Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ:Μπλόκο του ΣΔΟΕ σε 33 κιλά κοκαΐνης - Ήταν σε κοντέινερ για μπανάνες



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

https://www.zougla.gr/

«Στοπ» σε 33 κιλά κοκαΐνης (!) έβαλαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, οι οποίοι, σε συνεργασία με το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, πραγματοποίησαν επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία της Δίωξης και έκαναν λόγο για επικείμενη μεταφορά σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης διά της θαλάσσιας οδού μέσω εμπορευματοκιβωτίων. Έτσι, σε συνεργασία με το γραφείο της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (HSI-Homeland Security Investigations) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, εντοπίστηκαν τα εμπορευματοκιβώτια και δεσμεύτηκαν προς έλεγχο.  

Από τον διενεργηθέντα έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με υπαλλήλους του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, σε ένα εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο μετέφερε ως νόμιμο φορτίο μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ με τελικό προορισμό την Τουρκία, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 28 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους 33 κιλών και 885 γραμμαρίων.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε αναχωρήσει τη 10-01-2021 από τον λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί τη 02-02-2021 στον λιμένα του Πειραιά.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής διενεργείται προανάκριση.









Φούρνος Λειβαδίου: Ο Φούρνος για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας ενώ εμείς τεθήκαμε σε δεκαήμερη καραντίνα.



Ορμώμενοι από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών , θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κόσμο του νησιού σχετικά με τη κατάσταση του καταστήματος μας . Πραγματι η μια υπάλληλος του φούρνου μας βρέθηκε θετική στον ιο , όμως όσο βρισκόταν στο κατάστημα δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα (ούτε πυρετό!). Σήμερα ο Φούρνος υποβλήθηκε σε γενική απολύμανση από εγκεκριμένο κλιμάκιο σύμφωνα με τις οδηγίες που μας δόθηκαν από τις δημόσιες αρχές και τηρώντας κάθε προβλεπόμενη διαδικασία. Επίσης , το υπόλοιπο προσωπικό βρέθηκε σήμερα αρνητικό στο μοριακό τεστ του κορωνοιου. Οσον αφορά τα λεγόμενα περί εμπύρετης εργασίας της υπαλλήλου και επαφής της με τους πελάτες... δυστυχώς οι πηγές σας ήταν αναξιόπιστες και καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα γίνει στοχοποίηση και αναφορά σε κάποια επιχείρηση ή σε κάποιο άτομο να είναι σίγουρη και αληθής. Ο Φουρνος για προληπτικους λογους θα παραμείνει κλειστος μέχρι νεοτερας ενώ εμείς τέθηκαμε σε δεκαήμερη καραντινα. Θα θέλαμε να ζήτησουμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση.

Ευχαριστούμε πολύ για όλα και ευχόμαστε να είστε όλοι υγιείς!

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ στο λιμάνι του Διακόφτι:αρνητικά και τα (79) ¨rapid tests¨που έγιναν σήμερα


Σε συνέχεια του ρεπορτάζ στο λιμάνι του Διακόφτι βλέπε εδώ:https://adelinfm.blogspot.com/2021/02/blog-post_44.html σας ενημερώνουμε ότι τα (79) ¨RAPID TESTS¨πού έγιναν στο λιμάνι σήμερα βρέθηκαν όλα αρνητικά! 


Διάγγελμα Μητσοτάκη: Σκληρό lockdown στην Αττική ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Όλα τα νέα μέτρα

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το σκληρό lockdown στην Αττική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Όλα τα νέα μέτρα.

Την εφαρμογή σκληρού lockdown στην Αττική για τις επόμενες δυο εβδομάδες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Από το πρωί της Πέμπτης (11.02), σε όλη την Αττική κλείνουν σχολεία και λιανεμπόριο, ενώ τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν την Τετάρτη (10.02) από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα υπάρξει πλάνο στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές ενώ ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωράει και ήδη έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 500.000 Έλληνες πολίτες. Ανέφερε, επίσης, πως για ένα δίμηνο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το σύστημα «ακορντεόν» σε ό,τι αφορά το άνοιγμα και το κλείσιμο της αγοράς, τονίζοντας πως με την τήρηση των μέτρων θα έρθει η τελική νίκη.

https://www.blogger.com

Γενικό Λύκειο Κυθήρων:Προς τους γονείς και κηδεμόνες

 


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Δεδομένου ότι κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα αρκετοί από τους συμπολίτες μας βρέθηκαν θετικοί στον ιό covid-19 παρακαλούμε, αν έχετε υποψίες ότι εσείς ή τα παιδιά σας έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο διαπιστωμένο κρούσμα, να μην στείλετε τα παιδιά στο σχολείο. Σε μια τέτοια περίπτωση επικοινωνήστε από αύριο μαζί μας για να συνεννοηθούμε για περαιτέρω ενέργειες.
Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Κούλα Κοντολέων στον αργαλιό της Βιαράδικα 08.05.1999

 

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΚΥΘΗΡΑ COVID-19 (11) ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Άλλα 2 κρούσματα covid-19 εντόπισε η ιχνηλάτηση ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα (11) σήμερα     Τρίτη 09/02 στα Κύθηρα.

Και αυτά τα 2 κρούσματα σχετίζονται μεταξύ τους 

ADELIN 107,3 FM

Αυστηρή αστυνομική παρουσία κατά την άφιξη του πλοίου σήμερα στο Διακόφτι.



