Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μιχάλης Μηνόγιαννης: «Καλούμε τον κ. Κουρουμπλή όπως απαντήσει γιατί το νησί των Κυθήρων, παραμένει για πολλοστή φορά αποκομμένο από τον Πειραιά»

21 Ιουνίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για πολλοστή φορά, το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά – Κρήτη, ετέθη εκτός υπηρεσίας με σοβαρή μηχανική βλάβη αποκόπτοντας την επαφή των Κυθήρων με το λιμάνι του Πειραιά.
Επειδή κατά πληροφορίες μας, η βλάβη είναι πολύ σοβαρή και δεν προβλέπεται επαναδραστηριοποίηση του πλοίου πριν περάσουν πολλές ημέρες ή και μήνες και ενόψει της αρξαμένης τουριστικής περιόδου ερωτούμε τον κ. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, τι σκέφτεται επί του προκειμένου να πράξει, ώστε να μην χαθεί η τουριστική σεζόν για το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο νησί των Κυθήρων, ένεκα της εκ νέου διακοπής των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της γραμμής Πειραιώς Κυθήρων.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι, πρόκειται για το μοναδικό δρομολόγιο και το μοναδικό πλοίο που συνδέει τα Κύθηρα με τον Πειραιά, ερωτούμε και πάλι τον κ. Υπουργό, εάν είναι γνωστής της κατάστασης και εάν σκέφτεται να αντικαταστήσει το συχνά προβληματικό πλοίο με κάποιο άλλο καλύτερο, ώστε να μην παραμείνει το νησί των Κυθήρων αποκλεισμένο από το λιμάνι του Πειραιά και να μην χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος, η οποία προβλέπεται και αρκετά αυξημένη.
Μιχάλης Μηνόγιαννης
Συνταξιούχος Πλοίαρχος  Α΄ Ε.Ν.

Πρώην Διευθυντής ΑΕΝ / Πλ. Ασπροπύργου
 Μέτωπο Νίκης

Η ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Η ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 
Υπάρχει μια σειρά συλλεκτικές καρτ ποστάλ από τη Γαλλία με θέμα λουόμενες του Μεσοπολέμου με τα ολόσωμα μαγιό της εποχής εκείνης. Μια απ' αυτές δείχνει μια σχεδία, πάνω στην οποία κάθονται ανέμελα λουόμενες με τίτλο BAIGNEUSES, LE RADEAU DE CYTHERE (λουόμενες, η σχεδία των Κυθήρων) Και εδώ οι Γάλλοι χρησιμοποιούν τα συμβολικά Κύθηρα, όπως σε τόσα ποιήματα με θέμα το ταξίδι στα Κύθηρα που μας φέρνουν στο κέντρο της χιμαιρικής ευτυχίας. Το όνειρο της χαράς είναι τόσο λεπτεπίλεπτο! Η ζωή και η τροχοπέδη της φρόνησης μας κάνει πεζούς και σιγά σιγά συνειδητοποιούμε πως δεν θα αγγίξομε ποτέ τα Κύθηρα της φαντασίας. Όμως ο Κυθήριος ποιητής Πάνος Φύλλης έχει άλλη γνώμη. Τα Κύθηρα υπάρχουν και είναι μαγικά, όπως τα πλάθει η φαντασία μας και τα όνειρά μας.
"Άς τους κι άς λένε πως ονείρατα και πράξη
έχουν χωρίσει και δε ζούνε ταιριασμένα.
Δεν θ' αξιωθήκαν ως τα Κύθηρα ταξίδι!!"

ΠΗΓΗ 
Eleni Harou

O αρμόδιος Υφυπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ζήτησε προ ολίγου με κατεπείγουσα επιστολή του προς τη ΛΑΝΕ


Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, με το οποίο βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ζήτησε προ ολίγου με κατεπείγουσα επιστολή του προς τη ΛΑΝΕ, την άμεση αντικατάσταση του ΚΟΡΝΑΡΟΣ με άλλο πλοίο, επί των ήδη εγκεκριμμένων δρομολογίων, και για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η μηχανική επισκευή του. Πρόκειται για αίτημα και της Δημοτικής μας Αρχής που εκφράστηκε εξαρχής προς κάθε κατεύθυνση. Αναμένεται η επίσημη απάντηση της Εταιρείας.
ΠΗΓΗ 
Stratos Charchalakis

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΟΜΙΛΙΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

                     ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
             FRIENDS OF MUSEUMS OF KYTHERA 
                         
                                                       
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017 -   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΙΟΥΛΙΟΣ

Τετάρτη 5 Ιουλίου – 7:00 μμ.  Διάλεξη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη - Κοντολιάνικα
Με την συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου
Ποταμού Κυθήρων
Η Τυραννία της Αμάθειας: Διάλεξη του καθηγητή κυρίου  Γεωργίου Δερτιλή .

