Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΑΛΙΜΟΥ

Σας προσκαλούμε στην ετήσια πανήγυρη του Ναού μας προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μυρτιδιωτίσσης σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 

 Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ώρα 19:00: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος
ώρα 20:30: Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης (Ιερός Ναός – Δήμητρος – Ανεμώνων – Μυρτιδιωτίσσης-Λεωφ. Κυθηρίων – Ιερός Ναός)
Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018
ώρα 07:00: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κκΣυμεών
ώρα 18:30: Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Παναγία τη Μυριδιώτισσα.
Βοήθεια η Παναγία μας!

ΠΟΤΑΜΟΣ 1951

Potamos 1951
My grandfather Ioannis Alfieris on the left with the hat. His sister-in-law Kirani Chlentzos Katsoulis next to him with the black scarf.
Andreas Protopsaltis, from Frilingianika, on the right holding a hat.

Vikki Vrettos Fraioli

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ-Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τα ακίνητα της Λακωνίας που εκχωρήθηκαν κρυφά στο Υπερταμείο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018  
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατέθεσε την Τρίτη 18/9/2018 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο για τον αριθμό των δημόσιων ακινήτων του Νομού Λακωνίας, που εκχωρήθηκαν κρυφά από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών.
Ο βουλευτής Λακωνίας ζητά από τον Υπουργό να προσδιορίσει ποια είναι τα 14 δημόσια ακίνητα στο νομό Λακωνίας που εκχωρούνται στους δανειστές, ενώ ρωτά αν ζητήθηκε η γνώμη των τοπικών κοινωνιών και αν προτίθεται να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του.
Τέλος, δήλωσε ότι δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η άνευ όρων υποταγή στους δανειστές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων, πατήστε εδώ.



Από το πολιτικό γραφείο

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πυρκαγιά μικρής έκτασης στην πόλη του Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Τις πρώτες μεσημεριανές ώρες σήμερα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση, στις Νέες Εργατικές Κατοικίες της πόλης, κοντά στο Γυμνάσιο Γυθείου.
Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου ήταν άμεση και για το λόγο αυτό η πυρκαγιά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου.
http://www.githio-click.gr/


Οίκος Ευγηρίας Κυθήρων: μια σύγχρονη Βασιλειάδα.


Οίκος Ευγηρίας Κυθήρων: μια σύγχρονη Βασιλειάδα.
Η κατασκευή του κτηρίου του Γηροκομείου μας στον Ποταμό, δίπλα από το αγγλικό σχολείο, άρχισε το 1967 σε οικόπεδο δωρεάς Κασιμάτη και περατώθηκε το 1975, οπότε άρχισε να λειτουργεί με 12 αρχικά τροφίμους.
Έκτοτε, η σύγχρονη αυτή Βασιλειάδα προσέφερε στοργή και γαλήνη σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας, και όχι μονο, στα τελευταία χρόνια της ζωής τους.
Τα εύσημα και τα συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλειά που έγινε και εξακολουθεί να γίνεται οφείλουμε να αποδώσουμε πρώτα από όλα στο Τριφύλλειο Ίδρυμα, κάτω από τη σκέπη του οποίου υπάρχει, αλλά και σε όλο το προσωπικό, από τον εκάστοτε πρόεδρο της Τοπικής Εφορείας μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο που εργάστηκε και εργάζεται στο ευαγές αυτό Ίδρυμα, αλλά και στους εθελοντές και δωρητές που παρακολουθούν το σπουδαίο αυτό έργο που γίνεται -επιτρέψτε μου να πω- στον ιερό αυτό χώρο.
Οι φωτεινές μορφές, ιδιαίτερα των ευεργετών και δωρητών του Ιδρύματος, ας αποτελέσουν ένα έναυσμα σοβαρού και ουσιαστικού προβληματισμού και η διαρκής, ανυστερόβουλη, άδολη και καθολική αγάπη τους για τον άνθρωπο ας παραδειγματίζει όλους εμάς που κλεισμένοι στον εαυτό μας, αδιαφορούμε για τα πάντα γύρω μας.
Γιώργος Λουράντος






Ο Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής και ο μακαριστός Μητροπολίτης Κυθήρων Μελέτιος Γαλανόπουλος.

