Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Ευτυχώς έχουμε γυρίσει σελίδα οριστικά και αμετάκλητα!

Όσο και αν προσπαθούν οι νοσταλγοί του παρελθόντος να παρουσιάσουν ως ύβρι την απάντηση, τα επιχειρήματα, τα ντοκουμέντα και την αλήθεια, τόσο θα απομονώνονται και οι λόγοι τους θα πέφτουν στο κενό. Η Δημοτική μας Αρχή θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια, όσο δύσκολη και πικρή και αν είναι, θα συνεχίσει την μεγάλη προσπάθεια σοβαρού νοικοκυρέματος των υποδομών στο νησί μας και θα κριθεί στο τέλος της θητείας επί αληθινών δεδομένων. Η τεράστια πλειοψηφία των συμπατριωτών μας γνωρίζει την αλήθεια για όλα, γιατί επιτέλους η Δημοτική Αρχή δεν έχει τίποτε να κρύψει ή να ωραιοποιήσει. Και όλοι - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - αντιλαμβάνονται ότι για πρώτη φορά γίνεται μια σοβαρή τεχνοκρατική προσπάθεια μόνιμης και σωστής επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων του νησιού. Υπάρχει μια διαρκής αναμέτρηση του νέου με το παλιό. Αλίμονο αν αφήσουμε το παλιό να μας κυριεύσει. Ευτυχώς έχουμε γυρίσει σελίδα οριστικά και αμετάκλητα!

Α.ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ.Απάντηση Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη στο δημοσίευμα "ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "NA ΠΙΝΟΥΜΕ ΛΑΣΠΗ ??"

"

Στο δημοσίευμα του AdelinFM {ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "NA ΠΙΝΟΥΜΕ ΛΑΣΠΗ ??" } έδωσε απάντηση ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης ως εξής: 

 "Ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση είναι εχθροί της αλήθειας και της Δημοκρατίας. Εκείνοι που άφησαν τις δεξαμενές σε απαράδεκτη κατάσταση καλά θα κάνουν να σιωπούν και να απολογούνται.

Το θράσος τους περισσεύει και δεν τους ωφελεί σε τίποτε. 

Μόλις ολοκληρωθεί η εργολαβία συντήρησης των δεξαμενών και δημοσιευθούν οι σχετικές φωτογραφίες τότε να δούμε τί ακριβώς θα λένε. 

Δεξαμενές ασυντήρητες επί χρόνια, άλλες σε κατάσταση κατάρρευσης, σκουριασμένες σκάλες πεταμένες μέσα στο νερό που πίνουμε, μέχρι και ψόφια τρωκτικά. 

Αλήθεια για αυτά ΠΟΤΕ ακριβώς θα απολογηθούν οι σημερινοί τιμητές της ορθότητας; 
Μόλις δημοσιευθούν λοιπόν οι φωτογραφίες τότε ευχαρίστως να ακούσουμε τα σχόλιά τους. 

Αναφορικά με το νερό της Αγ. Πελαγίας, οι απαντήσεις που δόθηκαν από το Δήμο στα ερωτήματα τοπικής δημοσιογραφικής ιστοσελίδας είναι σαφέστατες και επαρκείς. 
Πάντα όταν υπάρχει βλάβη στην Αγ. Πελαγία παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια για τους λόγους που αναφέρονται στο δημοσίευμα. 

Το νοικοκύρεμα στο δαιδαλώδες δίκτυο ύδρευσης δεν είναι απλή υπόθεση, οι προκάτοχοί μας δεν το έλυσαν επί 8 χρόνια και κατηγορούν εμάς που αναλάβαμε πριν 1,5;;; Έλεος!

Και να θυμίσουμε ότι ήταν οι ίδιοι που αντέδρασαν με εώλα επιχειρήματα στην ετήσια εργολαβία συντήρησης των δικτύων ύδρευσης, που εξοικονομεί στο Δήμο χρόνο και χρήμα και έχει απείρως καλλίτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις περίπου 60 μικροαναθεσούλες συντήρησης που γίνονταν πριν. 

Το έργο που γίνεται στις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια είναι τεράστιο. 
Θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 10-15 χρόνια, αλλά ΔΕΝ έγινε. 

Οι συντηρήσεις ήταν επιφανειακές, αποσπασματικές, μόνο για το σήμερα και όχι για το αύριο. 

