Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΒΑΤΙΚΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ "ΔΩΡΙΕΑ ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ"

Φωτογραφία του χρήστη Συμβαίνει Τώρα.
Η Πατρίτσια Τσάκου 24 χρονών, ξεκινά δυναμικά με χάλκινο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου. Το λάδι της" Δωριέα Παυλοπέτρι". Το όνομα πήρε από την περιοχή των Βατίκων από την γνωστή σε όλο τον κόσμο της βυθισμένης πολιτείας "Παυλοπέτρι". Εξαιρετικό για την ποιότητα του, βραβεύτηκε και αναδείχτηκε μεταξύ ελαιολάδων από διάφορες χώρες και κέρδισε το τρίτο βραβείο ! Απαιτείται από το προιόν να επεξεργάζεται με υψηλή τεχνογνωσία , να διατηρεί ακέραια και αναλοίωτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και αυτό ήταν που το κατέταξε στην τρίτη θέση ! Συγχαρητήρια λοιπόν στην Πατρίτσια και ευχόμαστε πολλές διακρίσεις και να κερδίσει το πρώτο βραβείο και για την ποιότητα του ελαιολάδου αλλά και για την προσπάθεια να αναδείξει αυτό το προιόν της βατικιώτικης γης !

Γραμματεία Τύπου Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες

Κύθηρα 17 Μαϊου 2016


Η παράταξή μας Κύθηρα Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες θεωρώντας τον θεσμό της Εγχωρίου Περιουσίας ως τον σημαντικότερο για την ύπαρξη και ανάπτυξη των νησιών μας, ανακοινώνει την ομόφωνη απόφασή της να στηρίξει αφ' ενός για την προεδρία της Επιτροπής τον κ. Παναγιώτη Κομηνό του Δημητρίου και αφετέρου ως υποψηφίους για Μέλη της Επιτροπής τα μέλη της κ.κ. Ιωάννη Χαρατζά και Σπύρο Κουσουρή.

Γραμματεία Τύπου Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες

Η ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΤΑΛΑΝΤΑ, ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ, ΚΗΘΥΡΑ



ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ
Χρόνος γένεσης: 17/05/2016  03:40:33 (GMT)
Τοπικό Μέγεθος (ML): 2.4
Γεωγραφικό Πλάτος: 36.6812°
Γεωγραφικό Μήκος: 22.8249°
Εστιακό Βάθος: 5 χμ

ΤΑΛΑΝΤΑ
Χρόνος γένεσης: 17/05/2016  02:02:49 (GMT)
Τοπικό Μέγεθος (ML): 2.9
Γεωγραφικό Πλάτος: 36.6683°
Γεωγραφικό Μήκος: 22.9174°
Εστιακό Βάθος: 5 χμ

ΚΗΘΥΡΑ 
Χρόνος γένεσης: 17/05/2016  06:30:04 (GMT)
Τοπικό Μέγεθος (ML): 3.4
Γεωγραφικό Πλάτος: 35.8945°
Γεωγραφικό Μήκος: 22.8162°
Εστιακό Βάθος: 10 χμ
Πηγή  http://panlakonian.blogspot.gr/

Στην Ελλάδα η παγκόσμια τελετή απονομής των «Γαλάζιων Σημαιών»

Στην Ελλάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των παγκόσμιων αποτελεσμάτων του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education-FEE).

Η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως «ιστορικό γεγονός» για τη χώρα μας, αφού έως το 2015 η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα γινόταν κάθε χρόνο με δελτίο Τύπου από την έδρα του FEE, στη Δανία. Η παγκόσμιας εμβέλειας και προβολής εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, την Τετάρτη 25 Μαΐου. Στην εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία διεθνούς προβολής του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, έχουν προσκληθεί στελέχη της κυβέρνησης, οι πολιτικές και πολιτειακές Αρχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης και πολλοί φορείς του τουριστικού χώρου.

Επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα οι βραβευμένες ακτές και μαρίνες ανακοινώνονται κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)- από το 1992 εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας- αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση στην Κοπεγχάγη. Η ΕΕΠΦ θα είναι ο διοργανωτής της εν λόγω εκδήλωσης για λογαριασμό του FEE.

Η Ελλάδα, με 395 βραβευμένες ακτές, κατείχε το 2015 την τρίτη θέση, παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες. Η FEE το 2015 βράβευσε 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

«Φέτος, το FEE επιλέγει να ανακοινώσει στην Ελλάδα, σε μία δύσκολη για τη χώρα περίοδο, τις διεθνώς βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτές και μαρίνες, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από την ΕΕΠΦ, εθνικό χειριστή του προγράμματος. Είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα ανακοινώνονται με αυτόν τον τρόπο από το FEE. Θέλουμε έτσι να τονίσουμε τη στήριξή μας σε ένα από τα παλαιότερα κράτη-μέλη μας, με δυναμική παρουσία σε όλα τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης. Ιδιαίτερα, δε, στο πρόγραμμα "Γαλάζια Σημαία" αφού, επί σειρά ετών, κατέχει μία από τις πρώτες σε αριθμό βραβευμένων ακτών θέσεις, με δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης, δεδομένου του μεγάλου μήκους ακτογραμμής που διαθέτει» δήλωσε η Lesley Jones, σντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ, Νίκος Πέτρου, σχολιάζοντας την πραγματοποίηση της εμβληματικής σημασίας τελετής του FEE στη χώρα μας, ανέφερε: «Η "Γαλάζια Σημαία" είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα, όμως, είναι και ισχυρό εργαλείο για την προστασία του περιβάλλοντος στον ευαίσθητο παράκτιο χώρο, μέσα από την υπεύθυνη αειφορική διαχείριση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Το FEE προωθεί αυτό το όραμα, το οποίο ασπάζεται και η ΕΕΠΦ από την ίδρυσή της, πριν 65 χρόνια, επεκτεινόμενο συνεχώς σε νέους τομείς και σε νέες περιοχές του πλανήτη. Φέτος, για πρώτη φορά, "Γαλάζιες Σημαίες" θα κυματίσουν στην Ασία, στην Ιαπωνία, αλλά και σε τουριστικά σκάφη. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί το FEE σε αυτές τις πρωτιές προσθέτει άλλη μία, μετά από πρόταση της ΕΕΠΦ: Την ανοιχτή ανακοίνωση των παγκόσμιων αποτελεσμάτων με μία μεγάλη εκδήλωση, και μάλιστα στη χώρα μας. Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις πρώτες χώρες σε αριθμό βραβευμένων ακτών και στόχος μας είναι να τις αυξάνουμε συνεχώς και, γιατί όχι, να κατακτήσουμε την πρώτη θέση παγκοσμίως».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα και η εκδήλωση τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και υποστηρίζεται από την ευγενική χορηγία του «Porto Carras Grand Resort», των προϊόντων πρόσβασης Mobi-mat και την Πανελληνία Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Πηγή http://www.zougla.gr/

Ασφαλιστικό/φορολογικό αγροτών και εσπεριδοειδή στο επίκεντρο της συνέντευξης Αραχωβίτη – Κουρεμπέ

