Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΑΒΑΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ...

Σήμερα το πρωΐ επισκέφθηκα το Νοσοκομείο Μολάων.
Συνοδευόμενος από τόν Διοικητή Κωνσταντίνο Κορωνιό πήγα αρχικά στο Εμβολιαστικό του Κέντρο,στο οποίο γίνεται εξαιρετική δουλειά .Οι οικίσκοι όπου στεγάζεται είναι δωρεά του Δήμου Μονεμβασίας.Μία κίνηση που μπορεί να σηματοδοτεί πολλά για το μέλλον,όσον αφορά τή σχέση τοπικής αυτοδιοίκησης με τίς δομές υγείας τής περιοχής αρμοδιότητός της.
Στόχος είναι να ανοίξουν ώς Εμβολιαστικά Κέντρα και τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Νεάπολης.
Στή συνέχεια συναντήθηκα με γιατρούς,νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και με εκπροσώπους του Συλλόγου εργαζομένων,από τους οποίους άκουσα θέματα που τούς απασχολούν.
Τό Νοσοκομείο Μολάων αποτελεί εγγύηση υγειονομικής ασφάλειας όλης τής περιοχής και είναι χρέος τής Πολιτείας η θωράκιση και η περαιτέρω ανάπτυξή του.
Έχουν γίνει αλλαγές πρός το καλύτερο σε όλους τους τομείς!
Υπάρχουν και άλλα περιθώρια...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Προς τους αναγνώστες/στριες των προφίλ μας στο facebook.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους αναγνώστες/στριες των προφίλ μας στο facebook.
Με 2 απλά βήματα βρίσκετε το adelinfmblogspot μέσω facebook

1) Κλικάρετε πάνω στην ανάρτηση που σας ενδιαφέρει και θα οδηγηθείτε στην ίδια ανάρτηση στο twitter του σταθμού μας.

2) Ξανά κλικάρετε επάνω στο μπλε σύνδεσμο που θα δείτε στην ανάρτηση του twitter στο επάνω μέρος 2η σειρά, και μπήκατε στο blog !!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΘΑΤΟY:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κο ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ – «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κο ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ – «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ»

