Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Θεόδωρος Κομηνός.Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ

Ο Θόδωρος Κομηνός έχει σπουδάσει Ζωολογία και Οικολογία ζώων στο «University of Wales, Bangor, UK,» και έχει κάνει μεταπτυχιακό (Μ.Sc.) στο«Manchester Metropolitan University (MMU), Manchester, UK» ενώ από το 2016 είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο «Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ζωολογίας της Βιολογικής Σχολής» με το οποίο συνεργάζεται και ως επιστημονικό προσωπικό.
Τα τελευταία 35 χρόνια δουλεύει συστηματικά για το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας ως σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος με επιστημονική εξειδίκευση πάνω στην οικολογία και διαχείριση της άγριας πανίδας. Τα τελευταία 9 χρόνια (2010-2018) συμμετείχε ενεργά στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας, ως Πρόεδρος του ∆Σ, και ως Ειδικός Επιστήμονας, στον Φορέα Διαχείρισης του «Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα, Καλαμά και Κέρκυρας».
Επίσης, συμμετείχε ενεργά στη λήψη αποφάσεων για την οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδα, ως προεδρεύων της 5μελής συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου των Προέδρων των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Παράλληλα συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές του ΥΠΕΝ που είχαν σχέση με τον θεσμό των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019


Υπόμνημα στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου παρέδωσε ο Βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/4/2019 μεταξύ του Υπουργού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και θεσμικών φορέων του νομού Λακωνίας.
Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η μετακίνηση του Τμήματος της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τη Σπάρτη στην Τρίπολη, όπως προωθείται μέσα από το νομοσχέδιο για την Παιδεία που κατατέθηκε στη Βουλή αργά χθες το βράδυ.
Ο Υπουργός Παιδείας, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τους πειραματισμούς και τους αυτοσχεδιασμούς του στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας αλλά αμετακίνητος στη θέση και στις αποφάσεις του για την απομάκρυνση του Τμήματος της Νοσηλευτικής από τη Σπάρτη, συντάχθηκε με τις δυνάμεις της συντήρησης, του λαϊκισμού και της ιδιοτέλειας, χωρίς να λάβει υπόψη του την αγωνία των φορέων της Λακωνίας και των Λακώνων πολιτών.
Με την εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να σπρώχνει περαιτέρω την εκπαίδευση στον εκφυλισμό και στο τέλμα.

Επισυνάπτεται το κείμενο του υπομνήματος

Από το Πολιτικό Γραφεί

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Α.Π.:3619/12-4-2019

Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
Αθήνα, 12 Απριλίου 2019

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η σχεδιαζόμενη μεταφορά στην Τρίπολη του Τμήματος Νοσηλευτικής που εδρεύει στη Σπάρτη, θεωρώ ότι είναι μια κατ’ εξοχήν απαίδευτη ενέργεια.
Στερείται στοιχειωδών κριτηρίων και χαρακτηρίζεται από έλλειψη διαλόγου, αφού καταργήσατε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, δεν συγκαλέσατε την Επιτροπή Διαλόγου και δε λάβατε υπόψη τις απόψεις αρμόδιων θεσμικών φορέων σε εθνικό, τοπικό ή πανεπιστημιακό επίπεδο.
Πολύ φοβάμαι ότι όλα τα παραπάνω υπαγορεύονται από προσωπικές, κομματικές, συντεχνιακές και πολιτικές επιδιώξεις αλλά και από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που αναλάβατε.
Αυτοί που εμπνεύστηκαν το σχέδιο νόμου είτε βρίσκονται εκτός ζώσας πραγματικότητας είτε επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν κάποιες ανομολόγητες σκοπιμότητες.
Πιστεύω ότι αυθαιρετούν και αδιαφορούν για την ποιότητα της εκπαίδευσης των φοιτητών και δείχνουν έλλειψη σεβασμού τόσο στους γονείς όσο και στους πολίτες της Λακωνίας. Κι αυτό γιατί παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η παρουσία του Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη είναι συνδεδεμένη με την τοπική οικονομία, με την εκπαιδευτική αρτιότητα και ιδιαίτερα με τις δομές υγείας του Νομού Λακωνίας.
Ως εκ τούτου, η παραμονή του Τμήματος στη Σπάρτη είναι αυτονόητη, επιβεβλημένη και αναγκαία, γιατί συνδέεται κυρίως με τη διασφάλιση της επιστημονικής του υπόστασης και των υποδομών.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, λοιπόν, να δείτε με προσοχή τη συγκεκριμένη πρόταση που καταθέτω, εκτιμώντας ότι θα πράξετε τα δέοντα.
Το Τμήμα Νοσηλευτικής, όχι μόνο πρέπει να παραμείνει στη Σπάρτη αλλά είναι ανάγκη να ενισχυθεί με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια από τη μεταφορά των Τμημάτων Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Οδοντοτεχνίας, Επιστήμης Διατροφής - Διαιτολογίας και Δημόσιας Υγείας στον ζωτικό τους χώρο, εφόσον μπορούν να ενταχθούν στη Σχολή Επιστημών Υγείας που θα εδρεύει στη Σπάρτη.
Ο διαμελισμός των Τμημάτων κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την επιστημονική τους αναβάθμιση. Αντίθετα, εκτιμώ ότι την αντιστρατεύεται.
Αντιλαμβάνεσθε, ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση επιτάσσουν έναν ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχεδιασμό, που δεν θα υπαγορεύεται από τοπικισμούς και συντεχνιακά και πολιτικά συμφέροντα.
Η ελληνική εκπαίδευση έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τους πειραματισμούς, τους αυτοσχεδιασμούς και τις κοντόφθαλμες πολιτικές των τελευταίων χρόνων.

