Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Dynamo Kythira:Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Φωτογραφικών Διαγωνισμών



Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Φωτογραφικών Διαγωνισμών

H Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) κάλεσε στις 12/2/2021 κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει προσφορά για την απευθείας ανάθεση του έργου «Ανάπτυξη γεωπληροφοριακών χαρτών σε διανυσματική μορφή στους οποίους θα αποτυπώνονται οι περιοχές αποκλεισμού, ζώνες ασυμβατότητας και οι ζώνες που προκύπτουν από τις προβλεπόμενες αποστάσεις χωροθέτησης εγκαταστάσεων Α.Π.Ε. σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Α.Π.Ε.», με συνολική δαπάνη 150.000€ που κατανέμεται σε 3 υποέργα (Βόρειας, Νότιας και Λοιπής Ελλάδας), από 60.000€, 60.000€ και 30.000€ αντίστοιχα.
Ο συμβάσεις κάθε υποέργου θα είναι διάρκειας έως τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία υπογραφής έκαστης εξ αυτών, ενώ οι προσφορές μπορούν κατατεθούν έως την 17η Φεβρουαρίου
2021 και ώρα 12:00 π.μ.
Από τα παραπάνω δημιουργούνται τα εξής εύλογα ερωτήματα:
1. Εφόσον η ΡΑΕ δεν έχει αποτυπωμένες έως σήμερα με διανυσματική και γεωαναφερμένη μορφή τις περιοχές αποκλεισμού, ζώνες ασυμβατότητας και οι ζώνες που προκύπτουν από τις προβλεπόμενες αποστάσεις χωροθέτησης εγκαταστάσεων Α.Π.Ε., με ποιό τρόπο πραγματοποιεί την αξιολόγηση των αιτημάτων για τη χορήγηση αδειών παραγωγής βάσει του ΕΠΧΣΑΑ-ΑΠΕ; Πώς διασφαλίζει τη μη χορήγηση αδειών παραγωγής σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται;
2. Πώς είναι δυνατόν μια εταιρεία να ανταποκριθεί στην ασφυκτική προθεσμία πέντε (5) ημερών προκειμένου να καταρτήσει και να υποβάλει στη ΡΑΕ μια άρτια τεχνική και οικονομική προσφορά;
3. Πώς είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν, να τεκμηριωθούν και να αποτυπωθούν σε διανυσματική μορφή οι περιορισμοί που προβλέπονται από τα ΕΠΧ ΑΠΕ μιας ολόκληρης περιφέρειας π.χ. Βορείου Ελλάδας, αλλά και από τα Περιφερειακά Χωροταξικά Πλαίσια σε ισχύ, με συμβάσεις διάρκειας έως τριάντα (30) ημερών; Το χρονικό αυτό διάστημα δεν φαίνεται να επαρκεί ούτε για τη συγκέντρωση και αξιολόγηση των διαθέσιμων πηγών στοιχείων, πόσο μάλλον για την επεξεργασία τους και αποτύπωση σε ηλεκτρονικά φύλλα και χάρτες.
4. Πώς συμβιβάζεται η όψιμη αποτύπωση των περιορισμών του ΕΧΠ ΑΠΕ του 2008 στο γεωπληροφοριακό χάρτη της ΡΑΕ με την σε εξέλιξη αξιολόγηση και αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΧΠ ΑΠΕ);
5. Γιατί δεν θα ενσωματωθεί το τελικό παραδοτέο του έργου και στον ιστότοπο geo.rae.gr, αλλά μόνο στο γεωπληροφοριακό σύστημα της ΡΑΕ που χρησιμοποιείται για τη χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας και θα λαμβάνεται υπόψη στο πλαίσιο των σχετικών ελέγχων; Μήπως γιατί το κοινό θα έβλεπε εκατοντάδες άδειες παραγωγής, εγκατάστασης και λειτουργίας εντός περιοχών αποκλεισμού και ζωνών ασυμβατότητας;
Συνοπτικά, τίθεται σοβαρό θέμα αφενός της διαθεσιμότητας, και αφετέρου της ποιότητας και πληρότητας των γεωχωρικών δεδομένων που απαιτούνται ως πηγές στοιχείων για την αποτύπωση των περιορισμών σε γεωχωρικούς χάρτες (αρκετά απαραίτητα επίπεδα πληροφορίας δεν είναι αποτυπωμένα καν σε χάρτες, πόσο μάλλον σε γεωχωρικά αρχεία).
Π.χ. μόνο οι κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία είναι συνολικά 19.358 και δεν έχουν αποτυπωθεί ποτέ γεωχωρικά, αλλά τα όρια τους καθορίζονται μέσα από ξεχωριστό ΦΕΚ για τον κάθε χώρο.
Δηλαδή για τη δημιουργία ενός έγκυρου χάρτη αποκλεισμού βάσει των αποστάσεων από αρχαιολογικούς χώρους, θα πρέπει η ομάδα έργου να συγκεντρώσει, να μελετήσει τα ΦΕΚ και να «μεταφράσει» την περιγραφή των ορίων τους σε στίγματα στον χάρτη.
Μόνο για το επίπεδο πληροφορίας των αρχαιολογικών χώρων, και προκειμένου να ανταποκριθεί στην απαίτηση για σύμβαση διάρκειας ενός μήνα, η ομάδα εργασίας θα πρέπει να μοντελοποιεί εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους την ημέρα, 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα,
κάτι που -όπως είναι προφανές- δεν είναι εφικτό.

