Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 26&27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΧΩΡΑ-ΠΟΤΑΜΟΣ

Σάββατο 26/8 στη Χώρα
Κυριακή 27/8 στον Ποταμό

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ "ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ ΓΛΕΝΤΙ"ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ !!!
ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΛΕΑ !!!
*ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ*
*ΒΙΟΛΙ ΜΠΑΤΖΑΚΗΣ*
*ΑΡΜΟΝΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ*
*ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΑΡΩΝΗΣ*
*ΚΙΘΑΡΑ ΣΑΛΕΑΣ*
ΠΟΛΛΑ ΨΗΤΑ&ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
ΚΕΦΙ-ΓΛΕΝΤΙ-ΧΟΡΟΣ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Δ/Τ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 


   
1.  Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες των νησιών μας η πυροπροστασία του περιβάλλοντος  είναι υπόθεση όλων μας.
  2. Για αύριο  26-08-2017 σύμφωνα με τον χάρτη της Γ.Γ.Π.Π., ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τέσσερα (4) και η Υπηρεσία μας βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο ετοιμότητας.
        Απαιτείτε να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ανέμων εντάσεως  7  μποφόρ περίπου, που θα επικρατήσουν και των ιδιαίτερων συνθηκών των νησιών μας.
  3.  Για αναγγελία πυρκαγιάς μπορείτε να καλέσετε στο  199 (Πανελλαδικός αριθμός) όπως επίσης και στο 27360-33199 το τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Π.Κ. Κυθήρων.
   Ευχαριστούμε για το χρόνο  σας.




                                                            Κοντολιάνικα 25-08-2017
                                                         Ο  Προϊστάμενος   



                                                           Λάζαρος  Π. Κωνσταντίνου                                                                    

                                                           Επιπυραγός

ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. 
Ο Αθλητικός Σύλλογος "Βατικιώτης " με χαρά υποδέχτηκε το νέο απόκτημα .
Διαβάστε την ανακοίνωη του Συλλόγου.
"Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ο Α.Σ. Βατικιώτης και η αθλούμενη νεολαία του τόπου μας υποδέχεται την είδηση του καλοκαιριού απ την πλευρά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μονεμβασιάς. Έκλεισε λοιπόν η αγορά του οικοπέδου στο χώρο του Λυκείου Νεάπολης, όπου ο σχεδιασμός είναι να ανεγερθεί το νέο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής μας.
Ταυτοχρόνως προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης και το νέου σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου στον ίδιο χώρο.
Με την ελπίδα πως σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα η Νεάπολη θα αποκτήσει ένα μοντέρνο, πλήρες και καινούριο συγκρότημα παιδείας και αθλητισμού, συγχαίρουμε όσους προωθούν και συμβάλλουν σ' αυτήν την προσπάθεια και αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις προς τον σκοπό αυτό."


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και άμεσης ετοιμότητας λόγω των ισχυρών ανέμων σήμερα και αύριο, τίθενται ΟΛΕΣ οι διαθέσιμες δυνάμεις πυρόσβεσης στα Κύθηρα. Συγκεκριμένα:
1. ΟΛΑ τα ιδιωτικά βυτία θα πρέπει να είναι γεμάτα με νερό και οι οδηγοί τους άμεσα διαθέσιμοι. 
2. ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου σε άμεση ετοιμότητα.
3. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ κάθε είδους υπαίθρια χρήση πυρός, όπως κάπνισμα μελισσών, ψησταριές, χρήση μηχανημάτων που μεταδίδουν σπινθήρα κ.λπ.
4. Πιστή τήρηση όλων των οδηγιών πυρασφάλειας που έχουν αναρτηθεί από τον Μάιο στην ιστοσελίδα του Δήμου:

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος καρκίνου του μαστού και τραχήλου της μήτρας στο Δήμο Μονεμβασίας

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”, δίνει τη δυνατότητα στο γυναικείο πληθυσμό του δήμου να υποβληθεί σε δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου μαστού και του τραχήλου της μήτρας.
Οι εξετάσεις θα διενεργούνται στην ειδική κινητή μονάδα του ιδρύματος, η οποία θα βρίσκεται στις πέντε δημοτικές ενότητες από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των σταθμών της κινητής μονάδας θα ανακοινωθεί σύντομα, καθώς η παραμονή σε κάθε προγραμματισμένο σημείο εξαρτάται από τον αριθμό των γυναικών που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Δυνατότητα συμμετοχής στις μαστογραφίες έχουν οι γυναίκες άνω των 40 ετών χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε μαστογραφία οποιουδήποτε τύπου.
Στο τεστ Παπανικολάου δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 25 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε τεστ Παπ.
Οι γυναίκες του δήμου καλούνται να δηλώσουν όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα συμμετοχή στα τηλέφωνα 27323 60529 (κ. Κουλούρη) και 27323 60536 (κ. Μπατσάκη), όλες τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα 28 Αυγούστου έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρες 9.00′ έως 14.00′, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα. Οι γυναίκες από τη δημοτική ενότητα Βοιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 27343 60125 (κ. Σγαρδέλη) και 27343 60116 (κ. Μανούσου).

ΛΑΚΩΝΙΑ.Φωτιά στην Αγγελώνα σε δύσβατο σημείο πιθανόν από εμπρησμό .

Φωτιά στην Αγγελώνα σε δύσβατο σημείο πιθανόν από εμπρησμό . Με την άμεση επέμβαση πυροσβεστικής με τον Διοικητή Κο Νικολέτου , του Δήμου και κατοίκων ευτυχώς τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε .


Σταύρος Χριστάκος 



ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Προσοχή : όλα όσα φροντίζουμε να προσέχουμε,( στο βαθμό που περνάει απ' το χέρι μας ), όλο το χρόνο περιμένοντας τις Ημέρες Εθελοντικής Αιμοδοσίας στα Κύθηρα, μπορούν να μην είναι τελικά αρκετά και να αποκλεισθούμε τελικά . Για το λόγο αυτό, πάντα στο βαθμό που μπορεί ο καθένας μας, εάν πραγματικά ΘΕΛΟΥΜΕ να δώσουμε αίμα, ας φροντίσουμε:


1. να μην κουραστούμε υπερβολικά σήμερα,
2. να μην καταναλώσουμε πολύ αλκοόλ,
3. να μην πάρουμε έκτακτα κάποιο φάρμακο χωρίς λόγο,
4. να κοιμηθούμε καλά τη νύχτα ( εντάξει, Αύγουστος είναι, αλλά τουλάχιστον 4 - 5 ώρες πρέπει να τις εξασφαλίσουμε) και, τέλος
5. να φροντίσουμε την ημέρα που θα δώσουμε αίμα να έχουμε φάει πρωινό και να είμαστε αρκετά ενυδατωμένοι.

Έτσι φροντίζουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες για να πάνε όλα καλά.

Α! να θυμηθώ την Κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη (άν έχω), το ΑΜΚΑ μου και την ταυτότητά μου! 
-------------------------------------
Ελπίδα Μαριάτου
-------------------------------------