Σάββατο 22 Ιουλίου – 5:30 μμ. Καραβάς,  Αμιραλί Ερευνητικό Κέντρο, Κρυονέρι.  
Με τον καθηγητή Τimothy Gregory και την Δρ. Λίτα Τζωρτζοπούλου- Gregory, θα επισκεφθούμε το  Ερευνητικό Κέντρο Αμιραλί.   Στον χώρο αυτό στεγάζεται το γραφείο των αρχαιολογικών ερευνών του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ.  Μετά θα ακολουθήσουμε το νέο μονοπάτι προς το Κρυονέρι και θα καταλήξουμε στα Αstarti Hidden Retreats, όπου θα γίνει παρουσίαση των φετινών ερευνητικών εργασιών.

Τέλος Ιουλίου – Θαλάσσια εκδρομή στο Παυλοπέτρι με αρχαιολογική ξενάγηση
Η ακριβής ημερομηνία θα καθορισθεί μερικές ημέρες πριν.



ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Παρασκευή 4 Αυγούστου – 5:30 μμ – Ξενάγηση στο Σπήλαιο Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου με τον αρχαιολόγο  κ. Κωνσταντίνο Τρίμμη
Θα επισκεφθούμε το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου όπου θα δούμε και ένα κομμάτι από το μη αξιοποιημένο τμήμα του σπηλαίου. Θα μιλήσουμε για τον Ιωάννη Πετρόχειλο και για το πως εξελίχθηκε στον πρώτο Έλληνα σπηλαιολόγο. Θα μάθουμε για την αρχαιολογία και την βιολογία του σπηλαίου.   Μετά σας προσκαλούμε για ένα ποτηράκι κρασί και κουβεντούλα στην όμορφη πλατεία του Μυλοπόταμου.  

Σάββατο 12 Αυγούστου  – 8:00 πμ  - Θαλάσσια Εκδρομή στα Αντικύθηρα.
Θα ξεκινήσουμε με το σκάφος του Σπύρου από το Καψάλι για τα Αντικύθηρα.  Εκεί ο  αρχαιολόγος κύριος ‘Αρης Τσαραβόπουλος θα μας ξεναγήσει στον χώρο των ανασκαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη.  


1/2

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ      -      FRIENDS OF MUSEUMS OF KYTHERA




ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου – 6:30 μμ  Γενική Συνέλευση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη
Σας προσκαλούμε στην Γενική Συνέλευση της χρόνιας που θα γίνει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη στα Κοντολιάνικα.  Όπως ορίζει το Καταστατικό του Σωματείου μας θα γίνει ο απολογισμός του ΔΣ.  Οι προτάσεις και οι ιδέες σας για την δράση των Φίλων είναι ευπρόσδεκτες.


Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου –  7:30 μμ στην Σκάνδεια, Παλαιόπολη
Παρουσίαση του βιβλίου “KYTHERA Excavations & Studies” του J.N. Coldstream & G.L. Huxley.  Η επανέκδοση του βιβλίου έγινε με την επιμέλεια το κύριου Αlex Martin, την χρηματοδότηση του Kythera World Heritage Fund και του κυρίου Nigel McGilchrist.  Προσκεκλημένος μας και τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς,  ο καθηγητής κύριος George Huxley



Οι  εκδηλώσεις μας βέβαια δεν σταματούν εδώ - συνεχίζουμε και τον Οκτώβριο…….




 ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
             FRIENDS OF MUSEUMS OF KYTHERA 

SUMMER PROGRAMME 2017
JULY
Wednesday,   5th July at 7:00 p.m. at the Municipal Library of Kondolianika
In conjunction with the Parents’ Association of the Potamos Primary School Kythera
Professor George Dertilis will present a paper in the Greek language titled :
The Tyranny of Ignorance

Saturday 22nd July at 5:30 p.m.    -  KARAVAS - Walk between Amirialis and Kryoneri
with Prof. Timothy Gregory & Dr. Lita Tzortzopoulou – Gregory.   We will visit the Amirialis Research Centre (the headquarters of the archaeological projects of the University of Sydney in Kythera),  follow the newly cleared trail and end the day at Astarti Hidden Retreats for a slide presentation.  

End of July  - Archaeological boat trip to Pavlopetri.
Details will follow once date is finalized.


AUGUST

Friday 4th August – 5:30 p.m.  Guided tour of the Ayia Sofia Cave at Milopotamos with
Archaeologist Konstantinos Trimmis
We will visit the cave of Ayia Sofia at Milopotamos where we will also see an unexploited section. We will    hear about Ioannis Petrocheilos, who became Greece’s leading speleologist.  We will also find out about the archaeology and biology of the cave after which we can proceed to the square of Milopotamos for further drinking and chatting.

Saturday 12th August – 8:00 a.m.   Boat trip to Antikythera
An early start from Kapsali for Antikythera with Spyros and his glass bottom boat.  We will be met on arrival by archaeologist Aris Tsaravopoulos who will guide us through the island’s excavation site.





1/2
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ   -   FRIENDS OF MUSEUMS OF KYTHERA




SEPTEMBER


Wednesday 6th September – 6:30 p.m.  Annual General Meeting at the Municipal Library
We invite you to the Annual General Meeting of our Association which will take place at the Municipal  Library at Kondolianika.   Your ideas and proposals will be most welcome.


Thursday 14th September – 7:30 p.m.  at Skandeia, Palaiopoli
Presentation of the book “KYTHERA Excavations & Studies” by J N Coldstream & G L Huxley
The original edition of this book has long been out of print and is now a collector’s item.
The reprint was edited by Mr. Alex Martin and funded by the Kythera World Heritage Fund and Mr. Nigel McGilchrist.   We are privileged in having Professor George Huxley as our Guest of Honour.




Our events do not finish here however - we have more for you in October……




Oργάνωση Κυθήρων του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η οργάνωση Κυθήρων του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει απόλυτα την διαμαρτυρία και τα αιτήματα των εππαγγελματιών και κατοίκων των Κυθήρων για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η εταιρεία LANE LINES στην φετινή τουριστική περίοδο.
Τα νησιά μας βιώνουν για άλλη μιά φορά την αβεβαιότητα και την υποβάθμιση απο την εταιρεία που τροφοδοτείται με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο απο το υστέρημα του ελληνικού λαού. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η υπάρχουσα απο το παρελθόν νομοθεσία δεν μπορεί να επιβάλλει κανόνες αξιοπιστίας και συνέπειας στις ελληνικές θάλασσες.
Ζητήσαμε απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Α΄ Πειραιά να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους , σε συννενόηση με την τοπική μας αυτοδιοίκηση, για επαναφορά κάποιας κανονικότητας στη γραμμή και τη εφαρμογή κανόνων που θα σταματήσουν την αυθαιρεσία στην ερμηνεία των συμβάσεων και των υποχρεώσεων των εταιρειών.
Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη βιώσιμης και αξιόπιστης λύσης στην περιοχή μας και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε τόσο τοπικά όσο και κεντρικά . Θεωρούμε ότι υπάρχουν προοπτικές που θα αναδειχθούν σε σύντομο διάστημα και θα επιτρέπουν τα χρήματα που δαπανώνται απο τον προυπολογισμό να μην καταλήγουν στον πίθο των Δαναίδων.
ΚΥΘΗΡΑ 20/6/2017

