Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ:¨ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ¨







ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ 1821

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων ετών από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, διοργανώνει ποιητικό αφιέρωμα με θέμα: «Η συνεισφορά των Επτανήσων στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας - Από τη ματιά των ποιητών»  και καλεί συγγραφείς και ποιητές να συμμετέχουν με δικά τους ποιήματα.

 

 


ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: 

1. Δικαίωμα συμμετοχής στο ποιητικό αφιέρωμα έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στη νέα ελληνική γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. 

2. Τα ποιήματα θα έχουν αποκλειστικά ως θέμα την συνεισφορά των Επτανήσων στην εθνική παλιγγενεσία του 1821, θα είναι γραμμένα απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επτανησιακή διάλεκτος. Αν το απαιτεί το έργο επιτρέπεται να υπάρχουν λίγες λέξεις σε ξένη γλώσσα. 

3. Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους τριάντα ( 30 ) στίχους έμμετρους ή ελεύθερους και πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα και όχι χειρόγραφα, σε μορφή word ή pdf. 

4. Με την αποστολή του έργου ο συμμετέχων αποδέχεται ότι το έργο του θα δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Ιονίου Βιβλιοθήκης καθώς και στο ηλεκτρονικό περιοδικό  myeptanisa και παραχωρεί κάθε νόμιμο δικαίωμα στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για αυτό το σκοπό.   

5. Όλα τα ποιήματα θα δημοσιευτούν σε ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook), επετειακής έκδοσης για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας. Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας διατηρεί το δικαίωμα να αξιοποιήσει τα εν λόγω ποιήματα κατά την κρίση της ( π.χ. μελοποίηση, απαγγελία από ηθοποιούς κλπ) Οι συμμετέχοντες παραχωρούν κάθε νόμιμο δικαίωμα που αφορά τα πνευματικά τους δικαιώματα  στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για αυτό το σκοπό.   

6. Οι συμμετέχοντες θα στείλουν τα ποιήματά τους είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ionianlibrary.gr είτε στην ταχυδρομικά δ/νση ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Σεπολίων 11-104 45  ΑΘΗΝΑ από τις 25 Μαρτίου 2021 έως και τις 25 Μαΐου 2021 (καταληκτική ημερομηνία η οποία θα αποδεικνύεται από την ημερομηνία του σταλθέντος ηλεκτρονικού μηνύματος ή από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου αντίστοιχα). 

7. Στις ανωτέρω διευθύνσεις (Email και Ταχ/κή Δ/νση) οι συμμετέχοντες θα αποστείλουν συνοδεία του ποιήματός τους, φωτογραφία τους και ένα σύντομο βιογραφικό τους.  

8. Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληροί τους γενικούς όρους αυτού του αφιερώματος θα αποκλείεται, χωρίς ειδοποίηση του συμμετέχοντος.