Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Σε φάση ολοκλήρωσης βαίνει η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Νεάπολης

Σε φάση ολοκλήρωσης μετά από 35 χρόνια προσπαθειών και κοινωνικών αγώνων βαίνει η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Νεάπολης καθώς ολοκληρώνεται σύντομα η τοποθέτηση του υποθαλάσσιου αγωγού στη θέση Καταγέϊκα στη Δυτική πλευρά της πόλης .
Τα εξαρτήματα τα οποία έχουν προ πολλού κατασκευαστεί και ετοιμαστεί και είναι έτοιμα για χρήση φορτώνονται στην πλατφόρμα του πλωτού Γερανού ΠΓ ΚΟΜΝΗΝΟΣ Ν.Π. 102 της Εταιρίας «ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΣ ΕΠΕ» στο Παλιόκαστρο όπως βλέπεται στις σημερινές φωτογραφίες της ανάρτησης μας και στην συνέχεια ο υποθαλάσσιος αγωγός θα τοποθετηθεί στο βυθό και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα .
Με την τοποθέτηση και του υποθαλάσσιου αγωγού ολοκληρώνεται ένα πολύ δύσκολο και πολύπλοκο έργο που εξελίχθηκε τα τελευταία 35 χρόνια (παιδιά ήμαστε και γεράσαμε) και ήταν αιτία πολλών κοινωνικών αντιθέσεων στην Νεάπολη
Είναι γνωστό ότι όπου σκάψεις στην Νεάπολη ένα μέτρο βρίσκεις ένα άλλο σπίτι από κάτω .
Η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού και τα δίκτυα έχουν περατωθεί και δοκιμαστεί πριν από πολλούς μήνες και άρα σε λίγες Εβδομάδες το έργο ολοκληρώνεται

Stathakis Panagiotis






Η θεμελίωση του Γυμνασίου Κυθήρων,1923

Αυτή η φωτογραφία είναι του 1923 αποθανατίζει τη θεμελίωση του Γυμνασίου Κυθήρων, διακρίνοντε οι δύο τότε Παππάδες της Χώρας, ο Παππά Γιώργης Πετρόχειλος και ο Πππά Νίκανδρος επίσης Πετρόχειλος.. Τέρμα δεξιά είναι ο Γιάννης Δαπόντες Σιγούρος -Πατέρας μου- και λίγο αριστερότερα τέταρτος εξ αριστερών ο Γαβρίλης Χάρος από το Λειβάδι
Manolis Daponte

Θα ηχήσουν δοκιμαστικά οι σειρήνες σε όλη τη χώρα

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων Πολιτικής Άμυνας θα πραγματοποιηθεί σε όλη την επικράτεια την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018.
Οι σειρήνες θα ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο της άσκησης (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2018».
Συγκεκριμένα, στις 11.00 τοπική ώρα θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, χρονικής διάρκεια εξήντα (60 ) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Στις 11.05 θα υπάρξει σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60 ) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας , έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας .
https://www.aftodioikisi.gr/

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΩΔΗ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 ΕΝΟΡΙΑ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΙΛΑΡΙΩΤΙΣΣΗΣ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο Σάββατο 6 Οκτωβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο σπηλαιώδη Ναό του Αγίου Αρτεμίου.
Τρόπος πρόσβασης,κατεβαίνοντας από Ποταμό προς Αγία Πελαγία αμέσως μετά την διασταύρωση του θεάτρου στρίβουμε αριστερά στην άσφαλτο,μετά από 50 μέτρα υπάρχει πινακίδα.
Για μικρά Ι.Χ.Χρειάζονται να σταματήσουν σε ένα πλάτωμα,και οι επιβάτες να συνεχίσουν για λίγο με τα πόδια.
Αυτοκίνητα 4Χ4 μπορούν να φτάσουν μέχρι το σπήλαιο.
Για τους πεζούς χρειάζεται πορεία 6 λεπτών.
Ώρα έναρξης 08.30

ΕΚ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ 

Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος στη Μαρίνα Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Φωτιά ξέσπασε, σήμερα (5.10.2018) γύρω στις 6:30 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ιστιοφόρο σκάφος στη μαρίνα Μονεμβασίας.Άμεσα στο σημείο έσπευσαν η Λιμενική Αρχή Μονεμβασίας και η Πυροσβεστική, ωστόσο το σκάφος κάηκε ολοσχερώς.Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν δύο άτομα υπήκοοι Γερμανίας, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.Τέλος ο Δήμος Μονεμβασίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για προληπτικούς λόγους,  τοποθέτησαν ειδικά φράγματα προκειμένου να αποτραπεί η πιθανότητα θαλάσσιας ρύπανσης.





http://www.monemvasianews.gr

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ.Για την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να απορρίψει τη δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη για εξοπλισμό εργαστηρίων σε σχολεία της περιοχής.

Ανακοίνωση Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπεύθυνου Τομέα Παιδείας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να απορρίψει τη δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη για εξοπλισμό εργαστηρίων σε σχολεία της περιοχής.

 
Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2018

 
Οι δωρεές από ιδιώτες είναι δείκτης κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας σε όλες τις προηγμένες χώρες. Με αυτές αποδεικνύεται το πραγματικό ενδιαφέρον όλων εκείνων που θέλουν να συνδράμουν στην ανάπτυξη και ευημερία ενός τόπου.
Το κυριότερο, μπορούν να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες και εκκρεμή προβλήματα. Όταν μάλιστα, οι δημοσιονομικές δυνατότητες ενός κράτους είναι περιορισμένες, οι ιδιωτικές δωρεές αποτελούν πραγματική ανάσα για την πολύπαθη κοινωνία.
Η άρνηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να αποδεχθεί την προσφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη είναι μια πράξη φοβική, εμμονική και ιδεοληπτική. Παραπέμπει σε ένα ζοφερό παρελθόν. Αποπνέει πολιτική και ιδεολογική μούχλα. Αντιστρατεύεται την ίδια την παιδαγωγική φιλοσοφία, κουλτούρα και πράξη.
Οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που υποδύονται τους εκπαιδευτικούς, οφείλουν να θυμηθούν ότι μεγάλοι ευεργέτες προσέφεραν πάρα πολλά στην παιδεία της χώρας. Τι να πρωτοθυμηθούμε: Τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, τη Ζωσιμαία Σχολή, το Αρσάκειο, τη Σχολή Ευελπίδων, αλλά και την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Η υπέρβαση της υστέρησης της Ελλάδας προϋποθέτει ανοιχτά μυαλά και δημιουργικούς εκπαιδευτικούς.

Ανεύρεση αρχαίου αντικειμένου στη Νεάπολη Βοιών

Ένα αρχαίο αντικείμενο (τμήμα αγγείου) παραδόθηκε από πολίτη στο Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, σήμερα, το οποίο ανευρέθη από τον ίδιο στην περιοχή Παυλοπετρίου.
Από το οικείο Λιμεναρχείο ενημερώθηκε η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων για  την παραλαβή του.  

http://hcg.gr

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.(ΦΩΤΟ)