Ας κάνουν λοιπόν τον κόπο οι απελθόντες συνάδελφοί μας να πάνε να δούνε τις δεξαμενές και αντλιοστάσια που έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς συντήρησης και ας συγκρίνουν το πριν με το σήμερα για να αντιληφθούν για ακόμα μία φορά την κενότητα και τη φαυλότητα των λαϊκίστικων αντιπολιτευτικών τους λόγων. 

Ο κόσμος όμως ΔΕΝ πείθεται. Ο λαϊκισμός ΔΕΝ θα επικρατήσει ποτέ της αλήθειας! 
Λίγη υπομονή λοιπόν για να τελειώσει η συγκεκριμένη εργολαβία. 
Εξάλλου μια εικόνα είναι 1000 λέξεις!"
-------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης

-------------------------------------

Σχόλιο Σελίδας:  

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει ειρωνικό σχόλιο για το δημοσίευμα μας από τον πολίτη κ. Μ.Πρωτοψάλτη, τέως Αντιδήμαρχο της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 

Επειδή του λείπει το θάρρος και η παληκαριά να απευθύνει ευθεία επιστολή στην σελίδα μας και προσπαθεί με τον συνήθη ύπουλο τρόπο του να υποβαθμίσει οιαδήποτε αλήθεια, θα ήθελα να του θυμίσω ότι ακριβώς τα ίδια έγραφα και πριν 2 και πρίν 3 και περισότερα χρόνια για το ίδιο ζήτημα και οι τεχνικές μου συμβουλές προς την τότε δημοτική αρχή ήταν ακριβώς οι ίδιες. Μόνο που εκείνος σαν παντογνώστης {Αλήθεια τελικά δεν μας έχει παρουσιάσει ποτέ τους τίτλους σπουδών του.....}προτιμούσε πάντα την λύση με κατσαβιδάκια και ρεσάλτα στο ζήτημα της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης.....

Δεν είμαστε κανενός γραφείο τύπου κ. Μ. Πρωτοψάλτη. Απλά μεταφέρουμε τις πληροφορίες ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, για κάθε γεγονός. Εάν αυτό σας ενοχλεί και αποδεικνύει την ελαφρότητα του είναι σας, τότε απλά λυπόμαστε για το τρόπο σκέψης και για τον τρόπο που εξακολουθείτε να επιθυμείτε οι Κυθήριοι να εξακολουθήσουν να διατηρούν τις παρωπίδες που τους είχατε πασάρει όλα αυτά τα χρόνια για να φαίνεστε ο "μονόφθαλμος που βασιλεύει στους τυφλούς".  

Στο άρθρο που αναφέρεστε προτάσσουμε τεχνικά στοιχεία και ενέργειες που εκτελούνται από υπεύθυνη εταιρεία με πτυχιούχους μηχανολόγους και μηχανικούς, χωρίς "ρεσάλτα - κατσαβιδάκια και πένσες" αλλά με υπεύθυνες ενέργειες που θα αποδώσουν πλήρως στο άμεσο μέλλον. 

Και αλήθεια εσείς σαν ειδικός στα μπετά δεν είχατε διαπιστώσει το λάθος στον πυθμένα της δεξαμενής της Αγίας Πελαγίας η το ξέρατε και συντηρούσατε την κατάσταση;; 
Γιατί από ότι θυμάμαι τουλάχιστον την τελευταία 3ετία την είχατε αδειάσει και γεμίσει αρκετές φορές. 
Δεν έτυχε λοιπόν ποτέ να το διαπιστώσετε σε κάποια από τις πολυάριθμες επισκέψεις σας ;;;;

Και αφού ξέρετε τόσο καλά τον αριθμό των δεξαμενών που είναι τα σχέδια και οι καταγραφές που πρέπει να υπάρχουν επίσημα στα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου ;;;;;  Υπάρχουν η όχι ;;;; Και αν δεν υπάρχουν τα 8 χρόνια της θητείας σας ο Δήμος βασιζόταν στον δικό σας σοφό εγκέφαλο για να βρίσκει που είναι οι δεξαμενές;;;;; Και αν, Θεός φυλάξει, παθαίνατε κάτι τότε θα χανόντουσαν μαζί και τα σχέδια;;;;;;

Μήπως πρέπει πια σε αυτό τον τόπο να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να σταματήσουν τελείως οι κοκορομαχίες και τα παλαιοκοματικά τερτίπια που καταλήγουν όλα στο να ταλαιπωρούνται  απλά οι κάτοικοι για μερικά "γινάτια" .....

Έλεος πια.....
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.Σε τι εξυπηρετεί αυτή η δυσφημιστική πληροφορία;Τι λέει δηλαδή στον κόσμο ότι έπινε τόσα χρόνια νερό με ψόφια τρωκτικά; ΝΤΡΟΠΗ!

Αλοίμονο δεν θα έβγαινε να μας βρίσει!
Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι λασπολογία και κατασυκοφάντηση.
Να μας πει σε ποιά δεξαμενή βρέθηκε ο σκελετός του τρωκτικού;
Είναι χοντροειδέστατο, απαίσιο ψέμα.
Σε τι εξυπηρετεί αυτή η δυσφημιστική πληροφορία;
Τι λέει δηλαδή στον κόσμο ότι έπινε τόσα χρόνια νερό με ψόφια τρωκτικά; ΝΤΡΟΠΗ!
Γιατί μπορει να στοχεύει εμάς, δυσφημεί τον τόπο όμως είναι ντροπή.
Επαγγελματίες του ψεύδους τα ιδια έλεγαν και στην Αθήνα στην ενημέρωση των Κυθηρίων.
Αν νομίζει ο κ. Χαρχαλάκης ότι με τέτοιες μεθόδους, με διασπορά ψευδών στοιχείων θα μας τρομοκρατήσει κάνει μεγάλο λάθος.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!
Θα είμαστε απέναντι του όσο, εσκεμμένα η από άγνοια κάνει ζημιά στο νησί!

Πηγή 
Μιχάλης Πρωτοψάλτης

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Εκείνοι που άφησαν τις δεξαμενές σε απαράδεκτη κατάσταση καλά θα κάνουν να σιωπούν και να απολογούνται

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ADELIN 107,3 FM
Ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση είναι εχθροί της αλήθειας και της Δημοκρατίας. Εκείνοι που άφησαν τις δεξαμενές σε απαράδεκτη κατάσταση καλά θα κάνουν να σιωπούν και να απολογούνται. Το θράσος τους περισσεύει και δεν τους ωφελεί σε τίποτε. Μόλις ολοκληρωθεί η εργολαβία συντήρησης των δεξαμενών και δημοσιευθούν οι σχετικές φωτογραφίες τότε να δούμε τί ακριβώς θα λένε. Δεξαμενές ασυντήρητες επί χρόνια, άλλες σε κατάσταση κατάρρευσης, σκουριασμένες σκάλες πεταμένες μέσα στο νερό που πίνουμε, μέχρι και ψόφια τρωκτικά. Αλήθεια για αυτά ΠΟΤΕ ακριβώς θα απολογηθούν οι σημερινοί τιμητές της ορθότητας; Μόλις δημοσιευθούν λοιπόν οι φωτογραφίες τότε ευχαρίστως να ακούσουμε τα σχόλιά τους. Αναφορικά με το νερό της Αγ. Πελαγίας, οι απαντήσεις που δόθηκαν από το Δήμο στα ερωτήματα τοπικής δημοσιογραφικής ιστοσελίδας είναι σαφέστατες και επαρκείς. Πάντα όταν υπάρχει βλάβη στην Αγ. Πελαγία παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια για τους λόγους που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Το νοικοκύρεμα στο δαιδαλώδες δίκτυο ύδρευσης δεν είναι απλή υπόθεση, οι προκάτοχοί μας δεν το έλυσαν επί 8 χρόνια και κατηγορούν εμάς που αναλάβαμε πριν 1,5;;; Έλεος! Και να θυμίσουμε ότι ήταν οι ίδιοι που αντέδρασαν με εώλα επιχειρήματα στην ετήσια εργολαβία συντήρησης των δικτύων ύδρευσης, που εξοικονομεί στο Δήμο χρόνο και χρήμα και έχει απείρως καλλίτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις περίπου 60 μικροαναθεσούλες συντήρησης που γίνονταν πριν. Το έργο που γίνεται στις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια είναι τεράστιο. Θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 10-15 χρόνια, αλλά ΔΕΝ έγινε. Οι συντηρήσεις ήταν επιφανειακές, αποσπασματικές, μόνο για το σήμερα και όχι για το αύριο. Ας κάνουν λοιπόν τον κόπο οι απελθόντες συνάδελφοί μας να πάνε να δούνε τις δεξαμενές και αντλιοστάσια που έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς συντήρησης και ας συγκρίνουν το πριν με το σήμερα για να αντιληφθούν για ακόμα μία φορά την κενότητα και τη φαυλότητα των λαϊκίστικων αντιπολιτευτικών τους λόγων. Ο κόσμος όμως ΔΕΝ πείθεται. Ο λαϊκισμός ΔΕΝ θα επικρατήσει ποτέ της αλήθειας! Λίγη υπομονή λοιπόν για να τελειώσει η συγκεκριμένη εργολαβία. Εξάλλου μια εικόνα είναι 1000 λέξεις!
Πηγή

Stratos Charchalakis

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "NA ΠΙΝΟΥΜΕ ΛΑΣΠΗ ??"

Καλά κάνετε και διακωμωδήτε το φαινόμενο γιατί αλοίμονο αν χάσουμε το χιούμορ μας.
Όμως αναρωτιέμαι τι έχει συμβεί.
Τα φίλτρα έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν.

Αλλά και να μην λειτουργούν, η γεώτρηση του γηπέδου, η οποία στο παρελθόν μας δημιουργούσε το πρόβλημα αυτή την περίοδο λόγω χαμηλής κατανάλωσης δεν χρειάζεται, γιαυτό αναρωτιέμαι.
Όσον αφορά το καθάρισμα των δεξαμενών αυτά που ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή είναι τα συνήθη ψέματα.
Δεν ξέρουν ούτε πόσες δεξαμενές έχει ο Δήμος! 
Πως να τις καθαρήσουν;

Η  απάντηση του γραφείου τύπου Ήταν αναλυτικότατη.
Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα πλέον. 

Νομίζουν ότι με το ψέμα εργαλείο θα λύσουν τα προβλήματα, χειμωνιάτικα αφήνουν τα χωριά χωρις νερό σκέψου τι μας περιμένει το καλοκαίρι!

Το πρόβλημα νερού στην Αγία Πελαγία

Μετά από τις καταγγελίες για την ποιότητα του νερού στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας η σελίδα μας επικοινώνησε με την αρμόδια δημοτική αρχή, εκφράζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες για την κατάσταση και την ποιότητα του νερού.

Σε απάντηση της παρέμβασης μας, εδόθησαν από τους ερωτηθέντες οι ακόλουθες εξηγήσεις: 




1) Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, το απόγευμα αναφέρθηκε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της Αγίας Πελαγίας. 

2) Αμέσως έσπευσε επί τόπου το εξουσιοδοτημένο συνεργείο υδραυλικών και προέβη στις εξής ενέργειες:
α.-Εκκένωσε την δεξαμενή από όπου υδροδοτείται η περιοχή {Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι λόγω αντιθέτου κλίσης του πυθμένα της δεξαμενής -εκ κατασκευαστικού λάθους - κατακρατείται ποσότητα λάσπης και στερεών υπολειμμάτων στον πυθμένα της δεξαμενής μετά την πλήρη εκκένωση}
β.-Η εκκένωση της δεξαμενής είναι απαραίτητη σε κάθε επισκευή του δικτύου της Αγίας Πελαγίας, επειδή όλες οι βάνες είναι χαλασμένες και δεν λειτουργούν. {Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το πρόβλημα αυτό εξακολουθεί επί μία δεκαετία περίπου. Ακόμη να θυμίσουμε ότι παρόλο που όλο αυτό το διάστημα έγιναν πολλαπλές εκκενώσεις της δεξαμενής ΟΥΔΕΠΟΤΕ αντικαταστάθηκαν οι χαλασμένες βάνες. Σύμφωνα με την δημοτική αρχή η αντικατάσταση τους θα γίνει στην προσεχή προγραμματισμένη συντήρηση καθώς και ο προγραμματισμένος ενδελεχής καθαρισμός της δεξαμενής, που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα καθαρισμού των δεξαμενών και αντικατάστασης χαλασμένων βανών του Δήμου, όταν το εξουσιοδοτημένο συνεργείο φθάσει στην συντήρηση της Αγίας Πελαγίας.}

Σημείωση Σελίδας: Θα προτείναμε όταν γίνει η όλη διαδικασία να γίνει ταυτόχρονα με τσιμέντο ταχείας πήξεως αλλαγή της κλίσεως του πυθμένα της δεξαμενής στην σωστή κατεύθυνση. Είναι προτιμώτερο να παραμείνει η περιοχή έστω κάποιο διάστημα χωρίς νερό προκειμένου να αποκατασταθεί αυτό το χρὀνιο πρόβλημα που προκαλεί τόση ενόχληση στους κατοίκους....

γ) Η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο και η επαναφορά της ύδρευσης έγινε την επομένη στις 7 το απόγευμα. Ήτοι η περιοχή έμεινε χωρίς νερό μία ολόκληρη ημέρα.

δ) Όταν επανήλθε το δίκτυο τα εναπομένοντα κατάλοιπα {όπως ανέκαθεν - λόγω της αιτίας που περιγράψαμε πιο πάνω} παρασύρθηκαν από το νερό του δικτύου και γέμισαν το δίκτυο με αποτέλεσμα να επηρεασθούν ιδιαίτερα τα υψηλότερα σημεία του οικισμού.

ε) Σιγά-σιγά με την κατανάλωση το δίκτυο καθάρισε και αποκαταστάθηκε πλήρως η τροφοδότηση της περιοχής.

Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά, που επι τέλους ανεδείχθη σωστά το πραγματικό πρόβλημα, να υπάρξει οριστική λύση και όταν θα γίνει η συντήρηση της δεξαμενής και των βανών να δοθεί η ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση και να μην έχουμε πλέον αυτά τα προβλήματα που στο παρελθόν η και το παρόν φέρνουν τους κατοίκους σε απελπιστική θέση.

Να συμπληρώσουμε δε ότι και οι κάτοικοι θα πρέπει να συντελέσουν σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας υπομονή, κατα την διάρκεια της συντήρησης -καθαρισμού - αντικατάστασης, και να παραμείνουν όσο χρειαστεί χωρίς νερό προκειμένου να λυθεί το θέμα μια για πάντα.

Πιστεύουμε ότι η δημοσιογραφική έρευνα παράλληλα με την τεχνική κατάρτιση μπορεί να πληροφορήσει απόλυτα σωστά όλους τους πολίτες και να τους αφήσει να βγάλουν σωστά συμπεράσματα και όχι κραυγές οργής χωρίς πλήρη γνώση του αντικειμένου.

Εξάλλου η σελίδα μας εδώ και αρκετά χρόνια είχε επισημάνει και είχε δημοσιεύσει την αναγκαιότητα σταδιακής συντήρησης - καθαρισμού των δεξαμενών {τότε μιλώντας σε ώτα κωφών και σήμερα μετατρεπόμενη σε υλοποίηση από την παρούσα δημοτική αρχή}

Είναι δε χαρακτηριστικά τα λόγια του Αντιδημάρχου κ. Κομηνού σε πρόσφατο ΔΣ σχετικά με την κατάσταση των δεξαμενών σε όλο το νησί.

  
Αντώνης Λαμπρινίδης

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 22/01/2016


Συνεδρίασε την Παρασκευή 22/1 η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κυθήρων, στην πρώτη τακτική συνεδρίασή της για το έτος 2016, υπό την προεδρία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μηνά Κορώνη. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης που έκανε εκτενή ενημέρωση για την πρόσφατη παρουσία του Δήμου μας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βέρνης στην Ελβετία, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από τους επισκέπτες της έκθεσης. Σημείωσε ότι η παρουσία του Δήμου ήταν η μοναδική επίσημου φορέα της Ελλάδας, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της διαφήμισης του νησιού στο κοινό της Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο ταξιδεύει κυρίως τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο και μπορεί να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στο νησί. 
Η Τουριστική Επιτροπή συζήτησε το πλάνο συμμετοχής του Δήμου μας σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τους επόμενους μήνες, καθώς και την ανάγκη έκδοσης θεματικών φυλλαδίων ειδικών μορφών τουρισμού. 
Επίσης συζήτησε τρέχοντα θέματα καθώς και ζητήματα που αφορούν τις προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες των επομένων ημερών.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι την προσεχή Δευτέρα 25/01 θα βρεθεί εκτάκτως στην Αθήνα, όπου μαζί με Δημάρχους άλλων ακριτικών και νησιωτικών περιοχών θα έχει συνάντηση με ανώτατα στελέχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας για το ζήτημα των αγόνων αεροπορικών γραμμών, οι συμβάσεις για τις οποίες λήγουν στις 31 Μαρτίου και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την παράτασή τους.

ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΛΑΣΠΗ??

Αν δεν το γνωρίζετε να σας το υπενθυμίσουμε η υγεία των πολιτών είναι πρωταρχικός σκοπός και είναι ευθύνη του δήμου όταν πρόκειται για το νερό.Πολλές φορές έχουμε θίξει το πρόβλημα και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ,αλλά και με την τωρινή, κάνοντας υπομονή και περιμένοντας η κατάσταση να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα. Το πρόβλημα υπήρχε επί δημαρχίας κυρίου Κουκούλη ο οποίος πολλές φορές ήρθε αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες των κατοίκων και έντονης κριτικής από εμάς γι αυτό το θέμα. Υπήρχε μια ελπίδα κατόπιν υποσχέσεων με την νυν δημοτική αρχή ότι πλέον το πρόβλημα θα λυθεί. Το νερό σήμερα (φωτό) εν έτη 2016 Αγία Πελαγία το πρώτο τουριστικό μέρος των Κυθήρων. Με αυτό το νερό καλούμαστε σήμερα οι δημότες να κάνουμε την λάτρα και να το "πιούμε" .Λασπίζων ανθρακικό νερό Αγίας Πελαγίας .Ελπίζουμε στις άμεσες ενέργειες για την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος.ΑDELIN 107,3 FM

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ      
             ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
   ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ      
                
                                                                  Ἐν Κυθήροις τῇ 21ῃ Ἰανουαρίου 2016 
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
         Στίς 31 Ἰανουαρίου  2016, ἡμέρα Κυριακή, ἑπομένη τῆς ἑορτῆς τῶν ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ καί ὥρα 6:30 μ.μ., θά πραγματοποιηθῇ διάλεξις στήν αἴθουσα  τοῦ Λεοντσινείου Πνευματικοῦ Κέντρου Κεραμωτοῦ μέ ὁμιλήτρια τήν Καθηγήτρια Παιδαγωγικῶν τοῦ Πανεπιστημίου Ἰωαννίνων 
 κ.Μαρία Ράπτη
μέ θέμα
«Ὁ κοινωνικός λόγος τῶν Τριῶν  Ἱεραρχῶν» 
          Μετά τήν ἐπίκαιρη αὐτή ὁμιλία θά γίνῃ ἡ τελετή κοπῆς της Ἁγιοβασιλόπιτταςπρός τιμήν τῶν ἐκπαιδευτικῶν τῆς νήσου μας.        
          Προσκαλοῦνται οἱ Τοπικές Ἀρχές,  οἱ κκ.ἐκπαιδευτικοί ὅλων τῶν βαθμίδων, ἐν ἐνεργείᾳ καί μή, ὁ Ἱερός Κλῆρος καί οἱ συμπολίτες μας στήν γιορτινή αὐτή ἐκδήλωσι. 
 Μέ εὐχές καί ἀγάπη.
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΚΛΟΥΒΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΙΩΝ


ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΙΩΝ :: Το απόγευμα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ,αυτοκίνητο κλειστού τύπου ,κατά την πορεία του στο δρόμο μεταξύ Αγίου Γεωργίου και Αγίων Αποστόλων ,φορτωμένο με λιπάσματα, τυλίχθηκε στις φλόγες. Επί τόπου έσπευσε Πυροσβεστικό όχημα με άντρες και έσβησαν την φωτιά .Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προήλθε από βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρικά καλώδια του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να καεί .Τραυματισμοί δεν αναφέρθηκαν.
Πηγή 



Συμβαίνει Τώρα

Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων Βοιών ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φωτογραφία του χρήστη Συμβαίνει Τώρα.Το Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Βοιών με την υπ’ αριθμό 213-18/01/2016 πράξη του καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ στον χώρο του ελαιουργείου ,με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 1/7/2014-30/6/2015
2. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ 
3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
4. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
5. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ
6. ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ.
8. ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ( ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ)
Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ
Υ.Γ. Σε περίπτωση που λόγω έλλειψης απαρτίας δεν πραγματοποιηθεί η Γ.Σ στις 21 Φεβρουαρίου 2016 η Γ.Σ. θα γίνει την επόμενη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα
Άγιοι Απόστολοι 18/01/2016
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ
ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δικαστική ΗΤΤΑ της ΑΕΠΙ από Καφετέρια για την μουσική

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Χειμάρρας 30, 546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 2310 932420, 932473, 932481 – Fax: 2310 932431 – Κιν.: 6983161473
www.paskedi.gr – e-mail: paskedi@paskedi.gr



Θεσσαλονίκη 23 Ιανουαρίου 2016


Θέμα: Δικαστική ΗΤΤΑ της ΑΕΠΙ από Καφετέρια για την μουσική


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Δικαστική αυτή ήττα της ΑΕΠΙ, προέρχεται από την αλαζονία τις και τις απειλές που εξαπολύει προφορικά (δια μέσου των εκπροσώπων της, αλλά και εγγράφως με ειδικές απειλητικές επιστολές, πολλές φορές και μέσω Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δεν την πληρώνουν, επειδή παίζουν μουσική, σαν αυτή που προσφέρει και ο ΠΑΣΚΕΔΙ με το ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄, δηλαδή μουσική απελευθερωμένη Πνευματικών και Συγγενοκών δικαιωμάτων που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ και G.E.A.






Εμείς σαν ΠΑΣΚΕΔΙ, ενημερώνουμε πως είμαστε στο πλευρό του κάθε επιχειρηματία, μπροστάρηδες για οποιαδήποτε μηνυτήρια αναφορά σε εκπροσώπους της ΑΕΠΙ ή της G.E.A., οι οποίοι:


1) Δεν έχουν κανένα δικαίωμα ελέγχου εντός του καταστήματός σας, εκτός κι αν συνοδεύονται από ένστολο Αστυνομικό, ο οποίος και θα διενεργήσει τον σχετικό έλεγχο. Κρυφές μαγνητοφωνήσεις, με ειδικά μηχανήματα ηχογράφησης που διαθέτουν, απαγορεύονται, αποτελώντας και αιτία μηνυτήραις αναφοράς.
2) Δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι υπάλληλοι των Οργανισμών να απειλούν ή να εκφοβίζουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο επιχειρηματίες που παίζουν στα καταστήματά τους μουσική από το ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄, που προσφέρει ο ΠΑΣΚΕΔΙ.
3) Εχετε δικαίωμα, εάν συμβεί οτιδήποτε παράτυπο, από τα παραπάνω, να ενημερώσετε αμέσως τον ΠΑΣΚΕΔΙ και να καλέσετε την Αστυνομία, μπροστά στον εκπρόσωπο,για να υποβάλλετε μήνυση για απειλή και συκοφαντική δυσφήμηση. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ θα είναι μπροστάρης σε οποιαδήποτε μηνυτήρια αναφορά.


Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα από την Δικαστική ήττα της ΑΕΠΙ, ενώ για μια φορά ακόμη σας καλούμε να αποδεσμευθείτε από τα μουσικά ΄΄καθεστώτα΄΄ΑΕΠΙ και G.E.A. κάνοντας ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄. Ενημερωθείτε από εδώ 

Η ενάγουσα (ΑΕΠΙ) ισχυρίζεται ότι η εναγομένη (Καφετέρια) κατά το επίδικο χρονικό διάστημα από 01-01-2012 έως 30-06-2013 έκανε χρήση και εκμετάλλευση του προστατευόμενου από την ίδια μουσικού ρεπερτορίου, χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια, μέσω σύνθετων τεχνολογικών μέσων και με την παρεμβολή δισκοθέτη (disc jockey). Πλην όμως, ο ισχυρισμός αυτός της ενάγουσας ουδόλως απεδείχθη εκ των ως άνω αναφερόμενων αποδεικτικών μέσων. Ειδικότερα, ο νόμιμος εκπρόσωπος της ενάγουσας ο οποίος εξετάσθηκε ανωμοτί στο ακροατήριο του παρόντος Δικαστηρίου, κατέθεσε σχετικώς ότι ο ίδιος μία μόνο φορά μετέβη στο κατάστημα που διατηρούσε η εναγομένη (καφετέρια) στο κέντρο της Θήβας, στις 5 Ιανουαρίου 2013, οπότε και διαπίστωσε ότι γινόταν χρήση του προστατευόμενου μουσικού ρεπερτορίου της ενάγουσας. 


