Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΥΘΗΡΑ-ΒΑΤΙΚΑ.(ΦΩΤΟ)


Δείτε το πέρασμα και την πορεία της τεράστιας πλατφόρμας με προορισμό λιμάνι της Τουρκίας στο στενό ανάμεσα Κύθηρα-Βάτικα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ADELIN FM 








 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:ΑΝΑΜΕΣΑ ΚΥΘΗΡΑ -ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ


 Την φωτογραφία ανέβασε η κυρία Μάρω Λεονάρδου 

και γράφει: Έφτασε μάλλον η αναπτυξη? Τι ν τουτο, στ ανοιχτά των Κυθήρων?


Αύριο η απόφαση για τους κατηγορούμενους Ιεράρχες – Το μήνυμα της Αρχιεπισκοπής προς τους Ιερείς!

 


 Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για να ελεγχθούν οι Μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς για «απειθαρχία και την έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου της Εκκλησίας της Ελλάδος» αναφορικά με την στάση που κράτησαν οι παράπανω Ιεράρχες την περίοδο του Πάσχα

Εαν και δεν προβλέπεται κάτι αξιόποινο από το Εκκλησιαστικό Δίκαιο, ωστόσο, πηγές κοντά στο περιβάλλον διαβεβαιώνουν του Αρχιεπισκόπου ότι οι κύριοι Σεραφείμ και Κοσμάς θα τιμωρηθούν ως ένα μήνυμα-προειδοποίηση σε ολόκληρο τον κλήρο

Υπενθυμίζεται πως οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας παραπέμπονται για απειθαρχία, ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας, θεολογική πλάνη, καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής αλλά η συζήτηση σχετίζεται πλέον και με το θέμα των εμβολίων

Το ζήτημα είχε απασχολήσει τη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος στις 11-12 Μαΐου που απεφάσισε να ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών για τους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Να σημειωθεί πως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν επιθυμεί να χρεωθεί η Εκκλησία προβλήματα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κάτι που φάνηκε και από την τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τόνισε ότι θα συνδράμει, αφού είναι και δική του πεποίθηση ότι δεν μπορεί η πίστη να είναι αντίθετη με την επιστήμη και πως το τείχος προστασίας χτίζεται με τον εμβολιασμό – ο πρωθυπουργός τού ζήτησε ευθέως να παροτρύνει τους ιερείς ώστε μέσω των κηρυγμάτων τους να πειστούν οι καχύποπτοι και να εμβολιαστούν.

ΠΗΓΗ vimaorthodoxias.gr

Τα μάζεψε η Δόμνα Μιχαηλίδου για τις απολύσεις ανεμβολίαστων - "Έκανα λάθος"

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου  EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή της, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έσπευσε να ανασκευάσει τις πρωινές της δηλώσεις περί απόλυσης εργαζομένων δομών που δεν θα εμβολιάζονται ακόμη και μετά την αναστολή.

Αναστάτωση προκάλεσαν οι δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Τετάρτης, όπου υποστήριξε πως, μετά την αναστολή, θα ακολουθεί απόλυση των εργαζομένων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων που δεν θα εμβολιάζονται.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα ότι σε περίπτωση όπου ένας εργαζόμενος εμμένει στην αρχική του απόφαση να μην εμβολιαστεί ακόμη και μετά το πέρας της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών, τότε ο εργοδότης θα δύναται να προχωρήσει σε απόλυση. Ωστόσο, με νέα δήλωσή της έσπευσε να ανασκευάσει την πρωινή τοποθέτηση και να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.

"Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ .news247.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ:Είμαστε υπερήφανοι για την παρουσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021.

Είμαστε υπερήφανοι για την παρουσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021. Το περίπτερο μας το οποίο επισκέφθηκα επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο του Σώματος και την πολλαπλή προσφορά του.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της ΕΚΟ Ναυτιλίας της ΝΔ για την ανταλλαγή απόψεων που είχαμε στην πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσαν. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να φέρουμε την πατρίδα μας εκεί που της αξίζει.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Διακήρυξη δημοπρασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας προκηρύσσει δημοπρασία απλή πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την παραχώρηση, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, προς τρίτους, με σύναψη σύμβασης παραχώρησης, έναντι ανταλλάγματος για τον παρακάτω χώρο ως εξής :

