Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Βελτίωση Αγροτικού δρόμου Βαλτάκι – Αγία Μαρίνα Αγίου Νικολάου Δ.Ε Βοιών


Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Βελτίωση Αγροτικού δρόμου «Βαλτάκι – Αγία Μαρίνα» Αγίου Νικολάου Βοιών, συνολικού προϋπολογισμού 409.035,19 €.
Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.
Η Δημοτική Αρχή εκπόνησε τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις, προκειμένου ο φάκελος να είναι πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 προσέγγιση CLLD LEADER».
Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού «Βαλτάκι – Αγία Μαρίνα» Αγίου Νικολάου Βοιών με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας. Το συνολικό μήκος της υφιστάμενης (προς βελτίωση) αγροτικής οδού είναι περίπου 2,800,00 μ. με συνολικό πλάτος καταστρώματος 5,50 μ. που αναλύεται σε πλάτος οδοστρώματος 2,75 μ. ανά κυκλοφοριακή κατεύθυνση.
Επίσης προβλέπεται οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση), κατακόρυφη σήμανση (κυκλοφοριακές πινακίδες) και διατάξεις ασφάλισης (στηθαία) της βελτιούμενης οδού.
Για την αντιπλημμυρική προστασία της νέας οδού προβλέπεται η κατασκευή τριγωνικής χωμάτινης τάφρου στις περιοχές των ορυγμάτων και παροχέτευση των ομβρίων της ανάντης περιοχής με τεχνικά (σωληνωτοί οχετοί).
Το εν λόγω έργο, θα συμβάλει αφενός στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής, διευκολύνοντας την ασφαλή πρόσβασή τους στον τόπο εργασίας τους και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (εύκολη πρόσβαση μηχανών και διακίνηση της παραγωγής) και αφετέρου στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΟΝΤΣΙΝΗ


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΟΝΤΣΙΝΗ
Αποχαιρετούμε με θλίψη έναν άξιο λειτουργό της εκπαίδευσης: τον Παναγιώτη Λεοντσίνη, που σήμερα έφυγε από τη ζωή σε προχωρημένο γήρας.
Ο Παναγιώτης Λεοντσίνης εμπνεύστηκε και υλοποίησε το νέο Δημοτικό Σχολείο των Αντικυθήρων, ως πρωτοδιόριστος δάσκαλος στο νησί το 1958. Οι μόνιμοι κάτοικοι των Αντικυθήρων ήταν τότε 300 και οι μαθητές 60!
Κυθήριος στην καταγωγή, υπήρξε εκ των παλαιών κατοίκων της περιοχής Κυθηρίων Αλίμου και μαζί με την μακαριστή σύζυγό του Ανεζίνα (Αντικυθήρια), προσέφεραν πολλά στην κυθηραϊκή παροικία των Αθηνών.
Το 2016 ο Δήμος μας τον τίμησε για την προσφορά του και του αφιέρωσε αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=ggBWt-0wZBg&feature=youtu.be
Στους οικείους και συγγενείς του, εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Παναγία Μυρτιδιώτισσα Αλίμου.Έφυγε από τη ζωή ο εκ των πρωτεργατών της Ενορίας μας, πολυσέβαστος Δάσκαλος Παναγιώτης Λεοντσίνης.


Έφυγε από τη ζωή, σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 , ο εκ των πρωτεργατών της Ενορίας μας, πολυσέβαστος Δάσκαλος Παναγιώτης Λεοντσίνης.
Ο Παναγιώτης Λεοντσίνης, Κυθήριος στην καταγωγή , υπήρξε εκ των παλαιών κατοίκων της Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου και μαζί με την μακαριστή σύζυγό του Ανεζίνα, προσέφεραν πολλά στο ενοριακό μας έργο. Ο ίδιος, υπήρξε Επίτροπος του Ιερού μας Ναού για πάνω από 20 χρόνια έως το 2016.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Ναό μας, αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 11:00 , κάτω από τα δρακόντεια προστατευτικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid-19 και εν συνεχεία η Ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο.
Παρακαλείστε να προσευχηθείτε για την ψυχή του σεβαστού μας μακαριστού αδερφού Παναγιώτη.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΣΧΑ Ε/Γ-Ο/Γ ¨AQUA JEWEL¨ ΟΡΘΗ ΕΝΑΝΑΛΗΨΗ


ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ».




Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ».
Mετά  από εκ νέου επικοινωνία του σταθμού μας με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων <<Τριφύλλειο>> κ. Γιώργο Μεγαλοκονόμο πληροφορηθήκαμε ότι δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής κανένα ύποπτο ή πιθανό κρούσμα COVID-19.
Το νοσοκομείο λαμβάνει σαφώς τα απαραίτητα μέτρα ετοιμότητας για τον επικίνδυνο ιό.
Τις κρίσιμες αυτές στιγμές συνιστάται προπάντων ψυχραιμία και όχι πανικός
Γιώτα Πολίτη 
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

Η Εκκλησια της Ελλάδος ζητά να λειτουργήσουν όλοι οι ναοί κεκλεισμένων των θυρών



Nα επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Tις επιστολές δημοσιεύει το orthodoxia info.

«Τούτο θα διευκολύνη τα μέγιστα την αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου, αλλά θα συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας…» γράφε στην επιστολή του χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος που κάνει ειδική μνεία και στους ναούς που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που επίσης παραμένουν «σιωπηλοί».

Στην ίδια επιστολή η Εκκλησία της Ελλάδος δια του Αρχιεπισκόπου, ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια όπου οι άνθρωποι εκεί ζουν ούτως ή άλως μαζί με κοινοβιακό τρόπο.

Επίσης σημειώνεται η αναγκη να επιτραπεί η τέλεση κηδειών και σε ναούς εκτός κοιμητηρίων αφού σε πολλές περιοχές της χώρας τα κοιμητήρια δεν έχουν ναούς.

Μνεία γίνεται και στις διαδικτυακές μεταδόσεις ιερών ακολουθιών.

Η επιστολή εδώ
https://orthodoxia.info/news/wp-content/uploads/2020/03/kerameos.pdf


Άδειες για ατομική προσευχή

Με δευτερη επιστολή της, την οποία υπογράφει ο Αρχιγραμματέας της, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή να προβλεφθεί στους λόγους που επιτρέπουν έξοδο από τα σπίτια, την «ατομική προσευχή» όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ που εξέδωσαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας ενώ γίνεται ειδική αναφορά και για τους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τα μνήματα οικείων τους στα νεκροταφεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την ημερομηνία της επιστολής του Αρχιεπισκόπου, 19 Μαρτίου, η Εκκλησία έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και  στο υψηλότερο επίπεδο για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην θρησκευτική ζωή των Ελλήνων κάτι το οποίο όμως δεν δημοσιοποίησε αφήνοντας χώρο σε πολλούς αυτόκλητους σωτήρες.

Η επιστολή εδώ
https://orthodoxia.info/news/wp-content/uploads/2020/03/kalantzis.pdf
Πηγή: skai.gr

Προσφυγή στο ΣτΕ για το κλείσιμο των Εκκλησιών λόγω του κορονοϊού


Στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί την 5η Μαΐου 2020, η αίτηση τεσσάρων δικηγόρων, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία, πανελλαδικά, απαγορεύθηκαν προσωρινά οι λειτουργίες και οι ιεροπραξίες στις εκκλησίες. Παράλληλα, η πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ Μαρία Καραμανώφ, όρισε εισηγητή της υπόθεσης τον πάρεδρο Ιωάννη Παπαγιάννη.
Αναλυτικότερα, σε εκτέλεση των διατάξεων του άρθρου πρώτου της από 25-2-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 2867/Υ1/2020 απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας με την οποία επιβλήθηκε το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν δυο άνδρες και δύο γυναίκες δικηγόροι οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης τέλεσης της κάθε είδους λειτουργιών, κλπ, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα άρθρα 3, 13 και 25 του Συντάγματος. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι το άρθρο 3 του Συντάγματος αναφέρει ότι επικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού και οι ιεροί κανόνες τηρούνται αποκλειστικά από την Ιερά Σύνοδο και την Διαρκή Iερά Σύνοδο.
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες 4 δικηγόρους, μόνο η Ιερά Σύνοδος έχει δικαίωμα να αποφασίσει για το ζήτημα της τέλεσης της θείας λειτουργίας που είναι ο πυρήνας του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας και προσθέτουν ότι η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί ατομικό προστατευόμενο δικαίωμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εξάλλου, αναφέρουν ότι παραβιάζεται το άρθρο 13 του Συντάγματος, το οποίο, στο πλαίσιο των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, αναφέρει ότι η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη και η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.

