Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Αναβάλλεται λόγω μικρού προβλήματος υγείας,το προγραμματισμένο για το Νησί μας ταξίδι της Παιδιάτρου κας Ιωάννας Κωνσταντοπούλου για τις 25-26 Ιανουαρίου 2019.

Αναβάλλεται λόγω μικρού προβλήματος υγείας,το 
προγραμματισμένο για το Νησί μας ταξίδι της Παιδιάτρου κας Ιωάννας Κωνσταντοπούλου για τις 25-26 Ιανουαρίου 2019.

Για το επόμενο ταξίδι της Παιδιάτρου στο Νησί μας θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Η ΠΑΡΟΧΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ&ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ&ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ


Δελτίο Τύπου - 17/01/2019
Συνεχίζεται απρόσκοπτα η παροχή του ειδικού επιδόματος σίτισης και στέγασης προς τους Αγροτικούς Ιατρούς των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, το οποίο καλύπτει ο Δήμος από ίδιους πόρους.
Η αρχική απόφαση του 2015, ξεκίνησε να υλοποιείται το 2018 καθώς απαιτήθηκαν νομοθετικές αλλαγές και παρεμβάσεις.
Για το έτος 2018 ο Δήμος παρείχε επίδομα σε 9 δικαιούχους Αγροτικούς Ιατρούς των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, συνολικού ύψους 33.603,95€.
Το επίδομα αποτελεί ένα βασικό κίνητρο για την στελέχωση των αγροτικών ιατρείων και του νοσοκομείου, σε καιρούς δύσκολους και οικονομικής κρίσης.
Stratos Charchalakis

Σστην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ferien Messe 2019» Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Δελτίο Τύπου - 17/01/2019
Ο Δήμος Κυθήρων ξεκίνησε δυναμικά τις δράσεις τουριστικής προβολής για το νέο έτος, συμμετέχοντας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ferien Messe 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη το διάστημα 10 έως 13 Ιανουαρίου 2019.
Η έκθεση αυτή αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την τουριστική αγορά της Κεντρικής Ευρώπης και φιλοξενεί περισσότερους από 800 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 200.000.
Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν χώρες από τις 5 Ηπείρους, ενώ η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Αυστριακούς.
Η παρουσία του Δήμου Κυθήρων ως συνεκθέτη στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. ξεχώρισε και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ενώ ο Δήμος συμμετείχε αδαπάνως μετά από αίτημα του Δημάρχου προς την Υπουργό Τουρισμού.
Το περίπτερο των Κυθήρων επισκέφθηκαν η Κυθήρια διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Αυστρίας κα. Ελένη Μελιτά, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και φορέων τουρισμού της Αυστρίας καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι μερικοί εκ των οποίων έχουν ήδη επισκεφθεί τα Κύθηρα στα δύο fam trips που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν ο Δήμος.
Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίστηκε από την αντιπροσωπεία του Δήμου Κυθήρων και από τα ικανά στελέχη του ΕΟΤ Αυστρίας ένα νέο FAMTRIP δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από Αυστρία και Ελβετία για το 2019.
Τον Δήμο Κυθήρων στην έκθεση εκπροσώπησε το στέλεχος της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης κα. Βανέσσα Ραϊκου.
Ο Δήμος θα συνεχίσει να συμμετέχει σε εκθέσεις τουρισμού σε χώρες με ποιοτικό κοινό, τις απαιτήσεις του οποίου μπορεί να καλύψει το νησί, ενώ παράλληλα προετοιμάζει και μια σειρά άλλων ενεργειών προβολής (workshops, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, events κ.λπ.) καθώς η πολιτική τουριστικής προβολής για ένα νησί που ζει κυρίως από το τουριστικό εισόδημα βρίσκεται στην κορυφή των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής.



ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ -ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά παραβρέθηκαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής κ. Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γεώργιος Γαβρίλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. 
Ο κ. Χατζηπέρος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα για την καλή συνεργασία, την ευρύτητα πνεύματος, την προσφορά του και το έργο του. Ανέφερε ότι κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο επετεύχθη η αντιμετώπιση των πυρκαγιών εν τη γενέσει τους. Τέλος, ευχήθηκε μια ήρεμη χρονιά χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές, με την σωστή αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση.

Τάκης Χατζηπέρος 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΕΠΦ.6000 φυτά ταξιδεύουν τις επόμενες μέρες για το Τσιρίγο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έφθασε η μέρα που περιμέναμε από καιρό! Διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες ως συνήθως μας καθυστέρησαν! Όμως τελικά οι προσπάθειές μας στέφθηκαν από επιτυχία. Τα 6000 φυτά που συγκεντρώσαμε από προσφορές και από τη Δ/νση Αναδασώσεων ταξιδεύουν τις επόμενες μέρες για το Τσιρίγο, για να φυτευτούν τις επόμενες εβδομάδες, σε διάφορες πληγωμένες από την περσινή φωτιά, γωνιές του Νησιού. Οι προσφορές προέρχονται από την Τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ (2500) φυτά και από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (1500) φυτά ενώ από την Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής εξασφαλίστηκαν (2000) φυτά, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Σημειώνουμε ότι έχει γίνει επιλογή φυτών, για να είναι πιο ανθεκτικά στη φωτιά. Να διευκρινιστεί εδώ ότι ο αριθμός αυτός των φυταρίων δεν αφορά τη μελέτη για την αναδάσωση των Μυρτιδίων η οποία είχε ανατεθεί από το Δήμο και βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης.
Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, ως εταίρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στο μεγάλο μας Πρόγραμμα ¨ Το Ταξίδι για την Αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε¨, στηρίζει όλες τις αναγκαίες προ-εργασίες τόσο για τις φυτεύσεις, τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου στα Μυρτίδια, αλλά και για την φύτρωση από σπόρους (ένα μέρος των οποίων μαζεύτηκε από ομάδα Κυθήριων) και την ανάπτυξη 3-5 χιλιάδων φυταρίων Κέδρου, ώστε όταν αυτά είναι έτοιμα, να φυτευτούν στις πληγείσες περιοχές του Λιμνιώνα και του Καλαμιού. Όλες οι παραπάνω εργασίες έχουν ανατεθεί στον Γεωτέχνη Θανάση Σάμιο, (ο οποίος προτιμήθηκε αντί για κάποιον εκτός Κυθήρων) ο οποίος μάλιστα από την αρχή του Προγράμματος και μέχρι τώρα το έχει υποστηρίξει σε συγκεκριμένες δράσεις με θέρμη και αφιλοκερδώς. Για αυτό και τον ευχαριστούμε πραγματικά. Επιπλέον όσων φυτεύσεων έχουν ανατεθεί, θα γίνουν και εθελοντικές φυτεύσεις.
Γι’ αυτό θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση με το ακριβές πρόγραμμα, όταν καθοριστούν (μετά από συνεννοήσεις) οι συγκεκριμένες μέρες που θα γίνουν οι εθελοντικές φυτεύσεις, ώστε και οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους, αλλά και όποιος άλλος Τσιριγώτης το επιθυμεί να μπορεί να πλαισιώσει αυτή τη δράση. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!
Από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Α Π Ο Φ Α Σ Η Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ 24/2019
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Την κατά δύο (2) ώρες πέραν του κανονικού ωραρίου, έναρξη λειτουργίας όλων των σχολικών
μονάδων της νήσου Κυθήρων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) για την Πέμπτη
17 και Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019.
Η παρούσα απόφαση έχει εφαρμογή στις εξής σχολικές μονάδες:
1. Γυμνάσιο Χώρας Κυθήρων
2. Λύκειο Χώρας Κυθήρων
3. Δημοτικό Σχολείο Χώρας – Καρβουνάδων Κυθήρων (και τα 2 διδακτήρια)
4. Νηπιαγωγείο Λιβαδίου Κυθήρων
5. Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Κυθήρων
6. Νηπιαγωγείο Ποταμού Κυθήρων
7. Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Φρατσίων
Η παρούσα να κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Διεύθυνση
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων του Νησιού, στους
μεταφορείς και στα τοπικά ΜΜΕ.
Ο Δήμαρχος
Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σεισμός τα ξημερώματα στο Γύθειο

Η δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε στις 05:33 στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 47 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γυθείου.
Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 60 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.
http://www.githio-click.gr