ΤοποθεσίαΤετραγωνικά μέτρα 
Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ  
Θέση Παραλία ΜΑΓΓΑΝΟΥΧΩΡΟΣΚΑΝΤΙΝΑΣ Ε(2,3,4,5) = 15τμ ΧΩΡΟΣ ΟΜΠΡΕΛΟΞΑΠΛΩΣΤΡΩΝ E(1,6,7,8) = 285,00τμ

1X=411069.41  Y=4042557.42

2X=411080.50  Y=4042561.28

3X=411079.52  Y=4042564.11

4X=411084.23  Y=4042565.76

5X=411085.23  Y=4042562.93

6X=411096.33  Y=4042566.79

7X=411099.61  Y=4042557.34

8X=411072.70  Y=4042547.97

Τοποθέτηση τροχήλατης αυτοκινούμενης ή μη καντίνας  και  Τοποθέτηση σετ ομπρελών – ξαπλωστρών

 

Η δημοπρασία  θα διεξαχθεί την Τρίτη 27/07/2021, στο Δημοτικό κατάστημα Μολάων και στη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου  από τις  10.00 έως  10.30 π.μ με τιμή εκκίνησης  10.00 €

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης έως την 31/12/2022.

 Δικαιολογητικά συμμετοχής :

Για να συμμετάσχει κάποιος στη δημοπρασία πρέπει απαραίτητα να καταθέσει στην Επιτροπή της δημοπρασίας , φάκελο ο οποίος θα αναγράφει εξωτερικά τον αριθμό της διακήρυξης, και θα περιέχει τα προβλεπόμενα με την παρούσα διακήρυξη, δικαιολογητικά, τα οποία είναι τα εξής:

  1. Αίτηση συμμετοχής :  Στην αίτηση θα αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του, ήτοι επαγγελματική διεύθυνση, δ/νση κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας, Α.Δ.Τ., Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., των προσώπων που αναφέρονται στην αίτηση.
  2. Γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης στην Ελλάδα Τράπεζας, ως εγγύηση στην επιτροπή διενεργείας της δημοπρασίας, περί παρακαταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης, υπολογιζομένου προκειμένου μεν περί χρόνου μικρότερου του έτους για ολόκληρο το χρόνο της μισθώσεως, προκειμένου δε περί χρόνου, μεγαλύτερου του έτους, ενός έτους τουλάχιστον.

Η εγγυητική αυτή επιστολή αντικαθίσταται, μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη εγγύηση ποσού ίσου προς το ποσοστό 10% επί του επιτευχθέντος ανταλλάγματος ως ανωτέρω  στο άρθρο 10 αναφέρεται.

  1. Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 στην οποία θα αναγράφεται ότι έλαβε γνώση των όρων της παρούσας διακήρυξης και της ΚΥΑ 47458 ΕΞ 2020/15.05.2020 (ΦΕΚ 1864/15.05.2020 τεύχος Β’)όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, τους οποίους αποδέχεται  πλήρως και ανεπιφύλακτα και ότι έχει πλήρη γνώση της πραγματικής κατάστασης του χώρου , ότι διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την απαιτούμενη έκδοση άδειας και ότι εκπληρώνεται ο όρος στο πρόσωπο του, η δυνατότητα ασκήσεως του συγκεκριμένου επιτηδεύματος. Τούτο προ της εγκαταστάσεως του στον μισθούμενο χώρο αιγιαλού.
  2.   Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου οφείλει να το δηλώσει πριν την έναρξη της δημοπρασίας και πρέπει να προσκομίσει το νόμιμο πληρεξούσιο, διαφορετικά θεωρείται ότι μετέχει για λογαριασμό του.
  3. Βεβαίωση Φορολογικής ενημερότητας.
  4. Δημοτική ενημερότητα.
  5. Υπεύθυνη δήλωση του εγγυητή με την οποία αποδέχεται τον ορισμό του ως εγγυητή υπέρ του πλειοδότη.
  6. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Τα δικαιολογητικά των παραγράφων 5 και 6 του παρόντος άρθρου προσκομίζονται και από τον εγγυητή.

Πληροφορίες για τη δημοπρασία  παρέχονται από το Γραφείο Εσόδων του Δήμου Μονεμβασίας , Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 έως 12.00 Διεύθυνση Μολάοι Λακωνίας  Τηλέφωνο 27323 60528   27323 60529

e-mail: stilianou@molaoi.gr    FAX 27323 60556

Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση.

Δείτε την διακήρυξη δημοπρασίας.

ΕΠΑΜ:Να μην επιτρέψουμε τον διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Να μην επιτρέψουμε τον διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Το μεγάλο ζήτημα είναι ποιος αποδέχεται υποχρεωτικές πράξεις ναζιστικού τύπου και ποιος είναι απέναντι!

Καλούμε σε μέγιστη συσπείρωση!



Με απόφαση Πλακιωτάκη το Λιμενικό αναλαμβάνει τον έλεγχο της επιβίβασης στα πλοία

Από αύριο Πέμπτη, τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία, αναλαμβάνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Αυτό αποφασίσθηκε στην διάρκεια σημερινής σύσκεψης με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Η απόφασή αυτή διασφαλίζει την πληρότητα στους ελέγχους και κατά συνέπεια τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των επιβατών, που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε τα εξής :

«Ζητώ τη συνεργασία όλων όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου .

Με εμβολιασμό, τήρηση των μέτρων και υπευθυνότητα, μπορούμε να χαρούμε υγιείς το φετινό καλοκαίρι».

Γρηγορούμε και οδυνώμεθα, φρυκτωρούντες περί της Αληθείας:Γράφει ο Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

 

Γρηγορούμε και οδυνώμεθα, φρυκτωρούντες περί της Αληθείας

Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η υφιστάμενη κατάσταση πόρρω απέχει από την, δια του κοινού νου, αντίληψη ή καθημερινή ερμηνεία των πραγμάτων, πέραν δηλαδή του γεγονότος, ότι η Ελλάς καθίσταται ανυπερθέτως και ευθαρσώς μία απέραντη αποικία και οι πολιτικοί-οιονεί άβουλες εντεταλμένες μαριονέτες-, οι οποίοι τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία των ξένων συμφερόντων αντί τριάκοντα αργυρίων.

Είναι πρόδηλο ότι η σχιζοφρενής κατάσταση εξ αφορμής των εμβολιασμών, αντιβαίνει ευθέως προς την κοινή λογική και την εν γένει  ορθή ερμηνεία της ιδίας της ζωής μας, η οποία εξ ορισμού έχει καταστεί αφόρητος και ανθυγιεινή.

Πλέον ο κλοιός σφίγγει και ο σύστημα, δια μέσου εωσφορικών πρακτικών, επιτίθεται σφόδρα εις την ίδια την ύπαρξη μας, την οντότητα μας, με το ανυπόστατο πρόσχημα δήθεν της δημόσιας υγείας, διαχωρίζοντας τους ανθρώπους με γνώμονα τον εμβολιασμό.

Η πανδημία, όπως πλειστάκις έχουμε επισημάνει μετ’ εμφάσεως, συνιστά κορυφαία έκφανση της Παγκοσμιοποιήσεως και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία επελαύνει απρόσκοπτα, νοθεύοντας τα έθνη και κατακρημνίζοντας οιοδήποτε χρόνιο πολιτισμικό κεκτημένο, καταλύει εκκωφαντικά παν εφεδρεία πλέγματος ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει εναργώς ότι, τα παρωχημένα ιδεολογικά σχήματα και η επαγόμενη αυτών χρωματισμοί έχουν εκλείψει, απλώς τα μεγάλα συμφέροντα, μετέρχονται κατά το δοκούν, και κατά περίσταση, ψήγματος μείγματος πολιτικής προς λυσιτελή άσκησης πειθούς και φορτικότητας προς τους αδαείς, τους μυωπικά προσκολλημένους εις τα ανύπαρκτα καταγέλαστα ιδεολογήματα του παρελθόντος.

Ως προς τούτο εννοώ, ναι μεν να παραδειγματιζόμαστε και να φρονηματιζόμαστε εκ της ιστορίας, ερμηνεύοντας την σημερινή εξέλιξη των γεγονότων, με το καλειδοσκόπιο οξυμμένης κρίσης και συνδυαστικής επισκόπησης παντί τρόπω, ούτως ώστε να αποφεύγουμε την επανάληψη σφαλμάτων ή την διολίσθηση σε ακραία σχήματα συνειδησιακής πώρωσης, με αποτέλεσμα να μην ερμηνεύουμε την πραγματικότητα ως προς την σωστήν της διάσταση και κατεύθυνση.

Έτι περαιτέρω, σήμερα, η Πολιτεία, διότι επαναλαμβάνω, δεν είναι ζήτημα κυβερνήσεως, μην εξαπατόμαστε, άπαντα αυτήν την στιγμή τα κυβερνητικά κόμματα, συμπράττουν, προς την κατεύθυνση της ηθικής εξόντωσής μας και της πάσης φύσεως, είτε βιολογική ή οικονομική εξαθλίωσή μας, διότι τεκταίνεται ένα σχέδιο.

Ευρισκόμαστε εις ένα σημείο καμπής της ιστορίας, βιώνοντας συνθήκες τρίτου παγκοσμίου πολέμου με ειρηνικά μέσα και όποιος αντέξει, ο ηθικός αυτουργός αυτής της κατάστασης, φρονεί ότι έχει αντικαταστήσει τον Θεό και δύναται να επικυριαρχεί εις τις ανθρώπινες ψυχές, αγάγοντας κατά βούληση τις ψυχές αφενός προς την Θάνατο ή προς την Ευτυχία κατά βούληση.

Εξ αυτού του λόγου, βούλομαι να είπω, ότι η δυστοκία της σκέψης ως προς την έλλογη ερμηνεία αυτής της κατάστασης μας ωθεί εν τη κυριολεξία, εις την παράνοια και την παράκρουση.

Ο πόλεμος καθίσταται κτηνώδης και λυσσώδης, και στόχος καθίσταται ο καθολικός εξανδραποδισμός προς τις αόρατες δυνάμεις οι οποίες δια των επίγειων κοσμο-εξουσιαστών εγκαθιδρύουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων, επιδιώκοντας ξύλοις και ροπάλοις να κυβερνήσουν την ψυχή μας, να μας καταστήσουν υποχείρια τους, ελέγχοντας την συνείδησή μας, την βούλησή μας εισέτι και τις σκέψεις μας.

Το αυτεξούσιον, δώρο θεού, και η ελευθερία του προσώπου, περιτέμνονται και καταργούνται δια μέτρων ποινικής καταστολής εξ αφορμής, εν προκειμένω του αφηγήματος της πανδημίας, το οποίο καθαγιάζεται νομικά δια των αυθεντικών συγγραμμάτων των εγκάθετων και καθολικώς ελεγχόμενων καθηγητών πανεπιστημίων, όπου ακριβώς η αποστολής τους, δια του περιβεβλημένου κύρους τους, καθίσταται να καταπείσουν με παν πρόσφορο μέσο την μάζα η οποία, έχει ήδη παραδοθεί, σκεπτόμενη αγεληδόν και εναγκαλιζόμενη με τα εξωνημένα Μ.Μ.Ε, τα οποία αντί πακτωλού χρημάτων, προπαγανδίζουν αθυρόστομα, συσκοτίζουν την αλήθεια.

Η πρόθεσή τους αρχικά καθίσταται η διασπορά του φόβου, με επαπειλούμενο κίνδυνο την ίδια της ζωή μας, η διαρκής συνειδησιακή εξάρτηση και εγρήγορση, πλήρους εξάρτησης από τους πολιτικούς, προκειμένου να δυνάμεθε να επιβιώσουμε στοιχειωδώς, ο καθείς εκ του ιδικού του τρόπου.

Πράγματι η πανδημία, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μίας νέας πραγματικότητας, η οποία κατατείνει ως προς την εδραίωση μίας στυγνής δικτατορίας, η οποία δεν λογαριάζει ιδεολογίες, δεν διαπνέεται από οράματα, στρέφεται ευθέως και στοχευμένα κατά του θεμελιώδους πυρήνα της ανθρώπινης φύσεως.

Αμφισβητεί εκ βάθρων, την ανθρώπινη υπόσταση, το ανθρώπινο εκ θεού, κατ’ εικόνα και δυνητικά καθ’ ομοίωση, κοσμοείδωλο του Τριαδικού Θεού.

Ο ανηλεής πόλεμος είναι κυκλωτικός και ετερόκλητος, ακριβώς δια να περιέλθει εκών άκων ο άνθρωπος εις ψυχολογικό αδιέξοδο, επιθέσεις στο Δημόσιο, με φόρους, απειλές εκ της Τραπέζης δια λήψη ιδιαζόντως επαχθών καταναγκαστικών μέτρων, εις περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, η δικαιοσύνη λαβωμένη ως προς την ισόρροπη και ακριβοδίκαιη απονομής της, η ποιότητα της ζωής μας άθλια, διατροφή, ψυχαγωγία, αποπνευματικοποίηση, ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών , βία εγκληματικότητα και εν γένει πλήρης διαστροφής της κατά φύσιν εκ Θεού και εξ ουρανού ζωής.

Ο ορυμαγδός αυτός της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αποβλέπει πρωτίστως προς την σύγχυση και την αποδόμηση των προσωπικοτήτων, προς την καταρράκωση του ηθικού των ανθρώπων, όπου έχοντας να αντιμετωπίσει επί καθημερινής βάσεως την σωρεία αυτών των προβλημάτων, πέραν του γεγονός ότι πλήττεται από κατάθλιψη η οποία τον απενεργοποιεί, τον απασφαλίζει αυτοδικαίως, καθιστώντας τον άνευ ετέρου τινός, αδύναμο να αντιδράσει και να μαχθεί, εκ παραλλήλου, θίγεται και παθολογικά η υγεία του, εξαιτίας και συνεπεία του υπερεκχειλίζοντος άγχους και της αγωνίας.

Κατά συνέπεια, βιώνουμε έναν όζων ιδιαίτατα στυγερό και απάνθρωπο εγκλεισμό, καταστρατήγηση της ελευθερίας μας, επέμβαση προς την υγεία μας, και πλήρους ελέγχου πάσης συμπεριφοράς μας, δήθεν εξ ονόματος της υγείας μας και ενός αόρατου εχθρού.

Ως εκ τούτου λοιπόν, ο αγών καθίσταται εξ ορισμού άνισος, απλώς δέον όπως ανανήψουμε και συνειδητοποιήσουμε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καθίσταται, να αντιληφθούμε την φύση του εχθρού μας, προκειμένου να τον πλήξουμε, κατά το δυνατόν αποτελεσματικά, αυτό όμως προαπαιτεί ιδική μας ηθική, ψυχική και πνευματική προπαρασκευή.

Πρωτίστως, να συνειδητοποιήσουμε με απόλυτη σαφήνεια και ενάργεια το είδος του πολέμου και την δύναμη του εχθρού, εν δευτέροις, να οπλιστούμε, με ψυχραιμία, να επικαλούμαστε τις επουράνιες δυνάμεις, διότι η σφοδρή πολεμική άρχεται από τη Γη, πλην όμως εξικνείται μέχρι τις πνευματικές δυνάμεις.

Κατόπιν τούτο, απαιτείται οργάνωση του νου, της σκέψης και απόλυτος ορθολογισμός, ούτως ώστε ο καθένας μας ατομικά αλλά και συλλογικά να μετέλθει παν σύννομο μέσο δια να αντισταθεί προς την επίθεση την οποία δέχεται κατά την υπόστασή τους.

Διαρκούντος του θέρους η στρατηγική του συστήματος είναι δαιμόνια, αφενός να επιτρέπει τους τουρίστες ανέλεγκτα για οικονομικούς λόγους, εξ ετέρου τους αλλοδαπούς άνευ ουδενός ελέγχου αλλά και άνευ ουδεμίας ενημερώσεως περί των υποχρεωτικών εμβολιασμών, και οι Έλληνες να διώκονται υφιστάμενοι πολλαχώς τις συνέπειες του συστήματος παντί τρόπω.

Η βιούμενη κατάσταση, δεν είναι τα εμβόλια αυτά καθ’ αυτά, υπό ιατρικής άποψης, αλλά ο απάνθρωπος και στυγνά δικτατορικός τρόπος επιβολής, ο οποίος αναδεικνύει την κραυγαλέα αντίφαση της κυβέρνησης δήθεν περί της προστασίας της δημόσιας υγείας, εφόσον λοιπόν μάχεται αυτοκλήτως και πατερναλιστικά περί της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση, τους διατί βουλεύεται τους μη εμβολιασμένους να τους ωθήσει στον Καιάδα, μήπως συνιστούν μιάσματα, πού είναι οι περιλάλητες δήθεν οργανώσεις περί της καταπολέμησης των διακρίσεων και του ρατσισμού, οι πορείες της πολύφερνης αριστεράς, περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ουδεμία φωνή αντίστασης, όπερ και τούτο συνεπάγεται ότι η Πόλις Εάλω;

Εν κατακλείδι η λύσις είναι ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο να μας φωτίσει την ζωή μας και να μας χαράξει την οδό, δια της οποίας θα πορευτούμε δια να εκπληρώσουμε το συνειδησιακό μας καθήκον έναντι της λαίλαπας αυτής η οποία πλήττει την κοινωνία μας και επιτίθεται εσχάτως να μετατραπούμε σε κουρδισμένα αθύρματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ας φρυκτωρήσουμε την ακεραιότητα της αλήθειας και ας γρηγορούμε οδυνώμενοι δια την κατάπτωση της οποία ζούμε, εντούτοις νυν υπέρ πάντων ο αγών, δεν ορρωδούμε προς ουδενός άχρι εσχάτων.

agonasax.blogspot.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΩΝ & ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ του ΠΑΝ. του NOTTIGHAM για τον ΚΑΒΟΜΑΛΙΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΩΝ & ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ του ΠΑΝ. του NOTTIGHAM για τον ΚΑΒΟΜΑΛΙΑ

Σήμερα το Κέντρο Σπαρτιάτικων & Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nottingham απέστειλε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, στο Δήμαρχο Μονεμβασίας, στη Μείζονα Αντιπολίτευση, στην Ελάσσονα Αντιπολίτευση, και στους Βουλευτές Λακωνίας, επιστολή σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών στην περιοχή του Καβομαλιά Λακωνίας, με στοιχεία ώστε να ληφθούν υπ’ όψιν σε διαβουλεύσεις και αποφάσεις σχετικές με το θέμα. 


Η φωνή της τοπικής κοινωνίας πρέπει να ακουστεί, και το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τοπίο του θρυλικού Καβομαλιά να προστατευτεί.





Νεάπολη: «Πεταμένα λεφτά - Άσφαλτος τσιγαρόχαρτο και τόνοι μπετόν στο πουθενά!» (video)

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαχίου Νεάπολης Δήμου Μονεμβάσιας, Γιώργος Βαρβαρέσος

Ρεπορταζ notospress.gr/
Σοβαρές καταγγελίες για δημόσια έργα στην Νεάπολη Λακωνίας από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας. Η άσφαλτος ξεφτίζει ενώ όγκοι μπετόν πέφτουν σε λάθος σημεία αφήνοντας ανοχύρωτα τα χωριά από τις πλημμύρες σε καμένα.

ΝΕΑΠΟΛΗ. Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη αλλά και στην εταιρεία ΔΟΜΙΚΗ Κρήτης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαχίου Νεάπολης Δήμου ΜονεμβάσιαςΓιώργος Βαρβαρέσος, δείχνει στην κάμερα τα «κακά» έργα της εταιρείας ΔΟΜΙΚΗ Κρήτης αλλά και την εσφαλμένη χωροθέτηση έργων που εκτελεί σήμερα ο τοπικός εργολάβος Κουτσούκαλης στο δρόμο προς Βελανίδια.

Ο Γιώργος Βαρβαρέσος κάνει λόγο για «πεταμένα λεφτά στο πουθενά» και για απόλυτα εσφαλμένη χωροθέτηση των έργων. «Έφτυσα το γάλα της μάνας μου για να πείσω τον Νίκα να γίνει έργο μέσα στο Λάχι όπου κινδυνεύουν σπίτια…» αναφέρει και δείχνει ότι οι πόροι για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μετά τις πυρκαγιές «πέφτουν» σε περιοχές που δεν έχουν πληγεί από πυρκαγιά... Μάλιστα θέτει το ερώτημα αν τα έργα γίνονται «στο πουθενά» για να εξυπηρετηθεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών… Πολίτες της περιοχής αναφέρουν: «Όταν ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης λένε ότι τα έργα γίνονται για τους πολίτες πρέπει να το εννοούν… και όχι να τους αγνοούν»

Ο πρόεδρος του Λαχίου, που δεν φοβάται τις λέξεις, έχει ήδη δεχθεί εξώδικο από την εταιρεία ΔΟΜΙΚΗ Κρήτης όταν κατήγγειλε ως κακό το έργο ασφαλτόστρωσης στο Λάχι. Σήμερα δείχνει τα σημάδια… Επισημαίνει ότι το Λάχι μένει απροστάτευτο από έργα θωράκισης και καλεί τους Νίκα και Βερούτη να βρουν τρόπο από την έκπτωση του έργου «στο πουθενά» (60 – 70%) να κάνουν το αναγκαίο έργο στο χωριό του. Σημειώνει ότι οι προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου δεν εισακούστηκαν. Μάλιστα σε δύο σημεία του ρεπορτάζ ο πρόεδρος ήταν έξαλλος αποχωρώντας από το πλάνο της κάμερας και καλώντας έντονα τον Παναγιώτη Νίκα και κάθε υπεύθυνο να επανορθώσει την αδικία σε βάρος της κοινότητάς του.

Τονίζει ότι τα έργα στο όρος Βαβύλα είναι εξαιρετικά από άποψη ποιότητας αλλά σε λάθος σημείο… αφού αλλού είναι το πρόβλημα και αλλού πέφτει το μπετόν. Αναμένει την διόρθωση και είναι έτοιμος να επανέλθει εκπροσωπώντας τους πολίτες του χωριού αλλά και πλήθος Λαχιωτών ανά τον κόσμο.











ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Ελαφονήσου στον λιμένα Λακωνίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 11148, 74χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΕ ¨ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ¨ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ


Εντοπίσθηκε πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στον Κορυδαλλό

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός ως καλλιεργητής-διακινητής

Κατασχέθηκαν -207- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης

Εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο, υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, στον Κορυδαλλό.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου, διασταύρωσης στοιχείων και εξακρίβωσης χώρων , ταυτοποίησαν τον καλλιεργητή-διακινητή και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση .

Όπως εξακριβώθηκε, ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Κατόπιν των ανωτέρω, απογευματινές ώρες της 6-7-2021, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, καθώς κατελήφθη εντός διαμερίσματος στον Κορυδαλλό να καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης ύψους από -15- έως -35- εκατοστά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -207- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 
  •  πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης
  •  συσκευή κινητής τηλεφωνίας

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

 







Θάνος Αξαρλιάν: Σαν σήμερα δολοφονείται από τους τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη»

 


ΠΗΓΗ .in.gr

Ο τραγικός θάνατος του Θάνου Αξαρλιάν σε επίθεση της «17 Νοέμβρη».

Σήμερα συμπληρώνονται 29 χρόνια από την ημέρα που ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν χάνει τη ζωή του, όταν γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης της «17 Νοέμβρη» κατά του τότε υπουργού Οικονομικών.

Το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου 1992 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παλαιοκρασσάς, επιβιβάστηκε στο θωρακισμένο όχημά του και αναχώρησε από το υπουργείο, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

Στη διασταύρωση με την οδό Βουλής, κι ενώ το βαρύ όχημα έπαιρνε την κλειστή στροφή, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος.

Αμέσως ξέσπασε φωτιά, ενώ ακούγονταν ουρλιαχτά και κλάματα. 

Η θωράκιση του αυτοκινήτου προστάτεψε τον Γιάννη Παλαιοκρασσά και τους συνεπιβάτες του, ωστόσο, στην απέναντι γωνία, πεσμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ακίνητος, βρισκόταν ένας νεαρός.

Ήταν ο άτυχος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν, ο οποίος περπατούσε αμέριμνα στην Καραγιώργη Σερβίας και δέχτηκε τα θραύσματα της ρουκέτας που είχε εκτοξεύσει εναντίον του υπουργικού οχήματος η «17 Νοέμβρη».

Περιπολικά, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης, ωστόσο ο 20χρονος έχει ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το πανελλήνιο πενθούσε συγκλονισμένο από τον τραγικό και αδόκητο θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν. 14 Ιουλίου 1992: Ο τραγικός θάνατος του Θάνου Αξαρλιάν σε επίθεση της «17 Νοέμβρη» | tanea.gr

Η «παράπλευρη απώλεια»

Λίγες ώρες αργότερα άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της «17 Νοέμβρη», ενώ παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Αξαρλιάν, χαρακτηρίζοντάς τον «παράπλευρη απώλεια».

Εκείνη την περίοδο κανείς δε γνώριζε ποιος ήταν αυτός ο άνδρας που τηλεφώνησε.

Ωστόσο, λίγα χρόνια μετά την εξάρθρωση της «Ε.Ο 17Ν», αποκαλύφθηκε πως ήταν ο «Λουκάς», κατά κόσμον Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο ίδιος περιγράφει ως εξής τα σχετικά γεγονότα:

«Εκείνη την εποχή ετοιμάζαμε μια ενέργεια χαμηλής έντασης εναντίον ενός αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών που ήταν υπεύθυνος για τη τελική διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης. Τότε όμως κατατέθηκε στην οργάνωση μια άλλη πρόταση: Γιατί να μην χτυπηθεί ο ίδιος ο αρχιτέκτονας αυτής της πολιτικής, ο υπουργός Οικονομικών Παλαιοκρασσάς; Θα ήταν μια καίρια ενέργεια, θα ήταν η κορύφωση της δεκαετίας πυκνής δράσης της 17Ν. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα. 

(…) Παρά το γεγονός πως η πρόταση έγινε δεκτή, το σχέδιο της ενέργειας η εκτόξευση μιας ρουκέτας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, συνάντησε πολλές επιφυλάξεις. Αντιπροτάθηκε άλλο σημείο, άλλος τόπος, άλλος τρόπος. Η πρόταση επέμεινε: Μέσα στους καύσωνες του Ιουνίου στην οδό Βουλής, όπου θα γινόταν η ενέργεια, μετά τις 3:30 το απόγευμα ήταν ερημιά».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστηρίζει ακόμη πως επί έναν περίπου μήνα τα μέλη «της κεντρικής ομάδας» έκαναν διαδοχικούς ελέγχους στο σημείο της επίθεσης, για να σιγουρευτούν πως δε θα υπάρχει κάποιο αθώο θύμα.

«Ο πόνος μας μεγάλος, ο δικός μου αβάσταχτος. Τηλεφώνησα αμέσως, εξέφρασα τη λύπη της 17Ν. Μπορεί να είχε ευθύνη η αστυνομία, να μπλόκαρε επί μισή ώρα σχεδόν το ασθενοφόρο. Όμως, την κύρια ευθύνη την είχαμε εμείς. Χρόνια αργότερα στο δικαστήριο ζήτησα συγγνώμη. (…) Ήταν ένα τραγικό λάθος. Το μοναδικό λάθος της 17Ν» ανέφερε στο βιβλίο του ο Κουφοντίνας.

Σεραφείμ Τραβασάρος(1902-2003): ο Κυθήριος Αγιοσαββίτης ηγούμενος


Γράφει ο Γιώργος Λουράντος

Πρόκειται για μια αγιασμένη μορφή της Ορθοδοξία μας, για ένα έμψυχο μωσαϊκό αρετών και χαρισμάτων, που στο πρόσωπό του σαρκώθηκε η Χάρη του Θεού και που στο πέρασμά του άφησε αληθινή ευωδία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι του ιδίου πνευματικού αναστήματος των συγχρόνων Αγίων Παϊσίου, Ιακώβου και Πορφυρίου που τιμώνται ιδιαίτερα στον ελληνικό χώρο.

Διέθετε κύρος και πνευματική ακτινοβολία τεράστια λόγω των ασκητικών κατορθωμάτων του και έχαιρε απέραντης εκτίμησης και βαθυτάτου σεβασμού από όλη την αγιοταφική αδελφότητα. Εκτός από σπουδαίος πνευματικός και ηγούμενος του Αγίου Σάββα υπήρξε και κτήτορας πολλών εκκλησιών στους Αγίους Τόπους, όπως του Αγίου Λαζάρου και της Μυρτιδιωτίσσης στη Βηθανία και ενός περίλαμπρου ναού στο χωριό των Ποιμένων στο οποίο ίδρυσε και σχολείο για τα παιδιά των Αράβων.
Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να συνομιλήσω μαζί του όταν νεαρός φοιτητής της Θεολογίας επισκέφθηκα τους Αγίους Τόπους.
Να έχουμε την ευχή του!