Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΗΣΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΗΣΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Την Παρασκευή 2/7/21 συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ υπό την Προεδρία του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι:
-Κυρίζογλου Λάζαρος, Α’ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ – Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης
-Καραϊσκος Ελευθέριος, Δήμαρχος Αμοργού
-Φαρούπος Ανάστάσιος, Δήμαρχος Αντιπάρου
-Στεφανάκη Μανωλία, Δήμαρχος Γαύδου
-Δημητριάδης Ιωάννης, Δήμαρχος Πόρου
-Περίσσης Σταμάτιος, Δήμαρχος Σκοπέλου
-Μαρινάκης Δημήτριος, Δήμαρχος Λήμνου
-Πέντες Ελευθέριος, Δήμαρχος Πάτμου
-Καμμά – Αλειφέρη Μαρία, Δήμαρχος Τήλου
-Λυμπέρης Αλέξανδρος, Δήμαρχος Δυτικής Σάμου
-Δαμουλάκης Γεράσιμος, Δημοτικός Σύμβουλος Μήλου – πρώην Δήμαρχος Μήλου
-Λάρδας Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος Ικαρίας
-Χατζηδιάκος Φώτιος, Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου – πρώην Δήμαρχος Ρόδου
-Γούπιος Ιωάννης, Διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης της ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
-Μαϊστρος Παναγιώτης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΔΕ
Οι εισηγήσεις του Προέδρου της Επιτροπής, Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, υιοθετήθηκαν από την Επιτροπή και θα υποβληθούν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Οι εισηγήσεις αφορούν σε θεσμικά και οργανωτικά ζητήματα των Δήμων, στην ανάγκη περαιτέρω αποσαφήνισης των προβλέψεων του Ν.4674/20, στην παροχή διευκολύνσεων προκειμένου οι νησιωτικοί Δήμοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ και στην αναγκαιότητα ενός νέου ευέλικτου νομικού πλαισίου για την αδειοδότηση των δημοτικών έργων προκειμένου να αποφεύγονται οι αδιανόητα μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας της πολυνομίας και του παρελκυστικού τρόπου λειτουργίας συγκεκριμένων κρατικών υπηρεσιών.
Τέλος, η Επιτροπή θα προβεί σε συντονισμένη διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας δεκάδων υποκαταστημάτων συστημικών τραπεζών σε νησιωτικούς Δήμους.

Σπυριδάκου Θεοδούλη:Εκτός τόπου και χρόνου η επιστολή της Δημοτικής Αρχής για το επικείμενο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στα Βάτικα!



Εκτός τόπου και χρόνου η επιστολή της Δημοτικής Αρχής για το επικείμενο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στα Βάτικα!

_____________________________________________________________
Με περιεχόμενο εκτός τόπου και χρόνου είναι η επιστολή που απήυθυνε ο Επικεφαλής του Δήμου Μονεμβασίας προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του Καταστήματος στη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας.
Βασικό επιχείρημά του ήταν οι πρώην (!!) καταθέσεις του Δήμου Μονεμβασίας στο Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Μολάους (!!), οι οποίες μάλιστα, έχουν πλέον αρμοδίως μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος!! Πρόκειται δηλαδή, για σκεπτικό εκτός πραγματικότητας! Μου θυμίζει μάλιστα, μια αντίστοιχη πρόσφατη περίπτωση, όπου ως επιχείρημα κατά των ανεμογεννητριών χρησιμοποίησε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Παυλοπετρίου που ανήκει στον Δήμο Ελαφονήσου! Λες και ο Δήμος Μονεμβασίας είναι «γυμνός» από Αρχαιολογικούς Χώρους!
Στη συνέχεια, θυμήθηκε να αναφέρει και τη μεγάλη απόσταση (50 χιλιόμετρα), που χωρίζει τα Βάτικα από τους Μολάους! Και πιστεύει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, ο οποίος, το πιθανότερο είναι να μην έχει ιδέα για τη γεωγραφική μορφολογία του Δήμου μας, θα συγκινηθεί και θα αλλάξει γνώμη!
Η επιστολή του μάλιστα, φανερώνει ένδεια της περιοχής μας και μας προσβάλει ανεπανόρθωτα!
Αντί δηλαδή, να κάνει αυστηρή αναφορά στην ανέκαθεν στήριξη του Καταστήματος από τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας των Βατίκων, Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Αλιείς και τόσοι άλλοι άνθρωποι, Φυσικά Πρόσωπα, Επαγγελματίες, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, που ανώνυμα και αθόρυβα συνδιαλέγονται εδώ και δεκαετίες με την πρώην Αγροτική Τράπεζα (νυν Πειραιώς), προτίμησε να παρακαλάει με γνώμονα την ιδιότητά του!
Αντί να δηλώσει στον Δ/ντα Σύμβουλο ότι θα καλέσει όλη την κοινωνία των Βατίκων και εν γένει του Δήμου Μονεμβασίας (περισσότεροι από 15.000 μόνιμοι κάτοικοι), να στραφεί νομίμως εναντίον της Τράπεζας Πειραιώς αν δεν ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή του, παρέθεσε τις πρώην καταθέσεις του Δήμου στους Μολάους, λες και είναι δικές του και όχι από τη φορολογία των Δημοτών!
Ξέχασε επίσης να αναφερθεί (εκτός και αν δεν έχει ιδέα), στο γεγονός ότι οι κοινωνία των Βατίκων έχει όλα αυτά τα χρόνια, αναπτύξει σχέσεις αλληλοσεβασμού και ποιοτικής συνεργασίας με τους άριστους εργαζόμενους στο Κατάστημα την Νεάπολης!
Ήδη, εδώ και πολλούς μήνες, ήταν γνωστές οι σχετικές εξελίξεις στον τόπο μας! Δηλαδή, κατάργηση του ΑΤΜ Πειραιώς στον Ασωπό, ΑΤΜ Εθνικής στα Παπαδιάνικα και τώρα το Κατάστημα Πειραιώς στη Νεάπολη! Και η Δημοτική Αρχή θεατής, θυμήθηκε να στείλει επιστολή όταν πλέον έγινε η επίσημη ανακοίνωση!
Ποιοι είναι άραγε οι πραγματικοί λόγοι απομάκρυνσης τραπεζικών δυνατοτήτων από τον Δήμο μας; Έχει ποτέ ο Επικεφαλής του Δήμου, ασχοληθεί να μάθει ή μήπως ήδη γνωρίζει;
Ας αναλογιστεί η Δημοτική Αρχή την πάγια πραγματικότητα, ότι δηλαδή, η παραμονή του Καταστήματος στη Νεάπολη θα ισχυροποιηθεί μόνο με την ίδια ορμή που η Τράπεζα ισχυροποιεί το «κέρδος» της! Καλώ λοιπόν, τον Επικεφαλής του Δήμου, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακοπεί η αρνητική αυτή εξέλιξη!
Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας

Ε.Π.Α.Μ.:ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ


 


ΜΑΝΗ:Xωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 65χρονη από τη θάλασσα του Κότρωνα

Δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 65χρονη από τη θάλασσα του Κότρωνα στη Μάνη . Έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους κατοίκους που έτρεξαν για βοήθεια και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

Η 65χρονη βρισκόταν στο Κότρωνα για διακοπές.

Νέο Δ.Σ. στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο Δ.Σ. στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Μετά τις εκλογές που έγιναν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), στις 2 Ιουλίου 2021, αναδείχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

· Νέος Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου.

· Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ επανεξελέγη ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Διδάκτωρ της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, π. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, π. Δήμαρχος Πόρου.

Τα υπόλοιπα Μέλη του Δ.Σ. είναι :

· Ευαγγελία Γκόγκου, Αντιπρόεδρος, Δικηγόρος, Διευθύντρια του Γραφείου του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα.

· Χρήστος Μιχαλάκης, Γραμματέας, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας.

· Χαράλαμπος Καούκης, Μέλος, Εφοριακός.

· Σταματίνα Καφατσάκη, Μέλος, Οικονομολόγος, π. Δήμαρχος Ζωγράφου, Δημοτική Σύμβουλος.

· Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Μέλος, Δήμαρχος Ανωγείων.

· Εμμανουήλ Κοκοσάλης, Μέλος, Δήμαρχος Αρχάνων- Αστερουσίων.

· Γεώργιος Ξυλούρης, Μέλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινοπραξίας Συνεταιριστικών Οργανώσεων Σουλτανίνας (Κ.Σ.Ο.Σ.).

· Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Μέλος, Γ.Γ. Γραμματέας Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

· Εμμανουήλ Χαιρέτης, Μέλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

Από το γραφείο Τύπου της Ε.Ε.Τ.Α.Α.



ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Μια ζακυθινή βάπτιση στα Κύθηρα



 Όπως είναι γνωστό, τα 7νησα μετά τη μακραίωνη Βενετική κυριαρχία, με τη συνθήκη της Κων/πόλεως το 1800 μεταξύ Γαλλίας, Ρωσίας και Τουρκίας, έγιναν ένα ημιαυτόνομο oμοσπονδιακό κράτος «η Επτάνησος Πολιτεία» υπό την επικυριαρχία του Σουλτάνου, με εγγυήτρια δύναμη τη Ρωσία. Έτσι τα Κύθηρα κατά τα πρώτα χρόνια του 19ου αι. διοικούνταν σύμφωνα με το «βυζαντινό» σύνταγμα με Έλληνα διοικητή, είχαν Ρωσική φρουρά με αρχηγό και αξιωματικούς και κάθε χρόνο έπρεπε να στείλουν όπως και τα άλλα νησιά το φόρο υποτέλειας στο Σουλτάνο. Κατά το 1806 Πρύτανης στα Κύθηρα υπηρετούσε ο Ζακυθινός Διονύσιος Αρβανιτάκης, ο οποίος είχε γραμματέα τον επίσης Ζακυθινό Ιάκωβο Βάλσαμο. Διοικητής της Ρωσικής φρουράς στα Κύθηρα ήταν ο Στέφανος Δαμιάνης-Σαμπώφ. Αυτοί οι 3 επιφανείς συναντήθηκαν σε μια βάπτιση στα Κύθηρα με άλλους δύο επιφανείς Κυθήριους, το λόγιο Θεόδωρο Στάθη και το Θεόδωρο Στάη σε μια εποχή που συνήθως οι ανάδοχοι ήσαν περισσότεροι του ενός. Έτσι μέσα από τη ληξιαρχική πράξη, που σημείωσε ο εφημέριος του Θεολόγου στη Χώρα στο λίμπρο της ενορίας του, έχομε μια εικόνα των Κυθήρων επί Επτανήσου Πολιτείας.

«1806 Ιανουαρίου 18
Ἐβάπτησα ἕνα πεδήον ἀρσενηκόν τοῦ εὐγενοῦς κυρίου Ἰακώβου Βάλσαμου ἐκ Ζακύνθου, σεκρεταρίου τοῦ ἐξωχοτάτου Πρυτάνεος ταύτης τῆς νήσου, γενημένον ἐκ τῆς εὐγενοῦς κυρίας Ἐκατερίνης, νομίμου αὐτοῦ ὁμοζύγου και ἦτον ἀνάδοχοι ὀ ἐξωχότατος κύριος Διονύσιος Ἀρβανιτάκης, Πρύτανης, ὀ ἐκλαμπρότατος κύριος Στέφανος Δαμιανίδης-Σαμπώφ, αρχηγός τῶν Ρωσικῶν ὄπλων τούτης τῆς νήσου καί οἰ ἐκλαμπρότατοι κύριοι Θεόδωρος Στάθης και Θεόδωρος Στάης, ρεγγέντηδες και το ὀνόμασαν Γεώργιον- Ἄγγελον»

eleniharou.gr

(11) ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΛΗ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

Ολοκληρώθηκαν συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Κρήτης

Εντοπίστηκαν εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου, συνολικά 298 δενδρύλλια κάνναβης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (02.07.2021) συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν έντεκα (11) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης. Συνολικά βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν διακόσια ενενήντα οχτώ (298) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές των Νομών Ρεθύμνου και Ηρακλείου από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Ρεθύμνου και Ηρακλείου αντίστοιχα, συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικότερα στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις εξερεύνησης στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν σε δασώδεις περιοχές των Δήμων Μυλοποτάμου, Ρεθύμνης και Αμαρίου εννέα (9) φυτείες, με συνολικά 250 δενδρύλλια κάνναβης και στο Δήμο Μαλεβιζίου δύο (2) φυτείες με συνολικά 48 δενδρύλλια κάνναβης. Τα εν λόγω δενδρύλλια καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρων.

Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους των φυτειών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι προανακρίσεις διενεργούνται από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ρεθύμνης και Ηρακλείου αντίστοιχα.











Το Σάββατο 3 Ιουλίου καθαρίζουμε παραλίες σε νησιά της Αττικής!



Το Σάββατο 3 Ιουλίου καθαρίζουμε παραλίες σε νησιά της Αττικής!

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ με την υποστήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και των τοπικών Δήμων, το Σάββατο 3 Ιουλίου καθαρίζει παραλίες σε νησιά του Αργοσαρωνικού.
Στη μεγάλη αυτή δράση, θα συμμετέχουν Εθελοντές καθώς και θα ενεργοποιηθούν και οι Δήμοι με καθαριστικά μηχανήματα, προκείμενου ο κόσμος να απολαύσει το Καλοκαίρι καθαρές παραλίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ ΜΗΝΟΣ IOYΛIΟΥ 2021 (ΑΠΟ ΤΗΝ 1ην ΕΩΣ ΤΗΝ 18ην)



 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σεβ. Μητροπολίτου
Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ
ΜΗΝΟΣ IOYΛIΟΥ 2021 (ΑΠΟ ΤΗΝ 1ην ΕΩΣ ΤΗΝ 18ην)

Πέμπτη, 1 Ἰουλίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Ἁγίων Ἀναργύρων (Ξερουλάκι Δρυμῶνος).

Παρασκευή, 2 Ἰουλίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Εὐαγγελιστρίας Κατουνίου.

Σάββατον, 3 Ἰουλίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σπυρίδωνος Καλοκαιρινῶν.

Κυριακή, 4 Ἰουλίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Καρβουνάδων.

Κυριακή, 4 Ἰουλίου 2021, ἑσπέρας ὥρα 7 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ καί Ἱερά Παράκλησις εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Κυριακή, 11 Ἰουλίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἀναλήψεως τοῦ Χριστοῦ Ἀραχώβης.

Τετάρτη, 14 Ἰουλίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Ἁγίων Ἀναργύρων (Ξερουλάκι Δρυμῶνος).

Πέμπτη, 15 Ἰουλίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σπυρίδωνος Καψαλίου.

Παρασκευή, 16 Ἰουλίου 2021, ἑσπέρας ὥρα 7 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Νικολάου Αὐλέμωνος.

Σάββατον, 17 Ἰουλίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Μαρίνης Δρυμῶνος.

Κυριακή, 18 Ἰουλίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Ἀντικυθήρων.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ


 Την Παρασκευή 2/7/2021, ημέρα έναρξης της προγραμματικής συνδιάσκεψης, η εναρκτήρια συνεδρίαση θα γίνει στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια και θα είναι ανοιχτή.

Θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

TRITON FERRIES:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ


 


Daily Mail: Υποψίες της ΕΛ.ΑΣ ότι ο γυναικοκτόνος στα Γλυκά Νερά ήταν μπλεγμένος με καρτέλ ναρκωτικών...

Το σενάριο ο γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να δολοφόνησε την σύζυγό του όταν εκείνη έμαθε για τη συνεργασία του με καρτέλ ναρκωτικών, αναλύει βρετανικό δημοσίευμα της Daily Mail....

«Η Ελληνική Αστυνομία φοβάται ότι ο πιλότος σύζυγος της Καρολάιν μπορεί να μετέφερε ναρκωτικά για καρτέλ και να σκότωσε τη Βρετανίδα σύζυγό του όταν εκείνη το ανακάλυψε». Αυτά αναφέρει η Daily Mail, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των Γλυκών Νερών....

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα: «τις θεωρίες για πιθανή ανάμειξη (του συζύγου της Καρολάιν) σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά πυροδότησε μια έρευνα στα οικονομικά του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, η οποία αποκάλυψε ότι ζούσε μια ζωή γεμάτη πολυτέλεια, παρότι εισέπραττε ένα απλό μισθό πιλότου». «Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι το ζευγάρι είχε πρόσφατα αγοράσει ένα οικόπεδο αξίας σχεδόν 55.000 ευρώ. Είχε επίσης «σχεδιάσει» ένα σπίτι 162.000 ευρώ και είχε απολαύσει μια ακριβή απόδραση στο Ντουμπάι. Τα ευρήματα αυτά, λέει η αστυνομία, υποδεικνύουν ότι ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μπορεί να είχε μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος και να σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν όταν εκείνη έμαθε από πού προέρχονταν τα χρήματα». Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό μέσο, ο πατέρας της Καρολάιν δήλωσε ότι θεωρεί πως «υπάρχει κάποια βάση» στις φήμες περί ανάμειξης του πιλότου σε εμπόριο ναρκωτικών....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/daily-mail-ypopsi-es-tis-el-as-o-ti-o-gynaikokto-nos-sta-glyka-nera-i-tan-mplegme-nos-me-karte-l-narkotiko-n/


ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Κέρκυρα

Στην σύλληψη ενός 53χρονου ημεδαπού προέβησαν πρωινές ώρες χθες τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας στην περιοχή “Καμινάκι”, για παράβαση του Ν. 4139/2013 περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, με την συνδρομή στελεχών γραφείου Ασφάλειας και Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, εντόπισαν σε παρακείμενο εξωτερικό χώρο πλησίον της οικίας του 53χρονου, εννέα (09) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,20 μ. έκαστο. Στο χώρο εντοπίστηκε σωλήνας ύδρευσης του οποίου η παροχή βρισκόταν στην οικία του 53χρονου. Τα προαναφερόμενα στελέχη εντόπισαν τον 53χρονο και σε σωματικό έλεγχο που διενήργησαν εντόπισαν ένα μεταλλικό κυτίο το οποίο περιείχε κάνναβη καθαρού βάρους 1,5 γρ. και ένα πλαστικό κυτίο το οποίο περιείχε κάνναβη καθαρού βάρους 0,7 γρ.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ημεδαπού, εντοπίστηκαν τα κάτωθι:

πέντε (05) αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,10 μ. έκαστο,

μια (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε φύλλα κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 220 γρ.

μια (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 106 γρ.,

παράλληλα, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε έτερη οικία διαμονής του, ανευρέθησαν τα ακόλουθα:

μία (01) νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε φύλλα κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 52 γρ.,

ένα (01) μη σφραγισμένο γυάλινο δοχείο με κάνναβη καθαρού βάρους 1,3γρ.

Επιπρόσθετα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

124 μη σφραγισμένα γυάλινα φιαλίδια βάρους 4γρ. έκαστο, χωρίς νόμιμες ενδείξεις, περιέχοντα ακατέργαστη κάνναβη,

140 χάρτινες συσκευασίες των 4γρ. έκαστη, περιέχουσες κάνναβη οι οποίες συσκευάστηκαν από τον ημεδαπό και τοποθετήθηκε δική του ετικέτα,

115 χάρτινες συσκευασίες των 2γρ. έκαστη, περιέχουσες κάνναβη οι οποίες συσκευάστηκαν από τον ημεδαπό και τοποθετήθηκε δική του ετικέτα,

Τέσσερα (4) μη σφραγισμένα γυάλινα δοχεία περιέχοντα κάνναβη καθαρού βάρους 14γρ., 1,3γρ., 1,2γρ., και 4γρ. έκαστο, και

Πέντε (5) δείγματα χάρτινων συσκευασιών οι οποίες περιείχαν διάφορα είδη κάνναβης.

Πλέον των προαναφερόμενων ο 53χρονος δεν έφερε νόμιμα παραστατικά για τη λειτουργία του καταστήματος καθώς και για τις ναρκωτικές ουσίες.

Από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας που διενεργεί προανάκριση, εκριζώθηκαν τα δενδρύλλια και κατασχέθηκαν καθώς και οι ποσότητες κάνναβης όπου εν συνεχεία θα αποσταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες προς εξέταση.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Θερινά δρομολόγια αποκομιδής συμβατικών απορριμμάτων 2021

Ανακοινώθηκαν τα θερινά δρομολόγια αποκομιδής συμβατικών απορριμμάτων για το έτος 2021.

