Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

.Ναυτικός όμιλος Κυθηρων

Ο ναυτικός όμιλος Κυθήρων αυτές τις μέρες βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις για την αγορά 6 νέων εκπαιδευτικών σκαφών ιστιοπλοΐας τύπου laser bug.

Τα σκάφη αυτά είναι κατάλληλα για την εκπαίδευση νέων φιλόδοξων ιστιοπλόων ηλικίας έως 16 ετών. Θα βρίσκονται στα Κύθηρα στις αρχές του Ιουνίου, ενώ τα μαθήματα αναμένετε να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου.

Από το συνολικό ποσό της δαπάνης το οποίο θα ξεπεράσει τα 7500 ευρώ έχουν καλυφθεί με χορηγίες ιδιωτών τα 5000 ευρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την φιλόδοξη προσπάθεια του Ναυτικού ομίλου Κυθήρων να ενεργοποιήσει φέτος το τμήμα ιστιοπλοΐας παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κώστα Μπέλμπα στο 6932-042066.

Επίσχεση εργασίας στο ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σε συνεργασία με τα μέλη της στο Ε/Γ- Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας με σκοπό να διεκδικήσουν τους δεδουλευμένους μισθούς που ανέρχονται σε παραπάνω από 4 μήνες.

Στην επίσχεση εργασίας της ΠΕΝΕΝ συμμετέχει και το σύνολο του πληρώματος του μηχανοστασίου, Αξιωματικοί και πλήρωμα, καθώς και άλλες ειδικότητες.


Σε Κύθηρα και Αντικύθηρα ο Παυλόπουλος ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


Πηγή: real.gr

Φωτογραφία του Μόλου της Αγίας Πελαγίας όταν ήταν νεότευκτος και ημιτελής

Φωτογραφία του Μόλου της Αγίας Πελαγίας όταν ήταν νεότευκτος και ημιτελής. Αν κάποιος ξέρει σχετικά με την ταυτότητα του πλοίου και των καϊκιών... ας μας ενημερώσει.
Πηγή 
Kosmas Megalokonomos

”Η εγκληματικότητα και η αστυνόμευση στην Λακωνία” Του Ηλία ΜΗΤΣΕΑ,Υποστρατήγου Ε.Α. τέως Δ/ντή της Δ.Α Λακωνίας

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ
Του Ηλία ΜΗΤΣΕΑ,Υποστρατήγου Ε.Α. τέως Δ/ντή της Δ.Α Λακωνίας
Έχοντας πολυετή υπηρεσία και εμπειρία στη Δ.Α ΛΑΚΩΝΙΑΣ, διαπίστωσα τα παρακάτω, που ταλανίζουν το νομό: Α) ΄Υπαρξη θυλάκων λαθρομεταναστών σε ορισμένα σημεία του νομού, οι οποίοι   αυξάνονται ανάλογα με τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων.
Β) Συνεχόμενη παραβατικότητα των  ΡΟΜΑ
Γ)Αποβίβαση λαθρομεταναστών και λαθραίων εμπορευμάτων, συνήθως σε απόκρημνα και άγονα σημεία του νομού.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Θέμα: Περί της αγκυροβολίας πλοίων στον όρμο των Βατίκων
Όπως πληροφορηθήκαμε το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών συνέταξε Σχέδιο Ειδικού Κανονισμού Λιμένα με το οποίο αποπειράται να νομιμοποιήσει την ως σήμερα ανεξέλεγκτη αγκυροβολία πλοίων στον όρμο των Βατίκων.
Η δημόσια διαβούλευση την οποία η τοπική Λιμενική Αρχή όφειλε να διεξάγει, δε μπορεί παρά να κριθεί ως εντελώς ανεπαρκής. Δεν έχει ζητηθεί η άποψη σημαντικών και δραστήριων συλλογικών φορέων της περιοχής και έχουν περιφρονηθεί οι δυναμικοί αγώνες των κατοίκων της περιοχής της Ελαφονήσου και των Βατίκων για ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας.

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ 2015

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ 2015 ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος taxisnet (www.gsis.gr), και αφού έχουν έχουν υποβάλει (οριστικοποιήσει) τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).
Χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες για τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων και την υποβολή του εντύπου Α21 παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου έχει αναρτηθεί ο «Οδηγός Οικογενειακών Επιδομάτων».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΑΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗ 21/5/15

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το αυριανό δρομολόγιο του Πλοίου Ποφυρούσα, στης 21 Μαΐου 2015 από Κύθηρα προς Νεάπολη έχει αλλάξει ώρα αναχώρησης.

Νέα  ώρα αναχώρησης είναι  στης 18:00 αντί 16:30 .

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ .ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΚΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΥ"ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ"20/5/15


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ "ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ"Κ.ΤΑΚΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΥ.

Συνέντευξη παραχώρησε στον Σταθμό μας βρισκόμενος στο νησί, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Τάκης Χατζηπέρος.Ευχή του όπως τόνισε είναι στα Κύθηρα να μην υπάρχουν προβλήματα και όσα υπάρχουν να τα επιλύουμε προσπαθώντας όπως είπε να «Είμαι κοντά στον πολίτη» Στα Κύθηρα και Αντικύθηρα που είνε μια απομακρυσμένη περιοχή με πολλά προβλήματα.Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την πρωτογενή παραγωγή ούτως ώστε να μη μειώνεται ο πληθυσμός των Νησιών μας.
Συνεχίζοντας ανέφερε το θέμα μεταφοράς των μαθητών, το πρόβλημα με τον έλεγχο ΚΤΕΟ,και το έργο στο κεντρικό οδικό δίκτυο που ολοκληρώνεται.
Κατά την σημερινή περιοδεία του στο νησί ο κ.Χατζηπέρος επισκέφτηκε τις δημόσιες υπηρεσίες αρχίζοντας απο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο λόγω και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου,συζητώντας τα προβληματα  με τον προϊστάμενο του Κλιμακίου Πυραγό κ.Λάζαρο Κωνσταντίνου,τον Ανθυποπυραγό κ. Μαρινόπουλο Πέτρο και το προσωπικό ,καθώς και με τον Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου Πυραγό κ. Κώστα Γραφάκο.Ο κ.Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως θα παρέμβει με επιστολή του προς το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για τα θέματα του κλιμακίου, όπως επίσης και στην ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ για το θέμα της συντήρησης του δικτύου του νησιού που όπως είπε γίνεται με άναρχο τρόπο,χωρίς πρόγραμμα και προπαντός χωρίς ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις διακοπές Ταλαιπωρώντας κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.Ακολουθεί σε λίγη ώρα το video !

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Με επιστολή που κατέθεσε ο κύριος Λεκάκης δήλωσε την παραίτηση του από πρόεδρος και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μονεμβασιάς. Στη θέση του ορίστηκε πρόεδρος και μέλος της επιτροπής η αντιδήμαρχος της Δ.Ε.Μονεμβασιάς η κυρία Κατερίνα Τσαφατίνου.
πηγή
Συμβαίνει Τώρα

Ο Γεώργιος Παπανδρέου και τα Κύθηρα Χώρα, 1938

Το 1931, ο Γυμνασιάρχης Κυθήρων Σπύρος Στάθης είχε την ικανοποίηση να δει τελειωμένο το καινούργιο γυμνασιακό διδακτήριο, αυτό το «νεόδμητο μέγαρο» όπως τα χαρακτήρισε στο βιβλίο του Το Διδακτήριον του Γυμνασίου Κυθήρων (Αθήνα, 1934). Εν όψει των εγκαινίων του κτιρίου, σύμφωνα πάντα με το ίδιο βιβλίο, «παρεκάλεσα τον επί της Παιδείας Υπουργόν κ. Γ. Παπανδρέου να τιμήσει δια της παρουσίας του τα εγκαίνια του Διδακτηρίου, ορίζων και την ημέραν αυτών. Ο κ. Υπουργός δι’ επιστολής του ηυχαρίστησε δια την πρόσκλησιν, συνεχάρη τας Επιτροπάς και τους Κυθηρίους δια το Έργον…». Οι συνήθεις υπηρεσιακοί λόγοι δεν επέτρεψαν τελικά στον Παπανδρέου να παρευρεθεί. Εφτά όμως χρόνια αργότερα, έμελλε να επισκεφθεί τα Κύθηρα, και μάλιστα για παρατεταμένη παραμονή.

ΚΥΘΗΡΑ: Εορτασμός της Ένωσης των Επτανήσων με τη Ελλάδα παρουσία Παυλόπουλου!


Την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα θα γιορτάσουν κάτοικοι και επισκέπτες των Κυθήρων παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
151 χρόνια συμπληρώνονται στις 21 Μαίου 2015 από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, καλεί όλο τον κόσμο να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί.
Δείτε το πρόγραμμα:
 πηγή http://piraeuspress.gr/

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ και από τον ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ο ΕΚΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μονεμβασίας
Ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης στο βήμα εισηγείται το θέμα του σχεδίου του “ειδικού κανονισμού Λιμένος Νεάπολης”, προτείνοντας στο τέλος της τοποθέτησης του να απορριφθεί .
Μετά το πέρας της συζήτησης το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε ομόφωνα το προτεινόμενο αυτό σχέδιο του ειδικού κανονισμού για τον Λιμένα της Νεάπολης .

ΚΥΘΗΡΑ Αγία Πελαγία παλιά φωτό


Πηγή
Nikos Desillas

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ»ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ» ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – Τ.Κ 23053
ΤΗΛ. 6977887292 – 2734029039
ΦΑΞ 2734047247
e-mail: toulipagoulimyi@gmail.com
ιστότοπος: www.toulipagoulimyi.forumgreek.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2015
1) 1η ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ 2015.
18 Ιουλίου 2015 ημέρα Σάββατο και από ώρας 21:30 ( καιρού επιτρέποντος).

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 19-5-2015 στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.
Ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης απουσίαζε στα Αντικύθηρα, όπου θα παραμείνει για να υποδεχθεί τον προέδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Όπως έχει ανακοινωθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα στις 21 Μαίου, θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις γιά την ένωση των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα.