Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Έως 300.000€ τα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες και μισθωτές αγροτεμαχίων που δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας

Tο τελευταίο διάστημα οι διοικητικοί έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ενταθεί και περνάνε από το κόσκινο τόσο ιδιόκτητα όσο και μισθωμένα αγροτεμάχια, στέλνοντας μπιλιετάκια από 20.000 έως και 300.000 χιλιάδες ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και πρόσθετες διοικητικές κυρώσεις σε αγρότες.

Παράλληλα, τροποποίηση της εγκυκλίου για τις «Διαδικασίες Ελέγχων του καθεστώτος της βασικής ενίσχυσης και λοιπών καθεστώτων και μέτρων στήριξης» με ημερομηνία την 29η Οκτωβρίου του 2020, όρισε νέες απαιτήσεις παραστατικών εκμίσθωσης από αυτές που όριζε η αρχική Εγκύκλιος του 2020, όπως είναι το Ε9 του ιδιοκτήτη και πιστοποιητικά μεταβίβασης και μεταγραφής των εκτάσεων στο υποθηκοφυλακείο, φέρνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε σύγκρουση αγρότες και εκμισθωτές.

Ενόψει της νέας ΚΑΠ και προς αποφυγήν «αμαρτωλών» καταστάσεων που επιτρέπουν την διαρροή των κοινοτικών ενισχύσεων, η αυστηροποίηση του πλαισίου για τα παραστατικά χρήσης αγροτεμαχίων συνιστά μονόδρομο σύμφωνα με πολλούς. Ωστόσο, αυτό χτυπά στις ειδικές περιπτώσεις αγροτών που μισθώνουν αγροτεμάχια σε καθεστώς «συμφωνίας κυρίων», ελέω μιας διαχείρισης των εκτάσεων που ισορροπεί στο όριο της παρατυπίας εκ μέρους των ιδιοκτητών.

Απ’ ό,τι φαίνεται δε, αυτές οι ειδικές περιπτώσεις είναι πολλές. Ενδεικτικό είναι ότι σε περιοχή του Έβρου δεν έχει γίνει καμία αποδοχή κληρονομιάς από την δεκαετία του 1950, όπως περιγράφει εμφατικά αγρότης στην Agrenda. Επίσης στον Έβρο, ο πρόεδρος της Ένωσης, Λάμπης Κουμπρίδης αναφέρει πως το προηγούμενο διάστημα σε τουλάχιστον 100 αγρότες που διαχειρίζονται εκτάσεις άνω των 1.000 στρεμμάτων έφτασε στην αλληλογραφία τους «μπουγιουρντί» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που τους καλεί εντός 14 ημερών να συλλέξουν:

α) Ε9 του 2020 του εκμισθωτή και

β) Τίτλους κτηματολογίου (προσωρινούς ή οριστικούς) εφόσον υπάρχουν ή συμβολαιογραφικές πράξεις αγοράς, ή αποδοχής δωρεάς, ή αποδοχής κληρονομιάς, ή γονικής παροχής και τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους ή δικαστικές αποφάσεις και τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους ή παραχωρητήρια και τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους ή διοικητικές πράξεις (Απόφαση Νομάρχη / Περιφερειάρχη, Υπουργική Απόφαση) και τα πιστοποιητικά μεταγραφής / ΦΕΚ δημοσίευσης

Η απάντηση που έλαβε αγρότης από τον φοροτεχνικό εκμισθωτή με τον οποίο συνεργάζεται όταν ζήτηση Ε9 ήταν: «πέρα από το ΑΤΑΚ που αξιοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, δεν γίνεται να κοινοποιηθεί το Ε9, καθώς περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα». Όποτε οι ιδιοκτήτες των τεμαχίων δεν είναι αρνητικοί στην συνεργασία με τους αγρότες, η αδυναμία συνεργασίας εξαιτίας της πανδημίας ή της απουσίας στο εξωτερικό των ιδιοκτητών βάζει τέλος στο κυνήγι δικαιολογητικών που αιφνιδίασε τους παραγωγούς.

