Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΛΑΚΩΝΙΑ.Θανατηφόρο τροχαίο στο Δαφνί…

Θανατηφόρο τροχαίο στην νέα Ε,Ο Σπάρτης – Μονεμβασίας στο Δαφνί,στο ύψος  του Βενζινάδικου BP.

Τραγικός απολογισμός ένας νεκρός και ένας τραυματίας.

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να ντεραπάρει και να χάσει την ζωή του ένας συμπολίτης μας

ΤΟ Α.Τ  Κροκεών,το ΕΚΑΒ  και άλλες δυνάμεις,επί τόπου στον μέρος του δυστυχήματος.

Πηγή  .report24.g

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ.Επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο Φοίνικα Σαλαμίνας

Φωτογραφία του Τάκης Χατζηπέρος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, με αφορμή την συμμετοχή του στην διαδήλωση διαμαρτυρίας σχετικά με την παραχώρηση του αρχαιολογικού της χώρου, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο του Φοίνικα Σαλαμίνας προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία για την εγκατάσταση 2 αιθουσών ISOBOX στον προαύλιο χώρο, τις οποίες έχει ζητήσει η Π.Ε. Νήσων από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) για τις αυξημένες ανάγκες του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε τα έργα ασφαλτοστρώσεων που γίνονται στο νησί της Σαλαμίνας. Παρόμοια έργα έχουν ξεκινήσει σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας και στην Τροιζηνία, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, και αποτελούσαν μόνιμο αίτημα των κατοίκων.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ"ΑΣΤΡΟΣ"ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ-ΦΩΤΟ ΤΟΥ ADELIN 107,3 FM

 Το Άστρος είναι η έδρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της επαρχίας Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας. Βρίσκεται σε εύφορη κι εκτεταμένη πεδιάδα, που έχει σημαντική στρατηγική θέση. Στην απογραφή του 2011 είχε 2.285 κατοίκους. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με τη γεωργία, την ελαιοκομία, την αμπελουργία και την, αν και τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος στην απασχόληση των κατοίκων του.
 Ιστορική αναδρομή

Η πρώτη επίσημη αναφορά της πόλης με το όνομα «Άστρος» συναντάται σε χρυσόβουλο του έτους 1293 του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου. Στο χρυσόβουλο αυτό ο μητροπολίτης Μονεμβασίας λαμβάνει το αξίωμα του έξαρχου της Πελοποννήσου και του καθορίζονται τα εκκλησιαστικά του δικαιώματα.[1].Το έτος 1256 στον λόφο του Παραλίου Άστρους, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Άστρος, χτίζεται το Κάστρο Παραλίου Άστρους από τον φράγκο ηγεμόνα, Γουλιέλμο Βιλεαρδουίνο, για να υποτάξει τους ανυπότακτους Τσάκωνες που κατοικούσαν στην περιοχή.Η παλαιότερη ονομασία του Άστρους (πριν το 1961), όπως αναφέρεται σε διάφορες ιστορικές πηγές, ήταν "Αγιαννίτικα Καλύβια", επειδή οι πρώτοι του κάτοικοι προέρχονταν κυρίως απ' το ορεινό χωριό Αϊ Γιάννη του νομού Αρκαδίας.[εκκρεμεί παραπομπή].Στην περιοχή του Άστρους υπήρξαν αρχαίες πόλεις όπως η Θυρέα, η Ανθήνη, η Νηριήδα και η Εύα στην οποία βρίσκεται η πασίγνωστη Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού.

Το Άστρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση: στις 29 Μαρτίου του 1823 συγκροτήθηκε εκεί η Β' Εθνική Συνέλευση, με την προεδρία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, για να ψηφίσει την αναθεώρηση του πρώτου Ελληνικού Συντάγματος της Επιδαύρου.
Με την πρώτη διοικητική διαίρεση του ελληνικού κράτους, το Άστρος εντάχθηκε στον Δήμο Θυρέας, που είχε αρχική έδρα τον Άγιο Ιωάννη.[2] Από το 1912 ο οικισμός αποτέλεσε έδρα κοινότητας η οποία εξελίχθηκε σε δήμο το 1985.[3] Από το 1998 το Άστρος αποτελεί έδρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.
ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ "ΓΛΕΝΤΙ"!!!! 25-26-27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
**ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ**
**ΒΙΟΛΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ**
**ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΙΦΕΡΗ**
 

Δήμος Ευρώτα-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία κ. Σταύρου Αραχωβίτη. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα εξέθεσε τα προβλήματα που υφίστανται στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας μετά τον πρωτοφανή ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή και τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει πρόβλεψη για την αποζημίωση και αποκατάσταση των τεράστιων υλικών ζημιών. Ο κ. Γρυπιώτης επισήμανε δε ότι η κρατική μέριμνα αποτελεί μονόδρομο για την ανακούφιση των πληγέντων δεδομένων και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.
Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Κουρουμπλής όσο και ο κ. Μπαλάφας, αφού ανέφεραν ότι γνωρίζουν τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της περιοχής, δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη διευθέτηση των συγκεκριμένων ζητημάτων.
Ο κ. Γρυπιώτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα εξετάσει τα αιτήματα του Δήμου Ευρώτα και θα είναι αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων, ενώ ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή ήταν μία καλή ευκαιρία να ξεκινήσει μία γόνιμη συνεργασία.