Ακόμη, αναφέρουν ότι παραβιάζεται και η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος), καθώς το επιβληθέν μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης των λειτουργιών, κλπ, περιορίζει ασφυκτικά το ατομικό δικαίωμα των πολιτών, υπερβαίνοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαραθώνιος απολυμάνσεων και στον Δήμο Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Προληπτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του, καθώς επίσης στο Νοσοκομείο Μολάων και τις τράπεζες, ξεκίνησε την Τρίτη (24/3) ο Δήμος Μονεμβασίας.
Η Δημοτική Αρχή ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, αλλά και το οργανωμένο σχέδιο κατά της διασποράς του κορονοιού που έχει εκπονήσει ο δήμος.
Φωτογραφίες: Μιχάλης Καρούνης
 lakonikos.gr


ΝΕΑΠΟΛΗ ΄Delivery΄ΑΠΟ ΤΟ ¨¨ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ¨



Αγαπητοί μας πελάτες το ¨ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ¨μας ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Κράτους,σας ενημερώνει ότι για την γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση σας λειτουργεί και ¨ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ¨.
Στο κατάστημα μας μπορούν να εξυπηρετηθούν τα χωριά μας κάθε χωριό ξεχωριστά.
Την Δευτέρα Delivery μέχρι την Ελίκα.
Τρίτη και Παρασκευή Delivery μέχρι τα Βιγκλάφια.
Την Τετάρτη Delivery στον Άγιο Νικόλαο και στα Βελανίδια.

Σημειώστε τα τηλέφωνα μας.
2734022560 & 6978439590 & 6974192674
Διεύθυνση Καταστήματος
Χαράλαμπος Μειμέτης.
Λεωφόρος Δημοκρατίας 9 δίπλα στα ΚΤΕΛ.
Νεάπολη Λακωνίας


ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ .



Από χθες το απόγευμα βλέπω άτομα ξένους κουλτουριάρηδες να κάνουν βόλτες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στον οικισμό που μένω για αυτούς δεν υπάρχει έλεγχος γιατί κυκλοφορούν ???

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΣΧΑ Ε/Γ-Ο/Γ ¨AQUA JEWEL¨


ΑΠΟΨΕ ΠΕΜΠΤΗ ¨LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ¨η Ἀκολουθία τῶν Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν τοῦ Ἐσταυρωμένου Χώρας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
Σεβ. Μητροπολίτου

Κυθήρων & ντικυθήρων κ. Σεραφείμ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, ρα 6 μ.μ., Ἀκολουθία τῶν Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν τοῦ Ἐσταυρωμένου Χώρας.
---------------------------------------------------------------------------------
 Από την συχνότητα 107,3 fm ADELIN
και στο διαδίκτυο με εικόνα και ήχο πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο
 https://www.youtube.com/watch?v=pTciri-ANq8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR33Wvv73fas-Z1JUKvV9KM5tXAkbU_1znqNYN6e7Kmhm4_0VksicZndkfo

Κοινή Υπουργική Απόφαση  Αριθμ. 2867/Υ1


ΦΕΚ 872/Β/16-3-2020

.Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Πρόσληψη προσωπικού διάρκειας μέχρι τέσσερις (4) μήνες


Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών του τομέα Καθαριότητας και Ύδρευσης, συνολικού αριθμού δεκαοκτώ (18) ατόμων, διάρκειας μέχρι τέσσερις (4) μήνες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 64/14.03.2020 τεύχος Α’) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, ως εξής:
  • Δεκαέξι (16) Εργάτες Καθαριότητας (ΥΕ)
  • Δύο (2) Οδηγοί Κατηγορίας Γ’ (ΔΕ)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν απλή αίτηση με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος Μολάων (Γραφείο Πρωτοκόλλου) στους Μολάους. Πληροφορίες κα. Π. Κολλιάκου (τηλ. 2732360524). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από 24/3/2020 έως 27/3/2020.
Περισσότερη πληροφόρηση στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Γυμνάσιο Κυθήρων:Εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση Είμαστε έτοιμοι .... και σας περιμένουμε!


Εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση
Είμαστε έτοιμοι .... και σας περιμένουμε! Όσοι έχετε κάνει εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο πρέπει τώρα να κάνετε είσοδο στην εκπαιδευτική πλατφόρμα e-me στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://e-me.edu.gr
Όσοι δεν έχετε ακόμα εγγραφεί στο ΠΣΔ βιαστείτε....! Τα μαθήματα ξεκινούν σε λίγες μέρες....