δρόμου λόγω της βροχόπτωσης. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς λόγω της νύχτας η αποκατάσταση ίσως καθυστερήσει.
Πηγή 
Stratos Charchalakis

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική ήταν η παρουσία του Δήμου Ευρώτα στην Ημερίδα με θέμα «Το σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες» που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και το aftodioikisi.gr την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Διοικητήριο Λακωνίας. Η υλοποίηση δράσεων και μεθόδων από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους πολίτες με στόχο τη βιώσιμη ενέργεια ήταν το ζήτημα που απασχόλησε τις εργασίες της Ημερίδας.

          Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πενταετή ενεργειακή παρακολούθηση που πραγματοποιεί ο Δήμος Ευρώτα, ο οποίος να σημειωθεί ότι συμμετέχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων από το 2013. Επιπρόσθετα ο κ. Γρυπιώτης κατέθεσε και το σχέδιο δράσης του Δήμου του για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020 σύμφωνα με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

          Όλοι όσοι συμμετείχαν στην Ημερίδα συμφώνησαν ότι οι κοινές δράσεις και η κινητοποίηση όλων των τοπικών και περιφερειακών φορέων αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης με κατεύθυνση τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Δήμος Ευρώτα.Εγκαίνια Δημοτικού Γηπέδου Βρονταμά

Τα εγκαίνια Δημοτικού Γηπέδου Βρονταμά θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. από το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ευρώτα και τον ποδοσφαιρικό σύλλογο του Τοπικού Διαμερίσματος «Ήφαιστο»
Βρονταμά.
Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ «Ήφαιστου» Βρονταμά και Α.Ε. Σπάρτης τον οποίο θα παρακολουθήσουν όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ευρώτα και τα εγκαίνια επισφραγίζουν την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση του στους πολίτες.
«Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ευρώτα εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιαμόρφωσης του γηπέδου παρά τις όποιες αντιξοότητες. Η καλή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, καθώς και με τους υπόλοιπους φορείς έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι η δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Παναγιώτης Λυμπέρης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ξεκίνησαν και στα Κύθηρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα με πολύ ισχυρή βροχόπτωση που αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες σε συνδυασμό με πολύ ισχυρούς ΒΑ ανέμους που το Σάββατο αναμένεται να φτάσουν τα 8 και τοπικά 9 μποφώρ. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των Κυθήρων:
1. Να περιορίσουν τις πεζές και οδικές μετακινήσεις τους στο απολύτως απαραίτητο.
2. Να διατηρούν συχνή επαφή με τα ηλικιωμένα άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, τα οποία ζουν μόνα τους.
3. Να αναφέρουν κάθε περιστατικό ζημίας ή επικινδυνότητας στις αρμόδιες υπηρεσίες (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία).
Οι Τοπικοί Πρόεδροι και Εκπρόσωποι, οι τοπικές ομάδες πολιτικής προστασίας, τα Μέλη του Σ.Τ.Ο. και οι ιδιώτες που διαθέτουν μηχανήματα (γκρέϊντερ, φορτωτές κλπ) παρακαλούνται να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και επιφυλακής μέχρι την ύφεση των φυσικών φαινομένων.
Πηγή 
Stratos Charchalakis

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του Ιστορικού Μνημείου της Τ.Κ. Καραβά


 Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του Ιστορικού Μνημείου της Τ.Κ. Καραβά με την τοποθέτηση και των 3 ιστών στις οποίες θα κυματίζουν οι Σημαίες της Ελλάδος, της Κύπρου και της ΕΕ. Θα εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2016 από τους Δημάρχους Καραβά Κύπρου και Κυθήρων, κατά την καθιερωμένη επίσκεψη της κυπριακής αντιπροσωπείας στα Κύθηρα. Ένα έργο που ολοκληρώθηκε γρήγορα, με διαφανή τρόπο ανάθεσης μέσα από δημόσια πρόσκληση υποβολής προσφορών. Στο Μνημείου του Καραβά αναγράφεται η συγκινητική φράση "Οι Άγνωστοι τω Αγνώστω Στρατιώτη", ο ευπρεπισμός του χώρου ήταν χρέος μας προς τους ήρωες του Καραβά, του Γερακαρίου και της ευρύτερης περιοχής που έπεσαν για την πατρίδα.
Πηγή 
Stratos Charchalakis


ΠΑΣΟΚ.ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ


Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2015

Εμείς το είπαμε και το κάναμε πράξη. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την πρώτη κατοικία για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά.
Σοβαρές ανησυχίες δημιουργούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την τρόικα, και ειδικά στο μείζον θέμα των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Οι εταίροι μας οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την κρίση, την ύφεση, την ανεργία και την υπερφορολόγηση, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να μη μπορούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους.
Tο ΠΑΣΟΚ το είπε και το εννοεί. Έκανε πράξη τα προηγούμενα χρόνια την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά.
Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ (οι οποίοι ως αντιπολίτευση δεν ψήφισαν αυτό το πλέγμα προστασίας) να μη κάνει ούτε βήμα πίσω από τις ρυθμίσεις που θεσμοθετήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και εφαρμόζονται ως σήμερα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ



Κύθηρα 23/10/15
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κα Μανδαλή Ευδοξία

Κα Διευθύντρια

Με μεγάλη ανησυχία και λύπη διαπιστώνουμε ότι ενώ τελειώνει ο Οκτώβριος και έχουν περάσει τα δύο τρίτα του πρώτου τριμήνου τα παιδιά μας δεν έχουν σχεδόν καθόλου διδαχθεί μαθηματικά και αρκετά φιλολογικά μαθήματα λόγω έλλειψης καθηγητών.
 Η προσπάθεια που γίνεται από το σχολείο να καλυφθούν κάποιες ώρες μαθηματικών από άλλες ειδικότητες (φυσικούς ή χημικούς) μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας σε περίπτωση που αυτή η κατάσταση συνεχιστεί. Νομίζουμε ότι τα παιδιά των Κυθήρων, ενός ακριτικού και απομακρυσμένου από το κέντρο νησιού, έχουν το ελάχιστο δικαίωμα να έχουν καθηγητές τουλάχιστον στις βασικές ειδικότητες. Παρακαλούμε να δείξετε την απαιτούμενη  ευαισθησία  για τα παιδιά του νησιού μας και να στείλετε φιλόλογο και μαθηματικό στο Γυμνάσιο Κυθήρων.
Αναμένοντας σύντομη απόκρισή σας
Με πολύ εκτίμηση

Για το Σύλλογο Γονέων
Η πρόεδρος
Βασιλική Φριλίγκου

ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ...ΠΡΟΣΟΧΗ !ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ .ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ

Με μια βροχή μισής ώρας και όλα έδειχναν ότι ήταν ήσυχα ξαφνικά προηγήθηκε βουητό και μετά ένας χείμαρρος κατέβηκε με ορμή. Η λάσπη μαζί με πέτρες ξύλα έφτασαν μέχρι την θάλασσα. Τουλάχιστον 15-20 αυτοκίνητα μέσα στο ποτάμι που οι ιδιοκτήτες τους αψήφησαν προειδοποιήσεις της τοπικής αρχής βουλιαξαν στη λάσπη . Το πρόβλημα είναι ότι στην περιοχή περιμένουν αργότερα το κύμα κακοκαιρίας μέσα στις επόμενες ώρες σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο .Φωτορεπορτάζ Συμβαίνει Τώρα



ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΩΡΑ !