Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΚΡΙΜΑ...



                                         ΚΡΙΜΑ

Είναι σίγουρα μια από τις σπουδαιότερες ημερομηνίες στη σύγχρονη εποχή για τα  Κύθηρα και τα Αντικύθηρα .Σάββατο 7  Μαϊου 2016. Εγκαινιάζεται ανακαινισμένο και μετά από πλήρη αποκατάσταση όλων των πληγών που άφησε στο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου ο καταστροφικός σεισμός του 2006 και μάλιστα με νέα δεδομένα, μεγάλη λειτουργικότητα, σύγχρονες προσεγγίσεις , διαδραστικές παρεμβάσεις , που δημιουργούν  ξεκούραστο και φιλικό περιβάλλον σε κάθε επισκέπτη και ιδιαίτερα στους νέους και τα παιδιά.

Πραγματικό στολίδι αντάξιο της πολύ πλούσιας και ενδιαφέρουσας Ιστορίας των Κυθήρων –Αντικυθήρων  από τους προϊστορικούς χρόνους έως τη πιο σύγχρονη εποχή. Συγχαρητήρια σε όλους  όσους προσπάθησαν και αγωνίστηκαν σχεδόν για μια δεκαετία !! για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.     

Στον πρώην Δήμαρχο  Θ. Κουκούλη και στους επιτελείς του. Στον πρώην Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο για την καθοριστική  συμβολή του στη διαδικασία ένταξης του έργου, στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης και φυσικά στους μελετητές ,τους Αρχαιολόγους και όλους τους εργαζόμενους. Ασφαλώς ένα μπράβο δικαιούται  και ο τωρινός Δήμαρχος για το δύσκολο ,αλλά  δυναμικό τελικό φίνις που έκανε, μαζεύοντας ατέλειες του παρελθόντος και προσθέτοντας νέα δυναμικά στοιχεία .     

Μέχρι εδώ όλα καλά και όμορφα ,περίφημα, μια ανάσα ανακούφισης από όλους μας.  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !! Το Αρχαιολογικό Μουσείο μας  ξανά ανοικτό, όμορφο, σύγχρονο, ελκυστικό για Έλληνες  και αλλοδαπούς πράγμα που-εκτός από την Ιστορική και πολιτιστική του αξία-προσδίδει πολλαπλάσιο οικονομικό αποτέλεσμα στο ποιοτικό Τουριστικό προϊόν ,που όλοι οι Επαγγελματίες του Τουρισμού γνωρίζουν πολύ καλά.

Δυστυχώς η καθιερωμένη κατ`έθιμο  τελετουργία  των εγκαινίων ,που ως ένα βαθμό εξελίσσεται σε πολιτική και όχι μόνο πασαρέλα, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με αμφιλεγόμενα πρόσωπα, που ουδεμία σχέση έχουν με το τόπο και το «αντικείμενο» ,μόνο ως παράγων υποβάθμισης μπορεί να εκληφθεί.

Άδραξε την ευκαιρία λοιπόν ο σημερινός υπουργός ,ο «ακάλεστος» και «ανεπιθύμητος» οικειοποιούμενος μάλιστα το ρόλο του οικοδεσπότη να εγκαινιάσει ένα « έργο άλλων» αγνοώντας μάλιστα επιδεικτικά τους  «οικοδεσπότες» και «κατασκευαστές» του έργου ,μη προσκαλώντας τους  ούτε στα εγκαίνια .(αυτό λέγεται και ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς!!!!).Τώρα θα μου πείτε ότι εδώ μας έχουνε φλομώσει στο ψέμα και στα συμπτώματα της εξουσιολαγνίας  που τους έχει καταλάβει εξ ολοκλήρου, οι καλοί τρόποι μας μαράνανε ;  Βασικά θέλει να αποδείξει ότι και ο ίδιος μπορεί να κάνει  κάτι, είναι  άλλωστε όρος επιβίωσης για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να δείχνει ότι μπορεί να κάνει κάτι και ας είναι και τα εγκαίνια των έργων των…. άλλων.

Πρόκειται λοιπόν για μια ατυχή συγκυρία ,η κακιά στιγμή που λέμε  ,το ατύχημα να συνδυαστεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός για τα Κύθηρα με μια τόσο ασήμαντη παρουσία. Το έργο του άλλωστε σε συγκεκριμένες κυβερνητικές θέσεις έχει συνδυαστεί με απίθανες αρνητικές  επιδόσεις «γαία πυρί  μειχθήτω» η αν θέλετε «Γής Μαδιάμ» δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Όταν  παρίσταναι τον υπουργό παιδείας  κήρυξε ανελέητο πόλεμο  στην αριστεία ,δηλαδή κατά των αρίστων,δηλαδή κατά όσων μπορούν να διακριθούν ,να προοδεύσουν ,να ξεχωρίσουν ,να δουλέψουν πολύ ,να τραβήξουν το κάρο μπροστά. Όνειρο  τους η κοινωνία των μετρίων, ισοπέδωση προς τα κάτω…η αριστεία είναι αρρώστια  που λέει και ο Καρανίκας. Κατάργησε σε μια νύχτα  το νόμο Διαμαντοπούλου, τη σοβαρότερη  προσπάθεια αναβάθμισης  της παιδείας από συστάσεως του Ελληνικού κράτους …κατά γενική ομολογία..τον  αντικατέστησε με ένα νόμο έκτρωμα ,ανερμάτιστο, κατάπτυστο δημιούργημα διεστραμμένων εγκεφάλων, εμμονικών και ιδεοληπτικών αντιλήψεων και  συμπεριφορών  χωρίς αξιακό πλαίσιο αναφοράς και δημιουργική φιλοσοφική βάση....δώσε και εμένα μπάρμπα. Ξαναγύρισαν όλα στη γνωστή τους  Ελληνική πραγματικότητα  Τσίπρα  Καμμένου ,τα Πανεπιστήμια εκκολαπτήρια κακοποιών στοιχείων  και μάλιστα απ`όλα τα μέρη του κόσμου, βομβιστές ,παράνομοι κάθε είδους ,κλέφτες ,σωματέμποροι, διακινητές, αλληλέγγυοι, μαφιόζοι, εκβιαστές και ότι άλλο κατακάθι βάζει ο νούς σας ,άσε που το γνωστό τοις πάσι …..Πανεπιστημιακό αλισβερίσι  βρήκε ξανά το νόημα του, αυτή τη φορά με αριστερό πρόσημο  παρακαλώ…εκτακτη συμμετοχή ο πρύτανης της  πεντάρας..για να συμπληρωθεί το θαυματουργό δίδυμο .

Ακολούθησε το Υπουργείο Πολιτισμού ..εκεί ήρθε με φόρα με πολύ φόρα και έσκισε και το καλσόν. Δεν θα σταθώ ούτε στο κομματικό πογκρόμ προέδρων ,διευθυντών, ακόμη και μελλών Δ.Σ  φορέων που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε στη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου με κείμενα του δολοφόνου  Σάββα Ξηρού, ακόμη ούτε στην κατάργηση  όλων  των εν ενεργεία   μισθωτικών συμβάσεων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που εξυπηρετούσαν τους επισκέπτες Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα την καταστροφή πολλών επαγγελματιών και χιλιάδες νέους ανέργους. Το νέο πελατειακό κράτος γεννιέται  ,πάντα με αριστερό πρόσημο. Αυτό όμως που πραγματικά ισοπέδωσε - με την υπογραφή και την πλήρη ταύτιση του -και αποτέλεσε την ταφόπετρα μιας δήθεν προνομιακής σχέσης της αριστεράς με το Πολιτισμό και που αποτελεί αυτοχειριασμό και πολιτικό διασυρμό για τον ίδιο και το ασπόνδυλο έτσι και αλλιώς κόμμα του, είναι η τραγική επιλογή του Γιάν Φάμπρ.. (λέγε με και παλλόμενα πέη) στη διεύθυνση του Φεστιβάλ  Αθηνών. Η απόλυτη καταρράκωση κάθε σοβαρότητας, η απογύμνωση για την αριστερά και από το στιλπνότερο τελευταίο φτιασίδι της, τη λεοντή της κουλτούρας…αφού καπηλεύτηκε για δεκαετίες σαν δική της αποκλειστικότητα της τις Τέχνες τα Γράμματα και το Πολιτισμό ήρθε ακόμη και εκεί η αποκαθήλωση και η απογύμνωση..

Κάνω μια πρόταση στον «υπουργό» και στους λοιπούς τοπικούς γλείφτες  της εξουσίας ,τα λεγόμενα και τοπικά κυβερνητικά στελέχη (sic)  να τελειώνει σύντομα αυτή η δοκιμασία, «καλώς ήλθατε» και «καλό ταξίδι» άλλωστε ο «υπουργός» πρέπει να γυρίσει αμέσως στην Αθήνα για να ψηφίσει το ασφαλιστικό- λαιμητόμο δηλ το τέταρτο μνημόνιο και την προκαταβολή του πέμπτου(αυτό που θα καταργούσαν με ένα νόμο και ένα άρθρο)…..στα τέσσερα.

Άντε και από Δευτέρα θα ευχαριστηθούμε το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ –ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ.

                                                                 Επαμεινώνδας Σταμάτης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 1900

 A H E P A   H E L L A S                                                                                   D I S T R I C T   25                                                                                          Athens, Greece                                                                                                                             www.ahepahela.org                                                                                                    ahepahellas@ahepahellas.gr  Promoting the Renaissance of Hellenism   Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο      Τ  Υ  Π  Ο  Υ 
                                       Αθήνα 4 Μαΐου 2016  
Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλης 1 & Λεωφ. Βασ. Σοφίας, Πλατεία Παύλου Μελά, Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου: «1900 – Οι περιπέτειες του Παύλου Κουντουριώτη στον πρώτο υπερατλαντικό πλου με το εύδρομο Ναύαρχος Μιαούλης» (εκδόσεως του Πολεμικού Ναυτικού) των συγγραφέων: κ.κ. Στέφανου Μίλεση και Πλωτάρχη Παναγιώτη Τριπόντικα Π.Ν. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Αναπλ. Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Δρ. Γεράσιμος Καραμπελιάς, ο Γενικός Διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” & Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς,                  ο Αντιναύαρχος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Καταγάς Π.Ν. και ο Πλοίαρχος Δρ. Αριστείδης Διαμαντής Π.Ν. Αποσπάσματα του βιβλίου θα αναγνώσει η δικηγόρος – δημοσιογράφος          κ. Χρυσαυγή Ατσιδάκου, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας      κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος. Η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού θα παιανίσει εμβατήρια και θούρια των αρχών του 20ού αιώνος.  
Την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνει η Περιφέρεια D#25 HELLAS, της Ελληνοαμερικανικής Ομογενειακής Οργάνωσης A.H.E.P.A. με την οργανωτική συνδρομή του Τμήματός της HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής.  
Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους: ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Υπουργοί, Βουλευτές και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο Ύπατος Κυβερνήτης της A.H.E.P.A. κ. John Galanis επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου του Υπάτου Συμβουλίου από την Αμερική, ο Κυβερνήτης A.H.E.P.A. HELLAS κ. Γεώργιος Πλοκαμάκης και ο Αντιναύαρχος κ. Μιχαήλ Καούτσκης (Διευθυντής Δ.Δ.Μ.Ν.) εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.   

 
ΜΕ  ΤΗ  ΘΕΡΜΗ  ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ     
Για επικοινωνία: Δημ. Σχέσεις A.H.E.P.A. HJ – 17 Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος: 210 – 37.04.183 & 6980 – 310.163, e – mail: pdrizopoulos@yahoo.gr

Πρόγραμμα Ενημέρωσης Εθελοντών Πυρόσβεσης στα Κύθηρα.


Ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με το Π.Κ. Κυθήρων διοργανώνει ενημερωτικές συγκεντρώσεις για τους εθελοντές πυρόσβεσης στις τοπικές κοινότητες των Κυθήρων - Αντικυθήρων.

Αύριο Κυριακή του Θωμά, θα υπάρξει ενημερωτική συγκέντρωση στην Τ.Κ. Αβλέμονα, στον προβλήτα του Αβλέμονα, μεταξύ 10.00 και 11.00, όπου θα δώσει πληροφορίες, οδηγίες και εξηγήσεις σε όλους τους παρισταμένους ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Κατσανεβάκης και ο Διοικητής του Π.Κ. Κυθήρων κ. Λάζαρος Κωνσταντίνου.


Το περιεχόμενο των οδηγιών βασίζεται στο τι και πως πρέπει να γνωρίζει και να εφαρμόζει ο κάθε εθελοντής πυρόσβεσης κατά την διάρκεια ενός ατυχούς γεγονότος, κάτω από τις οδηγίες και υποδείξεις του εκάστοτε υπευθύνου αξιωματικού πυρόσβεσης.


Πρακτικό θα είναι να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι πολίτες είναι δυνατόν καθώς και η συνδρομή των Τοπικών Προέδρων των Κοινοτήτων να είναι ανεπιφύλακτη. Πρέπει δε όλοι να θυμόμαστε ότι ενημερωμένος πολίτης σημαίνει χρήσιμος πολίτης σε κάθε δύσκολη περίσταση.


Αναμένεται η προσέλευση των πολιτών να είναι η προσήκουσα και ακόμα ελπίζουμε ότι οι οδηγίες και οι ικανότητες των εθελοντών δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν αυτό το καλοκαίρι εάν όλοι ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και εφαρμόσουν πιστά τους κανόνες πρόληψης πυρκαγιών....
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------

Καταγγέλλουν «παράθυρο» για αιολικά πάρκα στον Μαλέα

Τουλάχιστον 10 φορείς και συλλογικότητες της κοινωνίας της Λακωνίας αντιδρούν στα σχέδια του ΑΔΜΗΕ για το μεγάλο έργο σύνδεσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Πελοπόννησο στην Κρήτη (σχετικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» στις 8/4/2015, «Μετά τα τάνκερ, οι πυλώνες»).
Παρά το γεγονός ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει καταθέσει διαφορετική χάραξη του έργου από την αρχική, κάτοικοι και φορείς επανέρχονται με ψηφίσματα διαμαρτυρίας, ενώ έχουν ζητήσει και συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνο Σκουρλέτη.
Ανάμεσά τους, η Ενωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων, το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων «Ξένιος Ζευς» κ.ά., οι οποίοι θεωρούν ότι ακόμα και με τη νέα χάραξη του έργου ανοίγει ο δρόμος για τη μόνιμη κατασκευή αιολικών πάρκων.
Ειδικότερα σε επιστολή προς τον υπουργό, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Δεν αντιτιθέμεθα, βεβαίως, στους σχεδιασμούς για ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα. Είμαστε, ωστόσο, κάθετα αντίθετοι στη συγκεκριμένη χάραξη της εγκατάστασης του καλωδίου κατά μήκος της χερσονήσου του Μαλέα. Η τυχόν άρνηση του ΑΔΜΗΕ να παρακάμψει τη Χερσόνησο του Μαλέα στους σχεδιασμούς του θα σημαίνει ότι υπάρχουν “δεύτερες” σκέψεις. Αναφερόμαστε στα εδώ και δεκαετίες σχέδια για εγκατάσταση αιολικών "πάρκων" κατά μήκος του Μαλέα, τα οποία φαίνεται ότι ουδέποτε εγκαταλείφθηκαν από κάποιους, παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας».
◈ Από την πλευρά του ο ΑΔΜΗΕ, σε μακροσκελή επιστολή του που κοινοποιείται στους περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Κρήτης αλλά και σε έτερους φορείς (μεταξύ τους ο δήμαρχος Μονεμβάσιας), παρουσιάζει αναλυτικά τις λεπτομέρειες του έργου, που σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ θα έχει «μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς δεν θα παράγει στερεά/υγρά απόβλητα, αλλά ούτε και θα εκπέμπει αέριους ρύπους».
Ο ΑΔΜΗΕ τονίζει πως με τη νέα χάραξη οι πυλώνες δεν θα διέρχονται μέσω αρχαιολογικών χώρων αλλά ούτε και από περιοχές ειδικής προστασίας (π.χ. Natura) και το έργο θα υλοποιηθεί κατά το πλείστον μέσω δασικών και άγονων εκτάσεων.
Σε αυτό το σημείο βέβαια υπάρχουν ενστάσεις από τους φορείς, καθώς κατηγορούν τον ΑΔΜΗΕ ότι οι πυλώνες θα περάσουν μέσα από το Απολιθωμένο Δάσος, την ύπαρξη του οποίου, όπως λένε, αγνοούσε ο φορέας του έργου.
Τέλος, ο ΑΔΜΗΕ διαβεβαιώνει πως τόσο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του έργου όσο και το μαγνητικό πεδίο θα βρίσκονται στα ελάχιστα από τα θεσμοθετημένα όρια, ενώ τονίζει για άλλη μια φορά την «κρισιμότητα και το επείγον της υλοποίησης του έργου εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματός του».
Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για τη σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται η υποβολή της στο υπουργείο στο τέλος Ιουλίου.
Πηγή  https://www.efsyn.gr

Το ΠΑΜΕ Λακωνίας για την Απεργία

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες και νέοι,

Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

  • Σάββατο 7 Μάη, 6μμ στην Ομόνοια! Αναχώρη Λεωφορείου για Αθήνα στις 1:30 μμ από την Πυροσβέστική στη Σπάρτη.

