Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Στο ΣτΕ η αλιεία με βιντζότρατες

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η διενέργεια αλιείας με βιντζότρατες στις ελληνικές θάλασσες, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε το Σωματείο Ψαράδων Νεάπολης Λακωνίας.

Στην προσφυγή ζητείται η ακύρωση της απόφασης που υπογράφτηκε στις 18/12/2015 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, που επανέφερε την αλιεία με βιντζότρατες με το πρόσχημα των «ερευνητικών σκοπών».

Οπως, δηλαδή, πράττει η Ιαπωνία, που με το πρόσχημα των αναγκών της «επιστημονικής έρευνας» επιτρέπει τα τελευταία χρόνια, διά της πλαγίας οδού, τη φαλαινοθηρία.



Στην ελληνική πραγματικότητα, αυτό που καταδεικνύεται σε ό,τι αφορά τη νομιμοποίηση ή μη της αλιείας με βιντζότρατες είναι ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία υποκύπτει στις συνεχείς πιέσεις των κατόχων των συγκεκριμένων αλιευτικών σκαφών, παρ’ όλο που επιφέρουν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα, που αντιτίθενται στις αρχές της βιώσιμης αλιείας και τη διατήρηση των ιχθυοαποθεμάτων.

Με το τίμημα, επίσης, να είναι βαρύ για τους αλιείς της παράκτιας, ήπιας αλιείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μία μόλις μέρα μετά την προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, καταργώντας την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, επανέφερε ένα βασιλικό διάταγμα του 1966 για την αλιεία με βιντζότρατα.
Με αυτό –και στο όνομα της «επιστημονικής έρευνας»– έδωσε τη δυνατότητα στις 267 ελληνικές βιντζότρατες να ψαρεύουν επί ένα εξάμηνο μέσα στο 2015 σε όλη την επικράτεια και χωρίς περιορισμούς σε ό,τι αφορά την απόσταση από τις ακτές.

Αυτή η απόφαση, που εξυπηρετούσε τα σκάφη βιομηχανικής αλιείας, εις βάρος των 16.000 παράκτιων ψαράδων και των 35.000 και πλέον οικογενειών που εξαρτώνται από την αλιεία, παραβίαζε ευθέως απόφαση του ΣτΕ με την οποία έμπαινε φρένο σε προηγούμενη απόφαση του ίδιου υπουργού που επέτρεπε το ψάρεμα με βιντζότρατα.

Αναφορά του Άρη Τσαραβόπουλου σε αρχαία Οινοχόη (500 π.χ) που εντοπίστηκε στο ιερό του Ασκληπιού το οποίο έχει ανασκαφεί εντός της μονής του Αγίου Θεοδώρου.

Αναφορά του Άρη Τσαραβόπουλου σε αρχαία Οινοχόη (500 π.χ) που εντοπίστηκε στο ιερό του Ασκληπιού το οποίο έχει ανασκαφεί εντός της μονής του Αγίου Θεοδώρου.

ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2016

Προκήρυξη

ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – 1ο ΕΠΑΛ ΒΟΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2016
Το Λύκειο Νεάπολης, το 1ο ΕΠΑΛ Βοιών, το Γυμνάσιο Νεάπολης Λακωνίας και το Γυμνάσιο Ελαφονήσου σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβάσιας και την υποστήριξη της ομάδας “Βατικιώτες Δρομείς”, διοργανώνουν τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 16 & 3 χιλιομέτρων, καθώς και Δυναμικό Βάδισμα 13 χιλιομέτρων, με την ονομασία “ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2016”, το Σάββατο, 16/4/2016 και ώρα 17:00.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης “ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2016” θα οργανωθούν:
  • Λαϊκός αγώνας δρόμου16 χιλιομέτρων
  • αγώνας3 χιλιομέτρωνγια μαθητές γυμνασίων, λυκείων, και αρχάριους δρομείς.
  • εκδήλωση δυναμικού βαδίσματος 13 χιλιομέτρων.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός (όλων των εκδηλώσεων) θα γίνουν στο Γυμνάσιο της Νεάπολης.
Η γραμματεία του αγώνα καθώς και τα αποδυτήρια θα βρίσκονται στους χώρους του Γυμνασίου Νεάπολης.
Όριο τερματισμού για τους αγώνες δρόμου είναι 2 ώρες. Δεν υπάρχει όριο χρόνου για το δυναμικό βάδισμα.
Στην διαδρομή θα υπάρχουν σημεία με νερά. Καθώς επίσης και ιατρική κάλυψη από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση “https://sites.google.com/site/batikiotikosagonas/”, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο “vatikiotikosagonas@gmail.com“, τηλ. 2734022704 ή στα φαξ 2734023555, 2734022260, 27340 24065 (απογευματινές ώρες), έως τις 16/4/2016.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν  την ημέρα του αγώνα έως τις 16:30.