Δασικοί Χάρτες: Τροπολογία Για Παράταση 45 Ημερών Στις Ενστάσεις

Την παράταση στις ενστάσεις για τους Δασικούς Χάρτες προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή σήμερα
Ο κ. Σταθάκης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή στο ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, άλλη μια τροπολογία με την οποία παρατείνεται κατά 45 ημέρες η προθεσμία για τη διατύπωση αντιρρήσεων (προηγούμενη προθεσμία ήταν η 12η Ιουνίου) επί των αναρτηθέντων δασικών χαρτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του ΥΠΕΝ, αυτή θα είναι οριστικά και αμετάκλητα η τελευταία παράταση.
Με δεύτερη τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη διευρύνεται το πεδίο των εταιρειών που μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ
AdTech Ad
Ο νόμος που ισχύει σήμερα, προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πρέπει να είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου ή να βρίσκονται σε σύμπραξη με εταιρείες που ανήκουν σε αυτό το δίκτυο. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ, με τη νέα ρύθμιση διευρύνεται η έννοια του μέλους, επεκτείνοντας την ιδιότητα και στις μητρικές, θυγατρικές ή θυγατρικές της ίδιας μητρικής που έχει η εταιρεία που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου.
Σημειώνεται ότι η έλλειψη πιστοποίησης κατά τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ήταν η αιτία για την καθυστέρηση και τελικά τη ματαίωση του προηγούμενου διαγωνισμού για την πώληση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ που είχε κατακυρωθεί στην αζέρικη εταιρεία SOCAR.
Το ίδιο ποσοστό θα τεθεί προς πώληση στον διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρύξει σύντομα το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα διαθέσει το 31% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, ενώ το 35% πωλείται από τα ΕΛΠΕ και το υπόλοιπο 34% θα περάσει στον έλεγχο του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιουλίου πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως η γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ, προκειμένου να εγκριθεί η σύναψη μνημονίου συμφωνίας μεταξύ των τριών πλευρών (Δημόσιο, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) για τη συνέχιση της διαδικασίας.
Dikaiologitika.gr

Ενετικό κάστρο στη Χώρα Κυθήρων... 1825


Ενετικό κάστρο στη Χώρα Κυθήρων... 1825
Φωτό από βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

ΠΗΓΗ 
Tasos Sakellariou

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤHΡΙΟ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


 Τα παιδάκια μας κι εμείς, οι Νηπιαγωγοί τους, ευχαριστούμε θερμά το Διοικητή κ. Δημήτρη Μοιρασγεντή, για την άμεση έγκριση της επίσκεψής μας στο Νοσοκομείο μας. Την κ. Τατιάνα Τζοβάρα  για την υπέροχη ξενάγηση – ενημέρωση, τον κ. Κώστα Καψάλη για τις φανταστικές εκπλήξεις που μας ετοίμασε εκ μέρους του Συλλόγου εργαζομένων. Φυσικά τους γιατρούς μας για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσαν , για το πολύ δύσκολο λειτούργημά τους. Και βέβαια το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, για όσα έκαναν όλη τη σχολική χρονιά, αλλά και για το υπέροχο δώρο – έκπληξη, προς όλους μας, την τελευταία ημέρα.
 Ευχόμαστε ένα χαρούμενο και ξένοιαστο καλοκαίρι σε όλους ! Και ειδικά στα παιδάκια μας που έφυγαν και που το Σεπτέμβρη θα βρεθούν στο πιο μεγάλο σχολείο, πάντα να είναι υγιή, χαρούμενα και μη μας ξεχνούν !


Αννίτα Χατζή  -  Όλγα Νικοπούλου

Ξεχειλίζει η οργή στα Κύθηρα! Αποκομμένο το νησί από πλοίο – «Καταγράφονται» οι συνέπειες

Αναλαμβάνει δράση ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης για την απίστευτη ταλαιπωρία που έχει υποστεί το νησί και οι κάτοικοί του από τα ανεκτέλεστα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ζητά στοιχεία από τους πολίτες ώστε να τα συγκεντρώσει για να κινηθεί αρμοδίως…
Δείτε τι γράφει:


charchalakis
Ο ίδιος, σε νέα του ανακοίνωση προσθέτει:
«Είναι σαφές ότι ένας Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα ούτε πλοία να δρομολογεί, ούτε επισκευές να πραγματοποιεί σε αυτά, αλλά ούτε και να υποκαθιστά τις ναυτιλιακές εταιρείες, τους πράκτορες και το καθ΄ ύλιν αρμόδιο Υπουργείο που έχουν την απόλυτη ευθύνη σε τέτοια θέματα. Η ευθύνη του Δήμου είναι η άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης (με κάθε νόμιμο μέσο) προς τους αρμόδιους ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, κάτι που γίνεται από την πρώτη στιγμή. Είχα εκτεταμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τους Βουλευτές κ. Θοδωρή Δρίτσα (πρώην Υπουργό Ναυτιλίας), κα. Γεωργία Γεννιά, κα. Ελένη Σταματάκη και κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παν. Χατζηπέρο καθώς και τα εμπλεκόμενα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από τη ΛΑΝΕ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΝΝΠ, και η οποία μου μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον Υφυπουργό, το πλοίο βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία επισκευής της μηχανής (κουζινέτα), η οποία εκτελείται από εξειδικευμένα συνεργεία και επρόκειτο την Τρίτη να κάνει δοκιμαστικό πλου προκειμένου να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του.
Ωστόσο, αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ακόμα ένα εξάρτημα στη μηχανή και η δέσμευση της ΛΑΝΕ είναι ότι θα επανέλθει στα δρομολόγια μέχρι την Παρασκευή.Διαβίβασα στον Υφυπουργό και τους Βουλευτές την μεγάλη απογοήτευση των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και των κατοίκων, καθώς το πλοίο όφειλε να επιστρέψει από την ετήσια ακινησία του πλήρως επισκευασμένο και λόγω των συνεχών (μετά την ακινησία) βλαβών, οι ακυρώσεις εκδρομέων από την Κρήτη, το Γύθειο και τον Πειραιά είναι αρκετές, γεγονός που επιβαρύνει αρνητικά τα τοπικά εισοδήματα.Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να εκτελεστούν τα δρομολόγια με άλλο πλοίο για όσο χρονικό διάστημα επισκευάζεται το ΚΟΡΝΑΡΟΣ, ωστόσο λάβαμε την απάντηση ότι δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο πλοίο τουλάχιστον για την παρούσα περίοδο.
Σύμφωνα με το άρθρο VI παρ.1 της σύμβασης της ΛΑΝΕ με το Ελληνικό Δημόσιο για την εξυπηρέτηση των γραμμών μας, η αντικατάσταση του ΚΟΡΝΑΡΟΣ με άλλο πλοίο αναλόγων προσόντων δεν είναι υποχρεωτική αλλά δυνητική.Αναμένω την ενημέρωση από το ΥΝΝΠ για να καθορίσουμε περαιτέρω ενέργειες, ενώ ζήτησα από τον Υφυπουργό κ. Σαντορινιό να επισκεφθεί το νησί μας μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να συζητήσουμε για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις μετά το 2017, καθώς λόγω των συνδυασμένων μεταφορών και των διευρωπαϊκών δικτύων που προωθεί η Ε.Ε. θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και αλλαγές, στις οποίες οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν».
http://koinoniki.gr

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ 24-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

   
                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                            
                              



Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος επαγγελματιών Διακοφτίου συνεχίζει για 6η χρονιά τις δράσεις του για την  προστασία του περιβάλλοντος και την ποιοτική αναβάθμιση της πύλης  του νησιού μας.

Έτσι για εφέτος έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες δράσεις ως ακολούθως:

24/6/2017  ΣΑΒΒΑΤΟ  Ανάδειξη,καθαρισμός και συντήρηση των  μονοπατιών του οικισμού! Συμπληρωματικές εργασίες στο νέο μονοπάτι του Διακοφτίου περιμετρικά του νησιού των Λογοτεχνών. (Λιμάνι).
Σημείο συνάντησης στη ταβέρνα <<ΜΑΝΩΛΗΣ>> στίς 9.00 πμ.
Υπεύθυνος Αλέκος Καστρίσιος. τηλ.6976438265.

25/6/2017 ΚΥΡΙΑΚΗ Καθαρισμός παραλίας .
Σημείο συνάντησης στο καφέ <<ΜΗΝΑΣ>> στις 9 π.μ στο μικρό Μόλο.
Υπεύθυνος Νώντας Σταμάτης.τηλ.6977005024.
Και τις δύο (2) ημέρες θα ακολουθήσει δωρεάν γεύμα προσφορά στους συμμετέχοντες από τους επιχειρηματίες του Εστιατορίου ΜΑΝΩΛΗΣ.
Περιμένουμε την συμμετοχή  όλων των φίλων του Διακοφτίου και του Περιβάλλοντος .



Ανακοίνωση Τριφυλλείου Ιδρύματος


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