Ο Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής και ο μακαριστός Μητροπολίτης Κυθήρων Μελέτιος Γαλανόπουλος.
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατέταξε πρόσφατα (29/8/18) στη χορεία των Αγίων τον Γέροντα της Πάτμου Αμφιλόχιο Μακρή. Πολλά έχουν γραφτεί για τη σπουδαία αυτή εκκλησιαστική μορφή. Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι ένα από τα πολλά πνευματικά του παιδιά που δροσίστηκαν από τα νάματα της χριστιανικής του διδασκαλίας και βρήκαν παρηγοριά και ανακούφιση στο πετραχήλι του, υπήρξε και ο αοίδιμος Μητροπολίτης Κυθήρων (1956-1969) κυρός Μελέτιος Γαλανόπουλος.
Ο πολυσέβαστος Μητροπολίτης θαύμαζε απεριόριστα την οσιακή αυτή μορφή και λέγεται ότι έτρεφε απέραντο σεβασμό προς το πρόσωπό του. Προφανώς, η ιδιαίτερη πνευματική αυτή σχέση αναπτύχθηκε όταν ο μακαριστός Μελέτιος ήταν Διευθυντής της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας από το 1948 έως το 1951, πέντε δηλαδή χρόνια προ της αναρρήσεώς του στο θρόνο της ιστορικής επισκοπής των Κυθήρων. Είναι δε γεγονός αναμφισβήτητο ότι και οι δυο αυτές εκκλησιαστικές προσωπικότητες διακατέχονταν από άπειρη αγάπη προς τους μαθητές και άσκησαν τεράστια ευεργετική επίδραση στις παιδικές ψυχές τους. Να έχουμε την ευχή τους!

ΜΙΚΡΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΣ

Δρομολόγια από 28/09/2018 εως 31/10/2018, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις στις ώρες των δρομολογίων της Τετάρτης και της Πέμπτης

"ΑΡΤΕΜΙΣ" - ΤΙ ΕΓΙΝΕ στα ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ στις 5 και 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (Δελτίο Τύπου)


Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, κάτοικοι του χωριού Κουλέντια του Δήμου Μονεμβασίας, στη Λακωνία, αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε παρακείμενη της τοποθεσίας "Αλώνα" κοινόχρηση αγροτική οδό, εμποδίζοντας φορτηγά της εταιρείας WRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. να μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες στον χώρο εγκατάστασής τους ("Αλώνα").