Σ.Σπυρίδων για την θέσπιση νέων κανόνων και εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας της ΕΕ‏



Γενικός εισηγητής ήταν ο κος Σπυρίδων (EPP/CoR)στην τελευταία ολομέλεια της επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ.

Η εισήγηση αφορούσε  μία  από τις σημαντικότερες πολιτικές που έθεσε ως προτεραιότητα ο πρόεδρος της Commission κος Γιούνκερ, αμέσως μετά από την έναρξη της νέας 5ετούς περιόδου.
Η πολιτική αυτή αναδεικνύει την ανάγκη βελτίωσης της υπάρχουσας νομοθεσίας και την δημιουργία νέας, ώστε οι κανόνες για τους πολίτες και τις δραστηριότητες τους  να είναι σύγχρονοι, αποτελεσματικοί, διαφανείς, που συστηματικά θα επικαιροποιούνται και θα αξιολογούνται, σε σχέση με το αντίκτυπο που θα έχουν στην οικονομία την διευκόλυνση των αναπτυξιακών στόχων της ΕΕ και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η νέα αυτή πολιτική “better regulations for better results” , που την ευθύνη παρακολούθησής της θα έχει ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Commission κ. Timermans, θα δίνει την δυνατότητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Lighten the load, Have your Say” να μεταφέρεται στους διαμορφωτές της νομοθεσίας, όχι μόνο η θέση των εκπροσώπων των θεσμών της ΕΕ αλλά και οι απόψεις των πολιτών της.

«Ο τρόπος που νομοθετούμε, καθώς και το πόσο η ίδια η νομοθεσία είναι σύγχρονη, επαρκής, αξιόπιστη και αποτελεσματική, αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος» δήλωσε ο κος Σπυρίδων κατά την εισαγωγική του ομιλία.

«Οι Βρυξέλλες οφείλουν να έλθουν κοντά στους πολίτες, να δώσουν την δυνατότητα για μεγαλύτερη συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων ώστε να εδραιώσουν την Δημοκρατική νομιμοποίησή της στην συνείδηση όλων των πολιτών της νέας μεγάλης μας οικογένειας» συμπλήρωσε.


ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ-ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ κου ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ CIVEX, 14/10/2015
Κύριε Πρόεδρε,

Η πρόσκληση και το πρόγραμμα επίσημου εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Κύθηρα.


Πρόσκληση υποβολής Προσφορών για Αποπεράτωση Γραφείου Τοπικής Κοινότητας Καραβά


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ / ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ

Στις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη εργαστήριο κινουμένων σχεδίων. Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά, έφηβοι αλλά και ενήλικες – όλες οι ηλικίες είναι ευπρόσδεκτες.
Ο κύκλος των συναντήσεων θα καλύψει:
• Πρακτική εφαρμογή διαφόρων τύπων κινούμενων σχεδίων
• Γραφή σεναρίου
• Δημιουργία φιγούρας
• Κατασκευή σκηνικών
• Θεωρία και σκηνοθεσία
• Μοντάζ
• Ηχητική επένδυση
Στόχος θα είναι η παραγωγή μιας ή περισσοτέρων ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.
Συνάντηση για συμμετοχή και γνωριμία το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ώρα 12:00 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη σελίδα της βιβλιοθήκης στο Facebook.
Υπεύθυνοι εργαστηρίου:
Δημήτρης Ανδρεόπουλος & Μανόλης Δαπόντε
--------------------------------------------
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων
--------------------------------------------

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ .ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ;