Ωστόσο κατά την κατάθεση του δεν κατονόμασε συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια τα οποία άκουσε να αναπαράγονται κατά την παραμονή του στο κατάστημα της εναγομένης προκειμένου το παρόν Δικαστήριο να είναι σε θέση να ελέγξει εάν υπάγονται στο προστατευόμενο ρεπερτόριο ή όχι. Περαιτέρω, ο ίδιος επικαλέστηκε πολλάκις ως πηγή γνώσης των όσων κατέθετε τις αναφορές έτερου προσώπου ονόματι Αποστόλου, ο οποίος κατά τους ισχυρισμούς του διενεργούσε συνεχείς ελέγχους στην καφετέρια της εναγομένης σε όλη την ως άνω αναφερόμενη χρονική περίοδο, ως αντιπρόσωπος της εταιρείας. 


Η ενάγουσα όμως αφενός δεν απέδειξε την επικαλούμενη σχέση του τρίτου αυτού προσώπου με την εταιρεία αφετέρου δεν επιμελήθηκε την εξέταση του ιδίου ως μάρτυρα ή την προσκομιδή σχετικής ένορκης βεβαίωσης, σε περίπτωση που η φυσική παρουσία του την ημέρα της δικασίμου ήταν αδύνατη. Σε κάθε δε περίπτωση ούτε τα προσκομιζόμενα απογραφικά δελτία, τα οποία η ίδια προσκομίζει, με ημερομηνίες 16-01-2012 και 08-02-2013 και φέρουν την υπογραφή του ως άνω προσώπου, κρίνονται επαρκή για την απόδειξη του ισχυρισμού της αυτού δεδομένου ότι ούτε στα έγγραφα γίνεται αναφορά συγκεκριμένων τραγουδιών τα οποία αναπαρήγαγε παρανόμως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της το κατάστημα της εναγομένης κατά τις ως άνω ημερομηνίες. Εξάλλου, απεδείχθη ότι κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2012 έως 30-06-2013 η επιχείρηση της εναγομένης (καφετέριας) ήταν εφοδιασμένη με γραπτή άδεια από διαφορετικό οργανισμό συλλογικής διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων με την επωνυμία «...................» (βλ. σχετ. προσκομιζόμενες από 03-04-2012 και 11-02-2013 βεβαιώσεις) δια της οποίας είχε επιτραπεί στην επιχείρηση της εναγομένης η δημόσια εκτέλεση του ρεπερτορίου που εκπροσωπείται από τον οργανισμό αυτό.

Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω, πρέπει η υπό κρίση αγωγή να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη, ενώ τα δικαστικά έξοδα των προσθέτως παρεμβαινόντων θα πρέπει να επιβληθούν σε βάρος της ενάγουσας (ΑΕΠΙ ), λόγω της ήττας της (αρθρ. 176 και 182 παρ.1 ΚΠολΔ) κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο διατακτικό. Τέλος, λόγω της ερημοδικίας της εναγομένης θα πρέπει να ορισθεί το προκαταβλητέο παράβολο για την περίπτωση άσκησης (αιτιολογημένης) ανακοπής ερημοδικίας κατά της παρούσας (άρθρο 501, 505 ΚΠολΔ).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία της ενάγουσας και των προσθέτως παρεμβαινόντων υπέρ της εναγομένης και ερήμην της εναγομένης.
ΟΡΙΖΕΙ το παράβολο ερημοδικίας στο ποσό των εκατό (100) ευρώ.
ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ τη με αριθμό κατάθεσης 92/26-07-2013 αγωγή με την προφορικά ασκηθείσα στο ακροατήριο αυτοτελή πρόσθετη παρέμβαση.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την αγωγή.
ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τα δικαστικά έξοδα των προσθέτως παρεμβαινόντων σε βάρος της ενάγουσας (ΑΕΠΙ) τα οποία ορίζει στο ποσό των ογδόντα (80) ευρώ.

ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε, στη Θήβα, στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, σε έκτακτη δημόσια στο ακροατήριο του συνεδρίαση, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξουσίων Δικηγόρων τους.

Η ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Για τον ΠΑΣΚΕΔΙ
Ηλίας Καλιώρας
Γεν. Γραμματέας
paskedi@paskedi.gr Τηλ. Κέντρο: 2310 932420