Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΠΡΟΣΕΛΗΝΩΣΗ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΦΩΣ


"Χάνουν" την Γαλάζια Σημαία 17 παραλίες- Ποιες είναι



Οι «Γαλάζιες Σημαίες»… κατεβαίνουν από τον ιστό τους σε 17 παραλίες της χώρας.

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις. Έτσι, αποφασίστηκε η παραλίες αυτές να αποσυρθούν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2019 και να χάσουν το βραβείο τους. Επισημαίνεται όμως ότι στις εν λόγω ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική.

Οι «Γαλάζιες Σημαίες» τους αφαιρέθηκαν γιατί αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου. Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Οι 17 ακτές, απ’ όπου αποσύρονται οι «Γαλάζιες Σημαίες» είναι οι εξής:

Ακτή Μπατσί, Δήμος Άνδρου, Π.Ε. Άνδρου
Ακτή Κακιά Λαγκάδα, Δήμος Κυθήρων, Αττική
Ακτή Αλυκή, Δήμος Αιγιαλείας, Π.Ε. Αχαΐας
Ακτή Διγελιωτικά, Δήμος Αιγιαλείας, Π.Ε. Αχαΐας
Ακτή Νιφορέικα, Δήμος Δυτικής Αχαΐας, Π.Ε. Αχαΐας
Ακτή Τηγάνια, Δήμος Δυτικής Αχαΐας, Π.Ε. Αχαΐας
Ακτή Περιγιάλλι, Δήμος Καβάλας, Π.Ε. Καβάλας
Ακτή Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 1, Δήμος Νέστου, Π.Ε. Καβάλας
Ακτή Μπούκα-Παλιοσταφίδα, Δήμος Κεφαλλονιάς, Π.Ε, Κεφαλλονιάς
Ακτή Γύθειο 2/Σελινίτσα, Δήμος Ανατολικής Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας
Ακτή Μαυροβούνι 2, Δήμος Ανατολικής Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας
Ακτή Νέοι Πόροι, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
Ακτή Παντελεήμονας 1, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
Ακτή Μονολίθι, Δήμος Πρέβεζας, Π.Ε, Πρέβεζας
Ακτή Πλατάνια, Δήμος Πρέβεζας, Π.Ε, Πρέβεζας
Ακτή Τσούκες, Δήμος Πρέβεζας, Π.Ε, Πρέβεζας
Ακτή Λη/My Pefkos, Δήμος Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου

 www.businessnews.gr

ΒΑΤΙΚΑ.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ.ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


ΕΝΟΡΙΑ ΒΑΤΙΚΩΝ...μια ξεχωριστή ενοριακή προσευχή...

..μια ξεχωριστή ενοριακή προσευχή...
Κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της 18ης Αυγούστου, η τοπική μας Εκκλησία με τη φροντίδα της, τελεί στον Ιερό μας Ναό μνημόσυνο για όλους εκείνους τους νέους ανθρώπους συμπολίτες μας που έφυγαν νωρίς από τον μάταιο τούτο κόσμο. Τελούμε στον Ιερό μας Ναό μια ξεχωριστή ενοριακή προσευχή, ένα μνημόσυνο για όλους εκείνους τους νέους ανθρώπους της ενορίας μας, νέα παιδιά που έφυγαν πρόωρα, άδικα ή και ξαφνικά από τον κόσμο τούτο. Με τον τρόπο αυτό πλημμύρισε ανεξίτηλο πόνο και καημό όχι μόνο η στενή οικογένειά τους και οι συγγενείς τους, αλλά και όλοι μας, που με διακριτική διάθεση συμπαράστασης θέλουμε να βρεθούμε ακόμη μια φορά στο πλάι τους. Πιστεύουμε ότι η αληθινή προσευχή στον Αναστημένο Χριστό σταλάζει βάλσαμο παρηγοριάς και ανακούφιση στις πονεμένες καρδιές, καθώς ο Κύριός μας –με τον Σταυρό και την Ανάστασή Του- εγγυήθηκε την κοινή ανάσταση όλων, καθώς προσμένουμε πια τη συνάντηση με όλα εκείνα τα αγαπημένα πρόσωπα με τα οποία προσωρινά αποχωρισθήκαμε, την αθανασία και την αιωνιότητα.
Παρακαλούμε πολύ, όσοι μπορείτε, καλό θα ήταν να προετοιμαστείτε να προσέλθετε στη θεία Κοινωνία. Ακόμα, θα μπορούσατε να φέρετε τη φωτογραφία του συγγενούς σας για να την τοποθετήσετε μαζί με αυτές των άλλων παιδιών και των νέων. Φυσικά μπορείτε να προσκαλέσετε όσους συγγενείς επιθυμούν να προσευχηθούν μαζί μας την ημέρα αυτή. Όλα τα υπόλοιπα θα τα φροντίσει ο Ναός μας. Εσάς απλά σας περιμένουμε να ενώσουμε προς τον Αναστημένο Χριστό τις προσευχές μας.

 π.Παναγιώτης Αρώνης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ



Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Marwan Emile Toubassi, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 30 Ιουλίου 2019 το Δημαρχείο Κυθήρων και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, ο οποίος τους εξέφρασε την αλληλεγγύη και υποστήριξή του στα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού Λαού, με τον οποίο ο Ελληνικός Λαός διατηρεί μακραίωνους και άρρηκτους δεσμούς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΣΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

          Τήν 1ην Αὐγούστου ἐ.ἔ. ἡ νῆσος τῶν Κυθήρων ἑορτάζει πανηγυρικῶς τήν μνήμην τῆς Ὁσιοπαρθενομάρτυρος Ἁγίας Ἐλέσης, εἰς τόν ὁμώνυμον Ἱερόν Ναόν, εἰς τόν ἱερόν βράχον της.
          Συμφώνως πρός τό πρόγραμμα, τό ἑσπέρας τῆς Τετάρτης (31/7) καί περί ὥραν 7μ.μ. θά ψαλῇ ὁ Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός καί τήν πρωΐαν τῆς Πέμπτης (1/8), κυριώνυμον ἡμέραν τῆς ἑορτῆς, θά τελεσθῇ Ἀρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Πατρῶν κ.Χρυστοστόμου, καί θά ἀκολουθήσῃ ἡ λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς Ἁγίας Ἐλέσης.
          Εὐχόμενοι, ὅθεν, νά ἔχετε ἀναφαίρετον τήν εὐλογίαν καί τήν προστασίαν τῆς Ὁσιοπαρθενομάρτυρος Ἁγίας Ἐλέσης, Σᾶς προσκαλοῦμεν νά τιμήσετε μέ τήν παρουσίαν Σας τάς ὡς ἄνω ἑορταστικάς ἐκδηλώσεις.
          Ἐπί δέ τούτοις διατελοῦμεν μετ΄ εὐχῶν καί ἐξαιρέτου τιμῆς,

 
Ὁ Μητροπολίτης
† Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ

ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
Έφτασαν σήμερα 30/7/2019 στο νησί μας τα 2 νέα υπερσύγχρονα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων, τύπου πρέσας. Τα οχήματα αποτελούν μέρος του μεγάλου έργου διαχείρισης απορριμμάτων που εκτελείται στα Κύθηρα και Αντικύθηρα με φορέα χρηματοδότησης το ΠΕΠ Αττικής. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας (από το 1999) που αποκτούμε καινούργια οχήματα, καθώς τα σημερινά είχαν αγοραστεί το 1995-6 από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Με τα νέα οχήματα, αλλά και με ακόμα ένα καινούργιο που θα δημοπρατηθεί σύντομα από το Δήμο μας, καθώς και με 2 καινούργια μηχανήματα έργου (καλαθοφόρο και φορτωτής) που προμηθευόμαστε μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ο στόλος των δημοτικών οχημάτων αναβαθμίζεται πλήρως, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες.
Τα σημερινά παλαιά οχήματα του Δήμου, σταδιακά θα ανακατασκευαστούν πλήρως προκειμένου να αποτελούν χρήσιμη εφεδρεία.
Τα οχήματα παρελήφθησαν από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Γιάννη Κατσανεβάκη και Παναγιώτη Ζαντιώτη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρου.
Οι οδηγοί και τα πληρώματα που θα τα χρεωθούν, θα τύχουν πλήρους εκπαίδευσης από το εξειδικευμένο προσωπικό της αναδόχου εταιρείας που έφερε τα οχήματα στα Κύθηρα.
Καλά δρομολόγια!






ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ .Κύθηρα, Ιστορία και Πολιτισμός, καλοκαίρι 2019


Κύθηρα, Ιστορία και Πολιτισμός, καλοκαίρι 2019
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά στα Κύθηρα καλοκαιρινές πολιτιστικές δράσεις για νεανικό και ενήλικο κοινό σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων και τον Σύλλογο Φίλοι Μουσείων Κυθήρων.


ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2019
Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων
31/7/19 και 2/8/19 11 – 12.30
Εκπαιδευτικά προγράμματα για νεανικό κοινό (παιδιά 6 – 11 ετών), με δωρεάν συμμετοχή.
Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων: 2736031739

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων
3 και 4/8/19 , 11 – 12.30
Οι θεματικές περιηγήσεις προσφέρονται δωρεάν με την αγορά του εισιτηρίου. Για τους νέους έως και 18 ετών η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν, όπως επίσης και για τους κατόχους κάρτας ελεύθερης εισόδου.




Ημέρες και ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 8.30 – 15.30