Η παράταξή μας, ως όφειλε με ΔΤ ενημέρωσε τους συμπατριώτες μας, για την όντως θετική εξέλιξη, ολοκλήρωσης της επισκευής του Μουσείου Κυθήρων.
Στην τελευταία παράγραφο ευχαριστήσαμε όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου.
Αποφεύγεται συνήθως να αναφερθούν ονομαστικά, σε τέτοιες περιπτώσεις για την αποφυγή παρεξηγήσεων από την αθέλητη παράληψη κάποιων.
Αυτός είναι ο λόγος και όχι για να υποβαθμίσουμε την σημαντική προσφορά των Φίλων Μουσείων Κυθήρων ή της Κυθηρα'ι'κής Αδελφότητας του Σύδνεϊ.
Πιστεύουμε ότι κατά την τελετή των εγκαινίων, θα δοθεί η δυνατότητα στους ομιλητές να αναφερθούν εκτενώς και ονομαστικά σε όλους όσους λιγότερο η περισσότερο συνέβαλαν.
Η ανακοίνωσή μας είχε στόχο να κάνει γνωστό σε όλους, το χαρμόσυνο γεγονός και όχι να αποτελέσει αφορμή μιάς ακόμη αντιπαράθεσης.
Δεν το αποφύγαμε όμως, το μικρόβιο του μηδενισμού και της διχόνοιας, φαίνεται ότι κάποιους δεν τους αφήνει να ησυχάσουν.
Ο κ. Χαρχαλάκης με την συνήθη και γνωστή σε όλους πλέον αλαζονική φρασεολογία, με σχόλιό του σε κείμενο γνωστής σελίδας, απαξιώνει ότι έχει γίνει μέχρι την ανάληψη της εξουσίας του νησιού από τον ίδιο.
´Εχουμε υπομονή να δούμε τι θα καταφέρει να επιτύχει εκείνος στην πράξη, όχι θεωρίες και ωραία κείμενα, ποιές χρηματοδοτήσεις θα εξασφαλίσει στην θητεία του.
Τι έχει οραματιστεί, πως θα εργαστεί για τον σχεδιασμό, τις εγκρίσεις και την χρηματοδότηση αυτών που σκέπτεται.
Θα φέρει καινούργιες χρηματοδοτήσεις, η θα χάσει και αυτές που έχουν δρομολογηθεί.
Καλά θα κάνει πάντως να αλλάξει πορεία γιατί έτσι όπως πάει, με αυτά που αναλώνεται, το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό για τον τόπο.
Η γνωστή σελίδα, δημοσίευσε την ανακοίνωσή μας για να ενημερωθούν οι αναγνώστες της, ή για να ασκήσει κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή;
Με λεπτομέρειες, με ημερομηνίες, εμβαδόν οικοπέδου συντελεστές δόμησης κλπ, ως Αντιδήμαρχος Γ', κατηγορεί τον πρώην Δήμαρχο.
Ισχυρίζεται ότι δεν φρόντισε να κατασκευαστεί στα Κύθηρα ένα μεγαλύτερο μουσείο!
Με αποθήκη, με εργαστήριο, εντευκτήριο κλπ.
Κατηγορεί την πρώην Δημοτική Αρχή ότι δεν παραχώρησε στην εφορεία αρχαιοτήτων μόνιμο αποθηκευτικό χώρο.
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική!
Για την επισκευή του μουσείου έγινε το καλύτερο δυνατόν, δεν υπήρχαν περιθώρια για μεγαλύτερη δαπάνη.
Ήταν άθλος η ένταξη στο ΕΣΠΑ της επισκευής του ετοιμόρροπου κτηρίου, αν δεν είχε ενταχθεί θα είχε καταρεύσει.
Το Υπουργείο δεν μπορούσε να διαθέσει ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό του.
Για τον αποθηκευτικό χώρο- εργαστήριο, είναι σε όλους γνωστό και δεν σμφισβητείται, ότι είχαμε προτείνει εναλλακτικές λύσεις, τα διαθέσιμα Δημοτικά κτήρια στα Μητάτα, ή το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου στον Μηλοπόταμο, το οποίο είναι κενό, το είχαμε επισκευάσει πλήρως και το προορίζαμε για Λαογραφικό Μουσείο, ή το Δημοτικό κτήριο που στεγάζεται η αστυνομία στην Χώρα, μετά την μεταστέγαση της στο πρώην Επαρχείο.
Δεν τελεσφόρησε η πρόταση όχι με ευθύνη της πρώην Δημοτικής Αρχής, και εκείνη πίστευε, ότι τα αρχαία που ήδη υπάρχουν και εκείνα που θα ανεβρίσκονται, πρέπει να συντηρούνται και να φυλάσσονται στα Κύθηρα και όχι σε αποθήκες του Πειραιά.
Το ζήτημα αυτό έχει μείνει εκεί που ήταν ένα χρόνο πρίν, αν ήταν ευθύνη του Δήμου γιατί δεν τακτοποιήθηκε από την νέα Δημοτική Αρχή;
Ανούσια και διχαστική λοιπόν για μιά ακόμη φορά, η επίθεση από το δίδυμο Λαμπρινίδη- Χαρχαλάκη, στον πρώην Δήμαρχο Θόδωρο Κουκούλη και την παράταξή μας.