Συνέντευξη τύπου, παρουσία του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη και του πρόεδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, παραχώρησε τη Δευτέρα η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στα καινούργια της γραφεία. Θέμα της η πρόσφατη πολιτική συγκυρία και τα αγροτικά ζητήματα που απασχολούν το νομό.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αραχωβίτης υποστήριξε πως η συμφωνία που επιτυγχάνεται είναι στο πλαίσιο εκείνης του καλοκαιριού, χωρίς τίποτα επιπλέον, ενώ για το χρέος είπε πως μπαίνει σε τροχιά επίλυσης.
Όσον αφορά συγκεκριμένα στους αγρότες, ο βουλευτής δήλωσε πως τα τελευταία μέτρα ήταν ένας πολύ καλός συνδυασμός φορολογικού – ασφαλιστικού, που προστατεύει πάνω από το 90% (σύμφωνα με τα δηλωθέντα οικονομικά τους στοιχεία) των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό έχει από ελάφρυνση έως μηδενική επιβάρυνση. “Όλα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις κοινωνικές τάξεις και τη συζήτηση που είχε γίνει με τους αγρότες και τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, και σε ορισμένο πλαίσιο ακόμα και βελτιωμένα από τη συμφωνία του καλοκαιριού. Η διαπραγμάτευση, με τον τρόπο που γίνεται και τη σκληρή δουλειά, οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα από τα ήδη συμφωνηθέντα”, συνέχισε.
Αναφέρθηκε ακόμη σε ορισμένα σημεία από όσα ισχύουν πλέον στο ασφαλιστικό/φορολογικό των αγροτών, όπως την επιτυχία -όπως τη χαρακτήρισε- να υπάρχει αφορολόγητο στο πραγματικό εισόδημα, πέραν του αφορολογήτου που διατηρήθηκε στις επιδοτήσεις. Επιπλέον υπογράμμισε πως οι επιδοτήσεις του β’ πυλώνα εξαιρέθηκαν τελείως από τον υπολογισμό τους ως εισοδήματος, ενώ και στο ασφαλιστικό “πέρασε” η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος.

Η γέφυρα του Καψαλιού χρονολογία 1824.


  Είναι η γέφυρα του Καψαλιού. Στη μαρμάρινη αναμνηστική πλάκα αναφέρεται η 1η Ιόνιος Γερουσία, το όνομα του Άγγλου Αρμοστή Μαίτλανδ και ο μόχθος των Κυθηρίων για την κατασκευή της γέφυρας. χρονολογία 1824. Αριστερά ο άγιος Σπυρίδων ο κοιμητηριακός ναός του Καψαλίου.Πηγή

Nikos Desillas προς Eleni Harou

Σύλλογος ΠΕ Γ. Ρίτσος: Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο 19/5 έξω από το νοσοκομείο Μολάων

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!
ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,
ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,
ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΥΠΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ,ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ(ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΚΠ.ΒΑΘΜΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ)
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3848-ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ
-ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ -ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΔΙΑΔΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ-ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΓΟΝΕΙΣ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΑΝΕΡΓΟΙ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19.5.2016 ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ 
-ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,
-ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ  ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ  ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Δ.Τ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Τα σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν τέσσερις στις δέκα τουριστικές επιχειρήσεις, επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, την οποία συνυπογράφουν και οι Βουλευτές ΝΔ Δωδεκανήσων και Μαγνησίας Μάνος Κόνσολας και Χρήστος Μπουκώρος αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές, τα νέα μέτρα που πρόκειται να επιβάλλει η Κυβέρνηση αναμένεται να επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στις τουριστικές επιχειρήσεις και κυρίως στα μικρότερα νησιά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που έχουν καταστεί κέντρα υποδοχής προσφύγων.

«Η αύξηση του ΦΠΑ, η οποία αναπόφευκτα θα επηρεάσει την κατανάλωση, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών φορολόγησης στα νησιά, το τέλος διανυκτέρευσης, οι αυξήσεις στην εστίαση, στον καφέ, στα αλκοολούχα ποτά, στα εισιτήρια των μουσείων, καθώς και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τον κλοιό στους επιχειρηματίες της τουριστικής αγοράς και ακριβαίνουν το τουριστικό πακέτο, ανάγοντάς το όλο και λιγότερο ανταγωνιστικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι Βουλευτές ερωτούν μεταξύ άλλων τους αρμόδιους Υπουργούς, ποια είναι τα προσδοκώμενα έσοδα που αναμένεται να προκύψουν από τα νέα μέτρα που πρόκειται να επιβάλλει η Κυβέρνηση, καθώς κι εάν έχουν υπολογισθεί οι πιθανές απώλειες εσόδων από την μείωση της τουριστικής κίνησης λόγω της αύξησης του κόστους του τουριστικού προϊόντος.

