Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό Πολυϊατρείο για τα παιδιά επισκέπτεται το Δήμο Ελαφονήσου


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό Πολυϊατρείο για τα παιδιά επισκέπτεται το Δήμο Ελαφονήσου για παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων παιδιά/μαθητές σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς
Το κινητό Πολυιατρείο για παιδιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, θα βρίσκεται στο Δήμο Ελαφονήσου. Τη μονάδα θα στελεχώνουν εθελοντικά γιατροί από τον Ιατρικό Συλλόγου Λακωνίας παρέχοντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά/μαθητές.
Η δράση Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ελαφονήσου.
Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.
Το κινητό Πολυιατρείο για παιδιά θα βρίσκεται την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στο Δημοτικό σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Ελαφονήσου, πραγματοποιώντας προληπτικούς παιδιατρικούς ελέγχους στα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 120.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για πληροφορίες, καλέστε στο τηλέφωνο, 2734061238.
Ή επισκεφτείτε το www.opapcsr.gr

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών τριών ατόμων, από τις έρευνες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται ως απολύτως αναγκαία, χάριν της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των διωκόμενων εγκλημάτων αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση. Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).
!Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας!

Ελληνική Αστυνομία

Ο Άγιος Μηνάς και ο Άγιος Μαρτίνος στα Κύθηρα

Στις 11 Νοεμβρίου οι ορθόδοξοι γιορτάζουν τον άγιο Μηνά, ενώ οι καθολικοί τον άγιο Μαρτίνο. Είναι διαφορετικοί άγιοι, έφιπποι και οι δύο και στις βενετοκρατούμενες περιοχές που τα δύο δόγματα ήρθαν πολύ κοντά, πολλές φορές  γινόταν σύγχυση.
Έτσι στα Κύθηρα οι μεν ορθόδοξοι τον καθολικό ναό του αγίου Μαρτίνου τον αποκαλούσαν άγιο Μηνά, οι δε καθολικοί τους ορθόδοξους ναούς του αγίου Μηνά τους αποκαλούσαν Σαν Μαρτίνο. Κοντά στα πηγάδια, από όπου υδρευόταν η Χώρα οι Βενετοί ίδρυσαν καθολικό μοναστήρι προς τιμήν του αγίου Μαρτίνου, ο ναός του οποίου είχε και αλτάριο του αγίου Αντωνίου της Πάδοβας και του αγίου Γεωργίου. Εκεί δημιουργήθηκε και χώρος ταφής για τους καθολικούς των Κυθήρων. Μαρτυρείται σε συμβόλαιο του 1563 και μέχρι το τέλος της Βενετοκρατίας λειτούργησε σαν φράγκικο μοναστήρι και νοσοκομειακός ξενώνας.
Σε παλιά νοταριακά έγγραφα αναφέρονται ονόματα καθολικών ηγουμένων (βαρδιάνων) όπως ο φρα Βιτζέντζος Μουάτζος και ο πατέρας Νικολός Ντεμέτζος, ή προκουραδόρων (επιτρόπων) όπως ο Νικολός Λαζαρέτος κ.α.
Κατά την Αγγλική περίοδο ο ναός χρησιμοποιήθηκε σαν Αγγλικανική εκκλησία και στο καθολικό κοιμητήριο θάβονταν οι Άγγλοι, ενώ τα κελιά του παλιού καθολικού μοναστηριού στέγασαν το δευτερεύον σχολείο (τη δεύτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης στα Κύθηρα) καθώς και τη Βιτσαμάνειο σχολή. Με την Ένωση ο ναός έπαψε να λειτουργεί και σήμερα είναι ερειπωμένος, ο δε λαός τον αποκαλεί άγιο Μηνά.
ΠΗΓΗ  eleniharou.gr

Ο άγιος Μαρτίνος σε πίνακα του Θεοτοκόπουλου
Ο τρούλος του ναού του Αγίου Μαρτίνου
Από τον περίβολο όπου λειτουργούσε το καθολικό κοιμητήριο
Η είσοδος του ναού


Το καθολικό μοναστήρι του Αγίου Μαρτίνου στα Κύθηρα σε παλιά γκραβούρα

Ενισχύθηκε με δωρεά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων



Τις θερμές τους ευχαριστίες προς την εταιρεία W.R.E. ΕΛΛΑΣ εκφράζουν ο διοικητής και οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων. Αφορμή στάθηκε η προσφορά τεσσάρων ελαστικών για την επαναλειτουργία πυροσβεστικού οχήματος το οποίο είχε τεθεί σε ακινησία λόγω φθοράς των ελαστικών του, αλλά και άλλων υλικών πυρόσβεσης διάσωσης, και εξειδικευμένου  ορειβατικού  εξοπλισμού διάσωσης, χρηματικής αξίας πλέον των 3.000 ευρώ.  
Συγκεκριμένα, η ΠΥ Μολάων, στην ευχαριστήρια επιστολή προς την παραπάνω εταιρεία, αναφέρει τα εξής: «Η αυτόβουλη αυτή ενέργεια της εταιρείας σας είναι άξια συγχαρητηρίων και μας τιμά ιδιαίτερα αυξάνοντας την επιχειρησιακή δεινότητα της Υπηρεσίας μας. Επίσης αναδεικνύει την κοινωνική ευθύνη που  σας διακρίνει και το έμπρακτο πλέον ενδιαφέρον σας  για την προστασία του  φυσικού περιβάλλοντος  και της  ανθρώπινης ζωής  των πολιτών της περιοχής μας…
Ελπίζουμε πως το παράδειγμα σας θα αποτελέσει φάρο για την ευαισθητοποίηση του κοινού αισθήματος. Παράλληλα με τις ευχαριστίες μας δεχτείτε και τις ολόψυχες ευχές μας  για υγεία και πραγματοποίηση κάθε οικογενειακής προσωπικής και επιχειρηματικής σας προσδοκίας. Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την ανάδειξη αυτής της  σπουδαίας προσφοράς  η παρούσα  επιστολή θα αναρτηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».
 lakonikos.gr/

«ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


«ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ»

Όπως και να 'ναι…
Οι λέξεις αυτές τις δύο ημέρες του Νοέμβρη εξακοντίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις…
Αγαπώντας με έναν απελπισμένο έρωτα τόσο αυτήν την ακριτική γωνιά όσο και τους λησμονημένους κατοίκους της, ανταμωθήκαμε για τέταρτη συνεχή χρονιά με το μαγεμένο βλέμμα των Μανιατών την Ημέρα Πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Με αφορμή τις 14 Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, και σε συνεργασία με τη Μονάδα Σακχαρώδη Διαβήτη και Μεταβολισμού της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», ορίσαμε το ραντεβού μας για τις 8 και 9 Νοεμβρίου, τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και σε απομακρυσμένα χωριά-οικισμούς της Μάνης, για όσους πολίτες αδυνατούσαν να προσέλθουν.
Πλήθος ασθενών εξετάστηκαν και έλαβαν συμβουλές από την καθηγήτρια κ. Α. Μητράκου, η οποία μίλησε στο κοινό τονίζοντας τη σημασία των αλλαγών του τρόπου ζωής στην καλή ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ακολούθησε η εκπαίδευση του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, με την κατάρτιση παλαιότερων και νεότερων συναδέλφων στις τελευταίες εξελίξεις του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Θερμές ευχαριστίες ανήκουν σε όλους τους συναδέλφους μου, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες ανήκουν στην Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Α. Μητράκου.
Η αποκρυπτογράφηση του έργου του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης είναι πλέον απαραίτητη

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ
Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

TRITON FERRIES E/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ-ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