Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

¨ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ¨ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/04


Κοντά στο τέλος και ο Κορνάρος

 

Σε λίγες ημέρες θα φύγει για το τελευταίο ταξίδι

ΑΠΟ  arxipelagos.gr

Ήρθε και η σειρά του Ε/Γ-Ο/Γ Βιτσέντζος Κορνάρος να μας αποχαιρετήσει, καθώς σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψει για τελευταία φορά, με προορισμό τα διαλυτήρια Aliaga στα μικρασιατικά παράλια.

Το δανέζικο σκαρί του 1975 αποτέλεσε ένα από τα θρυλικά βαπόρια της σύγχρονης ελληνικής ακτοπλοΐας, που από το 1994 ξεκίνησε να οργώνει το Αιγαίο, αρχικά με τη γραμμή Πειραιάς – Μήλος – Άγιος Νικόλαος – Σητεία με τα χρώματα και σινιάλα της ΛΑΝΕ. Αργότερα προστέθηκε και η άγονη των Δωδεκανήσων στο δρομολόγιο του, η άγονη του ΒΑ Αιγαίου καθώς και οι Κυκλάδες.
Κοντά στο τέλος και ο Κορνάρος (2)
Για αρκετά χρόνια εξυπηρέτησε την άγονη των Κυθήρων, Αντικυθήρων και Κισσάμου όπου το Σεπτέμβριο του 2011 το Arxipelagos πραγματοποίησε ένα όμορφο αφιέρωμα στο πλοίο και στην άγονη γραμμή του. Ένα αφιέρωμα που μπορείτε να δείτε εδώ:
Από τον Ιούνιο του 2017 ο Βιτσέντζος Κορνάρος λόγω σοβαρού μηχανικού προβλήματος σταμάτησε να ταξιδεύει οριστικά, ενώ από το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους βρίσκεται στη σημερινή του θέση στην Κυνόσουρα της Σαλαμίνας.
Θα θυμόμαστε το πλοίο για τις μοναδικές γραμμές του καθώς και για τον Πλοίαρχο – σύμβολό του τον Καπτά Δημήτρη Λαδά που το πλοιάρχησε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη ο Κορνάρος θα μείνει στη μνήμη και για τη συνέπειά του στις άγονες γραμμές της ακτοπλοΐας για πολλά χρόνια, που υπηρέτησε ως ακούραστος εργάτης.

7η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (δια περιφοράς)


Σύμφωνα με: α) το άρθρο 184 Ν.4365/2019, β) το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020), γ) την με αρ. 18318/13-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους της Χώρας, δ) το άρθρο 43 παρ.1 της από 30-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75/Α/30-03-2020), ε) την εγκύκλιο 40/20930/31-03-2020 και στ) το άρθρο 67 Ν. 3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες υπό στοιχεία α), β), γ), δ) και ε) διατάξεις.
Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε
σε τακτική διά περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, που θα γίνει στις 14/04/2020, ημέρα Τρίτη με ώρα έναρξης την 10:00 π.μ. και ώρα λήξης την 11:00 π.μ. με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Αποδοχή μελέτης για το έργο με τίτλο «Οδός Μόρμορη Αβλέμωνα», προϋπολογισμού 500.000,00€ (με το ΦΠΑ) και διαβίβασή της στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής για την σύνταξη του σχεδίου και των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης (εισηγητής: Δήμαρχος).
  2. Αποδοχή ένταξης μελετών του Δήμου Κυθήρων Ν. Αττικής στο πρόγραμμα «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων των Ο.Τ.Α.» (Α΄ Δράση) και υπογραφή δήλωσης προσχώρησης» (Εισηγητής: Δήμαρχος).
  3. Έγκριση σκοπιμότητας και όρων σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 μεταξύ του Δήμου Κυθήρων και του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής για την πράξη «Εκπόνηση μελετών και τευχών δημοπράτησης του έργου “Συντήρηση, ανάδειξη, αποκατάσταση και επανάχρηση ‘Βιτζαμανείου Σχολής’ και Ομόρων Δημοτικών Ακινήτων (Αστυν. Τμήμα) στη Χώρα Κυθήρων (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ)» (Εισηγητής: Δήμαρχος).
  4. Έγκριση σκοπιμότητας και όρων σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 μεταξύ του Δήμου Κυθήρων και του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής για την πράξη «Εκπόνηση μελετών και τευχών δημοπράτησης του έργου “Συντήρηση, ανάδειξη, αποκατάσταση και επανάχρηση δημοτικών ακινήτων ΤΚ Μητάτων (Παλαιό ΔΣ, Κοινοτικό Γραφείο και Περιβάλλων Χώρος) (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ)» (Εισηγητής: Δήμαρχος).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Π. ΣΤΑΘΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Ο.Τ.Α.
 Για τη δια περιφοράς λήψη απόφασης απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον του 1/2 των μελών του συλλογικού οργάνου.
  1. Εκδίδεται η πρόσκληση συνεδρίασης με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που αποστέλλεται στα μέλη τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν την συνεδρίαση. Στην πρόσκληση αναγράφονται ημέρα και ώρα έναρξης και λήξης της συνεδρίασης, τα θέματα ημερήσιας διάταξης και ο τρόπος διεξαγωγής της.
  2. Μαζί με την πρόσκληση ή εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος αποστέλλονται οι εισηγήσεις των θεμάτων για τα οποία θα ληφθεί απόφαση.
  3. Τα συμμετέχοντα στο όργανο μέλη έχουν δικαίωμα να αποστείλουν με email την ψήφο τους επί κάθε θέματος που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, το αργότερο μέχρι δύο (2) ώρες μετά την ώρα σύγκλησης του συμβουλίου, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση. Η ψήφος του κάθε μέλους (ναι, όχι, λευκό, παρών) θα αποστέλλεται στο email του προέδρου του οργάνου με ταυτόχρονη κοινοποίηση και στο γενικό email του Δήμου (kythira@otenet.gr).
  4. Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, δηλαδή μέχρι την πάροδο δύο (2) ωρών από την ώρα σύγκλησης του συμβουλίου, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση κάθε συνεδρίασης. Τα μέλη που δεν θα αποστείλουν ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντα).
  5. Μέλη που δεν διαθέτουν email μπορούν, εντός του ίδιου ως άνω χρονικού διαστήματος, να ενημερώνουν για την ψήφο τους τηλεφωνικά τον πρόεδρο του οργάνου ή με τηλεομοιοτυπία (fax) στο 2736031919.
  6. Είναι προφανές ότι στις δια περιφοράς συνεδριάσεις, τα στάδια της συζήτησης, πρωτολογίας και δευτερολογίας παραλείπονται αφού η συνεδρίαση δεν γίνεται με τη συνήθη διαδικασία και δεν υπάρχει φυσική παρουσία.
  7. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν με την δια περιφοράς διαδικασία θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
  8. Κάθε μέλος του συλλογικού οργάνου μπορεί να ζητά περαιτέρω στοιχεία επί των εισηγήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ ‘’ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ’’ Σας ανακοινώνουμε την πρόσληψη νέου ακτινοδιαγνώστη στο Νοσοκομείο μας, του κυρίου Νικόλαου Υφαντή


 Κύθηρα, 10.4.2020
      
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2η Δ.Υ.Π.Ε ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ        
ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Κ.Υ.                                                   
ΚΥΘΗΡΩΝ  ‘’ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ’’                                                      
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ                                                                                     
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΗ                                                              
Ταχ. Δ/νση:    Αρωνιάδικα Κυθήρων   
Ταχ. Κωδ:       80 200                                                           
            


                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με προσήλωση στους στόχους μας και ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε την πρόσληψη νέου ακτινοδιαγνώστη στο Νοσοκομείο μας, του κυρίου Νικόλαου Υφαντή
Ο εν λόγω Ιατρός, πέραν του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του στον τομέα της επεμβατικής ακτινολογίας, έχει εμπειρία σε τμήμα υπερήχων για εξετάσεις γενικού τύπου (υπερηχογραφήματα άνω κάτω κοιλίας, έσω γεννητικών οργάνων, όσχεου, μαλακών μορίων, τραχήλου και θυρεοειδούς). Εξειδίκευση στην λειτουργική απεικόνιση των αγγείων-τρίπλεξ αγγείων, (καρωτίδων, σπονδυλικών αρτηριών, τρίπλεξ αρτηριών και φλεβών άνω και κάτω άκρων, τρίπλεξ νεφρικών αρτηριών, τρίπλεξ όσχεου , τρίπλεξ πυλαιοσυστηματικού άξονα, έλεγχος αρτηριοφλεβώδους παράκαμψης -fistula).
Επίσης, έχει εμπειρία στον αξονικό τομογράφο, η λειτουργία του οποίου αποτελεί για μας, πρώτης προτεραιότητας δράση, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η πρόσληψη αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας από το Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου μας.


Με τιμή

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΠ. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ | Κλειστά έως τις 10 Μαΐου τα σχολεία και τα πανεπιστήμια


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.
 newsbomb.gr

Επιστολή ΙΣΚΕ προς την ΔΙΣ


Τα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. παραμένουν ευπειθείς στις προσταγές του κράτους ιδίως στην κοινή υπουργική απόφαση 2867/Υ1 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 872/Β/16-3-2020 και η οποία αφορούσε την αναστολή των λειτουργικών τους καθηκόντων για λόγους προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία.
Δεχθήκαμε την τελευταία ΚΥΑ, στην οποία εγένετο λόγος για το άνοιγμα των Ιερών Ναών με την παρουσία τεσσάρων μόνο ατόμων κατά το διάστημα 12 έως 20 Απριλίου, θεωρώντας την ως το μη χείρον βέλτιστον.
Σήμερα, αίφνης, ανακοινώθηκε πως τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος οι Ιεροί Ναοί θα είναι μεν ανοικτοί για ορισμένες ώρες, όμως δεν θα προσέρχονται τις ώρες αυτές οι πιστοί για ατομική προσευχή. Ακούστηκε μάλιστα ότι κατά τις ώρες αυτές θα διεκπεραιώνονται διοικητικές υποθέσεις των Ενοριών.
Διερωτώμεθα, οι εμπνευστές αυτής της ρύθμισης κατανοούν σε ποιες ημέρες αναφέρονται;
Κατανοούν ότι αναφέρονται στην Μεγάλη Εβδομάδα και δη στην Μεγάλη Παρασκευή;
Μακαριώτατε. Άγιοι Συνοδικοί. Αυτές τις ημέρες και ιδιαίτερα μετά την σημερινή ανακοίνωση γινόμαστε δέκτες της αγανάκτησης των πιστών οι οποίοι θεωρούν ότι εμπαίζονται από τις αποφάσεις της Πολιτείας και της Ιεραρχίας.
Ένα μεγάλο γιατί πλανάται για το που οφείλεται η σκληρή στάση απέναντι στους πιστούς.
-Γιατί στα σούπερ μάρκετ, στις τράπεζες, στις λαϊκές αγορές να επιτρέπεται η προσέλευση των ανθρώπων σύμφωνα με τα μέτρα της Πολιτείας και στην Εκκλησία όχι;
-Γιατί να μην επιτραπεί η χρήση μεγαφώνων κυρίως τις τρεις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος; Παρατηρούμε ότι δεν ισχύει το ίδιο και για άλλες θρησκείες.
Με τα ανωτέρω δεν θέλουμε επ’ ουδενί να μας κατατάξετε σ εκείνους που αυτό τον καιρό προβαίνουν σε συνωμοσιολογίες και καταστροφολογίες.
Μεταφέρουμε την πικρία και την αγανάκτηση των πιστών και ζητάμε το αυτονόητο:
Τις ώρες που έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι ανοικτοί οι Ιεροί Ναοί, να μπορεί όποιος από τους πιστούς θέλει, να περνά για ολιγόλεπτη προσευχή, κάτι που τόσο πολύ αυτό τον καιρό έχουν ανάγκη, σεβόμενοι τα μέτρα της Πολιτείας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πρωτοπρεσβύτερος Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Σελλής Βασίλειος Χρηστίδης

 romfea.gr

¨LINE¨ΜΕΤΑΔΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΠΟΨΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04

 

ΑΠΟΨΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04
 Ζωντανή Μετάδοση από τον ADELIN 107,3 FM



Και διαδικτυακά 


Παρασκευή ΣΤ’ Ἑβδομάδος, 10 Ἀπριλίου 2020, ὥρα 7 μ.μ., Ἀκολουθία Ἀποδείπνου μετά τοῦ Κανόνος εἰς τόν ἅγιον Λάζαρον.

ΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ

 
...ήταν μια Παρασκευή. Απόγευμα και ο ουρανός είχε βάλει τα γκρίζα του. Οι πρώτες στάλες είχαν αρχίσει να πιτσιλάνε την άνυδρη γη και να την μουσκεύουν. Οι στάλες πύκνωσαν και άρχισαν να σβήνουν τα σχέδια στο χώμα. Τα σχέδια απόδρασης που είχαν γίνει από την ομάδα των ατάκτων. Δεν χρειάζονταν πια.Το εγχείρημα των ατάκτων είχε περάσει από τον νου στην καρδιά. Οι πρώτες αστραπές είχαν κάνει την εμφάνισή τους στις κορυφογραμμές με τον υπόκωφο θόρυβο τους να τις ακολουθεί. Η γη θρηνούσε. Οι προβατόσχημοι λύκοι είχαν λουφάξει, σίγουροι ότι κανένα προβατάκι δεν θα έκανε την αποκοτιά. Οι έμποροι σίγουροι και αυτοί ότι τα σχέδια τους είχαν εμπεδωθεί και με μαθηματική ακρίβεια θεωρούνταν επιτυχημένα, ροχάλιζαν ρυθμικά με τα μούτρα ακουμπισμένα στα τραπέζια τους. Μαζί και οι βοσκοί, που τους κάναν παρέα. Μοναχά κάπου - κάπου κάποιος από τους βοσκούς, πεταγόταν και σαν ενοχλημένος έριχνε μια-δυο ματιές γύρω του και... άλλαζε πλευρό. Το ρόγχισμα συνεχιζόταν αμείωτο.
Η ώρα είχε φθάσει. Ή τώρα ή ποτέ. Δύο σκιές μέσα στο μισοσκόταδο αθόρυβα κινούμενες πλησίασαν την μάνδρα. Ήταν τα τσοπανόπουλα. Έξω από το διπλομανταλωμένο πορτί και σε κάποια μικρή απόσταση από το μαντρί τα τσοπανόσκυλα είχαν πάρει ήδη τις θέσεις τους. Ήξεραν την δουλειά τους. Κάποια από αυτά θα τρέχαν με το σύνθημα που θα δινόταν μπροστά, κάποια στο πλάι για ασφάλεια και κάποια πίσω για να φυλάνε τα νώτα του κοπαδιού. Στην μέση θα έμπαινε το ευλογημένο ποίμνιο. Έπρεπε πάση θυσία, να τρέξουν αμείωτα για μία τουλάχιστον μέρα. Δύσκολο; Ακατόρθωτο; Και τι με αυτό; Σε μια μέρα θα φθάνανε στο πανευφρόσυνο λιβάδι. Εκεί ήξεραν ότι ήταν ασφαλή. Μα όχι μόνο αυτό, αλλά θα ήταν και μακάρια και τρισευτυχισμένα. Θα είχαν βοσκή. Εκεί θα βλέπανε επιτέλους και τον αγαπημένο τους Αρχιποίμενα. Ποτέ δεν τα είχε προδώσει. Πόσο τα αγαπούσε! Θα πέθαινε για αυτά. Σάμπως τώρα, για να σώσει το ένα που κινδύνευε δεν τα είχε αφήσει;
Μέσα στο μαντρί όλα ήταν στην θέση τους. Μπροστά τα κριάρια. Μπορεί την πόρτα να την είχαν ξεμανταλώσει τα τσοπανόπουλα πριν λίγο, μα ένα σπρώξιμο το ήθελε. Στην μέση θα μπαίναν τα πιο ασθενικά από τα προβατάκια και πίσω τα άτακτα, σε περίπτωση που οι λύκοι παίρναν χαμπάρι. Η ώρα κόντευε. Οι καρδιές χτυπούσαν σαν τις στάλες, που πιο γοργά τώρα συνέχιζαν να πέφτουν αυτή την Παρασκευή. Τι μέρα και αυτή! Τι πράμα ήταν αυτό, λες και ο ουρανός έκλαιγε με λυγμούς και τα συμπονούσε τα προβατάκια μας .... για την μεγάλη αδικία αυτή που γινόταν μέρες τώρα εις βάρος τους. Μα....
Ω!!! Θεέ μου... τι ήταν αυτό; Στην αρχή φάνηκε σαν κάτι βαρύ να έπεσε καταγής. Ένα τρέμουλο της γης ελαφρό, που ολοένα και γινόταν πιο αισθητό. Το τρέμουλο έγινε κούνημα. Το κούνημα ταρακούνημα. Το ταρακούνημα.... σεισμός. Νά! Ο ουρανός σχίστηκε από μια μεγάλη αστραπή, όπως επιδέξια και εύκολα σχίζει μια ράφτρα το μεταξωτό ύφασμα. Φώς! Ένα αλλοτινό φως έλαμψε τα πάντα, τόσο καθαρά και κρυστάλλινα, όσο ξεκάθαρα φαίνεται ο βυθός με τα πολύχρωμα βοτσαλάκια του σε μια θάλασσα σαν γυαλί. Καμιά σκιά πουθενά. Τα πάντα ένα φως!
Οι λύκοι από το πρώτο κιόλας κούνημα είχαν λακίσει με την ουρά στα σκέλια, το ίδιο και οι έμποροι με κάποιους βοσκούς. Λιποθυμιά τους ήρθε από το αναπάντεχο. Ούτε που πρόλαβαν να σαλεύσουν από το ξαφνικό. Κάποιοι βοσκοί είχαν πέσει καταγής και λέγαν ότι προσευχές θυμούνταν από το δημοτικό, που μετά βίας κάποιοι είχαν βγάλει. Για να σταθούν στα πόδια τους ούτε κουβέντα. Τα προβατάκια...
Ω! τα προβατάκια τον ένοιωθαν να έρχεται. Παρότι είχαν μείνει εκστατικά να κοιτούν τον πενταφώτεινο ουρανό...Πόσο τον ένοιωθαν. Ήταν αυτός. Ήταν αυτός που περίμεναν μαρτυρικά και ποθούσαν. Οι παλμοί στις καρδιές τους είχαν αρχίσει να συντονίζονται με τα βήματα του που όλο και πλησίαζαν. Γνώριζαν την κίνηση του, την περπατησιά του, την ανάσα του, την μυρωδιά του. Οι ξύλινοι φράχτες είχαν πέσει. Τα σχέδια των ατάκτων, ήταν εντελώς άχρηστα πια. Άργησε... μα ήρθε, τόσο αναπάντεχα, στο αμήν... όπως άλλωστε πάντοτε συνήθιζε.
Πρώτα συνήλθαν  τα τσοπανόπουλα και άρχισαν να παίζουν τρελά τις φλογέρες τους από την χαρά τους. Τα τσοπανόσκυλα όλο χαρά και αυτά τρέχαν, και εκείνα δεν ξέραν που. Τα προβατάκια από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο πιότερο χλοερό και πλούσιο λιβάδι πού 'χαν αντικρίσει ποτέ για να τρυφήσουν με την καρδιά τους. Μα ήδη ήταν χορτασμένα. Τους έφθανε ότι ήταν εκεί δίπλα τους. Τους έφθανε η παρουσία του Αρχιποίμενα. Τους έφθανε το χάδι που είχε αρχίσει ο Αρχιποίμενας να μοιράζει απλόχερα στις παχιές γούνες τους. Και εκείνος χαιρόταν με αυτά και έπαιζε μαζί τους κυνηγώντας τα, και ανεβάζοντας τα στους γερούς ώμους του. Ήταν ένα αναστάσιμο πανηγύρι που θα έμενε αξέχαστο στο ευλογημένο ποίμνιο του Αρχιποίμενά μας.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ! ! !

παπα-Παύλος Καλλίκας
sembreviva2.blogspot.com