Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Γενικο Νοσοκομειο Κυθηρων .Πρόγραμμα ιατρείων Ιούλιος 2018

Γενικο Νοσοκομειο Κυθηρων
--Καρβουναδες καθε Πεμπτη 5-12-19-26, ωρες 09:00-13:00
--Χωρα καθε Παρασκευη 6-13-20-27 
ωρες 09:00-13:00
--Καρβουναδες καθε Πεμπτη 5-12-19-26, ωρες 09:00-13:00
--Χωρα καθε Παρασκευη 6-13-20-27 
ωρες 09:00-13:00

ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΣΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΥ ΚΑΙ ΠΚ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 ο Βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος κατέθεσε ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκα σχετικά με την παραλαβή ακατάλληλων οχημάτων προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού Λακωνίας.  

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ  

Α.Π. 7223/2-7-2018
02 Ιουλίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη,
Υπουργείο Εσωτερικών, κ. Ν. Τόσκα

Θέμα: «Παραλαβή ακατάλληλων οχημάτων προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού Λακωνίας»
Στη Λακωνία, οι υψηλές θερμοκρασίες, τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια, οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με την ευφλεκτότητα της βλάστησης, συντελούν στις συχνές εκδηλώσεις πυρκαγιών, ενώ ο κίνδυνος εκδήλωσής τους αυξάνεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια περιόδου πυροπροστασίας η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που είναι σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, πρέπει να έχει τα απαραίτητα μέσα για να θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης των πυρκαγιών.  Σύμφωνα με μια σοβαρή καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας, στις 27 Ιουνίου οι πυροσβέστες από τη Λακωνία δέχθηκαν διαταγές για να παραλάβουν ακατάλληλα – επικίνδυνα οχήματα προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ και Π.Κ. του Νομού. Κατά την παράδοση - παραλαβή οι οδηγοί διαπίστωσαν ότι εκτός από την αμφίβολη μηχανική  κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων λόγω παλαιότητας (40 και άνω ετών), ενημερώθηκαν από το γραφείο κίνησης της ΠΥ Κορίνθου ότι τα συγκεκριμένα οχήματα - φορτηγά ήταν ακινητοποιημένα, από 1 έως 2.5 χρόνια λόγο φθοράς ελαστικών που έφτανε στο 90%.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)     Γνωρίζετε για την έκδοση διαταγών για ακατάλληλα προς κίνηση ακινητοποιημένων οχημάτων; Αν ναι, πως θα χρησίμευαν τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά οχήματα στη Λακωνία ενώ η ΠΥ Κορίνθου τα θεωρεί ακατάλληλα και τα είχε θέσει εκτός λειτουργίας; Παρακαλώ για την γνωστοποίηση της σχετικής αλληλογραφίας των προαναφερόμενων διαταγών.
2)     Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική και αποτελεσματική ενίσχυση του στόλου των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού Λακωνίας με στόχο την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης των πυρκαγιών;
                                                                                                                 
Ο ερωτών Βουλευτής


Λεωνίδας Γρηγοράκος

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 30/6/2018

Δελτίο Τύπου - 30/6/2018


Ολοκληρώνοντας τις προγραμματισμένες επαφές του στην Αθήνα για ζητήματα του νησιού μας, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συναντήθηκε την Παρασκευή 29/6 με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου και τη Γ.Γ. του Υπουργείου κα. Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν καταρχήν οι εξελίξεις γύρω από την ενάλια έρευνα στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, που δεν πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο παρά τον αρχικό προγραμματισμό της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας στην παγκοσμίου βεληνεκούς έρευνα του Ναυαγίου και ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ. για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις καθώς και για την μέχρι σήμερα διαμορφωθείσα κατάσταση. Πρότεινε δε στην Υπουργό να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα Κύθηρα σχετικά με τις μέχρι σήμερα επιστημονικές εξελίξεις στην έρευνα του Ναυαγίου, η οποία να συνδυαστεί με τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού, στο οποίο θα εκτεθεί μόνιμα το λειτουργικό μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που έχει δωρηθεί στο Δήμο μας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την 3D Solidforms. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο και η κα. Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση να παραστεί.
Επιπλέον ο Δήμαρχος ζήτησε από την Υπουργό την χρηματοδότηση για την εκτέλεση τριών σημαντικών έργων πολιτισμού στα Κύθηρα, για τα οποία υπάρχουν οριστικές αδειοδοτημένες μελέτες:
- Στερέωση και Αποκατάσταση Παλαιόχωρας
- Στερέωση και Αποκατάσταση Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Παλαιόχωρας
- Στερέωση και Αποκατάσταση Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου Παλαιόχωρας
Η Γ.Γ. κα. Βλαζάκη ανέφερε ότι γνωρίζει καλά τα ανωτέρω αιτήματα, ωστόσο θα εξεταστούν από πρώτα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου της αναστήλωσης του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα στο Λιβάδι, που έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.