Σημειώνουμε ότι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών επιχειρείται μετά από έναν μακροχρόνιο νομικό αγώνα από τις αρχές της δεκαετίας του 2.000, κατά τον οποίον οι κάτοικοι έχουν κερδίσει δύο προσφυγές στον ΣτΕ κατά της εγκατάστασης των αιολικών, ενώ μία προσφυγή έχει κερδίσει η εταιρεία. Επίσης, σημειώνουμε ότι εκκρεμεί η εκδίκαση των Οκτώβριο δύο προσφυγών εναντίον της εγκατάστασης των αιολικών στα Κουλέντια, η μία του Δήμου Μονεμβασίας και η δεύτερη 211 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Ο κόσμος που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, η οποία συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, ήταν κάθε ηλικίας, ακόμη και παιδιά. Η κινητοποίηση ήταν ειρηνική και δεν υπήρξε καμία πρόκληση ή προπηλακισμός από τους διαμαρτυρόμενους προς τις αστυνομικές δυνάμεις και τις μονάδες των ΜΑΤ που κατέκλυσαν την περιοχή.
Τονίζεται ότι η αστυνομική παρουσία ήταν πολυπληθέστατη, με ενισχύσεις ακόμα και από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.
Στη διαμαρτυρία υπήρξε συμμετοχή του δημάρχου Μονεμβασίας, κ. Ηρακλή Τριχείλη, των Αντιδημάρχων Μονεμβασίας και Μολάων, κ.κ. Γιώργου Βουνελάκη και Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, αλλά και της ελάσσοντος αντιπολίτευσης της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με τη συμμετοχή της κ. Ελένης Αναγνωστοπούλου. Επίσης, υπήρξε παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Θανάση Παφίλη προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ολγα Γεροβασίλητη, και της βουλευτού του ΚΚΕ, κ. Διαμάντως Μανωλάκου προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας. Τέλος, στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, κ. Νίκος Γόντικας, εκ μέρους της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση".
Τη λύση της διαμαρτυρίας προκάλεσαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι απειλές της εταιρείας WRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. για αγωγές σε κατοίκους και οι φερόμενες μηνύσεις εναντίον όλων των μελών του ΔΣ του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" (ακόμα και απόντων, δηλαδή μιλάμε για προληπτικές μηνύσεις με λίστα!...) και εναντίον μελών της "Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάστασηαιολικών πάρκων και δικτύου υψηλής τάσης στη Χερσόνησο Μαλέα".
Εκ μέρους του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" τονίζουμε τα εξής:
α) Είναι απορίας άξιον το πόση αστυνομική δύναμη και πόσο άμεσα κινητοποιήθηκε για την προληπτική καταστολή της κινητοποίησης μιας "χούφτας" Κουλεντιανών (πρόκειται για ένα μικρό χωριό) και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας.
β) Θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι τον δρόμο για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών της εταιρείας WRE ΕΛΛΑΣ ΑΕ στα Κουλέντια άνοιξαν διάπλατα τα Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια τα οποία θεσπίστηκαν επί υπουργίας των κκ. Σουφλιά και Μπιρμπίλη, που επιτρέπουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ακόμα και σε ζώνες Natura και αναδασωτέες εκτάσεις. Δεν προβλέπεται καμία ουσιαστική αλλαγή στο υπό κατάρτιση Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του νυν υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη. Η εγκατάσταση αιολικών γίνεται χωρίς τη συναίνεση των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες καλούνται να ζήσουν στον ζωτικό τους χώρο με τα αιολικά "εργοστάσια" πάνω από τα κεφάλια τους.
γ) Οσον αφορά το νομικό καθεστώς στη χώρα μας, παρατηρείται το εξής παράδοξο: ενώ εκκρεμούν προσφυγές στο ΣτΕ, απορρίπτονται οι αιτήσεις αναστολής εργασιών μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων. Δηλαδή, εάν τον Οκτώβριο το ΣτΕ δικαιώσει τον Δήμο Μονεμβασίας και τους κατοίκους της περιοχής και αποφασίσει τη μη εγκατάσταση των αιολικών στα Κουλέντια, οι ανεμογεννήτριες, ωστόσο, θα έχουν ήδη εγκατασταθεί! Πρόκειται για μία παραδοξότητα η οποία θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τόσο τους πολίτες, όσο και τον πολιτικό και νομικό κόσμο της χώρας.
δ) Είναι αδήριτη ανάγκη τόσο οι κάτοικοι των Κουλεντίων όσο και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας να συνεχίσουν τον αγώνα τους εναντίον της εγκατάστασης, παρά τη θέλησή τους, αιολικών στα χωριά τους. Ηδη σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει η ΔΕ Νεάπολης, καθώς και οι Τοπικές Κοινότητες Φαρακλού και Ανω Καστανιάς. ε) Είναι κρίσιμο να συνεχιστεί δυναμικά ο αγώνας εναντίον της εγκατάστασης πυλώνων
Υψηλής Τάσης στον Δήμο Μονεμβασίας στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου. Η εγκατάσταση των πυλώνων ΥΤ θα συμβάλλει καθοριστικά στην εγκατάσταση ΚΑΙ των εκατοντάδων ανεμογεννητριών που έχουν χωροθετηθεί στη Χερσόνησο του Μαλέα, όπως "ομολογείται" στην ΑΕΠΟ του έργου, αλλά προκύπτει και από τις δηλώσεις του Προέδρουκαι Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, κ. Μανούσου Μανουσάκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μανουσάκης, στις 7 Σεπτεμβρίου, σε ημερίδα του ΥΠΕΝ στο πλαίσιο της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι "με τις διασυνδέσεις θα δοθεί ώθηση και στην αξιοποίηση του πλούσιου αιολικού δυναμικού που διαθέτει η χώρα, επιτρέποντας ταυτόχρονα την μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα".
Ο Σύλλογος "ΑΡΤΕΜΙΣ" θα συνεχίσει τον αγώνα για την προστασία της Χερσονήσου του Μαλέα. Εναν τόπο που, λόγω του κάλλους του και του σπάνιου γεωπεριβάλλοντός του (σπήλαια, απολιθωματοφόρες ζώνες, Ιστορία, αρχαιολογικά σημεία εξαιρετικής σπουδαιότητας, όπως το Παυλοπέτρι, η "Αρχαιότερη Βυθισμένη Πολιτεία στον Κόσμο", πληθώρα προστατευόμενων ειδών χλωρίδας και πανίδας, κτλ) προτείνεται ως Περιφερειακό Πάρκο, Σημείο Βιόσφαιρας της Unesco και Τοπίο Διεθνούς Εμβέλειας.
Την ώρα, λοιπόν, που η επίσημη Πολιτεία χρεώνει τους Ελληνες πολίτες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πλουτίζουν οι εταιρείες των αιολικών για να "σώσουν" -υποτίθεται- το Περιβάλλον", οι κάτοικοι των Κουλεντίων, του Δήμου Μονεμβασίας και όλων των ανά την επικράτεια δοκιμαζόμενων περιοχών, το πράττουν δ ω ρ ε ά ν, θυσιάζοντας και την προσωπική τους ασφάλεια, αν χρειαστεί.
Το ΔΣ του συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ"

