Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΠΑΝΤΟΥ -ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ 3&4 ΑΠΟ ΤΙΣ 00:30 ΕΩΣ 05:00

 


Την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, ως το πρώτο μέτρο για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. Παράλληλα, στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4 απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00.30 τη νύχτα έως τις 05.00 το πρωί. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις έξι το πρωί του Σαββάτου. Από την εφαρμογή εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις.

Συνελήφθη σε χωριό της Άρτας ημεδαπός για κατοχή ηρωίνης με σκοπό τη διακίνηση

 


Συνελήφθη σε χωριό της Άρτας ημεδαπός για κατοχή ηρωίνης με σκοπό τη διακίνηση 

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ηρωίνης, βάρους (36,67) γραμμαρίων και ζυγαριά ακριβείας


Συνελήφθη, σήμερα (21-10-2020) το μεσημέρι σε χωριό της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από στοχευμένη έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατηγορούμενου, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην αποθήκη του σπιτιού του καθώς και στην κατοχή του, τα παρακάτω:

• δύο συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους (12,90) γραμμαρίων,
• συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (23,77) γραμμαρίων,
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης,
• το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.


 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις επιβαρυμένες περιοχές από τις 00:30 έως τις 5:00 και μάσκες παντού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 


Αναλυτικά το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας:

Συμπολίτες μου,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην Ελλάδα. Οφείλω να παρουσιάσω την κατάσταση με απόλυτη ειλικρίνεια. Να επισημάνω τους κινδύνους. Αλλά και να δείξω το δρόμο της άμυνας που πρέπει να ακολουθήσουμε. Με θεμέλιο τις συμβουλές της επιστήμης. Οδηγό, τα μέτρα της Πολιτείας. Και σταθερό μοχλό την πειθαρχία, γιατί η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο πιο απλά γίνεται για τη σημερινή πραγματικότητα και για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ’ ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι και στη νέα αυτή υγειονομική κρίση η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστέκεται καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα, έχουμε πιο πολλές γνώσεις για τον τρόπο μετάδοσης του ιού. Διαθέτουμε καινοτόμα συστήματα εντοπισμού και ιχνηλάτησης κρουσμάτων. Διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών εντατικής θεραπείας. Και πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, ακόμα μια φορά, για τον καθημερινό σας αγώνα.

Όμως όλα αυτά δεν αρκούν. Όπως είπα, το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο. Επηρεάζει, πλέον, όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους. Και διαπερνά περιφέρειες, πόλεις, ακόμη και συνοικίες. Με όχημα, δυστυχώς, την ίδια την κοινωνική ζωή: Τις καθημερινές επαφές μεταξύ μας και τις απλές συνήθειες του ελεύθερου χρόνου και της διασκέδασης.

Προσέξτε: Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις στιγμές της ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό. Αντίθετα, στα σχολεία, όπου τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα, οι κίνδυνοι αποδεικνύεται ότι είναι πολύ μικρότεροι.

Θέλω, λοιπόν, να είμαι σαφής: Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι. Και καθώς δεν αποτελεί επιλογή μου ένα γενικό «lockdown», απαιτούνται άλλου είδους μέτρα. Πιο έξυπνα. Πιο στοχευμένα. Και, τελικά, πιο αποτελεσματικά.

Στόχος μας, συνεπώς, παραμένει όχι η απόλυτη αναστολή των δραστηριοτήτων μας. Αλλά η τοπική περιστολή των κινδύνων που τις απειλούν. Να συνεχίσουμε, δηλαδή, τους ρυθμούς της ζωής μας αλλά με βάση τους κανόνες που υποδεικνύουν οι ειδικοί. Κάνοντας μικρές παραχωρήσεις για να προστατέψουμε το μεγάλο αγαθό της υγείας.

Η Ελλάδα διαθέτει, πλέον, έναν χάρτη με τα επίπεδα εμφάνισης και μετάδοσης του κορονοϊού και με τα μέτρα που συνεπάγεται το καθένα. Αυτά έχουν περιορισμένο κόστος για την οικονομία. Προσφέρουν, όμως, τεράστιο κέρδος στη συλλογική ευημερία. Γι’ αυτό και πρέπει να τηρούνται πιστά.

Το σχέδιό μας, ωστόσο, είναι δυναμικό. Που σημαίνει ότι προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξάρσεις της πανδημίας και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει. Στη νέα επίθεση του κορονοϊού, λοιπόν, και ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών, απαντάμε με δύο νέα μέτρα:

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.

Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη.

Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.

Η προσπάθεια είναι μεγάλη. Η όξυνση του προβλήματος, όμως, απαιτεί μεγαλύτερη ένταση. Ιδίως στην κατεύθυνση των επιχειρηματιών που παρανομούν στο χώρο της διασκέδασης. Εκεί, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα. Γιατί η υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους κάποιων ασυνείδητων. Ούτε, βέβαια, είναι ώρα για κρυφά πάρτι, όταν ο ιός κάνει πάρτι κατά της ζωής μας.

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε; Ίσως, καθώς η κατάσταση εδώ παραμένει συγκριτικά καλύτερη από άλλες χώρες. Όμως εξαρχής αποφασίσαμε να κινούμαστε προληπτικά. Κι αυτό αποκτά πρόσθετη σημασία τώρα, ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Τα σημερινά δεδομένα είναι σαφή: Η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων. Και εστιάζεται στις ώρες και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται.

Από εκεί, όμως, μεταφέρεται στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, απειλώντας δυσανάλογα τους μεγαλύτερους. Γι’ αυτό και παρακαλώ τους νεότερους να προσέχουν. Και να κρατούν αποστάσεις από τους γονείς και τους παππούδες τους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι έχουν συμπτώματα. Μία εύκολη περιπέτεια γι’ αυτούς ίσως είναι μοιραία για εκείνους που αγαπούν.

Αυτό δεν αποτελεί μία αόριστη αίσθηση ή μια τυφλή καταγγελία, αλλά τεκμηριωμένη διαπίστωση. Και την απευθύνω με την ίδια ειλικρίνεια με την οποία μιλώ και στα παιδιά μου. Γιατί, πράγματι, είναι η ώρα να μιλήσει και να δράσει η νεολαία μας.

Ξέρω ότι όλοι οι προηγούμενοι μήνες έχουν κουράσει τα Ελληνόπουλα. Κατανοώ τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν έναν δύσκολο χειμώνα και θέλουν να γλεντήσουν. Όπως γνωρίζω ότι και το αίμα των μαθητών βράζει. Και έτσι πρέπει να είναι.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, ωστόσο, εσείς οι νέοι θα ήταν καλό να μετατρέψετε την ορμή σας σε ευθύνη. Να φανείτε πρωτοπόροι στα δύσκολα. Κάνοντας τρόπο ζωής τη συνέπεια. Και να γίνετε τελικά εσείς παραδείγματα πειθαρχίας για τους μεγαλύτερους.

Αυτό, άλλωστε, σημαίνει και η νεανική αμφισβήτηση του συντηρητικού ατομισμού. Γνήσια πρόοδος και αληθινός ριζοσπαστισμός. Σας ζητώ, με άλλα λόγια, να γίνετε εσείς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των ημερών μας.

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει, ασφαλώς, να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή παρέχει αναγκαία ρευστότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται. Και ένα νέο πρόγραμμα τις επιδοτεί πλήρως για 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Ενώ η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης έρχεται και αυτή να ανακουφίσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα.

Όμως, το οπλοστάσιό μας δεν είναι ανεξάντλητο. Και η εθνική οικονομία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για να τροφοδοτεί την κοινωνία, αλλά και την Υγεία.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο. Θα κλείσω, ωστόσο, με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Γιατί για πρώτη φορά από την αρχή αυτής της περιπέτειας φαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική να διαθέτουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να το προμηθευτούμε εγκαίρως και να το διαθέσουμε σε όλους, με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ταυτόχρονα, προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό και ο εμβολιασμός κατά της γρίπης.

Στις αρχές του 2021, συνεπώς, μαζί με το νέο χρόνο, μπορεί να ανατείλει και μία νέα μέρα στον πόλεμο εναντίον του κορονοϊού. Μέχρι τη νίκη της επιστήμης όμως, εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε την ασπίδα της ευθύνης.

Δεν σας ζητώ να κάνετε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από αυτό που κάναμε την άνοιξη, όταν η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Και τώρα, όπως και τότε, είμαστε δίπλα-δίπλα. Μία ενωμένη ομάδα 10 εκατομμυρίων. Αλλά, ακριβώς όπως γίνεται σε κάθε ομάδα, ο καθένας -Πολιτεία και πολίτες- έχει τον ρόλο του. Ένας- ένας και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε ξανά.

Φύτεψαν... φούντες στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περίπατου και ο δήμος τις πότιζε - Ανακοίνωση συλλογικότητας (pics&vid)

¨Η ομάδα «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία» φύτεψε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου¨

 

Η ομάδα «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία» φύτεψε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου.

Μάλιστα οι ακτιβιστές εξέδωσαν και δελτίο Τύπου για να αναδείξουν τη δράση τους, με φωτογραφίες και βίντεο από την κάνναβη που άνθισε στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Κόμβου Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία»: «Είμαστε μια ανοιχτή κοινότητα ακτιβιστών που με κριτήριο την αγάπη για την Αθήνα, το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον μέσα από τις δράσεις μας προωθούμε τον πολιτισμό, την συμμετοχή στα κοινά και την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων. Βασική πυξίδα των δράσεων μας αποτελεί η πεποίθηση που θέλει το δημόσιο να είναι διαχωρισμένο από το κρατικό.

Κάθε ταξίδι έχει αρχή και τέλος, αφετηρία και προορισμό! Οι δράσεις της κοινότητας μας απευθύνεται σε εκείνους και εκείνες που θέλουν να παρεμβαίνουν και να παίρνουν μέρος ενεργά σε δράσεις που σχετίζονται με την ισότητα, την ελευθερία, την ελεύθερη έκφραση και την άμβλυνση της βίας στη δημόσια σφαίρα, γι’ αυτό και δουλεύουμε με ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών.

Μέχρι σήμερα, έχουμε διοργανώσει περισσότερες από 30 παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, μόνοι μας αλλά και σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς, ιδρύματα και ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αθηναίων. Άλλοι τέτοιοι φορείς είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Ε.Ε και το Ε.Κ. με τις αντιπροσωπείες τους στην Ελλάδα, η ActionAid, η Άρσις, η Μετάδραση, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οι Γιατροί του Κόσμου, η Greenpeace, το WWF, το Institute of Ideas στο Λονδίνο, η διεθνής πλατφόρμα για την ενίσχυση των γυναικών Lean in κα.

Για μας η Αθήνα αποτελεί ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της.

Αντλούμε δύναμη και ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, τους χιλιάδες ανυπεράσπιστους Αθηναίους που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Αθήνας.

Ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές πλευρές αυτής της πόλης διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της.



Μέσα στο πλαίσιο αυτό μια ομάδα ακτιβιστών θέλοντας να υπερασπιστεί την ιδέα ενός μεγάλου περιπάτου που θα επεκταθεί σε όλο το ιστορικό κέντρο, τοποθέτησε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες καθ’ όλο το μήκος της Πανεπιστημίου ώστε να συμβάλει στον άμεσο καλλωπισμό τους.

Επιπλέον με αυτή μας της κίνηση υπερασπιστήκαμε την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη καλλιέργεια της κάνναβης είτε για ψυχαγωγικούς είτε και για ιατρικούς λόγους, όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στον Καναδά.

Ευελπιστούμε ότι με αυτή μας την κίνηση, θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δράσεις τόσο στο υπόλοιπο της Αττικής όσο και ανά την Ελλάδα.



Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους της υπηρεσίας πρασίνου καθώς και στον Αντιδήμαρχο Ευγένιο Κολλάτο, όπου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και κάθε βράδυ πότιζαν τις καναβουριές.

ΠΗΓΗ  dikaiologitika.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ:Εδάρησαν αντιδήμαρχοι της Σπάρτης σε καταυλισμό Ρομά

 


Έντονη είναι η αντίδραση του βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού για τον ξυλοδαρμό των δύο αντιδημάρχων του δήμου Σπάρτης κ. Καπονικολού Δημήτρη και κ.Καρλαυτη Θανάση.


ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός τον ξυλοδαρμό των δύο αντιδημάρχων του δήμου Σπάρτης κ. Καπονικολού Δημήτρη και κ. Καρλαυτη Θανάση.

Ο κ. Κρητικός αναφέρει ότι τέτοια φαινόμενα βίας δε χωρούν σε καμιά κοινωνία, ιδιαίτερα στη λακωνική, η οποία δείχνει στοιχεία ανεκτικότητας απέναντι σε αυτές τις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Παρακάτω η δήλωση καταδίκης του κ.Κρητικού:
«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο το περιστατικό βίας απέναντι στους δύο αντιδημάρχους Σπάρτης Δημήτρη Καπονικολό και Θανάση Καρλαύτη από ομάδα Ρομά! Τέτοια φαινόμενα βίας δε χωρούν σε καμιά κοινωνία, ιδιαίτερα στη λακωνική, η οποία έχει δείξει μεγάλη ανοχή και υπομονή σε παραβατικές συμπεριφορές.
Ως εδώ!»

 notospress.gr

Αναφορά Νόνης Δούνια για την άμεση πραγματοποίηση rapid tests σε Κύθηρα- Αντικύθηρα

 


Αναφορά Νόνης Δούνια για την άμεση πραγματοποίηση rapid tests σε Κύθηρα- Αντικύθηρα

Την ανάγκη για άμεση αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, για την πραγματοποίηση μαζικών rapid tests, μετά την επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων Κορωνοϊού στα Κύθηρα, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Νόνη Δούνια, σε Αναφορά που κατέθεσε σήμερα προς το Υπουργείο  Υγείας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής, με αφορμή σχετική επιστολή του Δημάρχου Κυθήρων, κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη, υπογραμμίζει την εξαιρετικά μεγάλη σημασία της πραγματοποίησης αυτών των tests για την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών των Κυθήρων και των Αντικυθήρων και, εν γένει, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

                                                                         

Επισυνάπτεται το κείμενο της Αναφοράς και του Δελτίου Τύπου

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 22/10/2020

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς Υπουργείο Υγείας

Σας αποστέλλω επιστολή του Δημάρχου Κυθήρων, κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη, με την οποία ο κύριος Δήμαρχος, μετά την επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων στο νησί, ζητά την άμεση αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, για την πραγματοποίηση μαζικών rapid tests.

Η πραγματοποίηση αυτών των tests κρίνεται απαραίτητη για την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών των Κυθήρων και των Αντικυθήρων και, εν γένει, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του Covid - 19.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Παναγιώτα Δούνια

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ (5) ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID-19 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη και άχαρη θέση να σας μεταφέρουμε την πληροφορία για (5) κρούσμα κορωνοιού cobid-19 στο νησί μας. 

Απόλυτα διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων λεπτών κάνουν λόγο και για (5) επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού covid-19 στα  Κύθηρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το 5ο κρούσμα προέρχεται από κοντινές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις και τα τεστ.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώνουμε. 

Μείνετε συντονισμένοι.

ADELIN 107,3 FM

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ:AΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ


 

ΜέΡΑ25 Λακωνίας:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΊΚΩΝ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΕΥΡΏΤΑ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΊΚΩΝ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΕΥΡΏΤΑ

Την περασμένη Κυριακή 11 Οκτώβρη συμμετείχαμε στην αυτοκινητοπομπή (περίπου 50-60 αυτοκινήτων) που διοργάνωσε η ιδιαίτερα δραστήρια Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα εναντίον της υλοποίησης του έργου των ΧΥΤΥ στην περιοχή τους.
Η διαδρομή περιλάμβανε τη Σκάλα, το Έλος, τη Γλυκόβρυση και το Βλαχιώτη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους και προσκαλούμε κάθε Λάκωνα που αγαπάει την πατρίδα μας, ασχέτως κάθε πολιτικής άποψης, να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τη Λακωνία : να αρνηθούμε να καταλήγουν 100.000 τόνοι απορριμάτων στον Ευρώτα ετησίως, που θα καταστρέψουν τις καλλιέργειες, την ποιότητα ζωής και τον τουρισμό μας και να υποστηρίξουν μια εναλλακτική λύση για τα Απορρίμματα που ήδη υπάρχει και εφαρμόζεται με διαλογή στην πηγή (Waste4Think) και εκτενή ανακύκλωση, εμποδίζοντας κάθε περαιτέρω προσπάθεια για τα ΧΥΤΥ.

Υπενθυμίζουμε οτι η πρόταση του έργου των ΧΥΤΥ στο Δήμο Ευρώτα απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

τόσο περιβαλλοντικά:
- 62% μέσα στη Natura, 500μ από τον Ευρώτα,
- 3 χλμ από την κατοικημένη περιοχή της Σκάλας,
- πάνω στις πηγές της Σκάλας για άρδευση και ύδρευση,
- δίπλα από 50.000 στρέμματα καλλιεργειών,

όσο και οικονομικά ως υπερκοστολογημένο .

Ζητάμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που ήδη εξήγγειλε ότι προχωράει (!) το έργο, να μην παρακάμπτει ούτε την ανωτέρω απόφαση, ούτε (παρανόμως) το ότι ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή του Δήμου Ευρώτα εναντίον του έργου και να πράξει το αυτονόητο:

να λάβει υπόψιν της τη μελέτη-καταπέλτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να σταματήσει τις διαδικασίες, όπως πρόσφατα ορθώς έπραξε σχετικά με τις ανεμογεννητριες για την περιοχή του Κοσμά και του Γερακίου και τάχθηκε εναντίον τους.

ΜέΡΑ25 Λακωνίας
Τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25


 

ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ:ΚΑΠΟΥ ΣΚΑΛΩΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

 


Διαβάστε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.ypaithros.gr/pou-skalonei-ypothesi-anyparkta-boskotopia-kythira/?fbclid=IwAR3_ZhMqIvQ56kzjWWfqx3U09D4aQ5i13aP9xJ4756fKy0lU-nlV7Dq7u1M&cli_action=1603354826.639