Με εκτίμηση,

Λεωνίδας Γρηγοράκος

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ TO SUPER MARKET ¨ΚΑΨΑΝΗΣ¨ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ« Πολιτική εκδήλωση »Κυριακή 21 Απριλίου

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ Σπάρτη, 16 Απριλίου 2019
ΣΠΑΡΤΗ
Πληρ. : Νίκος Ι. Κουφός
ΤΗΛ : 6932370777

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ
Τα Τοπικά ΜΜΕ

Θέμα : « Πολιτική εκδήλωση »
· Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, σε συνέχεια των αποφάσεων του 2ου Συνεδρίου του και ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και ώρα 12.00΄ το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ευρώτα, στη Σκάλα Λακωνίας ( πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας ), ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση με ομιλητές τους :
· Πρωτόπαπα Χρήστο
· Καρρά Γεώργιο - Δημήτριο
· Μεϊμάρογλου Γιάννη
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Βουλευτής Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, καθώς και ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Γιάννης Μπουντρούκας.
Επίσης θα προβληθεί το βίντεο-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο προβλήθηκε και στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.
Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής της Λακωνίας, ενόψει της κρίσιμης πολιτικής συγκυρίας, να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά στην προαναφερόμενη εκδήλωση.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ

ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ.F1 in Schools: Η ομάδα του ΓΕΛ Μολάων για δεύτερη φορά στους Εθνικούς Τελικούς

«Το ταξίδι συνεχίζεται… Η δουλειά και η επιμονή, μπολιασμένη με τη φαντασία και την ορμητικότητα της νεανικής ηλικίας πρέπει να αποτελέσει οδηγό για όλους μας…»


Έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί το πρόγραμμα F1 in Schools. Οι ομάδες που δημιουργούνται στα πρότυπα της F1 από μαθητές απ’ όλο τον κόσμο, έχουν ως στόχο, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το ταχύτερο υπό κλίμακα «μονοθέσιο», να αποκτήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες εκπονώντας μια ερευνητική εργασία, αλλά και να ασχοληθούν με την προετοιμασία ενός Business Plan και την αναζήτηση χρηματικών και υλικών χορηγιών.
Η απόκτηση σχετικών γνώσεων, η επικοινωνία και η τριβή με το χώρο που αναπτύσσουν οι μαθητές, αποτελούν σημαντικά εφόδια για την αγορά εργασίας στο μέλλον, ιδίως στον τομέα της επαγγελματικής ενασχόλησης στον χώρο της Τεχνολογίας, των Επιστημών ή ως μηχανικοί.  Δεν αποκλείεται βέβαια η όποια ενασχόλησή τους και στο χώρο της πραγματικής F1! Κάποιοι άλλοι Έλληνες άνοιξαν το δρόμο όπως, ο Νικόλας Τομπάζης σημερινός επικεφαλής στη FIA επί τεχνικών ζητημάτων των μονοθεσίων, ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης (Scuderia Ferrari), o Άγγελος Τσιαπάρας που ξεκίνησε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου (Red Bull Racing) ή ο Θανάσης Αθανάσουλας (McLaren). Φυσικά δεν είναι οι μόνοι. Ευχόμαστε σε λίγα χρόνια να αναφέρουμε και το όνομα ενός από τη σημερινή ομάδα F1 in Schools των μαθητών του Λυκείου Μολάων.

Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου: η ομάδα “2RT” (Renegade’s Racing Team) του Γενικού Λυκείου Μολάων «Θοδωρής Καλλιφατίδης» θα είναι παρούσα και στους φετινούς Εθνικούς Τελικούς του παγκόσμιου εκπαιδευτικού, τεχνολογικού διαγωνισμού F1 in Schools. Μια ιδέα που ξεκίνησε η περσινή «παρέα» των μαθητών του Λυκείου μας, κατάφερε να συνεχίσει μεταλαμπαδεύοντας την όρεξη για δουλειά αλλά και ζήλο για διακρίσεις στη φετινή ομάδα. Συνδετικός κρίκος, τα παλιά μέλη της ομάδας.
Οι Εθνικοί Τελικοί Αγώνες (γιατί για τους νικητές ακολουθούν και Παγκόσμιοι), θα διεξαχθούν στην  Αθήνα, στο διάστημα 9-12 Μάη στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο επίπεδο 4, με την συμμετοχή 23 ομάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα μας, “2RT” μετά την περσινή πρώτη εμπειρία της συμμετοχής, που συνοδεύτηκε από πολύτιμες γνώσεις αλλά και διακρίσεις, αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική ομάδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που διαγωνίζεται σ’ αυτόν τον πολύ ενδιαφέροντα «αγώνα».
Να σημειώσουμε πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, την Οικονομία, την Επιχειρηματικότητα. Πάνω απ’ όλα όμως προωθεί τη συνεργασία μεταξύ μαθητών, αγαθό πολύτιμο για όποιον επιδιώκει να πετύχει οποιονδήποτε υψηλό στόχο.
Η ομάδα μας αποτελείται από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου και συγκεκριμένα από τους/τις: Μπιάζη Διονύση, Ευαγγελάκο Δημήτρη, Καρούνη Πέτρο, Περδίκη Μαρία, Καρούνη Πολυτίμη, Μισόγιαννη Μαρία, Πρεσεκάν Μάριο και Ανδρικόπουλο Πέτρο.
Είναι σίγουρο πως για να φτάσουν τα παιδιά εδώ αλλά και για να προχωρήσουν περισσότερο είχαν και έχουν ανάγκη την υποστήριξη πολλών ανθρώπων. Από τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που αγκάλιασαν την προσπάθεια τους, παρέχοντας την υλική και ηθική αρωγή τους, το σχολείο, τον Δήμο και -δεν πρέπει να ξεχνάμε- τις οικογένειές τους. Ειδικότερα για τη φετινή συμμετοχή, και καθώς οι φιλοδοξίες έχουν ανέβει, όπως είναι φυσικό έχει ανέβει και το εκτιμώμενο κόστος της συμμετοχής μας. Γι’ αυτό, όποιος θα ήθελε να συνδράμει τον …αγώνα μας, είναι ευπρόσδεκτος.
Για να «γνωρίσετε καλύτερα» την «2RT» μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο facebook  και στο Instagram: https://www.facebook.com/Renegades-Racing-Team-263328924191068/https://www.instagram.com/renegades_racing_team/?hl=el
( e-mail για επικοινωνία με την ομάδα: andand1371@gmail.com – Biazis63@gmail.com dimitrisev23@gmail.com Petros.kar@hotmail.com )
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, όπου υπάρχει και παρουσίαση των ομάδων των φετινών τελικών: http://www.f1inschools.gr .


ΛΑΚΩΝΙΑ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ -ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ



Ο κύριος Δημήτρης Παναγόπουλος στον ADELIN 107,3 FM ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ
Από το video έχουν αφαιρεθεί τα μουσικά διαλύματα-τραγούδια λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.