Για πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια μπορείτε να καλείτε τον οδηγό του οχήματος στα τηλέφωνα που αναφέρονται στις καταστάσεις.
Δείτε τα στο συνημμένο αρχείο

Αρχεία

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ…ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από λίγο καιρό ένας αρχαιολάτρης Γάλλος ιστορικός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην χώρα μας ότι οι 300 του Λεωνίδα θα ντρέπονταν πραγματικά αν έβλεπαν την σημερινή κατάσταση των Ελλήνων.

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε διάφορες ραδιοφωνικές ακόμα και τηλεοπτικές εκπομπές, ακούμε πολλούς να αναρωτιούνται γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος που μετά το κίνημα των αγανακτισμένων της πρώτης δεκαετίας του παρόντος αιώνα, έχει «κάτσει» και ανέχεται παθητικά την καταστροφή μέχρι θανάτου της πατρίδας και την παράδοση της Ελλάδας σε ξένα συμφέροντα με αποκορύφωμα τα τελευταία γεγονότα της «φυλάκισης» και του φακελώματος μιας ολόκληρης κοινωνίας με πρόσχημα τον Κορονοϊό από ένα διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα.

Είναι πολλά τα αίτια, αλλά η συνειδητοποίηση αποφεύγεται γιατί η ευθύνη είναι μαζική, αν και όπως λέει η παροιμία : «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»!

Θα αναφέρουμε κάποια μόνο γιατί το θέμα είναι τόσο τεράστιο και το τόσο σημαντικό, που άπτεται της ίδιας μας της ύπαρξης.

1) Αγωνιστική εξάντληση προγευόμενων προμημονιακών ετών με διαδηλώσεις άνευ ουσιαστικού αντικειμένου, ( Καθημερινές άσκοπες πορείες όπου πενήντα άτομα κλείνουν τους δρόμους για την δημιουργία χάους), με ευθύνη πολιτικών οπορτουνιστών.

2) Καταστροφή της παραγωγής και σαν συνεπεία μαλθακότητα και απώλεια αγωνιστικής διάθεσης.

3) Καταστροφή της παιδείας με εισαγωγή όλων των αρρωστημένων δυτικών προτύπων που νεκρώνουν τα αγωνιστικά αντανακλαστικά.

4) Υπερκατανάλωση και υπερχρέωση που έφερε τον τραπεζιτικό βρόγχο και οδηγεί σε μαζικές εξώσεις..

5) Πλύση εγκέφαλου με ΜΜΕ αποπροσανατολισμού και κατευθυνόμενης «πλαστής» ενημέρωσης. Τελευταία έχουν οργιάσει σπέρνοντας τρομολαγνεία και ασκώντας ψυχολογικό πόλεμο κατά του κόσμου.

6) Εξαγωγή τις τελευταίες δεκαετίες εγκεφάλων και δημιουργικού δυναμικού.

7)) Προδοσία πολιτικών που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.

8) Σκανδαλώδη αδράνεια της εκκλησίας που εγκατέλειψε το ποίμνιο.

Αλλά και όλα αυτά δεν έχουν καμία άξια, αν δεν υπάρχει γνώση, ενημέρωση και συνειδητοποίηση καθώς οδηγούμαστε στην «Σφαγή των Αμνών». Το πρόβλημα είναι ποιος θα την κάνει για να κατανοήσουμε ότι η ίδια μας η ζωή είναι σε κίνδυνο γιατί το καράβι βουλιάζει και θα πνιγούμε όλοι.

Ενδιαφερθείτε και ψάξτε πέρα από την κατεστημένη ενημέρωση να βρείτε κάποιες φωτεινές «οάσεις» σε αυτή την προνομιούχο χώρα που τυγχάνει να έχει το μοναδικό «Περιβόλι Παναγίας» αλλά…έχει και «Αρένες Δαιμόνων».

Ως εδώ και μη παρέκει!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αφήστε τις απειλές και το εκφοβισμό για να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Πείστε τον ότι πρέπει να το κάνει. Αν πρέπει…

 


Νίκος Συρίγος

Αφήστε τις απειλές και το εκφοβισμό για να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Πείστε τον ότι πρέπει να το κάνει. Αν πρέπει…

Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)

1.Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

2.Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.