Χαίρομαι με την απάντηση του Δήμου σχετικά με την ανάθεση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και την δέσμευσή του να συνεχίσει το πρόγραμμα. Eύχομαι να βρεθεί ο κατάλληλος κτηνίατρος, σύμφωνα πάντα με την νομοθεσία και τις προδιαγραφές που προϋποθέτει η σύμβαση. Ελπίζω να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες διότι αν δεν γίνουν στειρώσεις τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, η ανάγκες τριπλασιάζονται από τον Ιούνιο και μετά.
Χαίρομαι επίσης διότι δεν θα χρεωθώ αυτή την χρονιά. Τα φάρμακα και τα χειρουργικά αναλώσιμα πληρώνονται από εμένα με αντικαταβολή, σαφώς πριν από τις πληρωμές του Δήμου. Από τα χρήματα που φαίνεται ότι λαμβάνω από τον Δήμο, το 24% αποδίδεται στο κράτος ως ΦΠΑ, άρα η αμοιβή μου δεν είναι όλο το ποσόν που δημοσιοποιείται και επίσης αφορά σε συγκεκριμένο αριθμό ζώων. Ποτέ όμως δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με τα αδέσποτα όταν έφτανα στον αριθμό ζώων για τον οποίο με δεσμεύει η σύμβαση, γιατί πάντα ανταποκρίνομαι στις κλήσεις απελπισίας από ανθρώπους που ζουν σε χωριά με υπερπληθυσμό γατιών. Βέβαια αυτό μπορεί να θεωρηθεί δικό μου «λάθος» και επιλογή μου. Αν όμως δεν έκανα αυτές τις επιλογές και αυτό το «λάθος» δεν θα έπιαναν τελικά τόπο τα όποια χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο Δήμος για τα αδέσποτα. Αυτά τα αναφέρω για να μην υπάρχει η εντύπωση πως κάποια από αυτά τα χρήματα καταλήγουν στην τσέπη μου. Η δουλειά μου είναι τρόπος ζωής και όχι τήρηση ωραρίου και αριθμού αδέσποτων.
Οφείλω τέλος να επισημάνω πως ως μόνιμη κάτοικος του νησιού και ως κτηνίατρος που δραστηριοποιούμαι στα Κύθηρα, ξεκίνησα με δική μου πρωτοβουλία τον εμβολιασμό των αδέσποτων γατιών από τον Σεπτέμβριο του 2012, εθελοντικά και με υποστήριξη από δημότες και επισκέπτες. Από τότε έως την έναρξη του προγράμματος του Δήμου, εμβολίασα, στείρωσα και θεράπευσα 690 γάτες, πάντα χωρίς αμοιβή και πολλάκις με δικά μου έξοδα, στις κάτωθι τοποθεσίες : Αγ. Πατρικία, Αγ. Πελαγία, Αλεξανδράδες, Αραίοι, Αυλέμονας, Βιαράδικα, Κάλαμος, Κάτω Λειβάδι, Καραβάς, Καψάλι, Κεραμωτό, Κυπριωτιάνικα, Λειβάδι, Λογοθετιάνικα, Μητάτα, Μυλοπόταμος, Ντουριάνικα, Παληόπολη, Περλεγκιάνικα, Πιτσινάδες, Ποταμός, Τσικαλαρία, Τριφυλλιάνικα, Φριλιγκιάνικα, Χώρα. Οποιοσδήποτε επιθυμεί ή ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει στο κτηνιατρείο μου και να δει στα αρχεία μου την περιγραφή του κάθε περιστατικού, με ημερομηνίες, τοποθεσία, εμβόλια, προβλήματα υγείας και το όνομα του δημότη που επικοινώνησε μαζί μου.
Κατερίνα Σταθάτου
Κτηνίατρος, Vet MB, Cantab, Cambridge

Διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών και ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό για προστασία της φύσης



Διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών και ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό για προστασία της φύσης


29.630 πολίτες και δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν απόσυρση του άρθρου 219 του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις που ανοίγει τον δρόμο για αποσπασματική προστασία τμημάτων περιοχών Natura 2000 με γνώμονα επενδυτικά σχέδια.

Με ανοιχτή επιστολή τους, οι οργανώσεις απευθύνουν ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό να παρέμβει για την απόσυρση του άρθρου 219.

Αν η κυβέρνηση επιμείνει σε διατήρηση της διάταξης στο νομοσχέδιο, οι οργανώσεις ζητούν από τους βουλευτές την καταψήφισή της.

3 Μαρτίου 2021

Μέσα σε 5 μόλις μέρες, 29.630 πολίτες ένωσαν τη φωνή τους κατά της απαράδεκτης διάταξης του νομοσχεδίου που τίθεται στην κρίση της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης, μετά από εισήγηση 23 οργανώσεων προς την Επιτροπή Φύση 2000, το κεντρικό επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο του κράτους για τη βιοποικιλότητα, εκδόθηκε ανακοίνωση για την απόσυρση του άρθρου 219 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις δημόσιες συμβάσεις.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν ήδη καταθέσει παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση και όλους τους βουλευτές, ζητούν την, έστω και τελευταία στιγμή, απόσυρση της διάταξης που ανοίγει τον δρόμο για αποσπασματική προστασία τμημάτων περιοχών Natura 2000 με γνώμονα επενδυτικά σχέδια. 

Με ανοιχτή επιστολή τους, 29 οργανώσεις απευθύνουν ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό να παρέμβει για την απόσυρση του άρθρου 219. 

Αν η κυβέρνηση επιμείνει σε διατήρηση της διάταξης στο νομοσχέδιο, οι οργανώσεις ζητούν από τους βουλευτές την καταψήφισή της.