Η ερώτηση των Βουλευτών έχει ως εξής:

«Την ώρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να επιβάλλει νέα μέτρα στους Έλληνες, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, με αυξήσεις στους περισσότερους έμμεσους φόρους, καμπανάκι κινδύνου χτυπά στον τουρισμό, καθώς τέσσερις στις δέκα τουριστικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, καθιστώντας αμφίβολο το αν θα καταφέρουν να βγάλουν τη σεζόν, όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου.

Η αύξηση του ΦΠΑ, η οποία αναπόφευκτα θα επηρεάσει την κατανάλωση, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών φορολόγησης στα νησιά, το τέλος διανυκτέρευσης, οι αυξήσεις στην εστίαση, στον καφέ, στα αλκοολούχα ποτά, στα εισιτήρια των μουσείων, καθώς και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τον κλοιό στους επιχειρηματίες της τουριστικής αγοράς και ακριβαίνουν το τουριστικό πακέτο, ανάγοντάς το όλο και λιγότερο ανταγωνιστικό.

Και μπορεί δημοφιλείς προορισμοί όπως, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη να παραμένουν ακόμα υψηλά στις κρατήσεις, δε συμβαίνει το ίδιο όμως με τα μικρότερα νησιά ή τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που επιπλέον πλήττονται από τις προσφυγικές ροές.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, εκτιμάται πως το κράτος  χάνει τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ από φορολογικά έσοδα από τις ανεξέλεγκτες μισθώσεις ιδιωτικών χώρων σε επισκέπτες, χωρίς ακόμα να έχει διασφαλίσει τα απαραίτητο θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο σε σχέση με τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα.

Επειδή ο τουρισμός παραμένει ακόμα ένας παραγωγικός τομέας της χώρας, ο οποίος δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και οφείλουμε να τον στηρίξουμε,

Επειδή ο τουρισμός αποτελεί έναν κατ’ εξοχήν εξαγωγικό τομέα, με το 90% των εσόδων του να προέρχεται από το εξωτερικό, καλύπτοντας τουλάχιστον το 90% του ελλείμματος ισοζυγίου αγαθών της χώρας,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1.            Τι πρόκειται να πράξουν, ώστε να μην πληγεί ο τουριστικός κλάδος, ο οποίος είναι από τους λίγους που παραμένουν βιώσιμοι και προσφέρουν θέσεις εργασίας και έσοδα για τη χώρα;

2.            Ποια είναι τα προσδοκώμενα έσοδα που αναμένεται να προκύψουν από τα νέα μέτρα που πρόκειται να επιβάλλει η Κυβέρνηση; Έχουν υπολογισθεί οι πιθανές απώλειες εσόδων από την μείωση της τουριστικής κίνησης, λόγω της αύξησης του κόστους του τουριστικού προϊόντος;

3.            Τι προτίθενται να πράξουν, προκειμένου να επιβάλλουν κανόνες λειτουργίας στις μισθώσεις ακινήτων προς τουριστική διαμονή;

Πειραιάς 17 Απριλίου 2016

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1.       Κώστας Κατσαφάδος- Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων

2.       Μάνος Κόνσολας       - Βουλευτής Δωδεκανήσων

3.       Χρήστος Μπουκώρος – Βουλευτής Μαγνησίας

                                                 


Σαν σήμερα το 1902 εντοπίστηκε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων


Πολύπλοκος μηχανισμός, φτιαγμένος από χαλκό, τοποθετημένος μέσα σε ξύλινο πλαίσιο, που προβληματίζει και συναρπάζει τους ιστορικούς της επιστήμης και της τεχνολογίας, από την ανακάλυψή του λίγο πριν από το Πάσχα του 1900. 

Βρέθηκε σε βάθος 60 μέτρων από σφουγγαράδες σ' ένα ναυάγιο κοντά στα Αντικύθηρα, μαζί με αγάλματα, όπως ο γνωστός Έφηβος. Αποτελούσαν πολύτιμα αντικείμενα, που μετέφερε ρωμαϊκό πλοίο από τη Ρόδο στη Ρώμη επί εποχής Ιούλιου Καίσαρα στα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, όπως είναι γνωστός σήμερα, θεωρείται ένα από τα πρώτα υπολογιστικά συστήματα. Είναι ένας ωρολογιακός μηχανισμός με δεκάδες οδοντωτούς τροχούς μεγάλης ακριβείας, που περιστρέφονται γύρω από πολλούς άξονες, όπως στα μηχανικά ρολόγια. Η πιο αποδεκτή θεωρία σχετικά με τη λειτουργία του, υποστηρίζει ότι ήταν ένας αναλογικός υπολογιστής, σχεδιασμένος να υπολογίζει τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων. Εκτιμάται ότι φτιάχτηκε γύρω στο 87 π.Χ. από τον ρόδιο αστρονόμο Γέμινο.

Ο Μηχανισμός μελετήθηκε αρχικά από τον αρχαιολόγο Βαλέριο Στάη, ο οποίος στις 17 Μαΐου 1902 πρόσεξε ότι ένα από τα πέτρινα τεμάχιά του είχε ένα ενσωματωμένο οδοντωτό. Έτσι, θεωρείται η αρχαιότερη σωζόμενη διάταξη με γρανάζια.

Καθοριστική στην αποκρυπτογράφηση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων είναι η συμβολή του βρετανού καθηγητή της ιστορίας της επιστήμης Ντέρεκ Τζον Ντε Σόλλα Πράις (1922-1983), που ξεκίνησε μ' ένα άρθρο του το 1959 στο περιοδικό Scientific American και ολοκληρώθηκε 15 χρόνια αργότερα με το σύγγραμμα Gears from the Greeks: The Antikythera Mechanism – A Calendar Computer from ca. 80 BC.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑNTIKYΘΗΡΩΝ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑNTIKYΘΗΡΩΝ

Στην μέχρι τώρα πορεία μου είχα πάντα ως βασική αρχή την υποχρέωση για συμμετοχή στα κοινά, όταν και όπου είχα την πεποίθηση ότι μπορούσα να προσφέρω έργο και υπηρεσίες.
 
Έτσι για πολλά χρόνια υπηρέτησα αμισθίως τεχνικός σύμβουλος τον θεσμό της Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, συμβάλλοντας με τις γνώσεις και την εμπειρία της επαγγελματικής μου ενασχόλησης, σε σημαντικά και επωφελή για τον θεσμό αποτελέσματα, επειδή πίστευα και πιστεύω ότι αποτελεί μοναδικό προνόμιο και προίκα για το μέλλον των παιδιών μας. 

Σήμερα, μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, χωρίς ίχνος πρόθεσης για αντιπαράθεση, με έντονη τη διάθεση της προσφοράς, πέρα και έξω από παραταξιακές εξαρτήσεις και διεργασίες, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της Επιτροπής στις εκλογές της 18-05-2016 και να έχω τη τιμή να ζητώ ψήφο από κάθε μέλος του εκλεκτορικού σώματος, ώστε να μου δοθεί η δυνατότητα να προσφέρω και από την θέση αυτή στην ανάδειξη του θεσμού σε σημαντικό και πραγματικό παράγοντα ανάπτυξης για τα νησιά μας.


Με τιμή 
Χαράλαμπος Σούγιαννης
Αρχιτέκτων Μηχανικός – Δημότης Κυθήρων