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πανελλαδικό κύκλωμα ναρκωτικών με καλλιέργεια στον Πάρνωνα! (ΦΩΤΟ)

Μεταξύ Θεολόγου και Βρεσθένων εντοπίστηκε η χασισοφυτεία - Κινηματογραφική σύλληψη ενός ατόμου - Επιβεβαίωση ρεπορτάζ του «Λακωνικού Τύπου»

Γερά «πλοκάμια» και στη Λακωνία είχε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας,  συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα στη Λακωνία, στα Ιωάννινα και στην Αττική. Πρόκειται για τρείς αλλοδαπούς, ηλικίας 31, 39 και 42 ετών, καθώς και τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 38, 42, 51 (γυναίκα) και 63 ετών. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από πολυήμερη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από συστηματικές διασταυρώσεις στοιχείων και δεδομένων, αναλύσεις προφίλ των εμπλεκομένων και εξακριβώσεις χώρων, οικιών και οχημάτων, επιβεβαιώθηκε η δράση των προαναφερόμενων στην καλλιέργεια και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.
Η χασισοφυτεία στον Πάρνωνα
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούνταν σε δύσβατη δασική περιοχή μεταξύ Καλυβίων Θεολόγου, Βασσαρά και Βρεσθένων Δ. Σπάρτης, ενώ υπεύθυνος για την οργάνωση και εποπτεία της φυτείας φέρεται ο 42χρονος αλλοδαπός. Πρόκειται για μία ακόμα επιβεβαίωση του «Λακωνικού Τύπου», ο οποίος σε δημοσίευμά του την Τρίτη (18/9), είχε αποκαλύψει ότι η παραπάνω φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή των Βρεσθένων. Επρόκειτο για τις αρχικές πληροφορίες, καθώς η επιχείρηση της Αστυνομίας βρισκόταν σε εξέλιξη υπό άκρα μυστικότητα.
Το αποξηραντήριο στη Ραφήνα 
και η καβάτζα στη Νίκαια
Ακόμη, εντοπίσθηκαν το εργαστήριο-αποξηραντήριο της κάνναβης στην περιοχή της Ραφήνας, υπεύθυνος του οποίου ήταν ο 42χρονος Έλληνας, μια οικία (καβάτζα) στην Νίκαια, εντός της οποίας αποκρύπτονταν ναρκωτικά καθώς και επίσης οι οικίες των εμπλεκομένων και τα μέσα μεταφοράς τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και εκριζώθηκαν 607 δενδρύλλια ενώ κατασχέθηκαν: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8.151 γραμμαρίων κάνναβης, ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο, 52 φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), το χρηματικό ποσό των 9.200 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας, 23 κινητά τηλέφωνα, διάφορα σύνεργα αποξήρανσης και διαρρηκτικά εργαλεία.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών. Εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο κέρδος από την πώληση της ακατέργαστης κάνναβης που θα παρήγετο μετά την αποξήρανση των δενδρυλλίων της φυτείας και των λοιπών κατασχεθέντων ναρκωτικών, κυμαίνεται περί τις 500.000 ευρώ.  
Περαιτέρω, στην ίδια δικογραφία, ο 42χρονος Έλληνας κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης καθώς και δικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.
Σκηνές από ταινία
στις πλαγιές του Πάρνωνα
 
Σύμφωνα με το bloko.gr, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν την χασισοφυτεία στον Πάρνωνα, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν και χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρου. Τότε, ένας από τους καλλιεργητές επιχείρησε να ξεφύγει, τρέχοντας σε μία κοίτη ποταμού. Ενεργώντας αστραπιαία, ο πιλότος κατέβασε το ελικόπτερο τόσο χαμηλά -σχεδόν στο έδαφος- δίνοντας σε έναν αστυνομικό τη δυνατότητα να πηδήξει από αυτό και να  ακινητοποιήσει τον κακοποιό.
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας της ιδιαίτερης μορφολογίας και της ανωμαλίας  του εδάφους οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν… μουλάρια για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μία γυναίκα 51 ετών, την οποία τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να χρησιμοποιούσαν ως… προπομπό στη Εθνική οδό, ώστε να τους προειδοποιεί για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και μπλόκων. Μάλιστα, η 51χρονη φαίνεται ότι ανέπτυσσε ιλιγγιώδεις ταχύτητες που άγγιζαν ακόμα και τα 200 χλμ/ώρα.
Φωτο: ΕΛΑΣ
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr/

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΚΙΝΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ -ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΙΟΥΝ-ΙΟΥΛ-ΑΥΓ.

Αύξηση το 2018 κατά 50% σε σχέση με το 2016
όπου αναλάβαμε τη διοίκηση.
Ευχαριστώ θερμά, πρωτίστως τους ιατρούς, καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) "ΦΟΥΡΝΟΙ 060" του Λιμενικού Σώματος θα ναυλωχήσει στο Καψάλι Κυθήρων στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) "ΦΟΥΡΝΟΙ 060" του Λιμενικού Σώματος θα ναυλωχήσει στο Καψάλι Κυθήρων στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, κατόπιν αιτήματός μας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Το σκάφος θα είναι επισκέψιμο στο κοινό και για τις ώρες θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

Stratos Charchalakis



Σεισμική δόνηση 3,7R νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:54 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 47 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 61 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 162 χιλιόμετρα δυτικά του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 2 χιλιόμετρα.
http://www.zougla.gr

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ.Δημιουργία κέντρου προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση με αρ. πρωτ. 1718/19.9.2018, με θέμα την δημιουργία κέντρου προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρεται σε έγγραφα Λιμεναρχείου Γυθείου, του Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τα οποία δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα και σχετίζονται με την πρόθεση των αρχών για τη διάθεση του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Γυθείου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών.
Συγκεκριμένα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ρωτά:
1) Αν αληθεύει ότι θα δημιουργηθεί κέντρο προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και συγκεκριμένα στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Γυθείου.
2) Αν αφενός η φερόμενη ως κυρία του ακινήτου Π.Ε. Λακωνίας συνηγορεί και συναινεί και αν αφετέρου οι στεγαζόμενες στο ΓΕΘΕΑ Υπηρεσίες (Δασαρχείο και Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου) συνηγορούν στα αναφερόμενα του εγγράφου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
3) Αν έχει ληφθεί υπόψη η πιθανότητα χρήσης του κτηρίου για άλλους σκοπούς, όπως στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να μειωθεί η σχετική δαπάνη που καταβάλλεται για μισθώσεις κτηρίων ή λειτουργίας του ως κοιτίδα δημιουργίας θέσεων εργασίας για νέους αγρότες του νομού που απασχολούνται αποκλειστικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία – μελισσοκομία και
4) Αν έχουν ληφθεί υπόψη οι πιθανές αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της λειτουργίας ενός hot spot στον νομό Λακωνίας, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας το οποίο μαστίζεται από ανεργία, έντονες μεταναστευτικές εκροές και ισχυρά εθνικιστικά και ρατσιστικά ρεύματα, που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κοινωνική συνοχή του τόπου.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ερώτησης, πατήστε εδώ.


Από το πολιτικό γραφείο