3.H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.

**4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.

**5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

Όσα διαβάσατε παραπάνω είναι από το Σύνταγμα της Ελλάδος. Είναι δηλαδή ο «θεμελιώδης νόμος επάνω στον οποίο βασίζεται η διαμόρφωση ολόκληρης της νομοθεσίας της Ελλάδας όσον αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πολίτη, την οργάνωση και βασικούς κανόνες λειτουργίας του ελληνικού κράτους και των θεσμών».

Κι έχουν χαθεί ζωές για αυτό. Αμέτρητες. Άρα το Σύνταγμα δεν μπορεί να μετατραπεί σε πατσαβούρι. Για κανέναν λόγο. Ούτε προσαρμόζεται στις… ανάγκες της εκάστοτε Κυβέρνησης. Το φωνάζουμε εδώ και καιρό. Αφήστε τις απειλές και το εκφοβισμό για να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Πείστε τον ότι πρέπει να το κάνει. Αν πρέπει.

Με το να δημιουργείτε διαρκώς κοινωνικούς αποκλεισμούς, κάθε λογής αποκλεισμούς, θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Το ακριβώς αντίθετο. Και θα είναι καταστροφικό.

Όσο επιχειρείτε να φοβερίσετε τους πολίτες, τόσο δεν θα εμβολιάζονται. Τη φοβέρα ο Έλληνας δεν την σκιάζεται. Δεν σκιάχτηκε ποτέ… Το αποδεικνύει η Ιστορία. Διαβάστε.

Κάντε σποτ, βγείτε μπροστά εσείς οι ίδιοι, επιστρατεύστε την πειθώ. Όχι τον τσαμπουκά. Όσο ισχυρό και αν είναι το Κράτος, ο λαός είναι πιο ισχυρός. Άσε που κανείς δεν θέλει αυτό το «μπρα ντε φερ». Για τη χώρα. Την πατρίδα. Τους Έλληνες.

Αυτά, προς το παρόν. Είμαστε στις επάλξεις. Εδώ δεν έχει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Έχει ελεύθερους και σκλάβους.

Newsbomb.gr

¨Έργα καί ήμέραι φωτεινών Πειραιωτών μέ Πανελλήνια άπήχηση καί Κυθηραίκή καταγωγή¨

Γράφει ο Αναστάσιος Πήλιας

Διδακτωρ Νομικης Σχολης Πανεπιστημιου Αθηνων


¨Έργα καί ήμέραι φωτεινών Πειραιωτών μέ Πανελλήνια άπήχηση καί Κυθηραίκή καταγωγή¨

Όταν συνομιλείς σήμερα μέ όποιοδήποτε δημότη Πειραιώς μέ Κυθηραική καταγωγή,δια κρίνεις μία δικαιολογημένη έπαρση .
Οί λόγοι πολλοί. Απαριθμώ μερικούς : Σχεδόν κάθε δημιουργία κοινωνικής, πνευματικής-πολιτιστικής καί έπιχειρηματικής ύφής τής πόλεως φέρουν τήν σφραγίδα Κυθηρίων πχ Νικήτας Τζάννες δωρητής, έθνικός εύεργέτης Τζαννείου Νοσοκομείου ,& ορφανοτροφείων τού Πειραιώς .
Επίσης , Εύστάθιος Δηλαβέρης μέγιστος έργοστασιάρχης κεραμεικής καί μωσαικών, χορηγός σχεδόν όλων τών δημοσίων κτιρίων Πειραιώς καί Άθη νών ,(Τής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων,χορηγός-δημιουργός μεγάλης πτέρυγας Τζανείου Νοσοκομείου δωρητής Χατζηκυριάκειου ίδρύματος κλπ), γεννημένος στόν Καραβά Κυθήρων έξού καί ή πρός τιμήν του όνομασία τής μεγάλης συνοικίαςΚαραβά τού Πειραιώς . Ό υίός του διακεκριμένος έπιχειρηματίας καί πολιτικός Κρίτων Δηλαβέρης μέ τήν έρίτιμο σύζυγο του Αθηνά , άδελφή τής Κατίνας Παξινού, συνέβαλε μέ τίς μεγάλες δωρεές του στή μεταπολεμική άναγέννη ση άποκατάσταση τού βομβαρδισμένου Πειραιά. Άφησε όλη τήν τεράστια περιουσία του στό Δήμο Πειραιώς.

Στόν πνευματικό-πολιτιστικό τομέα ,μεταξύ τών πολλών διακεκριμένων πνευματικών άνθρώπων ξεχωρίζω τόν σύγχρονο Αριστοφανη τής πατρίδος μας μέ καταγωγή άπό Καραβά Κυθήρων σατυρικό ποιητή Γεώργιο Σουρή.

Η οίκία του μέχρι σήμερα ,σέ πλήρη έγκατάλειψη στήν όδό Θρασυβούλου Ζαίμη 18 στό Νέο Φάληρο,τόπο συγκεντρώσεως τών πνευματι κών φίλων του τής έποχής(Παλαμά,Πολέμη,Νιρβάνα Καρκαβίτσα,Δροσίνη,Παπαντωνίουκλπ) Πέρασα προχθές άπ'έξω καί, ήταν σάν νάκουγα ν' απαγγέλουν οί προηγούμενοι τούς στίχους του, Φάληρον-θάλασσα, δροσιά,γυμνά άσματα, παντοία ,Φραντζέζικα ,Έγγλέζικα καί ώραιοκρατία, ξαπλώνεσαι στήν άμμουδιά ,άνέτως καί ήσύχως ...καί ύπνο σού φέρνει έλαφρόν τού κύματος..ό ήχος!

Επίσης διακρίνω τόν άνθρωπο πού σφράγισε μουσικά τήν περίοδο τού μεσοπολέμου, καί ή μουσική του ταξίδεψε καί έτερψε τούς φίλους τής μουσικής ,στήν Αμερική,στήν Εύρώπη,στή Ρωσία...μέχρι τήν Ιαπωνία. Τόν Κλέωνα Τρια νταφύλλου τόν πασίγνωστο καί δημοφιλή Αττίκ, μέ καταγωγή έκ μητρός άπό Λιβάδι Κυθήρων. Μετά τήν Αλεξάνδρεια ή οίκογένεια του ,κατοικεί στό Νέο Φάληρο. Τό σπίτι τους στή συμβολή τών όδών Πεσματζόγλου (νύν Λεωφ. Είρήνης,) καί Γιαννοπούλου.

Ό μεγάλος μουσουργός τίμησε τό Ν.Φάληρο καί τόν Πειραιά με τό τραγούδι του ,τό Φαληράκι ....Φαληράκι χρυσό...πούχεις χάρη καί χωρίς φεγγάρι..όταν γέρνης μισό στήν Καστέλλα ...είσαι μούρλια είσαι τρέλλα....

Μέ τήν βοήθεια τής Παναγίας τής Μυρτιδιωτίσσης ,σημαντικός παράγοντας τού Πειραιά είσάκουσε τίς παρακλήσεις μου...καί σύντομα στούς δύο τελευταίους θά τούς άποδοθεί....ή καθυστερημένη πρέπουσα τιμή.....

Στή μνήμη τού τελευταίου..μία δημιουργία του πού άναδείχτηκε μουσικά καί κινηματογραφι κά. Καλό σας Σ/Κ φίλες καί φίλοι μου.


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ¨ΠΙΝΕΛΙΕΣ¨ ΣΤΗΣ ΚΥΡΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Κα ΚΥΡΙΑΚΗ ΖΑΡΠΑ ΤΡΙΜΗ


ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΥΓΕ !!!

Βρισκόμαστε σε ένα από τα ωραιότερα χωριά των Κυθήρων τον Ποταμό ¨της Κυράς το χωριό¨ !!!

Η Πολιτικός Μηχανικός κυρία Κυριακή Ζάρπα Τρίμη με πολύ μεράκι  σπαταλώντας αρκετό προσωπικό χρόνο αλλά και χρήματα ομόρφυνε με τις καλλιτεχνικές της δημιουργίες όπως βλέπετε στις φωτογραφίες κάποιες από τις γωνιές του χωριού !!!

Παράδειγμα προς μίμηση της αξίζουν πολλά πολλά ΜΠΡΑΒΟ !!!

adelin 107,3 fm