Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τρίπολη, 26 Αυγούστου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία
Κατασχέθηκαν -196- δενδρύλλια κάνναβης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (25.8.2020) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούσαν -196- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως -1,80- μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία. 

Θάνατος 75χρονου στο Μαυροβούνι Γυθείου

 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ” δήμου Ανατολικής Μάνης, 75χρονος. 
 
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να  μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Συνάντηση του Βουλευτή Α’ Πειραιώς & Νήσων Γιάννη Μελά με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Βουλευτή Α’ Πειραιώς & Νήσων Γιάννη Μελά με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Πειραιάς 26 Αυγούστου 2020

Σε συνέχεια των επαφών που έχει αναπτύξει ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Γιάννης Μελάς με φορείς ανάμεσα στους οποίους, ο Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, ο Εμπορικός – Επαγγελματικός – Βιοτεχνικός Σύλλογος Γαλατά Τροιζηνίας και ο Εμπορικός – Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Συζήτησαν για τις οικονομικές συνέπειες τις πανδημίας και τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μελάς, έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων στήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων των νησιών του Αργοσαρωνικού και ιδιαίτερα του Πόρου, καθώς στην περιοχή επιβλήθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν συνολικά τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο Βουλευτής Γιάννης Μελάς, δήλωσε:

«Μετά από συνεργασία με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρη Συξέρη συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών και του κατέθεσα προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων του νησιού που επλήγησαν λόγω των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν στο νησί του Πόρου για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:12η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου



Σύμφωνα με: α) το άρθρο 184 Ν.4365/2019, β) το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020), γ) την με αρ. 18318/13-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους της Χώρας, δ) το άρθρο 43 παρ.1 της από 30-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75/Α/30-03-2020), ε) την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 40/20930/31-03-2020, στ) την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 163/29-05-2020 και ζ) το άρθρο 67 Ν. 3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες υπό στοιχεία α), β), γ), δ), ε) και στ) διατάξεις-εγκυκλίους καθώς και την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού Covid19,
Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε
σε τακτική διά περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, που θα γίνει στις 29/08/2020, ημέρα Σάββατο με ώρα έναρξης την 10:00 π.μ. και ώρα λήξης την 11:00 π.μ. με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Συγκρότηση ΔΣ Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κυθήρων (εισηγητής: Δήμαρχος).
  2. Συγκρότηση ΔΣ Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κυθήρων (εισηγητής: Δήμαρχος).
  3. Συγκρότηση ΔΣ ΝΠΔΔ «Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο – Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων» (εισηγητής: Δήμαρχος).
  4. Αποδοχή μελέτης και ορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Επισκευή βλαβών σεισμοπλήκτων σχολικών κτηρίων – Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).    
  5. Έγκριση εξειδίκευσης πιστώσεων για την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων (εισηγητής: Δήμαρχος).
  6. Γνωμοδότηση για την λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αντικυθήρων για το σχολικό έτος 2020-21 και ανάληψη σχετικών δαπανών (εισηγητής: Δήμαρχος).
  7. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευή δημοτικού καταστήματος τοπικής κοινότητας Ποταμού» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).    
  8. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση πλατείας Φρατσίων Δ. Κυθήρων» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).   
  9. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Πλακοστρώσεις δημοτικών οδών» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).   
  10. Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου που εκτελέσθηκε από  τον ανάδοχο ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΑΣΙΩΝΗ ΕΔΕ με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες οδού από Αγία Πελαγία προς Αγία Αναστασία». (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Π. ΣΤΑΘΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Ο.Τ.Α.
  1. Για τη δια περιφοράς λήψη απόφασης απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον του 2/3 των μελών του συλλογικού οργάνου.
  2. Εκδίδεται η πρόσκληση συνεδρίασης με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που αποστέλλεται στα μέλη τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν την συνεδρίαση. Στην πρόσκληση αναγράφονται ημέρα και ώρα έναρξης και λήξης της συνεδρίασης, τα θέματα ημερήσιας διάταξης και ο τρόπος διεξαγωγής της.
  3. Μαζί με την πρόσκληση ή εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος αποστέλλονται οι εισηγήσεις των θεμάτων για τα οποία θα ληφθεί απόφαση.
  4. Τα συμμετέχοντα στο όργανο μέλη έχουν δικαίωμα να αποστείλουν με email την ψήφο τους επί κάθε θέματος που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, το αργότερο μέχρι δύο (2) ώρες μετά την ώρα σύγκλησης του συμβουλίου, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση. Η ψήφος του κάθε μέλους (ναι, όχι, λευκό, παρών) θα αποστέλλεται στο email του προέδρου του οργάνου με ταυτόχρονη κοινοποίηση και στο γενικό email του Δήμου (kythira@otenet.gr).
  5. Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, δηλαδή μέχρι την πάροδο δύο (2) ωρών από την ώρα σύγκλησης του συμβουλίου, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση κάθε συνεδρίασης. Τα μέλη που δεν θα αποστείλουν ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντα).
  6. Μέλη που δεν διαθέτουν email μπορούν, εντός του ίδιου ως άνω χρονικού διαστήματος, να ενημερώνουν για την ψήφο τους τηλεφωνικά τον πρόεδρο του οργάνου ή με τηλεομοιοτυπία (fax) στο 2736031919.
  7. Είναι προφανές ότι στις δια περιφοράς συνεδριάσεις, τα στάδια της συζήτησης, πρωτολογίας και δευτερολογίας παραλείπονται αφού η συνεδρίαση δεν γίνεται με τη συνήθη διαδικασία και δεν υπάρχει φυσική παρουσία.
  8. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν με την δια περιφοράς διαδικασία θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
  9. Κάθε μέλος του συλλογικού οργάνου μπορεί να ζητά περαιτέρω στοιχεία επί των εισηγήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Για αμιγώς τεχνικά ζητήματα αρμόδιο είναι το ΤΤΥΝΔ ΠΕ Νήσων Αττικής που ενεργεί ως Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων (άρθρ. 52 Ν.3979/2011).

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ανακοίνωση για τη πρόσληψη προσωπικού σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων



Ο Δήμος Κυθήρων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων στο Δήμο Κυθήρων και συγκεκριμένα , ανά υπηρεσία , έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης , αριθμού ατόμων.
Δείτε την σχετική ανακοίνωση εδώ.
Κατεβάστε την αίτηση σε MSWord από εδώ, ή σε PDF από εδώ.