Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Ποταμού


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ"Welcome stores" ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΛΙΒΑΔΙ-ΠΟΤΑΜΟΣ

 *******************************************************
Τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών Νικόλαος Κασιμάτης αλυσίδα "Welcome stores" στο Λιβάδι και στον Ποταμό  εύχονται ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ για όλον τον κόσμο !
καλά χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος
*******************************************************

100 Γλαστράκια με Αλεξανδρινά στολίζουν Ααπο σήμερα την πλατεία πάνω στο Ηρώο στην Νεάπολη


 100 Γλαστράκια με Αλεξανδρινά στολίζουν την πλατεία πάνω στο Ηρώο και κάτω στο Λιμάνι! Το στόλισμα θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο !! Γιατί έχουμε μεράκι και διάθεση και θέλουμε να το χαρούμε όλοι μας !! 
Τα φυτά ήταν ιδέα δική μας αλλά υλοποιήθηκε με την υποστήριξη επιχειρήσεων του τόπου μας ! Μόλις είμαστε έτοιμοι θα τους ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή μας την προσπάθεια



Δεσποινα Βαγγελόγλου





ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ,ΒΟΗΘΑΜΕ''

Η Ένωση Απανταχού Μανιατών έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην μουσικοχορευτική εκδήλωση αλληλεγγύης ''Χορεύοντας, Βοηθάμε'' που διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή,11/12/2016 και ώρα 18:30 στον Πειραικό Σύνδεσμο (Καραίσκου 104,Πειραιάς).
Φέτος θα θαυμάσουμε παιδικά συγκροτήματα με τους μικρούς μας χορευτές να παρουσιάζουν  παραδοσιακούς χορούς από Μάνη,Μακεδονία,Μικρά Ασία,Θράκη,Πόντο,Θεσσαλία,Αττική,Επτάνησα,Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.
Αντί εισιτηρίου προσφέρουμε ότι μπορούμε ο καθένας από συσκευασμένα τρόφιμα.
Η παρουσία σας θα ήταν τιμή μας.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. 

Τηλ.επικοινωνίας:6993956933,6972112946
mail επικοινωνίας: dimitrakouvari@windowslive.com

Μονή Μυρτιδίων, Κύθηρα -Κάρτ ποστάλ Φωτό Σοφίου

Στο νοσοκομείο Μολάων βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Μονεμβασίας: Ενημερώθηκε για τις ελλείψεις προσωπικού

Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών Μονεμβασίας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη νοσηλευτική μονάδα Μολάων, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την αναπληρώτρια διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας (υπεύθυνη της ΝΜ Μολάων) κ. Κατερίνα Μανωλάκου και την κ. Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, μέλος του ΔΣ του ΓΝ Λακωνίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της κομματικής οργάνωσης ως προς την κατάσταση και την πορεία αντιμετώπισης των προβλημάτων της μονάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η κ. Μανωλάκου, υπάρχει, καταρχάς, επάρκεια τόσο σε υγειονομικό όσο και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Τα προβλήματα που υπάρχουν εντοπίζονται κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικότερα, υφίσταται το πρόβλημα των αγροτικών γιατρών, λόγω της λήξης της θητείας τους, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της προκήρυξης από το υπουργείο Υγείας για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων. Συγχρόνως, προχωρά η προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου αναισθησιολόγου -μετά την αιφνίδια παραίτηση των δύο μόνιμων αναισθησιολόγων από τη νοσηλευτική μονάδα-, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τη θέση μόνιμου παθολόγου. Επίσης, αναμένεται η πρόσληψη δύο διοικητικών υπαλλήλων, μετά την απόφαση του υπ. Υγείας να ενεργοποιήσει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ΤΟΥ 1998, λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα στην εδώ και χρόνια υποστελεχωμένη διοικητική υπηρεσία. Τέλος, ένα σημαντικό πρόβλημα που όλοι γνωρίζουν καλά στην περιοχή του δήμου Μονεμβασίας και αναζητά άμεση λύση είναι η λειτουργία του ΕΚΑΒ.
“Από την πλευρά μας”, σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μονεμβασίας, “βεβαιώσαμε τα στελέχη της διοίκησης πως θα σταθούμε αρωγοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως και σε κάθε προσπάθεια της διοίκησης προκειμένου να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών υγείας στη ΝΜ Μολάων. Η συστηματική δουλειά που γίνεται σε κεντρικό επίπεδο από την κυβέρνηση στον χώρο της υγείας αποδεικνύεται καθημερινά. Ήδη αναμένεται να γίνει προκήρυξη για 4.000 προσλήψεις με δωδεκάμηνη σύμβαση με πλήρεις αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα για τα νοσοκομεία και ΚΥ-ΠΕΔΥ της χώρας. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να αναρτηθεί η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ και τέλη Γενάρη-αρχές Φλεβάρη αυτό το προσωπικό να είναι στις θέσεις του, δίνοντας μια τεράστια ανάσα στο δημόσιο σύστημα υγείας”.
 http://www.laconialive.gr/

Τριχείλης προς ΥΠΑΑΤ: “Είναι άδικο άλλοι να πωλούν λάδι με 4,5 € κι άλλοι να μην έχουν ούτε για φαγητό!”

Επιστολή του δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, με την οποία του ζητά να μην καθυστερήσουν άλλο οι αποζημιώσεις των αγροτών:
“Το υπουργείο σας καθυστερεί χαρακτηριστικά την υπογραφή του κανονισμού των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για ζημιές στη γεωργία, στον οποίο εντάσσεται η πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015 στη ΔΕ Βοιών και οι αποζημιώσεις των ζημιών στην ελαιοκαλλιέργεια, φυτικό κεφάλαιο και ηρτημένη παραγωγή.
Σας θυμίζω την επιτόπια επίσκεψή σας μετά το συμβάν και την υπόσχεσή σας για την επιτάχυνση των διαδικασιών και σας ζητώ να επισπεύσετε την έγκριση του κανονισμού.
Είναι εντελώς άδικο, άλλοι να πωλούν ελαιόλαδο με 4,50 ευρώ και άλλοι να μην έχουν ούτε για φαγητό”.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

************************************************************************************


Ο Προϊστάμενος και το Προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, θέλοντας να ευχαριστήσουν  τις Τοπικές Αρχές και  τους πολίτες των Κυθήρων, Αντικυθήρων και της Νεάπολης  Δημοτικής  Ενότητας Βοιών Δήμου Μονεμβασιάς, για την μέχρι σήμερα συμπαράσταση τους, εύχονται ολόψυχα  Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.




Κωνσταντίνου  Λάζαρος   
Πυραγός

                                                                                                                


***********************************************************************

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΕΔΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για την άμεση κάλυψη λειτουργικών θέσεων στα ΚΕΔΔΥ Πειραιά, κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος. 

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής, κάνει λόγο για υποστελέχωση της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες λίστες αναμονής και σημαντικές καθυστερήσεις στην παροχή ειδικής παιδαγωγικής – διδακτικής παρέμβασης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες, καθώς δεν πραγματοποιούνται εγκαίρως από τις ειδικές επιτροπές, οι απαραίτητες αξιολογήσεις και γνωματεύσεις.



Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει ότι υπάρχουν ελλείψεις στο υπάρχον επιστημονικό προσωπικό του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Πειραιά, το οποίο εξυπηρετεί όλες τις περιοχές του Πειραιά αλλά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, ενώ 3000 και πλέον αιτήσεις εκκρεμούν για αξιολόγηση- διάγνωση, με τον χρόνο αναμονής να φθάνει ακόμη και τα 2,5 έτη.

Ο Βουλευτής τονίζει ακόμη, ότι εξαιτίας της καθυστέρησης στην έγκαιρη παιδαγωγική παρέμβαση σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οικογένειες αναγκάζονται να οδηγούνται σε ιδιωτικά κέντρα με αποτέλεσμα το κόστος να είναι υψηλό.

Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής: 

« Κύριε Υπουργέ,

Τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.), προβλέφθηκαν για να λειτουργούν ως αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες, με σκοπό τη διάγνωση, την αξιολόγηση και την υποστήριξη των μαθητών που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Δυστυχώς, λόγω της υποστελέχωσης της υπηρεσίας δεν πραγματοποιούνται εγκαίρως από τις ειδικές επιτροπές οι απαραίτητες αξιολογήσεις και γνωματεύσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες λίστες αναμονής και σημαντικές καθυστερήσεις στην παροχή ειδικής παιδαγωγικής – διδακτικής παρέμβασης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες.

Το υπάρχον επιστημονικό προσωπικό του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Πειραιά, το οποίο εξυπηρετεί όλες τις περιοχές του Πειραιά αλλά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις 3000 και πλέον αιτήσεις που εκκρεμούν για αξιολόγηση – διάγνωση, με τον χρόνο αναμονής να φθάνει ακόμη και τα 2,5 έτη. 

Επειδή είναι συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας να πράττει τα δέοντα, ώστε να εξασφαλίσει την ίση και αδιάλειπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση προς όλους και να διευκολύνει όσους έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, 

Επειδή, λόγω καθυστέρησης στην έγκαιρη παιδαγωγική παρέμβαση, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οικογένειες αναγκάζονται να οδηγούνται σε ιδιωτικά κέντρα με αποτέλεσμα το κόστος να είναι υψηλό, 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την κάλυψη όλων των θέσεων με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό για την συγκρότηση των επιτροπών αξιολόγησης στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Πειραιά; 

Πειραιάς, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ *ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΑΛΛΑ Cannada*ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΕΛΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

************************************************************************************
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2017 ! ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΚΛΕΚΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ 5 ΠΙΑΤΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 20 EYRO !!!
ΠΟΛΛΑ ΠΟΤΑ OPEN BAR !!!
DJ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ !!!
ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ
ΑΡΓΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΛ.6973838084
***********************************************************************************