Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για την Άρδευση στο Κατούνι


ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ. Αδικαιολόγητη Καθυστέρηση Πρόσληψης Εποχιακού Εργατικού Προσωπικού

Η φετινή καθυστέρηση στην πρόσληψη του προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους υπερβαίνει κάθε λογική και η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών που εγκρίνει και τη διενέργεια των προσλήψεων ορισμένου χρόνου. 

Με πρόσχημα τις εκλογές, η σχετική εγκύκλιος ήρθε στους Δήμους το Μάρτιο και σήμερα (23 Ιουνίου) δεν έχουμε προσλάβει ακόμα τους οδηγούς, τους εργάτες καθαριότητας, τους υδραυλικούς και τους ηλεκτρολόγους... 
  
Ο κόσμος διαμαρτύρεται (και δικαίως) αλλά οφείλει και να γνωρίζει... να γνωρίζει ότι χρειαζόμαστε καθημερινά 5 οδηγούς και 5 εργάτες για 5 οχήματα και διαθέτουμε προσωπικό μόνο για 2!
Να γνωρίζει ότι για ένα τεράστιο δίκτυο ύδρευσης, παλιό, εκτεταμένο, δαιδαλώδες και με συχνές βλάβες έχουμε μόνο 2 υδραυλικούς, ενώ θα έπρεπε να είχαμε 5! 
Υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση αυτή αλλά δεν είναι της παρούσης.. όλα στην ώρα τους... προς το παρόν ας ελπίσουμε ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι "φωστήρες" του αρμοδίου Υπουργείου (που όταν τους ρωτάς κάτι γίνονται ξαφνικά αναρμόδιοι) δεν θα επιτρέψουν ξανά τέτοια φρικτή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση και θα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους Δήμους να προσλαμβάνουν το ανταποδοτικό προσωπικό από την 1η Απριλίου και όχι τον Ιούλιο...
 Έλεος...
-------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος Κυθήρων
-------------------------------------------------

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ."ΤΕΛΕΙΑ"ΜΟΛΑΟΙ 21/6/15

Διήμερη επίσκεψη το Σάββατο και Κυριακή 20 και 21 Ιουνίου πραγματοποίησε σε Λακωνία και Μεσσηνία ο πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος "ΤΕΛΕΙΑ" και Δήμαρχος Στυλίδας κ.Απόστολος Γκλέτσος ,συνοδευόμενος απο τους στενούς συνεργάτες του. Ο κ Γκλέτσος παραχώρησε συνέντευξη στο σταθμό μας κατ" αποκλειστικότητα . Την Κυριακή το πρωί ο κύριος Γκλέτσος προσκύνησε στην εκκλησία των Μολάων συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Μονεμβασίας τον κύριο Κώστα Μαυρομιχάλη . Στη συνέχεια οι δύο κύριοι καθώς επίσης και ο πολιτευτής του κόμματος¨ΤΕΛΕΙΑ" στη Λακωνία ο κύριος Αιβαλιώτης είχαν μια ενημερωτική συζήτηση για τα προβλήματα και τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου! Ρεπορτάζ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ.

Π.Ε.Δ.Υ. - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Π.Ε.Δ.Υ. - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

                     Διευθυντής: Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

 

                            Επικοινωνία:  Αρεόπολη Λακωνίας, ΤΚ: 23062

                            Τηλ.: 2733 -360011, -051242, -051259 Fax: 2733 -360025 E-mail: hcareopolis@gmail.com

                            Πληροφορίες:  Π. Χριστοδουλάκος - Τηλ.: 2733-360023 E-mail: kyareop@otenet.gr

Αρεόπολη, 23/06/2015


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Εκδήλωση ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ στη Μάνη, Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μάνη η ωραία και εμείς…