Όπως έχει ήδη επισημανθεί σε ανακοινώσεις των οργανώσεων, το άρθρο 219:

  • Είναι αντίθετο με το άρθρο 6 παρ. 1 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ το οποίο απαιτεί τη λήψη μέτρων διατήρησης που ανταποκρίνονται στις οικολογικές απαιτήσεις των προστατευόμενων οικοτόπων και ειδών. Ο καθορισμός «υπο-περιοχών προστασίας» και του «προστατευτικού» τους καθεστώτος με βάση την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, και όχι με οικολογικά κριτήρια, είναι σαφώς αντίθετος στην Οδηγία. Με τη διαδικασία που εισάγει το άρθρο 219 του νομοσχεδίου, επενδυτικά σχέδια και συμφέροντα στην ουσία θα υπαγορεύουν το καθεστώς της «υπο-περιοχής».   
  • Έρχεται σε αντίθεση με τον ορθολογικό τρόπο σχεδιασμού μιας προστατευόμενης περιοχής, ο οποίος πρέπει να γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο τη διατήρηση των πολύτιμων, σπάνιων ή απειλούμενων στοιχείων της φύσης.
  • Δημιουργεί ad hoc καθεστώτα σε «υπο-περιοχές» οδηγώντας στον κατακερματισμό των περιοχών του δικτύου Natura 2000 και σε αποσπασματική προστασία τους, σε αντίθεση με τις επιταγές της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, όπως έχει ερμηνευτεί από το Δικαστήριο της ΕΕ, για ολοκληρωμένη και συστηματική διαμόρφωση των μέτρων διατήρησης της βιοποικιλότητας. 
  • Αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι η Ελλάδα εδώ και χρόνια παραβιάζει το άρθρο 6 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για τους οικοτόπους, γεγονός για το οποίο έχει καταδικαστεί η χώρα μας από το Δικαστήριο της ΕΕ.
  • Υποβαθμίζει το έργο των ειδικών περιβαλλοντικών μελετών, σχεδίων διαχείρισης και προεδρικών διαταγμάτων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για όλες τις περιοχές Natura της χώρας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση.
  • Αυξάνει το διοικητικό βάρος καθώς επιβαρύνει τις αρμόδιες υπηρεσίες με μία παράλληλη διαδικασία έγκρισης μελετών.
  • Εισάγει μια εξαιρετικά επικίνδυνη παράκαμψη της πολεοδομικής νομοθεσίας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ακόμα και με τον πρόσφατο νόμο 4759/2020 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2020. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, τα ειδικά καθεστώτα προστασίας, όπως αυτά των προστατευόμενων περιοχών, έχουν προφανώς προτεραιότητα και ενσωματώνονται στα πολεοδομικά σχέδια, όχι το αντίστροφο. Η πρόβλεψη ότι τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια θα διαμορφώνουν τα μέτρα προστασίας των περιοχών Natura αποτελεί κατάφωρη καταστρατήγηση του προστατευτικού καθεστώτος των πυρήνων βιοποικιλότητας της χώρας. 

Το άρθρο 219 έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση της Ελλάδας στους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία τοποθετεί τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι οργανώσεις καλούν την κυβέρνηση, με ευθύνη που πλέον, προφανέστατα, βαραίνει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να σταματήσει να αντιμετωπίζει σαν οικόπεδο προς οικοδόμηση  τον φυσικό πλούτο της χώρας και να ανταποκριθεί στις εθνικές μας υποχρεώσεις έναντι του ενωσιακού δικαίου για προστασία της πολύτιμης βιοποικιλότητας.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις:

  1. Αλκυόνη,
  2. ΑΝΙΜΑ,
  3. Αρίων,
  4. Αρκτούρος,
  5. ΑΡΧΕΛΩΝ,
  6. Δράση για την Άγρια Ζωή,
  7. Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού,
  8. Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης,
  9. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία,
  10. Ένωση Προστασίας Περιβάλλοντος κορινθιακού-Πατραϊκού Κόλπου «Ο Νηρέας»,
  11. Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών,
  12. Καλλιστώ,
  13. Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ποταμού Αώου «Protect Aoos»,
  14. Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος,
  15. Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης,
  16. Οργάνωση Γη,
  17. Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η Αλκυών»,
  18. ΠΑΝΔΟΙΚΟ,
  19. Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας,
  20. Πίνδος Περιβαλλοντική,
  21. Σύλλογος “Τουλίπα Γουλιμή”,
  22. Φίλοι της Φύσης,
  23. ECOCITY,
  24. Greenpeace,
  25. The Green Tank,  
  26. iSea,
  27. MedINA,
  28. MEDASSET,
  29. MOm
  30. WWF Ελλάς,

 Περισσότερες πληροφορίες:

ΣΥΡΙΖΑ NEA METΡΑ:Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν της Ευρώπης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν της Ευρώπης.

Μετά από τέσσερις μήνες SMS, απαγορεύσεων κυκλοφορίας και λουκέτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση κρουσμάτων:
- απαγορεύοντας τις μετακινήσεις για άθληση από δήμο σε δήμο, οι οποίες είχαν απελευθερωθεί για να μαζευτεί το φιάσκο της ποδηλατάδας του κ. Μητσοτάκη χωρίς μέτρα προστασίας στην Πάρνηθα
- και παρατείνοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα κατά μία ώρα, η εφαρμογή της οποίας έχει δημιουργήσει κομφούζιο στα σούπερ μάρκετ.
Δεν ξέρουμε εάν είναι πιο τρομακτικό ότι σκέφτηκαν αυτά τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία ή ότι τόσες μέρες τα προαναγγέλλουν ως «έξυπνα».
Έναν χρόνο μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια:
Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ


Σήμερα το απόγευμα (3-3) είχα τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα με τα εξής θέματα:

1. Επιτάχυνση πολεοδομικού σχεδιασμού. Ζήτησα να ενταχθεί ο Δήμος Κυθήρων στην πρώτη ομάδα Δήμων όπου θα υλοποιηθούν τα Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια.

2. Προτάσεις για αιολικά πάρκα. Ενημέρωσα τον Υπουργό ότι η τοπική κοινωνία αντιτάσσεται στην δημιουργία φαραωνικών αιολικών πάρκων, τα οποία έχουν αρχικώς χωροθετηθεί επί εκτάσεων της Εγχωρίου Περιουσίας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών. Αντιπρότεινα την υλοποίηση μικρής/μεσαίας κλίμακας ενεργειακών λύσεων, όπως το υβριδικό σχέδιο ενεργειακής αυτονόμησης που έχει προετοιμαστεί για τα Αντικύθηρα με τη συνεργασία του Δήμου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

3. Δασικοί χάρτες. Αναμένεται η ανάρτηση των αναθεωρημένων χαρτών που έχει καθυστερήσει σε σχέση με τις εξαγγελίες και θα υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά για τα ανακύψαντα ζητήματα.

4. Διαχείριση υδάτων. Ανέλυσα στον Υπουργό την καινοτόμα πρότασή μας για υποχρεωτική κατασκευή οικιακών δεξαμενών ομβρίων υδάτων σε κάθε νέα άδεια δόμησης, πρόταση που ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει περαιτέρω δηλώνοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης να παρέμβει ουσιαστικά στα ζητήματα διαχείρισης υδατικών πόρων στα νησιά.


ΕΛ.ΑΣ:Εντοπίστηκαν ποσότητες ηρωίνης που ήταν καλά κρυμμένες μέσα σε παιδικό παιχνίδι

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Ημαθία για διακίνηση ναρκωτικών

Εντοπίστηκαν ποσότητες ηρωίνης που ήταν καλά κρυμμένες μέσα σε παιδικό παιχνίδι

Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλας»

Συνελήφθησαν χθες (2 Μαρτίου 2021) το απόγευμα στην Ημαθία, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 2 ημεδαποί άνδρες, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που χρησιμοποιούσαν στην Ημαθία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 27,8 γραμμάρια ηρωίνης,
• 3 γυάλινα μπουκαλάκια με μεθαδόνη συνολικού βάρους 378 γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των 18.830 ευρώ,
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης και
• 3 κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ενός συλληφθέντα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, στην οποία συνέδραμε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλας» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 19,8 γραμμάρια ηρωίνης που ήταν κρυμμένα μέσα σε παιδικό παιχνίδι,
• 19,5 γραμμάρια ηρωίνης που ήταν κρυμμένα μέσα σε συσκευασία απορρυπαντικού,
• 0,3 γραμμάρια κάνναβης που ήταν κρυμμένα μέσα σε καλάθι ρούχων και
• 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης.

Επίσης κατασχέθηκε και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Συνολικά κατασχέθηκαν 67,1 γραμμάρια ηρωίνης, 378 γραμμάρια μεθαδόνης, 0,3 γραμμάρια κάνναβης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 18.830 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.


ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Μέχρι πότε θα ισχύουν

Lockdown: Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε πολλές περιοχές, το οποίο τις τελευταίες ημέρες απεικονίζεται στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση.

Η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης (03/03), και το απόγευμα ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, με τα οποία επιχειρείται να αυστηροποιηθεί το υπάρχον πλαίσιο.

Κατά την ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «η πίεση στην Αττική είναι στο βαθύ κόκκινο» και πως «από την αυξημένη ετοιμότητα πάμε σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης», το οποίο όπως είπε «είχαμε εκπονήσει ως ακραίο σενάριο πέρυσι τέτοια εποχή και δυστυχώς θα εφαρμόσουμε σε πλήρη ανάπτυξη στην Αττική τώρα».

Ο υπουργός μίλησε για διασπορά και της βρετανικής μετάλλαξης.

Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών το ΕΣΥ ξεπερνάει τα όρια τους και πιέζεται εδώ και 19 μέρες στην Αττική, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράει η αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid, από 168 ΜΕΘ τον Νοέμβριο σε 348 τον Μάρτιο, αύξηση 107% στην Αττική.

Τα νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non covid και το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε covid.

Επίσης το ιδιωτικό Ερρίκος Ντυνάν θα δέχεται περιστατικά αποκλειστικά non covid, συμμετέχοντας, όπως είπε ο υπουργός, με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της πανδημίας.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς και θα ισχύουν από την Πέμπτη (03/03) έως την Τρίτη 16 Μαρτίου:

Για τον κωδικό 2 στα sms που αφορά σε αγορές (και το 3 στο σκέλος των τραπεζών), θα προβλέπεται μια χιλιομετρική απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από το σπίτι ή εντός των ορίων του οικείου δήμου.

Για τον κωδικό 6 στα sms – που αφορά σε σωματική άσκηση και βόλτα κατοικίδιου- θα γίνεται χωρίς τη χρήση οχήματος, άρα πεζή ή με ποδήλατο σε απόσταση κοντινή από στην οικία.

Για τον κωδικό 4 στα sms, που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη, τα αστυνομικά όργανα θα ζητάνε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο.

newsbomb.gr

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Στο Αρχαιολογικό μουσείο των Κυθήρων υπάρχει μια πήλινη φιάλη ηλικίας 7.000 ετών! Θαυμάζει κανείς πραγματικά που από το ταπεινό χώμα μπορεί να βγουν έργα τέχνης, τα οποία στην αρχαία εποχή χάρισαν ένα ασυναγώνιστο μονοπώλιο στην Αθήνα με τα φημισμένα Αττικά αγγεία που μετέτρεψαν το χώμα σε χρυσάφι!
Στα Κύθηρα φαίνεται ότι η κεραμική είναι γνωστή από παλιά. Εξ άλλου το νησί έχει πολλές τοποθεσίες τα λεγόμενα πηλορύχια, με εκλεκτό πηλό κατάλληλο για κεραμικά. Ο οικισμός Τσικαλαρία, γνωστός εδώ και 300 χρόνια μαρτυρεί επαγγελματική ενασχόληση. Σε νεότερα χρόνια ένας φημισμένος κεραμέας στα Κύθηρα ήταν ο Σταυράκης Κασιμάτης (1895-1950) από τα Κατσουλιάνικα Λειβαδίου. Την τέχνη την έμαθε από ένα Σιφνιό περαστικό από τα Κύθηρα.

