Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΜΙΚΡΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΗΤΑΤΑ-ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 

Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2017 ,πυρκαγιά εκδηλώθηκε εντός του οικισμού των Μητάτων από άγνωστη αιτία. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων με 3 οχήματα 6 άντρες με επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης τον προιστάμενο επιπυραγό κύριο Λάζαρο Κωνσταντίνου φτάνοντας σε πολύ λίγο χρόνο στον τόπο της πυρκαγιάς .
Με συντονισμένες προσπάθειες ρίχτηκαν στην μάχη κατάσβεσης με την πολύτιμη βοήθεια και των κατοίκων που είδη επιχειρούσαν με κάθε μέσο.
Στην κατάσβεση πήρε μέρος και το όχημα του Δήμου Κυθήρων με δύο εθελοντές πυροσβέστες της Τοπικής Δύναμης. Η πυρκαγιά πρόλαβε να κάψει 2,5 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάριν της άμεσης επέμβασης των πυροσβεστών και κατοίκων.
Για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά ,διενεργείται προανάκριση.

ADELIN 107,3 FM 


ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΚΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΌ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 20 ΜΙΛΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΌ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 20 ΜΙΛΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μετά από ευρεία επιχείρηση του Λιμεναρχείου Νεάπολης και της frontex οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην Νεάπολη Λακωνίας. Είχαν εντοπιστεί νωρίς το βράδυ της Τρίτης 20 μίλια ανατολικά των Κυθήρων.
Στο σκάφος επέβαιναν 6 γυναίκες 9 παιδιά και 35 άντρες με καταγωγή σύμφωνα με πληροφορίες από Ιράκ και Συρία.
Ο δήμος Μονεμβασιάς φρόντισε για τα απαραίτητα καθώς και για την σίτιση τους σε συνεργασία με την εκκλησία η οποία μέσω του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευσταθίου και του ιερέα Παναγιώτη Αρώνη, διέθεσε τις εγκαταστάσεις του γηροκομείου για την παρασκευή του φαγητού των προσφύγων. Μόλις διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες θα αναχωρήσουν για τις δομές φιλοξενίας .

Συμβαίνει Τώρα

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΦΑΤΣΕΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ

Άκαρπες οι έρευνες για 7η ημέρα στην ευρύτερη περιοχή του Ποταμού Κυθήρων.
Η αναζήτηση του αγνοούμενου δεν έφερε αποτέλεσμα.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα από την Ομάδα Διάσωσης κάτω από δύσκολες συνθήκες ,λόγω ζέστης και επικεντρώθηκαν γύρω από τον οικισμό Κουφάρικα έως την δύσβατη ρεματιά βόρεια του οικισμού.
ΟΙ έρευνες θα συνεχιστούν. Η ομάδα της Ε.Μ.Α.Κ με το εκπαιδευμένο σκυλί αποχώρισε. Κάθε πληροφορία είναι πολύ χρήσιμη. για την εύρεση του αγνοούμενου. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη 24ωρο, η στην Εθνική Γραμμή SOS 1065. Να Θυμίσουμε πως είναι το δεύτερο περιστατικό εξαφάνισης σε σχετικά μικρό χρονικά διάστημα στα Κύθηρα. Η προηγούμενη εξαφάνΙση ηλικιωμένου ήταν στις 02 /09/2015 στην ευρύτερη περιοχή του Ποταμού και έκτοτε ο Θεόδωρος Μαγονέζος παραμένει αγνοούμενος.ADELIN 107,3 FM 






ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Η Δημοτική Αρχή των Κυθήρων ενημερώνεται για την αναζήτηση μεταναστών στη θάλασσα των Κυθήρων μόνο από τα Μ.Μ.Ε.

Το ότι η Δημοτική Αρχή των Κυθήρων ενημερώνεται για την αναζήτηση μεταναστών στη θάλασσα των Κυθήρων μόνο από τα Μ.Μ.Ε. συνιστά σοβαρό ζήτημα θεσμικής επικοινωνίας των αρμόδιων υπηρεσιών στα όρια του ατοπήματος. Εάν π.χ. υπήρχε ανάγκη παροχής ιατρικής ή άλλης συνδρομής (παρά το γεγονός ότι το νησί μας μπορεί να παράσχει μόνο βραχεία βοήθεια και τίποτε άλλο πέραν αυτού), θα έπρεπε μάλλον να το μάθουμε από το άναμμα φωτιάς στην κορυφή κάποιου βουνού όπως οι αρχαίες φρυκτωρίες. Θα θέσω το θέμα ξεκάθαρα στη μεθαυριανή προγραμματισμένη συνάντησή μου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό, που είμαι βέβαιος ότι θα κατανοήσει ότι οι κατά τόπους Δημοτικές Αρχές πρέπει θεσμικά να είναι εξαρχής ενήμερες για ό,τι συμβαίνει στον χώρο άμεσης δικαιοδοσίας τους, είτε συνιστά εκ του Νόμου αρμοδιότητά τους είτε όχι.
πηγη 
Stratos Charchalakis

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 07.30 ΤΟ ΠΡΩΙ


Λόγω τεχνικού προβλήματος ο οικισμός των Λογοθετιανίκων βρίσκεται χωρίς νερό απο τις 07.30 σήμερα το πρωί,καταββάλονται προσπάθειες απο συνεργείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Μηνάς Φαρδούλης

ΤΟ 2ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΥΘΗΡΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2017


Ενημέρωση για επερχόμενο Καύσωνα (από 20-06-2017 έως και 02-07-2017) και μέτρα αυτοπροστασίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη σας ενημερώνουμε  ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, το οποίο μας κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθ. Πρωτ. 4823/26-06-2017 έγγραφο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, το επόμενο πενθήμερο, από Τετάρτη 28-06-2017 μέχρι και την Κυριακή 02-07-2017 θα εκδηλωθούν ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.
Οι επιπτώσεις στον πληθυσμό από τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι από απλή δυσφορία, θερμική εξάντληση ως και θερμοπληξία η οποία χρειάζεται άμεση ιατρική βοήθεια. Πιο ευάλωτες είναι οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι, πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις) καθώς και άτομα τα οποία εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.
Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, καλούνται οι πολίτες της Π.Ε. Λακωνίας να λάβουν υπόψη τους τα κάτωθι μέτρα αυτοπροστασίας.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ
Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Aν έχετε νεογνά βρέφη
Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κλπ.
Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
Aν έχετε ηλικιωμένους
Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.
Καλούνται οι Δήμοι, τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να λάβουν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εμφάνιση των υψηλών θερμοκρασιών.
Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΒΑΤΙΚΑ Βλάβη του Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” στην Ελαφόνησο

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” Ν.Π. 11851 ότι μετά τον απόπλου από λιμένα Ελαφονήσου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένα Πούντας, διαπιστώθηκε θραύση του αριστερού συρματόσχοινου του καταπέλτη.



Το“ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμένα Ελαφονήσου όπου αποβίβασε τους δώδεκα (12) επιβάτες καθώς και τα επτά (07) οχήματα.

Από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” Ν.Π. 11851 μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής.
---------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------------

Στο «κόκκινο» οι δασικοί χάρτες και στη Λακωνία

Ανάμεσα στους 51 δήμους (42,5 % των δήμων πανελλαδικά) που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει και αποστείλει -κατά το Νόμο- τα σχέδια οικισμών και τις οικιστικές πυκνώσεις, προκειμένου οι πολίτες να ασκήσουν αντιρρήσεις κατά των δασικών διεκδικήσεων σε ιδιωτικές εκτάσεις, συγκαταλέγεται και ο Δήμος Σπάρτης. Αυτό προέκυψε κατά την τελευταία επίσκεψη του αν. υπουργού Περιβάλλοντος Σωκρ. Φάμελλου στη Σπάρτη. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι για τις καθυστερήσεις αυτές, έχει αποστείλει ήδη δύο επιστολές στους ΟΤΑ και παράλληλα έχει δώσει δύο παρατάσεις στις προθεσμίες. Υπογράμμισε δε ότι η δεύτερη (μέχρι 27/7) θα είναι η τελευταία, εντός της οποίας θα πρέπει να συμμορφωθούν οι OTA που έχουν καθυστερήσει. Σε περίπτωση μή συμμόρφωσης στη νομοθετική υποχρέωσή τους, διεμήνυσε ότι θα επιβληθούν «τσουχτερά» πρόστιμα.






Όσοι έσπευσαν ήδη να υποβάλλουν αντιρρήσεις, ελλείψει των ψηφιακών οικιστικών σχεδίων των δήμων, επιβαρύνθηκαν -πέρα από το παράβολο των αντιρρήσεων- και με δαπάνες μηχανικού, για σύνταξη τοπογραφικών σχεδίων με συντεταγμένες κλπ.


Σε επικοινωνία του «Λακωνικού Τύπου» με τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας Δ. Σπάρτης, κ. Δημήτρη Λιακάκο και σε ερωτήματα επί της διαδικασίας, ο τελευταίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η υποβολή των σχεδίων οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι την προθεσμία της 27ης Ιουλίου και έτσι δεν θα υπάρξει κίνδυνος προστίμων για το Δ. Σπάρτης. Εξηγώντας τους λόγους καθυστέρησης στην έγκαιρη συμμόρφωση, έκανε λόγο για υποστελέχωση της Υπηρεσίας και φόρτος εργασίας, καθώς η Πολεοδομία Δ. Σπάρτης, ως μητροπολιτική Υπηρεσία, εξυπηρετεί και τις περιοχές του Δ. Ευρώτα. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λιακάκος εκτίμησε ότι η προσπάθεια της Πολεοδομίας Σπάρτης θα ευοδωθεί μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει θέσει το ΥΠΕΚΑ, εφόσον όπως δεν προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες όπως καταγγελίες, άδειες υπαλλήλων κλπ. Εκτίμηση του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Δ. Σπάρτης είναι ότι οι πολίτες πρέπει να ασκήσουν αντιρρήσεις κατά των δασικών χαρτών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αυτό μπορεί να συμβεί με το λιγότερο δαπανηρό τρόπο, πο της υποβολής των ψηφιακών χαρτών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια κατηγορία των ΟΤΑ που έχουν φανεί ασυνεπείς, εντάσσονται και οι Δήμοι Αν. Μάνης και Ελαφονήσου, οι οποίοι έχουν περιθώριο ενός μηνός να αντιδράσουν και να αποφύγουν τα πρόστιμα.


