Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΒΑΤΙΚΑ.Οικισμός "Παραδείσι" - Σύλλογος Αξιοποίησης Παραδεισιού

 "Στο Παραδείσι η πέτρα φανερώνει όλα της τα χαρίσματα, από τον θεμέλιο λίθο έως την κορυφή της πλακοντυμένης στέγης: προστατεύει από τον άνεμο, τη ζέστη, το κρύο, τη βροχή, το πάγο, τον εχθρό. Η αρχιτεκτονική της πέτρας στον παραδοσιακό οικισμό του Παραδεισιού επιβάλλεται, συγκινεί, εμπνέει αισθήματα νοσταλγίας και τάση εξιδανίκευσης. Παραπέμπει στην συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον και τον σεβασμό του, αξίες που απεμπολήθηκαν και τώρα προσπαθούμε να βρούμε τρόπους επανάκτησής τους."
Τάκης Αρβανίτης~


Αντανακλάσεις του χθές που δίνουν δύναμη για το αύριο...
H παραδεισιώτικη μνήμη ολοζώντανη!
Διατηρήστε τη
Ολοζώντανοι στο κύτταρο! Η γροθιά πρέπει και θα μεγαλώσει. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, στην Παναγιά και στη φύση που απλώχερα μας δόθηκε. Όλοι μαζί μπορούμε!

Η Φιλαρμονική τίμησε τον ιδρυτή και μαέστρο της Στρατή Θεοδωρακάκη.


 Τα παιδιά της Φιλαρμονικής Ποταμού, τα παιδιά του αείμνηστου μαέστρου Στρατή Θεοδωρακάκη, διοργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, για να τιμήσουν την μνήμη του την Κυριακή 19/7/2015 το βράδυ.
Όλο το μουσικό δυναμικό του νησιού πέρασε από την σκηνή που στήθηκε στο προαύλιο της ιστορικής Μονής του Οσίου Θεοδώρου για να τιμήσει τον μεγάλο Κυθήριο.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, η σύζυγος Ζωή και η κόρη του αείμνηστου μαέστρου Κορίνα καθώς και πλήθος Κυθηρίων και επισκεπτών.
Την διεύθυνση της Φιλαρμονικής και της εκδήλωσης είχε ο νέος μαέστρος της Παναγιώτης Λευθέρης.
Ο νέος μαέστρος τίμησε, απονέμοντας αναμνηστική πλακέτα, τους βετεράνους της Φιλαρμονικής, Φώτη Γερακίτη, Μανώλη Μπαβέα, Μιχάλη Μεγαλοκονόμο και Γιώργο Μπαβέα, στενούς συνεργάτες του Στρατή Θεοδωράκη, για την πολυετή προσφορά τους.
Η ποικιλία και η ομορφιά του προγραμμάτος καθήλωσε το κοινό παραμένοντας, μέχρι την ολοκλήρωσή του λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ευχαριστούμε την φωτογράφο Εβίτα Σοφίου για της { φωτό } του ρεπορτάζ...

ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Για τέταρτη νύχτα χωρίς ρεύμα τα Βελανίδια ,το Μεσοχώρι και το Φαρακλό. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μετά την καταστροφή μέρους του δικτύου της ΔΕΗ από την μεγάλη φωτιά. Από πληροφορίες που έχουμε μάλλον την Τετάρτη θα έχει αποκατασταθεί.
πηγή 
Συμβαίνει Τώρα

ΚΥΘΗΡΑ. Εκδήλωση με την Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού


Λακωνία: Μέτρα για τους πληγέντες ανακοίνωσε ο Β. Αποστόλου



Έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες κτηνοτρόφους, εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αποζημίωση του ζωϊκού κεφαλαίου που έχει καταστραφεί είναι μερικά από τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μετά τη μεγάλη φωτιά που έπληξε τη Νεάπολη Λακωνίας.
Σε ευρεία σύσκεψη στη Νεάπολη Λακωνίας με στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές και φορείς, συμμετείχε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση της κατάστασης μετά την πυρκαγιά της Παρασκευής και η δρομολόγηση μέτρων.
Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι:
  • Θα υπάρξει απόφαση για άμεση καταβολή έκτακτου βοηθήματος στους πληγέντες κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών.
  • Θα προχωρήσει άμεσα η εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εκτιμάται ότι έχουν καεί 35.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και έχουν πληγεί 25.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, κυρίως ελαιοκαλλιέργειας.
  • Για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, την ηρτημένη παραγωγή, αλλά και σε αρδευτικά δίκτυα και υποδομές, θα καταρτιστεί φάκελος για να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να επιτραπεί η αποζημίωση των πληγέντων με τη διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).
  • Ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει κανονικά στην αποζημίωση του ζωϊκού κεφαλαίου που έχει καταστραφεί, των μελισσοσμηνών κ.λπ.  
Ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέλαβε επίσης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, να έρθει σε συνεννόηση με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία ώστε:
  • Να πραγματοποιηθούν σε σύντομο διάστημα οι κατάλληλες και απαραίτητες εργασίες πρόληψης στις κατεστραμμένες περιοχές (ειδικά φράγματα κ.λπ.) που θα αποτρέψουν φαινόμενα πλημμυρών και κατολισθήσεων που δημιουργούνται λόγω της αποψίλωσης του δάσους.
  • Να μελετηθεί το ενδεχόμενο να κηρυχτεί πυρόπληκτη η περιοχή και να ενισχυθεί η αποκατάσταση καμένων σπιτιών. Πηγή .efsyn.gr

ΝΕΑΠΟΛΗ.ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΕΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΟΥ<< ΚΑΝΑΝΤΕΡ>>

 Κλιμάκιο της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Μεταβαίνει στην Νεάπολη στο σημείο που βρίσκονται τα συντρίμια του μοιραίου <<ΚΑΝΑΝΤΕΡ>> όπου με την βοήθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής θα τα περισυλλέξουν.Να σημειώσουμε οτι το αεροσκάφος λίγη ώρα μετά την αναγκαστική του προσγείωση  κάηκε ολοσχερώς απο το πύρινο μέτωπο.Το ευτύχημα της υπόθεσης είναι πως οι πιλότοι είναι καλά στην υγεέα τους.



ΝΕΑΠΟΛΗ.ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.



 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΝ ::Στο δημοτικό σχολείο της Νεάπολης έγινε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή πληγέντων κατοίκων και φορέων της Δημοτικής Ενότητας των Βοιών. Την σημερινή σύσκεψη άνοιξε ο δήμαρχος κύριος Τριχείλης και μίλησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κύριος Αποστόλου,ο Περιφερειάρχης κύριος Τατούλης οι βουλευτές κ.κ.Δαβάκης της Νέας Δημοκρατίας και Αραχωβίτης του Σύριζα , και εκπρόσωποι από τις αρμόδιες υπηρεσίες που βρίσκονται στην Δημοτική Ενότητα Βοιών για την καταγραφή και αντιμετώπιση των ζημιών.Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες οι οποίες με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα δέντρα τα οποία έχουν πληγεί αγγίζουν τον αριθμό των 85.000 δέντρων. Επίσης στο χωριό Άγιο Νικόλαο 400 με 450 στρέμματα αμπελώνες καταστράφηκαν. Αυτό όμως πρώτα το οποίο προέχει είναι να δοθεί άμεση βοήθεια στους πληγέντες κτηνοτρόφους με την διάθεση ζωοτροφών να συντηρήσουν τουλάχιστον αυτά που τους απέμειναν, καθώς έχουν χάσει ζώα τους στη φωτιά. Έως και τώρα αρκετά πεθαίνουν από τραυματισμούς και

"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ"ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ 22/7/2015


ΒΑΤΙΚΑ.ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...





ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