  • Κυριακή 8 Μάη, 10.30πμ στην Κ. Πλατεία της Σπάρτης!

Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το παρόν!

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!

Σπάρτη 6-5- 2016

Συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Λακωνίας

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΕΒΕΛ:
“Ύστερα από τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης για συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό μέσα στο σαββατοκύριακο, οι δυο τριτοβάθμιες οργανώσεις της μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας (ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) αποφάσισαν το κλείσιμο των καταστημάτων για αύριο Κυριακή 8 Μαΐου 2016 (ημέρα εργάσιμη δυνάμει του ν.4177/2013) και την πραγματοποίηση κεντρικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
Συμμετέχουμε και καλούμε τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές και αυτοαπασχολούμενους της Λακωνίας στο συλλαλητήριο της Σπάρτης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί έμπροσθεν του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας (Αγίου Νίκωνος 124), ώστε να απαντήσουμε στον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης με δυναμικότητα, μαχητικότητα και μαζικότητα”.

ΑΔΜΗΕ: Μια ωραία ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ προς ΔΗΜΟ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Σε επιστολή του προς αρμόδιους φορείς, μεταξύ τους προς τον Δήμαρχο Μονεμβασίας και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μπλάνας, "καθησυχάζει" όσον αφορά τις επιπτώσεις του περάσματος του καλωδίου από Κρήτη, μέσω πυλώνων υψηλής τάσης, από τη χερσόνησο του Μαλέα και ζητεί τη στήριξή τους.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το καλώδιο δεν θα περάσει από αστικές περιοχές αλλά από"άγονες και δασικές εκτάσεις", υποστηρίζει ότι οι πυλώνες υψηλής τάσης δεν θα είναι ορατοί από τα χωριά από τα οποία θα περάσει κοντά (Βελανίδια, Καστανιά, Πάνω Καστανιά, Φούτια), αλλά ούτε από την Καστροπολιτεία της Μονεμβάσιας κι ότι δεν θα εγκατασταθούν οι πυλώνες αυτοί σε περιοχές Natura και αρχαιολογικούς χώρους.Γενικά, όλα καλά, όλα ωραία.

Παραβλέπει, βεβαίως, ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ ότι π.χ. οι πυλώνες της ΔΕΗ θα περάσουν ΜΕΣΑ από το θεσμοθετημένο (ευτυχώς...) καταφύγιο Άγριας Ζωής "Βαβύλας - Κούνου" και από το υπό θεσμοθέτησιν ως Φυσικό Μνημείο δάσος της Αριάς στον Πίσω Αγιώργη. Πού είναι και ο μοναδικός πλέον "πνεύμονας" πρασίνου των Βατίκων, μετά την καταστροφή της 17ης Ιουλίου του 2015. Αλήθεια, εγγυάται ο κ. Μπλάνας ότι οι πυλώνες που θα περνούν από το αρχέγονο αυτό δάσος δεν θα προκαλέσουν κάποια στιγμή ανάλογη και μεγαλύτερη καταστροφή;

Παραβλέπει, επίσης, ο κ. Μπλάνας, όλα όσα ορίζονται από τον υπό τελικήν έγκρισιν Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό Βοιών, αναφορικά με τη θεσμοθέτηση στην περιοχή φυσικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Παραβλέπει, επίσης, ΟΛΗ τη μέχρι στιγμής διαδικασία κήρυξης του Μαλέα ως Τοπίου Διεθνούς Σημασίας και Περιφερειακού Πάρκου. Εφόσον ΔΕΝ υπάρχει κάτι επίσημο μέχρι στιγμής, το διαγράφουμε και τέλος.

...Σπεύδει, επίσης, να αποφανθεί ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο θα είναι πολύ μικρότερο του θεσμοθετημένου ορίου (υπενθυμίζουμε π.χ. ότι οι πυλώνες θα εγκατασταθούν 50 μ. από τον οικισμό της Πάνω Καστανιάς, όταν ασφαλής απόσταση δεν θεωρούνται ούτε τα 200 μ. σύμφωνα με τα δεδομένα της επιστημονικής κοινότητας...).

ΝΕΑΠΟΛΗ "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός".. από την Τέχνῃ Χρῶ

 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ

Ο ΜΠΟΝ ΚΟΪΖΟΥΜΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



Χθες Παρασκευή, 6 Μαϊου υπό την αιγίδα του Αμερικανικού κολλεγίου διοργανώθηκε στα Κύθηρα εκδήλωση στη μνήμη της Ρόζας Κασιμάτη, της Κυθηρίας μητέρας του Λευκαδίου Χερν, του εθνικού συγγραφέα της Ιαπωνίας. Για την εκδήλωση ήρθε στα Κύθηρα από την Ιαπωνία ο δισέγγονος του Λευκαδίου, καθηγητής Μπον Κοϊζούμι, καθώς και οι πρέσβεις της Ιαπωνίας και της Ιρλανδίας από την Αθήνα.
Φωτο Βαλέριος και Ρενάτα.


Πηγή

Eleni Harou

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 07-05-2016

Ένα όνειρο ετών , έγινε πραγματικότητα με την εγκαινίαση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων. Ειδικότερα το Σάββατο 7 Μαίου 2016 τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των εγκαινίων , παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, εκλεκτών εξοχοτήτων όπως οι πρέσβεις της Ιαπωνίας και Ιρλανδίας ,του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Χατζηπέρου , του καθηγητή Συνταγματολόγου κυρίου Κασσιμάτη, της Προισταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και νήσων κυρίας Στέλλας Χρυσουλάκη , της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς επίσης του πρώην Δημάρχου κυρίου Κουκούλη και πλήθους κατοίκων της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Πριν την τελετή των εγκαινίων , προηγήθηκε στην αίθουσα του Κυθηραικού Συνδέσμου εκδήλωση όπου ο Δήμαρχος Κυθήρων κύριος Χαρχαλάκης και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι απηύθυναν χαιρετισμό. Είναι χρέος όλων και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ιστορία μας και σήμερα αυτό γίνεται πραγματικότητα με την ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου τόνισαν οι ομιλούντες μεταξύ άλλων . Στη συνέχεια μετέβησαν στον χώρο του μουσείου όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, Μητροπολίτη Κυθήρων - Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, με τον ιερό κλήρο. Ακολούθησε ξενάγηση του Υπουργού και όλων των επισήμων από την κυρία Χρυσουλάκη στους χώρους του μουσείου και άνοιξαν οι πύλες του για το κοινό. Στην τελετή των εγκαινίων προσφέρθηκαν κεράσματα παραδοσιακών γλυκών και αναψυκτικά στον προαύλιο χώρο του μουσείου.Περισσότερο ρεπορτάζ με ήχο και εικόνα στο βίντεο που θα ακολουθήσει.ΟΜΑΔΑ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

{ΣΧΟΛΙΟ} ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ"ΤΟ Πασχαλιάτικο Δώρο της Κυβέρνησης στα Κύθηρα."

Οι μεθοδεύσεις και οι προτάσεις της ΥΠΑ είναι όντως απαράδεκτες και παντελώς ατεκμηρίωτες, τη στιγμή μάλιστα που ο Υπουργός είχε δημόσια υποσχεθεί ότι οι όντως άγονοι μικροί προορισμοί δεν θα επηρεαστούν. Ανάλογες περικοπές προτείνονται και για άλλα νησιά όπως π,χ. τη Σκύρο, όπου σήμερα εξυπηρετείται με Jumbo και με το νέο σχέδιο προτείνονται μόνο 2 δρομολόγια την εβδομάδα με σύνολο 60 θέσεων! Η κινητοποίησή μας είναι άμεση, ήδη επικοινωνήσαμε με την Κυβέρνηση και τη Δευτέρα θα υπάρξει και έγγραφη διαμαρτυρία, καθώς το σχέδιο δεν είναι τελικό, αλλά άτυπο προσχέδιο προς διαβούλευση. Ο πανικός δεν βοηθά, η συνεργασία και η από κοινού αντιμετώπιση μπορούν να λύσουν τέτοια προβλήματα όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν.