Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ .ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ;

Η παράταξή μας, ως όφειλε με ΔΤ ενημέρωσε τους συμπατριώτες μας, για την όντως θετική εξέλιξη, ολοκλήρωσης της επισκευής του Μουσείου Κυθήρων.
Στην τελευταία παράγραφο ευχαριστήσαμε όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου.
Αποφεύγεται συνήθως να αναφερθούν ονομαστικά, σε τέτοιες περιπτώσεις για την αποφυγή παρεξηγήσεων από την αθέλητη παράληψη κάποιων.
Αυτός είναι ο λόγος και όχι για να υποβαθμίσουμε την σημαντική προσφορά των Φίλων Μουσείων Κυθήρων ή της Κυθηρα'ι'κής Αδελφότητας του Σύδνεϊ.
Πιστεύουμε ότι κατά την τελετή των εγκαινίων, θα δοθεί η δυνατότητα στους ομιλητές να αναφερθούν εκτενώς και ονομαστικά σε όλους όσους λιγότερο η περισσότερο συνέβαλαν.
Η ανακοίνωσή μας είχε στόχο να κάνει γνωστό σε όλους, το χαρμόσυνο γεγονός και όχι να αποτελέσει αφορμή μιάς ακόμη αντιπαράθεσης.
Δεν το αποφύγαμε όμως, το μικρόβιο του μηδενισμού και της διχόνοιας, φαίνεται ότι κάποιους δεν τους αφήνει να ησυχάσουν.
Ο κ. Χαρχαλάκης με την συνήθη και γνωστή σε όλους πλέον αλαζονική φρασεολογία, με σχόλιό του σε κείμενο γνωστής σελίδας, απαξιώνει ότι έχει γίνει μέχρι την ανάληψη της εξουσίας του νησιού από τον ίδιο.
´Εχουμε υπομονή να δούμε τι θα καταφέρει να επιτύχει εκείνος στην πράξη, όχι θεωρίες και ωραία κείμενα, ποιές χρηματοδοτήσεις θα εξασφαλίσει στην θητεία του.
Τι έχει οραματιστεί, πως θα εργαστεί για τον σχεδιασμό, τις εγκρίσεις και την χρηματοδότηση αυτών που σκέπτεται.
Θα φέρει καινούργιες χρηματοδοτήσεις, η θα χάσει και αυτές που έχουν δρομολογηθεί.
Καλά θα κάνει πάντως να αλλάξει πορεία γιατί έτσι όπως πάει, με αυτά που αναλώνεται, το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό για τον τόπο.
Η γνωστή σελίδα, δημοσίευσε την ανακοίνωσή μας για να ενημερωθούν οι αναγνώστες της, ή για να ασκήσει κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή;
Με λεπτομέρειες, με ημερομηνίες, εμβαδόν οικοπέδου συντελεστές δόμησης κλπ, ως Αντιδήμαρχος Γ', κατηγορεί τον πρώην Δήμαρχο.
Ισχυρίζεται ότι δεν φρόντισε να κατασκευαστεί στα Κύθηρα ένα μεγαλύτερο μουσείο!
Με αποθήκη, με εργαστήριο, εντευκτήριο κλπ.
Κατηγορεί την πρώην Δημοτική Αρχή ότι δεν παραχώρησε στην εφορεία αρχαιοτήτων μόνιμο αποθηκευτικό χώρο.
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική!
Για την επισκευή του μουσείου έγινε το καλύτερο δυνατόν, δεν υπήρχαν περιθώρια για μεγαλύτερη δαπάνη.
Ήταν άθλος η ένταξη στο ΕΣΠΑ της επισκευής του ετοιμόρροπου κτηρίου, αν δεν είχε ενταχθεί θα είχε καταρεύσει.
Το Υπουργείο δεν μπορούσε να διαθέσει ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό του.
Για τον αποθηκευτικό χώρο- εργαστήριο, είναι σε όλους γνωστό και δεν σμφισβητείται, ότι είχαμε προτείνει εναλλακτικές λύσεις, τα διαθέσιμα Δημοτικά κτήρια στα Μητάτα, ή το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου στον Μηλοπόταμο, το οποίο είναι κενό, το είχαμε επισκευάσει πλήρως και το προορίζαμε για Λαογραφικό Μουσείο, ή το Δημοτικό κτήριο που στεγάζεται η αστυνομία στην Χώρα, μετά την μεταστέγαση της στο πρώην Επαρχείο.
Δεν τελεσφόρησε η πρόταση όχι με ευθύνη της πρώην Δημοτικής Αρχής, και εκείνη πίστευε, ότι τα αρχαία που ήδη υπάρχουν και εκείνα που θα ανεβρίσκονται, πρέπει να συντηρούνται και να φυλάσσονται στα Κύθηρα και όχι σε αποθήκες του Πειραιά.
Το ζήτημα αυτό έχει μείνει εκεί που ήταν ένα χρόνο πρίν, αν ήταν ευθύνη του Δήμου γιατί δεν τακτοποιήθηκε από την νέα Δημοτική Αρχή;
Ανούσια και διχαστική λοιπόν για μιά ακόμη φορά, η επίθεση από το δίδυμο Λαμπρινίδη- Χαρχαλάκη, στον πρώην Δήμαρχο Θόδωρο Κουκούλη και την παράταξή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου