Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Και εγένετο φως στα Αντικύθηρα!

Και εγένετο φως στα Αντικύθηρα!
Στο πλαίσιο των εργασιών για την σύσταση της ΠΑΓΓΑΙΑ (Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων), ηNOA - ReACT μετέφερε και εγκατέστησε στα Αντικύθηρα τη διάταξη ενεργής τηλεπισκόπησης lidar PollyXT που αποτελεί τη ναυαρχίδα του επιστημονικού εξοπλισμού του ΕΑΑ για την αδιάλειπτη παρακολούθηση των αερολυμάτων και των νεφών. Η εγκατάσταση έγινε στον χώρο τηςCOSMOTE η οποία χορηγεί το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών στην προσπάθειά αυτή.

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ!

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ!
Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εγκρίθηκαν οι όροι και η σύναψη Προγραμμματικής Σύμβασης με το Δήμο Κυθήρων για την εκτέλεση του έργου "Επισκευή και Συντήρηση Δημοτικής Οδοποιίας Νήσου Κυθήρων", προϋπολογισμού 2.475.000€ με το ΦΠΑ, που είναι το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε για έργα οδοποιίας τα τελευταία χρόνια στα Κύθηρα.

Το έργο αφορά στη βελτίωση της βατότητας - διαπλάτυνση - ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων, εξαιρετικά σημαντικών για την ανάπτυξη του νησιού, που συνδέουν τόσο οικισμούς μεταξύ τους, όσο και προβεβλημένες παραλίες του νησιού.
Ειδικότερα οι προβλεπόμενες εργασίες θα γίνουν στους δρόμους:
- Αγίας Πελαγίας - Αγίας Αναστασίας από την χιλιομετρική θέση 0+488 (Αγία Πελαγία) έως τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Ποταμού - Καραβά στη θέση "Αγία Αναστασία".
- Διακοπουλιάνικα - Προγκί - 'Αγιος Ιωάννης Γερακαρίου.
- Καλαμαύρος - Μελιδόνι της Τοπικής Κοινότητας Κυθήρων και
- Ασφαλτόστρωση του τελευταίου τμήματος, μήκους 800μ, της οδού από την Αγία Πελαγία προς την παραλία «Κακή Λαγκάδα» που είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.
Το σύνολο των μελετών και της ωρίμανσης - αδειοδότησης των έργων αναλήφθηκε από την Τ.Υ. του Δήμου Κυθήρων.
Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Κυθήρων και θα επιβλεφθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.
Θερμές ευχαριστίες στη Ρένα Δούρου, τον Τάκη Χατζηπέρο και τους εξαίρετους μηχανικούς και τεχνικούς μας συμβούλους!