Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

''Έφυγε'' ο πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών Δημήτρης Καραμπάσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια δύσκολη μέρα για την οικογένεια των Βιοκαλλιεργητών της Π.Ε. Λακωνίας  ξημέρωσε εχτές, 06 Νοεμβρίου 2018, στο άκουσμα της είδησης του αιφνίδιου θανάτου του Προέδρου Δημήτρη Καραμπάση.
Ξεκινώντας για το τελευταίο του ταξίδι άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας, αλλά και για όσους ήταν τυχεροί να τον έχουν συνοδοιπόρο.
Ο Δημήτρης Καραμπάσης υπήρξε ένας ακούραστος οραματιστής, γεμάτος αγάπη για την βιοκαλλιέργεια και πολέμιος των στρεβλώσεων και της γραφειοκρατίας και θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη μας.
Το Δ.Σ. και τα λοιπά μέλη της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Αιωνία του η μνήμη!!

Μετά τιμής
Το Δ.Σ.

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ,ΑΠΥΣΔΕ&ΚΥΣΔΕ.


ΛΑΚΩΝΙΑ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ.


Το Δ.Σ του Συλλόγου πάντα πιστό στις αξίες και τα ιδανικά ως συνδικαλιστικός φορέας στο
Νοσοκομείο Μολάων αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει έκκληση μέσω δελτίου τύπου προς
όλους τους υπεύθυνους της Ιεραρχίας , Διοίκηση , 6ηΥΠΕ , Υπουργείο Υγείας ,να λύσουν άμεσα
το πρόβλημα της Παθολογικής & Καρδιολογικής κλινικής πριν την αποχώρηση των δύο
Ειδικών Ιατρών στο τέλος του χρόνου αντίστοιχα λόγω λήξης Επικουρικής σύμβασης και
συνταξιοδότησης !!
Είναι αδιανόητο στη καρδιά του Χειμώνα να μείνει ένας Ιατρός στη κάθε κλινική λόγω έξαρση λοιμώξεων και ανάπτυξης πολλών Ιών. Ηδη με τους δύο μόνο Ιατρούς σε κάθε κλινική υπάρχει
αύξηση διακομιδών λόγω αδύνατης εφημεριακής κάλυψης ολόκληρο μήνα !!
Οι απαντήσεις της Διοίκησης , ότι δεν εκδηλώνει κανείς Ιατρός ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο
Μολάων Παθολόγος ή Καρδιολόγος δεν μας ικανοποιούν πλέον !!
Οι απαντήσεις ότι δεν έχουν προχωρήσει οι κρίσεις των προκηρυγμένων Ιατρικών θέσεων
[ Ορθοπεδικού-Aναισθησιολόγου-Ακτινολόγου] πλην του Χειρουργού δεν μας ικανοποιούν
πια !! Κίνδυνος αποχώρησης της Επικουρικής Ακτινολόγου επίσης στο τέλος του 2018 αν δεν παραταθεί η σύμβαση !! Οι απαντήσεις ότι στην 6η ΥΠΕ προχωρούν υποθέσεις πρώτα άλλων Νοσοκομείων για την πρόσληψη επικουρικού λοιπού Προσωπικού , επίσης δεν μας ικανοποιούν πλέον !!
Το Δ.Σ του Συλλόγου από τις 5 Οκτωβρίου 2018 ζήτησε με επιστολή στη Διοίκηση και στα μέλη του
Συμβουλίου Νοσοκομείου Λακωνίας να απαντήσουν εγγράφως για τον σχεδιασμό
αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος καθώς και άλλων μείζονος σημασίας !! Δεν
υπήρξε καμία ανταπόκριση για αυτό το Δ.Σ του Συλλόγου πραγματοποίησε συνάντηση στις 6 Νοεμβρίου 2018 με την Αν/α Διοικήτρια κατόπιν έγγραφου αιτήματός του , όπου τα μέλη του Δ.Σ διαπίστωσαν για το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υπάρχει πραγματική λύση !!
Ζητάμε λύση στο πρόβλημα απ¨ όλους τους υπεύθυνους , προτείνουμε να δοθεί οικονομικό κίνητρο λόγω του άγονου που έχει χαρακτηριστεί για τους Ιατρούς το Νοσοκομείο Μολάων.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Διονυσία Κρέζου.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Σταυρούλα Μαχαίρα.
http://pakialakonias.gr

Έτοιμη μελέτη βιωσιμότητας για σφαγείο στα Κύθηρα


Τη δημιουργία σφαγείου στα Κύθηρα ζητούν επαγγελματίες και κάτοικοι του νησιού, ως ένα βήμα που θα ενισχύσει την κτηνοτροφία του νησιού και θα δώσει λύση σε προβλήματα που χρονίζουν. Για το θέμα αυτό ενημέρωσε την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, η βουλευτίνα Α' Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη.
Στη συνάντηση των δύο γυναικών η κ. Σταματάκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, έκανε εκτενή αναφορά στο αίτημα των επαγγελματιών και των κατοίκων των Κυθήρων για τη δημιουργία σφαγείου, αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί επισήμως από τον Δήμο στην Περιφέρεια Αττικής. Για τον σκοπό αυτό έχει ολοκληρωθεί μελέτη βιωσιμότητας η οποία και παραδόθηκε στην υφυπουργό.
Η δημιουργία σφαγείου στα Κύθηρα αναμένεται να δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη και θα πρέπει να προχωρήσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η αδειοδότηση, η στελέχωσή του και η πρόσληψη εξειδικευμένου διοικητικού, εργατικού και επιστημονικού προσωπικού για τον σκοπό αυτό, υποστήριξε η κ. Σταματάκη.
https://meatnews.gr/

Γούβες Δήμου Ευρώτα: Συνελήφθη γιατί έκλεψε ελαιοσυλλεκτικά μηχανήματα

Ένας 37χρονος ημεδαπός που προχθές το πρωί διέρρηξε σπίτι και έκλεψε ελαιοσυλλεκτικό μηχάνημα συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς του τμήματος Ευρώτα. Όπως μάλιστα προέκυψε από την έρευνα των αρχών, την ίδια χρονική περίοδο ο δράστης είχε αφαιρέσει ακόμη ένα αντίστοιχο μηχάνημα από διπλανό αγρόκτημα.
http://laconialive.gr