Μεγάλη προσοχή την Κυριακή 4/4 – Ευνοϊκές συνθήκες επέκτασης πυρκαγιών



Ευνοϊκές συνθήκες επέκτασης πυρκαγιών, αποφύγετε αγροτικές εργασίες με χρήση φωτιάς κατά την διάρκεια της Κυριακής 4/4.

firefightingreece.gr



Η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων Συμβούλων στις Δημοτικές Εκλογές στο 150% των εδρών (Δημοτικών και Κοινοτικών) δυσχεραίνει τη συγκρότηση συνδυασμών στους Περιφερειακούς Δήμους!



Με το  σχέδιο  νόμου για την ανάδειξη  των δημοτικών  αρχών όπως είναι γνωστό επέρχονται μειώσεις στον αριθμό  των εδρών των Δημοτικών Συμβουλίων    ενώ παράλληλα καταργούνται τα Συμβούλια των κοινοτήτων στην Αττική.


  Την ίδια στιγμή όμως αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων σε όλους τους Δήμους της Χώρας   αλλά και των υποψηφίων  Συμβούλων των Κοινοτήτων - όπου αυτές δεν καταργούνται - σε  ποσοστό  150%  επί του αριθμού των εδρών των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων. 

Μελετώντας   και συγκρίνοντας   Δήμους με διαφορετικό πληθυσμό  παρατηρείται  το φαινόμενο   ότι  ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων συμβούλων   σε Δήμους με μεγαλύτερο πληθυσμό  είναι πολύ μικρότερος  από Δήμους με λιγότερο  πληθυσμό. Αυτό οφείλεται  στον αριθμό των δημοτικών κοινοτήτων και φυσικά στον  αριθμό των υποψηφίων Συμβούλων τους που προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου. 

Η πρόβλεψη για αύξηση του αριθμού υποψηφίων και στις δημοτικές κοινότητες έως  150% όπως θα ισχύει και  για τα Δημοτικά Συμβούλια αντικειμενικά  θα δημιουργήσει πρόβλημα ιδιαίτερα  στην  επαρχία  όπου η εξεύρεση  υποψηφίων στις μικρές κοινότητες είναι  αντικειμενικά περιορισμένη.

Για παράδειγμα όταν κατέρχονται δύο  τρείς η και περισσότεροι συνδυασμοί   θα απαιτείται σε μια κοινότητα με πενταμελές συμβούλιο κάθε συνδυασμός να έχει  έως 13 υποψηφίους!!! (5Χ150%=7,5+5=12,5 δηλαδή 13).

   Ο αριθμός αυτός ισχύει για όλες τις  κοινότητες που έχουν αντίστοιχα συμβούλια. Στα τριμελή συμβούλια ο αριθμός υποψηφίων συμβούλων θα είναι έως 8 άτομα. 

Αλλά ακόμα και στα μονομελή όργανα που εκλέγεται μόνο Πρόεδρος Κοινότητας, με τη δυνατότητα   προσαύξησης υποψηφίων ανά συνδυασμό  έως το 150%  οι υποψήφιοι αυξάνονται! 

 Σύμφωνα  με το σχέδιο νόμου στην Αττική καταργούνται οι Κοινότητες και στην Επαρχία  αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων  Συμβούλων τους! 

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι το άθροισμα του αριθμού υποψηφίων ενός δημοτικού  συνδυασμού στην επαρχία για το δημοτικό και τα κοινοτικά συμβούλια μπορεί να ανέρχεται  στα  200 η 300,η ακόμα και περισσότερα  άτομα, όταν αντίστοιχα σε Δήμους της Αττικής με πολύ  μεγαλύτερο πληθυσμό οι υποψήφιοι είναι   πολύ- πολύ λιγότεροι. Αυτό αποτελεί μια μεγάλη αντίφαση που πρέπει να λυθεί!

Με τη παραπάνω ρύθμιση,  εφόσον  βέβαια δεν τροποποιηθεί, δυσχεραίνεται  η  συγκρότηση δημοτικών  συνδυασμών στους Δήμους της Περιφέρειας που έχουν δεκάδες Δημοτικές Κοινότητες. 

Ας αναλογιστεί ο νομοθέτης τι σημαίνει αυτό πρακτικά  και ας πράξει αναλόγως ενόψει της ψήφισης του νόμου από την Βουλή.

Θεωρώ πως το ποσοστό των υποψηφίων  συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων  ανά συνδυασμό   δεν  θα πρέπει να ξεπερνά το 50% του αριθμού των εδρών, διάταξη που ίσχυε και σε παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις. Και  στους  Δήμους  όπου υπάρχουν Δημοτικές Κοινότητες ο αριθμός των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων  να παραμείνει στο ποσοστό του 100% των εδρών  όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Η αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που υπηρετεί άμεσα  τον Πολίτη  γιατί είναι πιο κοντά του. Για το λόγο αυτό πρέπει  να στηρίζεται η συμμετοχή ανθρώπων που θέλουν να την υπηρετήσουν και όχι να αποτρέπεται με τέτοιου είδους ρυθμίσεις που εκ των πραγμάτων παρεμποδίζουν τη συμμετοχή τους.


Μανώλης Αντωνάκος

Γενικός  Γραμματέας

Δήμου  Μοσχάτου - Ταύρου

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ:Πραγματοποιήθηκε ο οριζόντιος εμβολιασμός (1η δόση) για τους δημότες μας άνω των 18 ετών.

Την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο οριζόντιος εμβολιασμός (1η δόση) του πληθυσμού του Νησιού της Ελαφονήσου για τους δημότες μας άνω των 18 ετών.

Η διεξαγωγή της εμβολιαστικής διαδικασίας κρίθηκε άκρως επιτυχημένη σε οργανωτικό επίπεδο με τη συμμετοχή των δημοτών σχεδόν συνολική.
Η επαναληπτική διαδικασία (2η δόση) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.
Ο Δήμος Ελαφονήσου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Υπουργείο Υγείας, το Στρατό Ξηράς, το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Κον Καρβέλη, τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας Αρεόπολης και Νεάπολης, κκ Μαριόλη και Μιχαλέτο αντίστοιχα, το Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κορωνιό, τους αγροτικούς γιατρούς μας και το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, τους Βουλευτές του Ν. Λακωνίας και όλους όσους συνέδραμαν στην επιχείρηση εμβολιασμού.
Εκ του Δήμου Ελαφονήσου

ΣΥΡΙΖΑ:«Να εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης στους πολίτες το μπάχαλο με το άνοιγμα»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

Χθες το μεσημέρι ο κ Μητσοτάκης εξηγούσε πόσο έχει πετύχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και προσπαθούσε να πείσει πως έχει σχέδιο.

Το βράδυ η επιστημονική Επιτροπή ακύρωνε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες.

Δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης.

Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα.

Να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα.

Σεισμός πριν λίγο 3,4 Ρίχτερ 48,2χλμ Νοτιοανατολικά από Κύθηρα


03/04/2021 17:19:00

Πριν από 12 λεπτά
Τοποθεσία: 48,2χλμ Νοτιοανατολικά από Κύθηρα
Μέγεθος: 3,4 Ρίχτερ
Βάθος: 10,0 χλμ

Σκρέκας: «Όλα τα πιθανά σφάλματα στους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν»



«Όλα τα πιθανά σφάλματα στους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ύστερα από διεξοδικές συζητήσεις που πραγματοποίησε με τους βουλευτές Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης, αναφορικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας, σε συνέχεια των επαφών αυτών αλλά και της συνάντησης με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον αντιπεριφερειάρχη στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα και θα τακτοποιήσει ζητήματα που ήταν εκκρεμή επί δεκαετίες».

Σύμφωνα με τον υπουργό «το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει όλες τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τη νομολογία όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη».

Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, «όλα τα πιθανά σφάλματα που μπορεί να περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες».

zougla.gr

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ

Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ

Με απόφασή της (2/4/2021) καταργεί τον όρο περί μη ορατότητας των ανεμογεννητριών από τους προστατευόμενους οικισμούς της Μάνης και δίνει το πράσινο φως για άμεση εγκατάσταση δεκάδων νέων ανεμογεννητριών ύψους 120 μέτρων σε όλη τη χερσόνησο της Μάνης, καθώς όπως διαπιστώνει "δεν προκαλούν οπτική όχληση" και οι ορατές Α/Γ από την Αρεόπολη και την Κοίτα. Είναι απορίας άξιο πως καταλήγει σε αυτή τη διαπίστωση καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ορατές Α/Γ από Αρεόπολη και Κοίτα. Με την εξέλιξη αυτή απαλείφεται ο περιοριστικός όρος που είχε θέση το 2017 η τότε υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου με βάση τον οποίο έγινε αποδεκτή από το ΣτΕ η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη Μάνη και η απόρριψη της προσφυγής σε αυτό των συλλόγων της Μάνης και 1.150 Μανιατών. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για μια παράνομη απόφαση που επικαλείται δεδομένα που δεν υπάρχουν και που παραβιάζει προηγούμενη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜA ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

Σεβ. Μητροπολίτου
Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

Πέμπτη Γ’ Ἑβδομάδος, 1 Ἀπριλίου 2021. Ἀπόγευμα, ὥρα 6 μ.μ. Ἀκολουθία Μεγ. Ἀποδείπνου εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Χαραλάμπους Καραβᾶ.

Παρασκευή Γ’ Ἑβδομάδος, 2 Ἀπριλίου 2021, (πρωΐ). Ἀκολουθία Προηγιασμένων Δώρων (Προηγιασμένη) εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.

Παρασκευή Γ’ Ἑβδομάδος, 2 Ἀπριλίου 2021, Ἀπόγευμα, ὥρα 5.30 μ.μ. Ἀκολουθία Γ’ Χαιρετισμῶν εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σπυρίδωνος Καλοκαιρινῶν καί ἑσπέρας, ὥρα 7 μ.μ. Ἀκολουθία Γ’ Χαιρετισμῶν εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Ἐλέσης Πούρκου.

Σάββατον Γ’ Ἑβδομάδος, 3 Ἀπριλίου 2021, (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Τιμίου Προδρόμου Στραποδίου καί ἑσπέρας, ὥρα 6 μ.μ. Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας Κυθήρων.

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ, 4 Ἀπριλίου 2021 ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Πιτσινιανίκων καί ἑσπέρας, ὥρα 6μ.μ. Ἀκολουθία Ἱερᾶς Παρακλήσεως Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης καί ἐν συνεχείᾳ ὁ Κατανυκτικός Ἑσπερινός εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας.

Δευτέρα Δ’ Ἑβδομάδος, 5 Ἀπριλίου 2021, ἑσπέρας, ὥρα 6 μ.μ. Ἀκολουθία Μεγάλου Ἀποδείπνου εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Τριάδος Φριλιγκιανίκων.

Τρίτη Δ’ Ἑβδομάδος, 6 Ἀπριλίου 2021, ἑσπέρας, ὥρα 6 μ.μ Ἀκολουθία Μεγάλου Ἀποδείπνου εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Μητάτων.

Τετάρτη Δ’ Ἑβδομάδος, 7 Ἀπριλίου 2021, ἑσπέρας, ὥρα 5.30 μ.μ. Ἀκολουθία Μεγάλου Ἀποδείπνου καί ἐν συνεχείᾳ ἡ Ἀκολουθία τῆς Ἐνάτης ὥρας, τοῦ Ἑσπερινοῦ καί τῆς Προηγιασμένης εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Μηνᾶ Λογοθετιανίκων.

Πέμπτη Δ’ Ἑβδομάδος, 8 Ἀπριλίου 2021. Ἀπόγευμα, ὥρα 6 μ.μ. Ἀκολουθία Μεγ. Ἀποδείπνου εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἀντωνίου Καστρισιανίκων.

Παρασκευή Δ’ Ἑβδομάδος, 9 Ἀπριλίου 2021, ἀπόγευμα, ὥρα 5.30 μ.μ. Ἀκολουθία Δ’ Χαιρετισμῶν εἰς Ἱερόν Ναόν Προφήτου Ἠλία Ἁγίου Ἠλία καί ἑσπέρας, ὥρα 7 μ.μ. Ἀκολουθία Δ’ Χαιρετισμῶν εἰς Ἱερόν Ναόν Μεταμορφώσεως τοῦ Χριστοῦ Κεραμωτοῦ.

Σάββατον Δ’ Ἑβδομάδος 10 Ἀπριλίου 2021, (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἐλευθερίου Δοκάνων καί ἑσπέρας, ὥρα 6 μ.μ. Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας Κυθήρων.

Κυριακή Δ’ Ἑβδομάδος 11 Ἀπριλίου 2021, (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Τριάδος Ἀλεξανδράδων καί ἑσπέρας, ὥρα 6μ.μ. Ἀκολουθία Ἱερᾶς Παρακλήσεως Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης καί ἐν συνεχείᾳ ὁ Κατανυκτικός Ἑσπερινός εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Εκδήλωση για τους 3 Ιεράρχες Κύθηρα 30.01.2002

 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:ΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΕΙΧΕ ΤΗΣ ¨ΦΟΥΝΤΕΣ¨Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ


Στη σύλληψη ενός 55χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες της 1-4-2021, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ανάλυσης και αξιοποίησης πληροφοριών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών Πάτρας και Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της  Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα κατά την άφιξη του από λιμένα εξωτερικού.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου και κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΒΛΑΝΤ» της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν στον χώρο φορτίου προαναφερόμενου Φ/Γ οχήματος διακόσιες πενήντα τέσσερις (254) στεγανοποιημένες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν υδροπονική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους διακοσίων ογδόντα δύο κιλών και εξακοσίων εξήντα γραμμαρίων (282,660 kgr). Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο εφτακόσιες εξήντα έξι χιλιάδες ευρώ (1.766.000 €).  
Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) Κ.Λ. Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο ημεδαπός οδηγός ενώ κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα, φορτίο και ναρκωτικές ουσίες.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη επιτυχή προσπάθεια των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με σκοπό την αποτροπή εισαγωγής και περαιτέρω διακίνησης-διάθεσης ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια.

Tα ντοκομέντα







S/M ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ:ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ADELIN FM


 Από Δευτέρα 5/4 ξεκινάμε τη εκστρατεία για τη συλλογή τροφίμων για τους σεισμοπαθείς.

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ COVID-FREE! (ΦΩΤΟ)

 


ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ COVID-FREE!

Ολοκληρώθηκε σήμερα 3/4/21 η πρώτη φάση εμβολιασμού των μονίμων κατοίκων των Αντικυθήρων. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μετέβη στο ακριτικό νησί με τη συνδρομή του σκάφους του ΛΣ-ΕΛΛΑΚΤ από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Λακωνίας, που τους ευχαριστούμε θερμά. Μεταξύ των εμβολιασθέντων και ο γηραιότερος κάτοικος του νησιού, 96 ετών!
Η διαδικασία καταχώρησης στοιχείων για τους κατοίκους 18-59 ετών των Κυθήρων προχωράει κανονικά και παρακαλούμε να δηλώσετε όλοι άμεσα προκειμένου οι εμβολιασμοί και στα Κύθηρα να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό. Είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό πληθυσμιακή ομάδα και όσο γρηγορότερα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τόσο μεγαλύτερο το όφελος για τους πολίτες και το νησί μας!
(Για όσους ανησυχούν για την υγεία μου, εγώ θα εμβολιαστώ στα Κύθηρα με βάση την κανονική διαδικασία, παρά το γεγονός ότι είχα το δικαίωμα να εμβολιαστώ και σήμερα στα Αντικύθηρα).
Ευχαριστώ θερμά το Νοσοκομείο Κυθήρων και το ΛΣ-ΕΛΛΑΚΤ για την άψογη διεκπεραίωση του εμβολιασμού στα Αντικύθηρα!
ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ - ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!
Φωτό: Διονύσης Ανδρόνικος







Ξεκινά η διανομή τωνself tests στα 11.000 φαρμακεία της επικράτειας, ώστε να αρχίζει η δωρεάν διάθεσή τους την Τετάρτη 7 Απριλίου


Με την παραλαβή της πρώτης παρτίδας από τα 10 εκατ. των self tests να έχει ολοκληρωθεί χθες, ξεκινά η διανομή τους στα 11.000 φαρμακεία της επικράτειας, ώστε να αρχίζει η δωρεάν διάθεσή τους την Τετάρτη 7 Απριλίου και να καταστεί εφικτή η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και το σταδιακό άνοιγμα περισσότερων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Αργότερα, προς το καλοκαίρι, τα self test θα χρησιμοποιηθούν και για την επιστροφή σε δραστηριότητες που έχουμε στερηθεί, όπως είναι τα ομαδικά αθλήματα.
Η νέα αυτή κανονικότητα έχει αρκετές λεπτομέρειες, με κάποιες να διασαφηνίζονται από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και δύο ειδικούς -τον καθηγητή επιδημιολογίας Ε.Κ.Π.Α. Γκίκα Μαγιορκίνη και τον καθηγητή πνευμονολογίας Ε.Κ.Π.Α., πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας Στέλιο Λουκίδη- να φωτίζουν τα επιμέρους σημεία, απαντώντας σε όλες τις απορίες.
- Ποιοι δικαιούνται να πάρουν self- test, πόσα ανά μήνα και με ποια διαδικασία;
Από την Τετάρτη 7 Απριλίου, που θα αρχίσει η διάθεση των πρώτων self-test από τα περίπου 11.000 φαρμακεία της χώρας, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα να προμηθευτούν δωρεάν ένα τεστ την εβδομάδα και ένα για κάθε παιδί της οικογένειας, με προτεραιότητα να έχουν οι μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων.
Οι δύο αυτές κατηγορίες θα εξυπηρετηθούν πρώτες γιατί επίκειται η επιστροφή των μαθητών του λυκείου στις τάξεις τους από τις 12 Απριλίου και μετά.
Κάθε γονιός με παιδί αυτής της ηλικίας θα μπορεί να παραλαμβάνει ένα τεστ την εβδομάδα επιδεικνύοντας τον Α.Μ.Κ.Α. του παιδιού, ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει κάθε ενήλικος για τον εαυτό του, με τους εκπαιδευτικούς να έχουν πρώτοι σειρά.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η ομαλή τροφοδοσία των φαρμακείων με όλη την ποσότητα των 10 εκατομμυρίων τεστ, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες, οπότε αρχικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να παραλαμβάνουν το τεστ για την τρέχουσα εβδομάδα και όχι για όλο το μήνα, ώστε να μην κινδυνέψει να εξαντληθεί το απόθεμα των φαρμακείων.
Όταν ολοκληρωθεί το πρώτο «κύμα» μαθητών Λυκείου κι εκπαιδευτικών θα πάρουν σειρά οι άνθρωποι ηλικίας 18-67 ετών (που είναι σπουδαστές φοιτητές κι εργαζόμενοι) και στο τέλος θα πάρουν σειρά οι ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών.
Οι μαθητές γυμνασίου και δημοτικού δε θα χρειαστεί να κάνουν self- test.
- Πώς θα κάνει κάποιος μόνος του το self test (βήμα – βήμα η διαδικασία;
Μετά τη νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή είναι ξεκάθαρο πως οι φαρμακοποιοί θα διαθέτουν μόνο τα self-test, δε θα συμβάλλουν στη διαδικασία.
Μαζί με το τεστ κάθε πολίτης /δικαιούχος θα λαμβάνει ένα επεξηγηματικό φυλλάδιο, ώστε να κάνει τη διαδικασία αφού το διαβάσει και δει και τα σχετικά video. Επειδή τα τεστ είναι δύο ειδών, σιέλου και ρινικά, η διαδικασία για το ρινικό τεστ έχει ως εξής:
Απολυμαίνουμε χέρια και κατεβάζουμε τη μάσκα.
Εισχωρούμε τη «μπατονέτα» γύρω στα 4-5 εκατοστά μέσα στη μύτη (μέχρι το σημείο που βρίσκει αντίσταση).
Περιστρέφουμε για 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε και στο άλλο ρουθούνι.
Ανοίγουμε το σωληνάριο με το υγρό που περιέχεται στη διαδικασία και βάζουμε μέσα την μπατονέτα.
Περιστρέφουμε την μπατονέτα για 15 δευτερόλεπτα.
Πιέζουμε στη μέση ώστε να «τραβήξει» από την μπατονέτα όλο το υλικό.
Μετά πετάμε την μπατονέτα στο ειδικό σακουλάκι (όχι «χύμα» στα σκουπίδια).
Ανοίγουμε τον φάκελο όπου περιέχεται η βάση (μια πλάκα) του τεστ.
Ανοίγουμε το μπουκαλάκι με το υγρό και ρίχνουμε 4 σταγόνες στην πρώτη οπή της βάσης.
Πετάμε και το μπουκαλάκι στην ειδική σακούλα.
Σε 15 περίπου λεπτά βγαίνει το αποτέλεσμα του self test.
Το τεστ σιέλου γίνεται με αντίστοιχη διαδικασία. Ο χρήστης του self-test εισάγει μια ποσότητα σάλιου σε δοκιμαστικό σωλήνα στον οποίο προστίθεται το ειδικό διάλυμα / αντιδραστήριο και ακολουθεί καλή ανάμιξη.
Στη συνέχεια λαμβάνονται τρεις σταγόνες από το μείγμα και τοποθετούνται στην ειδική κασετίνα διάγνωσης, με το αποτέλεσμα να εμφανίζεται εντός 15 λεπτών.
- Τι ποσοστά αποτελεσματικότητας έχουν τα self-tests;
Η διανομή και χρήση των self-test γίνεται για να εντοπιστούν έγκαιρα τα ασυμπτωματικά άτομα, ώστε να αυτοπεριοριστούν και να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης της πανδημίας.
Σύμφωνα με τις μελέτες ένα στα τρία άτομα που έχουν κολλήσει κορονοϊό είναι ασυμπτωματικά. Σύμφωνα όμως πάλι με μελέτες, η ειδικότητα των self-test είναι στο 70%, που σημαίνει ότι στα 10 περιστατικά covid, χάνουν τα τρία. Συνεπώς πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν πιάνουν το 100% των θετικών ατόμων.
- Τι πρέπει να κάνει κάποιος όταν το self- test βγει θετικό;
«Το self-test για τον κορονοϊό μοιάζει πολύ με το οικιακό τεστ εγκυμοσύνης.
Αν στην κασετίνα του κιτ βγει μια γραμμή είναι αρνητικό.
Αν εμφανιστούν δύο οι γραμμές, είναι θετικό.
Σε περίπτωση θετικού κάνουμε επιβεβαίωση με 2ο τεστ rapid αντιγόνου ή μοριακό τεστ PCR με τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας Στέλιο Λουκίδη να είναι ξεκάθαρα υπέρ του μοριακού ελέγχου, λέγοντας:
«Αν το self -test βγει θετικό και το rapid test βγει αρνητικό, πρέπει να κάνουμε μοριακό έλεγχο. Οπότε ας τον κάνουμε εξαρχής, να ξεμπερδεύουμε».
Από την μεριά του ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, εξηγεί ότι το άτομο με το θετικό τεστ πρέπει να αυτοπεριοριστεί σε ένα δωμάτιο του σπιτιού.
Δεν πρέπει να μοιράζεται πράγματα ούτε να χρησιμοποιεί την κουζίνα.
Το φαγητό του μπορούν να το φέρνουν τα άλλα μέλη του σπιτιού έξω από το δωμάτιό του.
Τα ατομικά του είδη υγιεινής θα πρέπει να τα έχει μαζί του και να τα πηγαίνει στο μπάνιο και να τα ξαναπαίρνει όταν τελειώνει. Πρέπει να φορά οπωσδήποτε ενισχυμένη μάσκα στους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού, το σπίτι θα πρέπει να αερίζεται διαρκώς καλά και μετά την λήξη του αυτοπεριορισμού θα πρέπει το δωμάτιο αυτό να καθαριστεί πολύ καλά και να απολυμανθεί.
- Τι πρέπει να κάνει κάποιος αν το selftest βγει αρνητικό;
Μια και η αποτελεσματικότητά των self test όπως ειπώθηκε παραπάνω είναι στο 70%, το αρνητικό αποτέλεσμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σημαίνει εφησυχασμός.
Γι αυτό συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα εκεί που πρέπει, να κρατάμε αποστάσεις και να αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς, σαν να ήμασταν φορείς του ιού.
- Πώς ανακοινώνεται και πού το αποτέλεσμα του self test;
Κάθε άτομο με τεστ που θα βγαίνει θετικό πρέπει με τον Α.Μ.Κ.Α. του να μπαίνει στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr και να το δηλώνει.
Επίσης, πρέπει σε σύντομο διάστημα να κάνει το 2ο τεστ (επιβεβαίωσης) γιατί αυτό απαιτείται για τη δικαιολόγηση της απουσίας από τη δουλειά ή το σχολείο.
Αντίστοιχα αν το τεστ βγει αρνητικό ο γονέας του παιδιού και ο εκπαιδευτικός πρέπει να φέρουν υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο ότι βγήκε αρνητικό. Για τον μαθητή η υπεύθυνη δήλωση είναι απαραίτητη για να μπει στην τάξη του.
- Αν κάποιος έχει ήδη εμβολιαστεί ή έχει ήδη νοσήσει από κορονοϊό θα πρέπει να κάνει self -test;
Φυσικά. Είναι άλλωστε γνωστό ότι και τα εμβολιασμένα άτομα και όσα έχουν νοσήσει μπορούν να επαναμολυνθούν.
Στην πράξη όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί (δηλαδή οι πιο προχωρημένες ηλικίες) θα είναι δικαιούχοι τελευταίοι να πάρουν τα self-test, κάτι απολύτως λογικό καθώς έχουν προτεραιότητα οι μαθητές οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο.
Θα ακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση που ωστόσο δύσκολα θα ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους πριν τον Μάιο, γιατί στην εστίαση καθόμαστε να φάμε και να πιούμε, βγάζουμε τη μάσκα κι επιπλέον από όλες τις δραστηριότητες είναι αυτή κατά την οποία συνήθως συγχρωτιζόμαστε κάθε βράδυ με διαφορετική παρέα, δε διατηρείται δηλαδή η έννοια της «κοινωνικής φούσκας».
- Ποια εκτιμάται ότι θα είναι η συμβολή των self tests στην αντιμετώπιση της πανδημίας;
Τα self -test συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας ανάλογα με τα rapid test, καθώς προσφέρουν επιδημιολογική επιτήρηση.
Είναι, δε, περισσότερο χρήσιμα όταν χρησιμοποιούνται στοχευμένα σε πληθυσμιακές ομάδες, όπως μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους τομείς.
Πηγή: Αλεξία Σβώλου, Liberal.gr

Προσοχή! Νέος ιός στο Messenger:"Κοίτα τι βρήκα για σένα..." γράφει το μήνυμα που συνοδεύεται από μία καρδούλα και link από βίντεο

 


"Κοίτα τι βρήκα για σένα..." γράφει το μήνυμα που συνοδεύεται από μία καρδούλα και link από βίντεο

Κοίτα τι βρήκα για σένα… (καρδούλα)…” ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν σας έχουν στείλει αυτό το μήνυμα στο Messenger τότε πρόκειται για ιό.

Μην το ανοίξεις.

Το μήνυμα τις τελευταίες μέρες έχει σταλεί σε πολλούς λογαριασμούς, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται ότι το στέλνει κάποιος φίλος του χρήστη. Ωστόσο, πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό, που χτυπά τους λογαριασμούς των χρηστών του Facebook και σε περίπτωση που το ανοίξουν, αυτόματα αυτό στέλνετε και στους φίλους του χρήστη που το άνοιξε.
Σε περίπτωση που λάβεις κάποιο περίεργο μήνυμα, δεν πρέπει να το ανοίξεις και θα πρέπει να το σβήσεις αμέσως. Αν παρόλα αυτά έχεις μολυνθεί από τον ιό, θα πρέπει να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης στο Facebookνα καθαρίσεις την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή σου (history, cookies, temporary files κλπ) και να σιγουρευτείς επίσης ότι έχεις την ενημερωμένη έκδοση του antivirus.

Covid free Αργοσαρωνικός : Κύθηρα, Αίγινα,Αγκίστρι, Σαλαμίνα, Τροιζηνία, Μέθανα



Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στα Κύθηρα. Τι ισχύει για Αίγινα, Αγκίστρι, Σαλαμίνα, Τροιζηνία, Μέθανα που ανήκουν στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα.

Σημαντικά νέα τόσο για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και την προάσπιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων των νησιών της Αττικής, έφεραν οι ανακοινώσεις των δήμων ΠόρουΣπετσών και Κυθήρων, ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού των κατοίκων των παραπάνω νησιών.

Είχε προηγηθεί ο Δήμος Ύδρας, ο οποίος στις 30 Μαρτίου ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας καθολικού εμβολιασμού.

Η παραπάνω χαρμόσυνη είδηση, αποτελεί βάλσαμο αισιοδοξίας για τους νησιώτες του Σαρωνικού, σε μία κρίσιμη περίοδο για την πορεία της πανδημίας αφενός και αφετέρου, ενόψει του ανοίγματος της αγοράς, των μετακινήσεων και του τουρισμού σε ενάμιση μήνα.

Να σημειωθεί ότι ο συντονισμός των διαδικασιών των εμβολιασμών γίνεται από τους δήμους των νησιών, γεγονός που αν γίνει με τον σωστό τρόπο, θα ενισχύει την αμεσότητα και την ευελιξία των κινήσεων, αλλά και την επικοινωνιακή διαχείριση του εγχειρήματος.

Στον Πόρο προχωράει με μεγάλη επιτυχία ήδη ο εμβολιασμός των κατοίκων ηλικίας άνω των 60 μέσα από διαδικασίες που τρέχει ο Δήμος Πόρου.

H Ύδρα ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας των καθολικών εμβολιασμών του πληθυσμού στις 30 Μαρτίου και ακολούθησαν σήμερα ο Πόρος, οι Σπέτσες και τα Κύθηρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για την Αίγινα, το Αγκίστρι και την Σαλαμίνα, αλλά και για την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που ενώ ανήκουν στην Π.Ε. Νήσων, δεν αποτελούν νησιωτικό δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμβόλιο που θα χορηγηθεί στους κατοίκους των νησιών θα είναι εκείνο της Pfizer, των δύο δόσεων.

Αυτό που απομένει πλέον να διαπιστωθεί είναι το μέγεθος της συμμετοχής του κόσμου στην έκκληση των δημοτικών τους αρχών, καθώς ο αριθμός της συμμετοχής, είναι και αυτός θα καθορίσει την ανοσία στον ντόπιο πληθυσμό, που θα θωρακίσει την υγεία των νησιωτών και θα βοηθήσει τα -προσιτά στο λεκανοπέδιο- νησιά του Αργοσαρωνικού, να ξεκινήσουν από θέση ισχύος την φετινή τουριστική περίοδο.

saronicmagazine.gr

Μαργαρίτα Σπυριδάκου:Σαν σήμερα πριν 251 γεννήθηκε ο μεγάλος Εθνάρχης, ο Πατέρας όλων των Ελλήνων, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!


Σαν σήμερα πριν 251 χρόνια όταν η Πελοπόννησος φλεγόταν από την επαναστατική φλόγα των Ορλωφικών, γεννήθηκε ο μεγάλος Εθνάρχης, ο Πατέρας όλων των Ελλήνων, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!

Ο Γέρος του Μοριά όπως είναι γνωστός σε όλους μας ανήκε στους αληθινούς ηγέτες, δηλαδή εκείνους που καταφέρνουν να σηκώσουν στους ώμους τους ολόκληρους λαούς, να τους εμπνεύσουν, να τους κινητοποιήσουν σε αγώνες πολλές φορές άνισους και τέλος να τους οδηγήσουν στο θρίαμβο και οπωσδήποτε σε μια καλύτερη πραγματικότητα από αυτή που ζούν.
Η εικόνα του δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι και κάθε Ελληνόπουλο πρέπει να μεγαλώνει μαθαίνοντας τα κατορθώματά του.
"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"!

ΝΕΑΠΟΛΗ:ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