Έστησε το εργαστήριό του στα Κατσουλιάνικα και έφτιαχνε τα πιο χρηστικά αντικείμενα στο νοικοκυριό, στάμνες (βικία) τσικάλια, μικρά πιθαράκια με λαβές για λάδι, ελιές, ή τυρί (τζάρες) λαϊνια, λαδόρογα, κρασόρογα, λυχναράκια, τούβλα-πυρότουβλα και πλάκες για την κατασκευή φούρνου. Είχε τροχό χειροκίνητο και ποδοκίνητο. Είχε καμίνι με ξύλα που έκαιγε 3 ημέρες για να ανέβει η θερμοκρασία στους 1000ο όσο ήταν αναγκαίο για να ψηθούν τα κεραμικά. Για το κάψιμο του καμινιού χρησιμοποιούσαν αγκάθια, πρίνους και ό,τι καύσιμο είχε καλή απόδοση. Επειδή δεν είχαν θερμόμετρα, ο έμπειρος κεραμέας καταλάβαινε πότε πήρε την κατάλληλη θερμοκρασία το καμίνι, από το χρώμα που έπαιρνε. Στους 950ο ο φούρνος λάμπει εσωτερικά, στους 1000ο είναι κατάλευκος. Καλής ποιότητας πηλό προμηθευόταν από την Αγία Πελαγία (κατάλληλο για πυρότουβλα και πλάκες του πατόφουρνου) από το Λειβάδι και από τον Κάλαμο. Τον εξόρυσσε σε βώλους μεγάλους, τον έσπαγε με τον κόπανο, τον κοσκίνιζε για να είναι πεντακάθαρος, τον έβρεχε και τον έβαζε σε ειδικούς χώρους για να μαλακώσει. Τον στέγνωνε και τον δούλευε με τα χέρια. Αν ήταν πολύ μαλακός, τον άφηνε να σφίξει.

Την τέχνη του Σταυράκη συνέχισαν τα παιδιά του και ο εγγονός του Γιάννης Γιαννιώτης-Ρούσος που παρακολουθούσε την κοπιαστική διαδικασία από μικρό παιδί. Σήμερα πιστός στην οικογενειακή παράδοση συνεχίζει με σεβασμό και μεγάλο ταλέντο ο δισέγγονος, Παναγιώτης Γιαννιώτης-Ρούσος σε ένα σύγχρονο εργαστήριο, όπου δραστηριοποιείται οικογενειακώς, με εισαγόμενο πλέον πηλό από Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
EΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ









Νίνα Γ. Κασιμάτη : Η αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στο Κερατσίνι επιβάλλει στην πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για την επιβαρυνόμενη ψυχική υγεία παιδιών κι εφήβων λόγω εγκλεισμού και ψηφιακών κινδύνων

 


Νίνα Γ. Κασιμάτη

: Η αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στο Κερατσίνι επιβάλλει στην πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για την επιβαρυνόμενη ψυχική υγεία παιδιών κι εφήβων λόγω εγκλεισμού και ψηφιακών κινδύνων

ΔΗΛΩΣΗ Νίνας Κασιμάτη για την τραγική αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στο Κερατσίνι & κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς της ανακοίνωσης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας. προς τους κ.κ. Υπουργούς
▪️Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως
▪️Υγείας, Βασίλη Κικίλια
▪️Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη
▪️Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
▪️Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, εκφράζει τη βαθειά της οδύνη για την αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στο Κερατσίνι, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους συμμαθητές και τους καθηγητές του και δηλώνει ότι αυτή η τραγωδία επιβάλλει στην πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για την ψυχική υγεία παιδιών κι εφήβων, που επιβαρύνεται λόγω του εγκλεισμού, των συνεπειών της πανδημίας και των ψηφιακών κινδύνων οι οποίοι συνιστούν ενδεχόμενη απειλή ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.
Συναφώς, η Νίνα Κασιμάτη κατέθεσε σήμερα Αναφορά στη Βουλή προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, την από 02/03/2021 σχετική Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με την οποία ζητούν τη λήψη ουσιαστικών και στοχευμένων μέτρων και αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
«Με μεγάλη μας λύπη μάθαμε σήμερα ότι ένας μαθητής της Γ ́ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Κερατσινίου έδωσε με τον πιο σκληρό τρόπο τέλος στην ζωή του.
Οι αιτίες που οδήγησαν τον μαθητή σε αυτή την ενέργεια δεν είναι ξεκάθαρες.
Στη δεδομένη όμως χρονική στιγμή, στην κορύφωση μιας πανδημίας που αντιμετωπίστηκε με εγκλεισμό και αποξένωση κι όχι με ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που στέρησε στα παιδιά μας πέρα από εκπαίδευση, επικοινωνία και συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και τις ξέγνοιαστες στιγμές της ηλικίας τους, ας σκεφτούμε όλοι εμείς οι γονείς ποια είναι τα αίτια που οδηγούνται οι νέοι σε αυτό το σημείο; Ας προβληματιστούμε για την απώλεια των στενών ανθρώπινων σχέσεων, για την κυριαρχία των απρόσωπων διαδικτυακών « φίλων», για όλους τους περιορισμούς, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, που δεν αφήνουν χρόνο και χώρο στους νέους να εκφραστούν, να εκτονωθούν.
Μπροστά σε τέτοια δυσάρεστα γεγονότα, η απουσία ουσιαστικών και στοχευόμενων παρεμβάσεων εκ μέρους της πολιτείας, γίνεται καταφανής.
Καλούμε την πολιτεία, με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του πολίτη, τον Δήμο με όποιες υποστηρικτικές υπηρεσίες μπορεί να διαθέτουν και όσες επιβάλλεται να δημιουργήσουν, να πάρουν θέση, να προστατεύσουν το μέλλον αυτής της χώρας, να προστατεύσουν τα παιδιά μας.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, καλούμε όλους τους γονείς να αγωνιστούν για να μην σωπάσει καμιά παιδική φωνή.
Απαιτούμε από την πολιτεία να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της, πολύ περισσότερο στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του τελευταίου χρόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι σε τέτοιες δύσκολες περιστάσεις ο ρόλος των οργανώσεων γονέων είναι εξαιρετικά χρήσιμος.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μαθητή μας.
Κερατσίνι, 02/03/2021»

Νέος διοικητής της 1ης Στρατιάς Στρατού ο Μανιάτης Αντιστράτηγος Π. Δεμέστιχας

 


Ο μέχρι πρότινος διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων ΑΣΔΕΝ, Μανιάτης Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας προήχθη σε διοικητή της 1ης Στρατιάς Στρατού, στο πλαίσιο των ετήσιων τακτικών κρίσεων των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 1/3 από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Ο Πέτρος Δεμέστιχας γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1963 στον Πειραιά, ενώ έλκει την καταγωγή του από τον οικισμό Παγανέα της περιοχής Σκουταρίου Ανατ. Μάνης.

Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1981 και αποφοίτησε το 1985 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων. Είναι απόφοιτος του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ), του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων ΗΠΑ, της Ανώτατης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Είναι απόφοιτος του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών «CENTRE D’ETUDES DIPLOMATIQUES ET STRATEGIQUES», κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου «Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνής Ασφάλεια» του Πανεπιστημίου Πλύμουθ της Αγγλίας.