Όπως ο Νόμος ορίζει, η αποστολή των σχεδίων οικισμών στο Κτηματολόγιο αποτελεί υποχρέωση των ΟΤΑ βάσει του Νόμου 4467 άρθρο 5 παρ. 5.


Οι 51 ασυνεπείς δήμοι δίνουν μάχη με το χρόνο
Εν τω μεταξύ, στην επιστολή του υπουργού, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι 51 δήμοι της χώρας που δεν ήταν συνεπείς στην κατάθεση υποβολής των σχεδίων οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων.


Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 9 Ιουνίου 2017, μόνο το 57,5% των δήμων (σσ 69 δήμοι) με ανάρτηση δασικού χάρτη, είχε ολοκληρώσει και την ανάρτηση των σχεδίων οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων. Οι υπόλοιποι 51 δήμοι δεν είχαν προβεί στις ενέργειες που απαιτεί ο νόμος και οι οποίες διασφαλίζουν την κατοικία των δημοτών τους, σε περιοχές εντός σχεδίου και σε περιοχές οικιστικών πυκνώσεων.


Οι δήμοι που δεν επέδειξαν συνέπεια είναι οι εξής: Αλεξανδρουπόλεως, Ανατ. Μάνης, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Βοΐου, Βόρειας Κυνουρίας, Βόρειων Τζουμέρκων, Γορτυνίας, Δέλτα, Δοξάτου, Δυτ. Μάνης, Δωδώνης, Εδέσσης, Ελαφονήσου, Εορδαίας, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ζαγορίου, Ζαχάρως, Ιλίου, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καβάλας, Καλαμάτας, Κασσάνδρας, Κέρκυρας, Κιμώλου, Κομοτηνής, Κόνιτσας, Μεσσήνης, Μετσόβου, Μήλου, Μυκόνου, Ναυπλιέων, Νέας Προποντίδας, Νότιας Κυνουρίας, Νότιου Πηλίου, Οιχαλίας, Περιστερίου, Πρεβέζης, Πύλου-Νέστορος, Πύργου, Σιθωνίας, Σίφνου, Σκοπέλου, Σπάρτης, Σπετσών, Σύρου-Ερμούπολης, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Χίου και Ωραιοκάστρου.


Στην ίδια επιστολή, ο κ. Φάμελλος ενημερώνει για πολλοστή φορά και προσωπικά τον/την κάθε δήμαρχο, ότι:
- η οριοθέτηση στο χάρτη εκ μέρους του δήμου των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως συνεπάγεται αυτόματα τη μη κατάρτιση δασικού χάρτη εντός αυτών των ορίων, ενώ
- η οριοθέτηση άλλων σχεδίων πόλεως και οικιστικών πυκνώσεων συνεπάγεται αυτόματα τη μη ανάρτηση του δασικού χάρτη εντός αυτών των ορίων και τη μετάθεση της επίλυσης των προβλημάτων δόμησης εντός δασικού χαρακτήρα εκτάσεων σε επόμενο στάδιο.


Ο κ. Φάμελλος επισημαίνει, εξάλλου, ότι «με την επιλογή της καθυστέρησης και της άρνησης συνεργασίας οι δήμοι δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών τους και τους ωθούν στον δρόμο της υποβολής αντιρρήσεων, υποχρεώνοντάς τους και στην καταβολή διαφόρων ποσών για τις αντιρρήσεις, τα οποία, εφόσον είχαν οριοθετηθεί οι οικισμοί και οι πυκνώσεις, δεν θα ήταν αναγκαία».


Παράλληλα, όπως τονίζει ο κ. Φάμελλος, δυσχεραίνεται και το έργο των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων που θα υποχρεωθούν να ελέγξουν περιπτώσεις δόμησης.
-----------------------------
Πηγή: lakonikos.gr
-----------------------------

ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΙ 50 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΕΓΗΣΑΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 
Όποιος θέλει να δώσει ρουχαλάκια από 4 μηνών μέχρι 10 χρονών να επικοινωνήσει μαζί μου ..Σχόλια γιατί δεν τους αφήσαμε στη θάλασσα και γιατί εδώ και όχι αλλού ,παρακαλώ όχι τώρα πρωινιάτικα .
Ο Δήμος καταβάλει αξιοπρεπως κάθε προσπάθεια για την σίτιση τους και την προσωρινή διαμονή τους μία με δύο μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής.

Δεσποινα Βαγγελόγλου