Η υπόθεση είναι παρόμοια με εκείνη των 2.000 αγροτών από τις Σέρρες, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με την υπόθεση των ελέγχων για τις δηλώσεις του 2019 και έχασαν τις συνδεδεμένες του 2019, πήραν μόνο το 70% του τσεκ του 2020 και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τα δικαιώματά τους όσο βρέθηκαν να χρωστούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ χιλιάδες ευρώ, αφού όποτε μηδενίζονται αγροτεμάχια που υπερβαίνουν το 30% της δήλωσης, βγαίνει άκυρη όλη η δήλωση.

Οι αγρότες αυτοί είναι πεπεισμένοι ότι αν αντίστοιχοι έλεγχοι γίνονταν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, τότε το 60% των δηλώσεων θα έβγαιναν άκυρες, αφού οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων δεν έχουν τακτοποιήσει τις περιουσίες τους, για τις οποίες ωστόσο εξακολουθούν να λαμβάνουν ενοίκια από παραγωγούς. Μάλιστα ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος λέει πως οι αγρότες από τις Σέρρες θα διεκδικήσουν στον εισαγγελέα ώστε οι έλεγχοι από δειγματοληπτικοί να γίνουν καθολικοί. Ο Λάμπης Κουμπρίδης θεωρεί ότι αντί η υπόθεση να «χτυπά» στον παραγωγό, η Πολιτεία θα έπρεπε να βρει τρόπο ώστε να υποχρεώσει τους εκμισθωτές να τακτοποιήσουν τα περιουσιακά τους. «Αγρότες είμαστε, γη να σπείρουμε θέλουμε, ο ενοικιαστής οφείλει να έχει σωστά τα χαρτιά του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγκύκλιος θα τερματίσει τη συλλογή στοιχείων ιδιοκτητών γης από αγρότες

Τέλος στην αναστάτωση που έχει προκληθεί στον αγροτικό κόσμο εξαιτίας της απαίτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ να συγκεντρώσουν οι ίδιοι οι αγρότες, τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών των εκτάσεων που νοικιάζουν, θα επιχειρήσει να βάλει επερχόμενη τροποποιητική εγκύκλιος του κανονισμού του οργανισμού.

Το διάστημα αυτό, διοικητικοί έλεγχοι υποχρεώνουν αγρότες να προσκομίζουν συμπληρωματικά δικαιολογητκά για τις μη ιδιόκτητες εκτάσεις που καλλιεργούν όπως το Ε9 του ιδιοκτήτη, ενώ ορισμένα από αυτά (ΑΦΜ κλπ) είναι ήδη αναρτημένα στα ηλεκτρονικά συμβόλαια και βρίσκονται στη διάθεση των υπηρεσιών οποιαδήποτε στιγμή.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Φάνης Παππάς, σε συνάντηση που είχε με τον Βουλευτή Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, αφού αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, δεσμεύτηκε ότι με εγκύκλιο, που θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δοθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς δεν θα είναι απαραίτητο οι αγρότες να συγκεντρώνουν οι ίδιοι τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. καταγγελία).

https://www.enanews.gr/

ΜΗΤΑΤΑ:ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΡΕΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΡΟΜΥΛΟ


 ΦΩΤΟ ADELIN FM 







































ΕΛ.ΑΣ:ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΣΥΝΕΛΗΥΘΗ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΓΙΑ (18) ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ

Συνελήφθη ημεδαπός στη Χίο, για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -18- δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη, στις (05-02-2021) στα Καρδάμυλα της Χίου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «ΑΝΚΩ», στην οικία του συλληφθέντα στην παραπάνω περιοχή, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -18- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 έως 130 εκατοστά,
  • -7,2- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) και
  • -3- προβολείς, που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ο δράστης κατείχε και καλλιεργούσε ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την περαιτέρω διάθεση σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.



Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε δύο ιερείς στη Θεσσαλονίκη για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Πρόστιμα επιβλήθηκαν σήμερα το πρωί της Κυριακής, σε δυο ιερείς που λειτουργούσαν σε ιερούς ναούς που βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, για μη τήρηση των μέτρων περιορισμού διασποράς της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους δύο ιερείς, στην Ευκαρπία και στον Άγιο Βασίλειο του δήμου Λαγκαδά, επιβλήθηκε το πρόστιμο των 1.500 ευρώ, για συγχρωτισμό.

Η επιβολή των προστίμων επιβλήθηκε από τους αστυνομικούς μετά από καταγγελίες που έγιναν στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομία στις 10:45 πμ και στις 11:00 πμ αντίστοιχα, για συγχρωτισμό στους δύο ιερούς ναούς.

https://www.zougla.gr/

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ:1941 Οι σύμμαχοι μέσω Μονεμβάσιας αναχωρούν προς Κρήτη και Αίγυπτο αφήνοντας πίσω τα βαρειά στρατιωτικά οχήματα

 


Σταυρος Χριστάκος

1941

Οι σύμμαχοι μέσω Μονεμβάσιας αναχωρούν προς Κρήτη και Αίγυπτο αφήνοντας πίσω τα βαρειά στρατιωτικά οχήματα , τα οποία καταστρέφουν για να μην χρησιμοποιηθούν από τους Γερμανούς .
Στην Εθνική οδό λίγο πριν την Μονεμβάσια πάνω από την παραλία ΠΟΡΙ στις άκρες του δρόμου ρίχνουν τα οχήματα στο γκρεμό .
Στην επόμενη έγχρωμη φωτογραφία η ίδια ακριβώς θέση πάνω από το ΠΟΡΙ όπως είναι σήμερα .
Η τρίτη φωτογραφία είναι από την αποχώρηση των Νεοζηλανδών συμμάχων μας για την Κρήτη μέσω Μονεμβασίας , η φωτογραφία είναι στην είσοδο της Μονεμβάσιας .
Τις δυο φωτογραφίες μας τις έδωσε ο αγαπητός φίλος Νίκος Σταυρόπουλος από την Παλιά Μονεμβάσια ( ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΝΕΜΑ ). Οι φωτογραφίες προέρχονται από βετεράνο Νεοζηλανδό στρατιώτη .





ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ:TO ¨Aqua Jewel¨ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ (ΦΩΤΟΣ)







Ενωσις Αντικυθηρίων Αγιος Μύρων:Aπαράδεκτο και λυπηρό να ακούγονται απόψεις που διατυπώθηκαν από τον κ. Μαγουλά

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που όλοι οι ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΙ, αλλά και τρίτοι που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με τα ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ, προσφέρουν στο νησί μας ο καθένας με τον τρόπο του και τα μέσα που διαθέτει και αγωνίζονται να το ενισχύσουν, να αναδείξουν τη σπουδαιότητά του και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των συμπατριωτών μας που μένουν μόνιμα σε αυτό και εξακολουθούν να παλεύουν για να ζήσουν, είναι πραγματικά απαράδεκτο και λυπηρό να ακούγονται από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ απόψεις όπως αυτές που διαβάζουμε ότι διατυπώθηκαν από τον κ. Μαγουλά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου σε σχέση με τα ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ.
Σταθερή απόφαση της Ένωσης είναι να ακούει και να σέβεται τις θέσεις και τις απόψεις όλων, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι παρόμοιες τοποθετήσεις και μάλιστα από Αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου του νησιού μας που αμφισβητούν την σκοπιμότητα των έργων που γίνονται στο νησί θέτοντας σαν κριτήριο τον αριθμό των μονίμων κατοίκων του νησιού, θίγουν τα ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ και δεν αρμόζουν στις περιστάσεις που ζούμε, στην ιστορία και στην προσφορά του νησιού μας και μόνον ζημιά κάνουν στην προσπάθεια όλων μας να κρατήσουμε ζωντανά μέρη όπως τα ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ.
Το Δ.Σ.

Παραμένει στη ΜΕΘ του ΝΙΜΙΤΣ ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος




ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ:Να τος ο τουρίστας Μητσοτάκης με την «κουστωδία» του ! Μπαλκονάτοι!!

Να τος ο τουρίστας Μητσοτάκης με την «κουστωδία» του !

Μπαλκονάτοι!!
Κι εσύ έρμε πολίτη ούτε καφέ από τον φούρνο της γειτονιάς σου δεν επιτρέπεται να πάρεις !
Μόλις τώρα παραδέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης , στο σπίτι του οποίου «έλαβε χώρα» η παράνομη συγκέντρωση , την αυθεντικότητα της φωτογραφίας !!
Διαπόμπευση και 3000 € πρόστιμο τώρα και 300 ευρώ για τον καθένα τους !