Ο Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας ανέλαβε διοικητής της ΑΣΔΕΝ από 9 Μαρτίου 2020, κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

Ως ανώτερος αξιωματικός υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων. Από τον Αύγουστο 2000 έως τον Ιούλιο του 2001 ήταν διοικητής του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ). Από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι τον Αύγουστο του 2006 ήταν διοικητής Κέντρου Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου. Από τον Αύγουστο του 2006 έως τον Ιούλιο του 2008 διετέλεσε Διοικητής της 2ας Μοίρας Αλεξιπτωτιστών. Διετέλεσε αξιωματικός εκπαίδευσης-υποδιοικητής του Διεθνούς Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης στη Γερμανία καθώς και συντονιστής Επιτελείου στο Χερσαίο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Επιπλέον έχει υπηρετήσει ως επιτελής σε Σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων.

Ως ανώτατος αξιωματικός διετέλεσε διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015. Από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι το Μάρτιο 2017 διετέλεσε διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Ως Υποστράτηγος διετέλεσε Έπχης-Υδκτής 1ης Στρατιάς (2017-2018), διοικητής της 1ης Μεραρχία Πεζικού από τον Μάρτιο του 2018 έως και τον Ιανουάριο του 2019 και Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ από τον Ιανουάριο του 2019 ως τον Μάρτιο του 2020.

Έχει βραβευτεί με όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του παράσημα και διαμνημονεύσεις.

lakonikos.gr

Δήμος Μονεμβασίας:Επαναληπτικά Rapid tests στην Κοινότητα Ρειχιάς


Δήμος Μονεμβασίας

Επαναληπτικά Rapid tests στην Κοινότητα Ρειχιάς
Στην Κοινότητα Ρειχιάς την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 , στις 10:00 πμ θα πραγματοποιηθούν rapid tests από το Δήμο σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μολάων στο Αγροτικό Ιατρείο Ρειχιάς.
Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης

ΝΔ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟY:O κ. Τσίπρας έχει πάθει αφωνία και εξακολουθεί να καλεί την Πολιτεία να επιφυλάξει ειδική μεταχείριση στον Δ. Κουφοντίνα.

Χρειάστηκε να περάσει μια μέρα από τις προσβλητικές για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους και ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος δηλώσεις του κ. Δρίτσα, προκειμένου να υπάρξει κάποια ανακοίνωση για αυτήν από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έχει πάθει αφωνία και εξακολουθεί να καλεί την Πολιτεία να επιφυλάξει ειδική μεταχείριση στον Δ. Κουφοντίνα.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες- εν μέσω πανδημίας μάλιστα- κι όλοι θυμούνται τις ειδικές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές για τον πολυισοβίτη επί διακυβέρνησης Τσίπρα. Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι συνέχεια όλων των παραπάνω.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ:Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι........ανεγκέφαλοι που έβαλαν να κάψουν σήμερα

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι........ανεγκέφαλοι που σήμερα με τέτοιο αέρα που επικρατεί στο νησί έβαλαν να κάνουν καύση.Ευτυχως η επέμβαση του ΠΚ Κυθήρων όπως κάθε φορά ήταν άμεση κ απέτρεψαν τα χειρότερα.

1η Πρόσκληση Ιδιωτικών Επενδύσεων Αλιείας & Υπογραφή συμβάσεων 1ης & 2ης πρόσκλησης ιδιωτικών επενδύσεων Τ.Π. CLLD/LEADER



 

1η Πρόσκληση Ιδιωτικών Επενδύσεων Αλιείας & Υπογραφή συμβάσεων 1ης & 2ης πρόσκλησης ιδιωτικών επενδύσεων Τ.Π. CLLD/LEADER




 

Νεότερα για την πυρκαγιά στα Φατσάδικα:Είναι υπό μερικό έλεγχο (φωτό)

Νεότερα για την πυρκαγιά στα Φατσάδικα

Η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπό μερικό έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Π.Κ Κυθήρων,του προϊσταμένου των πυροσβεστών και των εθελοντών πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο άμεσα.
Άμεση ήταν και η κινητοποίηση από την πλευρά του Δήμου Κυθήρων με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας και εθελοντή πυροσβέστη κύριο Γιάννη Κατσανεβάκη καθώς και το υδροφόρο όχημα το Δήμου που συνεχίζει να παραμένει στο σημείο μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
ADELIN FM