ΛΑΕ Μεσσηνίας: "Ολα τα ιδιωτικοποιεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ"

Αφού η κυβέρνηση «πέρασε» με περισσή ευκολία από τη θέση που έλεγε συνήθως ο αντιπρόεδρός της κ. Γιάννης Δραγασάκης «καμία ιδιωτικοποίηση των στρατηγικών τομέων και των υποδομών της χώρας» στη νέα θέση «όλα θα ιδιωτικοποιηθούν, όλα θα πωληθούν», είναι φυσικό ότι δεν μπορούσαν να απουσιάζουν και οι υποδομές της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Μετά την ανακοίνωση ότι στη δεύτερη λίστα των προς ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων θα είναι και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, είδαμε με χαρά να ανακοινώνουν η κυβέρνηση και οι βουλευτές ότι έχει ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ και θα δοθεί σε ιδιώτες η νέα κανονικού εύρους σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα.
Μετά απ’ όλα αυτά, θέλουμε να αφιερώσουμε στην κυβέρνηση το γνωστό ποίημα του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου "Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα": «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και τη μάνα που σας γέννησε».  
Πέραν όμως της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης την οποία έχει υποστεί η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία έχει γίνει πλέον ένθερμος οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων, υπάρχει ένα ακόμη σοβαρό θέμα με την ανακοίνωση που έγινε για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα. Ανακοινώθηκε ότι έχει ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ και θα δοθεί σε ιδιώτες.
Επειδή όμως ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή είπε ποια έργα έχουν ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ και μέσα σε αυτά δεν υπάρχει πουθενά η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα, προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα στο οποίο οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση. Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή του πακέτου των 42 έργων που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης; Γιατί αν δεν γίνει αυτό, τότε «πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες». 
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την ομιλία του υπουργού κ. Σταθάκη όπως έχει γραφτεί σε όλα τα sites και τις εφημερίδες: «Την ένταξη 42 έργων συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ έχει επιλέξει η Ελλάδα για ένταξη στο σχέδιο Γιούνκερ και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου προβλέπεται η διαμόρφωση δύο βασικών πακέτων έργων. Οπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης το πακέτο Γιούνκερ δεν προβλέπει άμεση χρηματοδότηση, αλλά είναι "μηχανισμός υποβοήθησης ιδιωτικών έργων, μέσω της παροχής εγγυήσεων και της προσφοράς χαμηλών επιτοκίων".
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου τα δύο βασικά "μπουκέτα" έργων αφορούν: Στην ανάπτυξη ενός δικτύου νέων μαρίνων, σε συνδυασμό με έργα αναβάθμισης και περαιτέρω αξιοποίησης υφισταμένων. Στον εντοπισμό και ομαδοποίηση δημόσιων κτηρίων που χρήζουν ενίσχυσης και αναβάθμισης (στατικής, ενεργειακής, λειτουργικής, αισθητικής).
Πάντως, σύμφωνα με την προεπιλογή που έχει γίνει από το υπουργείο Οικονομίας, η λίστα περιλαμβάνει τους εξής τομείς και κατηγορίες έργων: 20 ενεργειακά έργα εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2.172.550.000 ευρώ. Τα έργα που έχουν συμπεριληφθεί, αφορούν στο υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη - Πελοπόννησος, στον τερματικό σταθμό LNG Β. Ελλάδας - Αλεξανδρούπολη (PCI), σε υβριδικούς σταθμούς (ηλιακοί-αιολικοί), μικρά υδροηλεκτρικά, αξιοποίηση γεωθερμικής ενέργειας σε υδροπονικό θερμοκήπιο, ανάπτυξη δικτύων διανομής στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και υλοποίηση 190 ομοειδών έργων μικρών ανεμογεννητριών, τα οποία ανήκουν σε 120 διαφορετικά επενδυτικά σχήματα. Πέντε έργα του τομέα υποδομών και μεταφορών εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.445.000.000 ευρώ. Αφορούν στην ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων, στη νότια επέκταση του περιφερειακού Υμηττού, έργα προαστιακού σιδηροδρόμου, ανάπτυξη του λιμένα Λαυρίου και την υποθαλάσσια οδική ζεύξη Πέραμα - Σαλαμίνα.
Από τον κλάδο του τουρισμού έχουν προεπιλεγεί τρία έργα συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 112.000.000 ευρώ για έργο ιαματικού τουρισμού, μετατροπή του Tάε Κβον Ντο σε συνεδριακό κέντρο και τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.

Βάτικα - Νεάπολη, o μαγευτικός Λακωνικός νότος !!!!


Τα Βάτικα, αποτελούν το νοτιότερο κομμάτι της Ανατολικής Λακωνίας και την νοτιοανατολική άκρη της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Ο ορεινός όγκος του Πάρνωνα καταλήγει στη θάλασσα της Μεσογείου, σ' ένα ακρωτήρι θρυλικό και μυθικό. Καβομαλιάς !! Η Άνοιξη είναι η ιδανική εποχή να τον περιδιαβείτε ! Ακολουθήστε τα μονοπάτια και απολαύστε μοναδικές διαδρομές που θα σας μείνουν αξέχαστες .Κάθε λαγκάδι και κάθε ρεματιά ,η κάθε πέτρα ,το κάθελουλούδι .μυρωδιές , χρώματα και η αίσθηση της ελευθερίας , όταν φτάσεις στην άκρη του, γεννούν μοναδικά συναισθήματα που αφήνουν το σημάδι τους στην ψυχή !!!! "Πρωτεύσουσα" των Βατίκων είναι η Νεάπολη, όπου εκτός τα ουζερί της και η όμορφη παραλία κατά μήκος αποτελούν σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη. Τα χωριά του κάμπου, με το δικό τους χρώμα και τα ορεινά χωριά στα άγρια μονοπάτια του Μαλέα, αξίζουν της προσοχής του ταξιδιώτη. Όλα μαζί, συνθέτουν αυτό που ονομάζεται Βατικιώτικη Γη. Πόσα να γράψει κανείς για τα Βάτικα ! Πως να μιλήσει για την ναυτοσύνη τους ,για την γη τους που παράγει μοναδικά προιόντα ,για την νοικοκυροσύνη και φιλοξενία ,για τα όμορφα κεντήματα που στολίζουν παραθυρόφυλλα στα Βελανίδια ,για τα ασπρισμένα σοκάκια στο Λάχι και Αγιο Νικόλα για το Φαρακλό και Μεσοχώρι οι κρεμαστοί κήποι των Βατίκων με απέραντο αγνάντιο προς Ελαφόνησο και Κύθηρα ! Πως να περιγράψω αυτό το ηλιοβασίλεμα μέσα από χαραματιές του Κάστρου της Αγίας Παρασκευής που δεν τολμάς να μιλήσεις μην χάσεις την μαγεία της στιγμής και μην τρομάξεις τις νεράιδες και τους ιππότες που είναι η ώρα η δική τους !! Πως να περιγράψω το περπάτημα στην αμμουδιά της παραλίας του Μάγγανου και του Νεραντζιώνα που νοιώθεις να βυθίζεσαι μέσα σε ρουμπίνια και σμαράγδια που αλλάζουν χρώμα καθώς γέρνει ο ήλιος πάνω τους και κάνουν την θάλασσα να λαμπυρίζει !! Πως να περιγράψω το συναίσθημα ότι έχουμε μια βυθισμένη πολιτεία το Παυλοπέτρι , κάτω από την θαλασσά μας που κρύβει ιστορίες που χάνονται στο βάθος του χρόνου !! Τι να πω για την Πούντα την ατέλειωτη χρυσαφένια παραλία να κυλιέσαι και να την κάνεις δική σου !!! Και πως να περιγράψω τον όμορφο Πλατανιστό και τον Μαραθιά που εκεί είναι που βυθίζεται ο ήλιος και βγαίνει η βασιλοπούλα στον Κουλεντιανό Πύργο και απλώνει τα μαλλιά της! Πως να μην είμαι ευγνώμων να περπατώ στον κάμπο των Βατίκων με τις αιωνόβιες ελιές που κρύβει τους όμορφους οικισμούς τον Αδιάκοπο τα Κοντραφουριάνικα την Μεγάλη Σπηλιά !!! Πως να περιγράψω τα πανέμορφα ξωκλήσια Καλένια και Παραδείσι με τα γάργαρα νερά, που τις ημέρες του Πάσχα ακούς τις πιο όμορφες ψαλμωδίες ! Κι αυτά τα όμορφα λιμανάκια του Προφήτη Ηλία, το Παλιόκαστρο και άλλοι μικροί όρμοι το καθένα με τα δικά του χρώματα που θέλεις να τα εξερευνήσεις, πως να τα περιγράψεις !! Αυτός είναι ο τόπος μας ο παράδεισός μας τα Βάτικα !!

Δεσποινα Βαγγελόγλου

ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Ιονίων Νήσων

Αθήνα 7/4/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ανακοινώνει την λειτουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Ιονίων Νήσων - Ionian International Digital Film Festival και εν συντομία IIDFF, το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά τα έτη 2012 και 2013 από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και ευχαριστεί το Δήμο Λευκάδας για την παραχώρηση και ένταξη της διοργάνωσής του στις ποικίλες δράσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Η Καλλιτεχνική επιμέλεια  του Φεστιβάλ, ανατίθεται στον Λευκαδίτη Σκηνοθέτη Θάνο Κερμίτση  σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της  Ε.Ε.Ε. ενώ η οργανωτική και κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ θα στελεχωθεί ύστερα από την ανακοίνωση έναρξης της διοργάνωσής του.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να στελεχώσουν τις επιτροπές παρακαλούνται να  επικοινωνούν με τη γραμματεία της Ε.Ε.Ε. και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ στο 
info@iidff.gr όπως επίσης και στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.iidff.gr  και τα  κοινωνικά δίκτυα του Φεστιβάλ (fb, twitter).

Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΨΑΛΙ 1965

Πηγή φωτό Nikos Desillas

ΛΑΚΩΝΙΑ.Μύθος "Το νερό και τα Τάλαντα"

Στην περιοχή της Πλύτρας υπήρχε η πόλη της Αρχαίας Κυπαρισσίας. Η περιοχή αυτή είχε μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη νερού.
Η παράδοση λοιπόν λέει πως στην Αρχαία Κυπαρισσία υπήρχε Βασίλειο, όπου ο Βασιλιάς εκεί είχε δύο παιδιά. Ένα κορίτσι και ένα αγόρι.
Η βασιλοπούλα προκειμένου να επιλέξει αυτόν τον οποίο θα παντρευτεί, έβαλε δύο βασιλόπουλα (από διαφορετικές περιοχές) σε μια δοκιμασία.
Τότε λεγόταν πως οι Βασιλείς που ανήκαν στην ίδια οικογένεια - ήταν δηλαδή αδέρφια - είχαν το δικαίωμα να παντρεύονται μεταξύ τους!
Έτσι λοιπόν, ο ένας από τους δύο υποψήφιους μνηστήρες της, ήταν ο ίδιος της ο αδερφός! Ο δεύτερος όμως ήταν ο αγαπημένος της βασιλοπούλας.
Η δοκιμασία που επέβαλε στα δύο βασιλόπουλα , ήταν η εξής: Όποιος έφερνε πρώτος το νερό στο βασίλειο της Αρχαίας Κυπαρισσίας , εκείνος θα την παντρευόταν.
Η βασιλοπούλα φυσικά, ήθελε να επιλέξει ως σύζηγό της τον αγαπημένο της. Τον έστειλε λοιπόν να φέρει το νερό από την περιοχή των Μολάων που το έδαφος ήταν πολύ ομαλό, θεωρώντας πως δε θα αντιμετώπιζε καμία δυσκολία φέρνοντας αυτός πρώτος το νερό από εκεί. Για τον αδερφό της, επέλεξε μια πολύ δύσκολη περιοχή, την περιοχή των σημερινών Ταλάντων, που για να φέρει το νερό θα έπρεπε να το περάσει από βραχώδες κι ανώμαλο έδαφος.
Ο αγαπημένος της ξεκίνησε να σκαλίζει πρώτα το αυλάκι και καθώς στην πορεία άφησε το νερό να τρέξει μέσα στο αυλάκι, αυτό σταμάτησε και λίμνασε κάπου στον κάμπο των Μολάων. Έτσι το βασιλόπουλο αυτό - δυστυχώς για την βασιλοπούλα - δεν κατάφερε να πάει ποτέ το νερό στην Αρχαία Κυπαρισσία.
Ο αδερφός της όμως έκανε το εξής : άφησε το ίδιο το νερό καθώς κυλούσε να τον οδηγήσει προς την κατεύθυνση την οποία θα σκαλίσει, και έτσι έφτασε πρώτος το νερό στην Αρχαία Κυπαρισσία.
Όταν η βασιλοπούλα έμαθε τα μαντάτα πικράθηκε τόσο που κρύφτηκε μέσα σε ένα φυτό το οποίο λέγετε ροδοδάφνη. Αυτό το φυτό έχει πολύ πικρούς χυμούς. Έτσι λοιπόν η βασιλοπούλα παρακάλεσε την ροδοδάφνη : «πάρε την ομορφιά μου και δώσε μου την πίκρα σου»! Και έτσι ..πέθανε η βασιλοπούλα από τον καημό της και η ροδοδάφνη απέκτησε πανέμορφα άνθη!
Οι κάτοικοι της περιοχής από την οποία έφερε το νερό ο αδερφός της βασιλοπούλας ,πληρώθηκαν με το νόμισμα το οποίο επικρατούσε τότε ,το «τάλαντον» .Από αυτά τα νομίσματα λοιπόν πήρε και το όνομά του το σημερινό χωριό Τάλαντα.
Πηγή
Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδιανίκων-Πλύτρας

Έκτακτο! Φωτιές σε εξέλιξη σε Βουτιάνους και Αλεποχώρι Γερακίου .

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν πριν λίγη ώρα στους Βουτιάνους και στο Αλεποχώρι Γερακίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φωτιές έχουν εκδηλωθεί σε αγροτοδασικές περιοχές. Στο σημείο σπεύδει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης.
Πηγή http://www.lakonikos.gr/

Σκάλα: Άλλες τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

Ύστερα από τη σύλληψη της περασμένης Τρίτης ενός 33χρονου στη Σκάλα για ναρκωτικά, συμπληρωματικά συνελήφθησαν χθες το πρωί δύο 38χρονοι και ένας 50χρονος. Όπως προέκυψε, ο 33χρονος τούς προμήθευσε ποσότητες ηρωίνης έναντι χρηματικού ποσού.
Επιπλέον στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 110 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, καθώς και ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν δεκαπέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες προοριζόμενες για τη συσκευασία ναρκωτικών.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

ADELIN WEB TVΚΥΘΗΡΑ.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ 5/4/2016


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΗΣ {ΙΚΤΕΟ ΦΟΙΒΟΣ} ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ADELIN WEB TV.KΥΘΗΡΑ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΜΗΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 5/4/16


ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΧΑΜΗΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Δύο μεγάλα πολεμικά αεροπλάνα πέταξαν πριν από λίγο χαμηλά πάνω από τα σπίτια της Σπάρτης. Κατέβηκαν κατά μήκος του Ευρώτα και μετά από λίγα λεπτά το ένα γύρισε πίσω.
 Πηγή