Την τιμή της διοργάνωσης μιας ακόμα εκδήλωσης Προληπτικής Ιατρικής έλαβε και φέτος το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ανατολικής Μάνης. Το Σάββατο 20 Ιουνίου, οι πόρτες του Κέντρου Υγείας άνοιξαν για να υποδεχθούν τους προσερχομένους χρήστες υπηρεσιών υγείας από όλα τα σημεία της Μάνης και όχι μόνο.
Και αυτή τη χρονιά, πιστοί στο ραντεβού με την προαγωγή της Υγείας, ειδικευμένοι ιατροί των ειδικοτήτων: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Γενική Χειρουργική, Χειρουργική Μαστού, Γυναικολογία, Γαστρεντερολογία, Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Ουρολογία, Παιδιατρική, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Αλλεργιολογία, Παθολογία, Γενική Ιατρική, Οφθαλμολογία προσέφεραν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε πολίτη ο οποίος βρέθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας.

Πλήρης αντίθεση του τουριστικού κλάδου στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ

000000000000000000Καταστροφικά και συγκεχυμένα σενάρια, για αύξηση του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία, από το 6,5% στο 13/% και ενδεχομένως στο 23%, ακούστηκαν από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, σε δήλωσή του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA

Τιμή στους Μαθητές – Αθλητές της Λακωνίας απο την Ντία Τζανετέα…

ΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑΑύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 19:00 η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα θα τιμήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων της ΠΕ Λακωνίας που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου, ποδοσφαίρου και

Ναρκωτικά και όπλα σε σπίτι στην Αρεόπολη

syllipsi
Συνελήφθη χθες (22/6) το πρωί στην Αρεόπολη ένας 65χρονος έλληνας, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,3 μέτρων, ποσότητα κάνναβης βάρους 11,23 γραμμαρίων και δύο σπαθιά (κειμήλια).
 Πηγή  http://laconialive.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 22/6/2015

Μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας, ξεκίνησαν τα έργα υποδομής στο νησί των Αντικυθήρων, παρουσία του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη, του Αντιδημάρχου κ. Αγγελιουδάκη, του Προϊσταμένου Τ.Υ. του Δήμου κ. Στάθη και αρμοδίου Μηχανικού από την Περιφέρεια.
Υλοποιώντας τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του, ο Δήμος προχώρησε στην ανάθεση εκτέλεσης σημαντικών εργασιών μέσα από δημόσια διαδικασία λήψης προσφορών. Τα έργα που ξεκίνησαν ή αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα είναι τα εξής:
• Αναβάθμιση και ανακαίνιση δημοτικών αντλιοστασίων και πηγών Δ.Κ. Αντικυθήρων προϋπολογισμού €7.180 (ολοκληρώθηκε).
• Επισκευή – συντήρηση γηπέδων αθλοπαιδιών Αντικυθήρων προϋπολογισμού €10.000 (ολοκληρώθηκε). Τα γήπεδα παραλήφθηκαν από τη νέα Δημοτική Αρχή σε κατάσταση διάλυσης.
• Πλακόστρωση στον οικισμό Γαλανιανά Αντικυθήρων προϋπολογισμού €12.000.

Πρόταση του ΚΚΕ για τον όρμο Βατίκων

Η Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου προτείνει:
"Το Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Ε.Σ.Υ.) Πελοποννήσου απαιτεί να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε επιχειρηματικές δραστηριότητες  (Προσωρινή ή πολυήμερη αγκυροβολία μεγάλων πλοίων, επισκευαστικές εργασίες, υφαλοκαθαρισμοί, εφοδιασμός με καύσιμα και λιπαντικά, μεταγγίσεις καυσίμων κ.λ.π.), στον όρμο των Βατίκων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Επιστολή προς την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου απέστειλε ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.

 Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει στην επιστολή του ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα πρέπει να τύχουν μιας μεγαλύτερης διαφημιστικής προβολής προκειμένου να αυξηθεί ο τουρισμός που αποτελεί μία από τις βασικές πηγές εσόδων τους, αλλά και συνιστά ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξής τους. 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΤΡ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ (27/6)