Αυστηρή αστυνομική παρουσία κατά την άφιξη του πλοίου στο Διακόφτι.

Μετά την συρροή κρουσμάτων covid-19 στο νησί μας και έπειτα από την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων για αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού SARS-CoV-2 από το Δήμο Κυθήρων έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία στο λιμάνι σήμερα κατά την άφιξή του πλοίου από Πειραιά Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού μας στο λιμάνι βρίσκονταν δύο περιπολικά της αστυνομίας καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κύριος Κατσανεβάκης. Πιο συγκεκριμένα διεξήχθησαν έλεγχοι τόσο κατά την επιβίβαση όσο και κατά την αποβίβαση των ταξιδιωτών ενώ έγιναν εντατικοί έλεγχοι με rapid-tests.

Τον αναγκαίο έλεγχο συμμερίστηκαν οι ταξιδιώτες οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μαζικά τεστ.
Από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία,το Λιμενικό Σώμα , και η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Γιώτα Πολίτη
ADELIN 107,3 FM

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Οι πιο διάσημοι πίνακες με θέμα τη γέννηση της Αφροδίτης βρίσκονται στη Φλωρεντία. Ο πίνακας του Σάντρο Μποτιτσέλλι βρίσκεται στο μουσείο Ουφίτσι και χρονολογείται περί το 1485. Η θεά σύμβολο του έρωτα και της ομορφιάς, στέκεται πάνω σε ένα κοχύλι. Μια από τις χάριτες την καλωσορίζει και της προσφέρει ένα μανδύα πασπαλισμένο με λουλούδια. Αριστερά ο Ζέφυρος φυσάει για να οδηγήσει τη θεά από τη θάλασσα των Κυθήρων στη "θαλασσόζωστη" την Κύπρο. Ο δεύτερος πίνακας «la nascita di Venere» είναι έργο του Giorgio Vasari περί το 1555 και εκτίθεται στο Palazzo Vecchio της Φλωρεντίας. Η θεα πλαισιώνεται από θεότητες της θάλασσας Τρίτωνες ιχθυοκενταυρους, Νηρηίδες, ερωτιδείς, γοργόνες κ. α. Σ’ αυτό το δεύτερο πίνακα υπάρχει μια λεπτομέρεια που μας κολακεύει ιδιαίτερα εμάς τους Κυθήριους. Στο βάθος υπάρχει μια βραχονησίδα που θυμίζει τη Χύτρα των Κυθήρων για να επιβεβαιωθεί η εκδοχή του Ησιόδου, ο οποίος στη Θεογονία του μας λέει ότι η Αφροδίτη αναδύθηκε στη θάλασσα των Κυθήρων και με τη βοήθεια του Ζέφυρου ταξίδεψε μέχρι την Πάφο της Κύπρου.



Εσύ που έκοψες το πρόστιμο στη γιαγιά…

Υπάρχουν οι αστυνομικοί. Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Που προστατεύουν τον πολίτη, που είναι εκεί όταν τους χρειάζεσαι, που για ένα μεροκάματο παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους. Υπάρχουν και οι μπάτσοι. Αυτοί που πουλάνε μούρη, τσαμπουκά χωρίς λόγο και το παίζουν σερίφηδες.

Αυτοί που στο όνομα της εξουσίας που τους δίνει ο Νόμος, δεν διστάζουν να κόψουν πρόστιμο 300 ευρώ για… άσκοπη μετακίνηση σε μια γιαγιά.

Τη γιαγιά της Λαμίας. Μια χαροκαμένη γυναίκα που έχοντας χάσει παιδιά και εγγονό σε τροχαία δυστυχήματα, προσπαθεί να βρει παρηγοριά στους περαστικούς, πουλώντας φρούτα και λαχανικά από τον κήπο της στους δρόμους της πόλης.

Η ανάγκη της για δυο κουβέντες με τους ανθρώπους, είναι μεγαλύτερη από το μεροκάματο. Και το λέει η ίδια, όχι εμείς. Αυτή τη γυναίκα βρήκαν να κόψουν πρόστιμο. Για… άσκοπη μετακίνηση. Η εξουσία που λέγαμε…

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτή τη γιαγιά. Για το πώς έχασε τα δυο παιδιά και τον εγγονό της, πληρώνοντας τον πιο βαρύ φόρο αίματος στους δρόμους-καρμανιόλες της χώρας που λέγεται Ελλάδα… Για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε πίνοντας φυτοφάρμακο πάνω στο μνήμα του εγγονού της. Για τα βάσανα και τους πόνους της.

Ακόμη και για το πρόστιμο των 300 ευρώ για… άσκοπη μετακίνηση. Δεν θα γράψω όμως κουβέντα.

Γιατί θαρρώ πως αυτός που κανονίζει εκεί πάνω τα πάντα, θα την ανταμείψει μόλις την πάρει μαζί του στην απάνω γειτονιά…

Δεν είναι άλλωστε η γιαγιά και η… άσκοπη μετακίνηση της το πρόβλημα της κοινωνίας. Είναι ο τύπος που έκοψε το πρόστιμο. Και οι από πάνω του ενδεχομένως. Γιατί δεν έχουν ψυχή. Βγαίνουν στο δρόμο όχι για να επιβάλλουν την τάξη αλλά για να κάνουν επίδειξη εξουσίας.

Όχι για να προστατέψουν τον πολίτη αλλά για να τον τιμωρήσουν. Για να μοιράσουν πρόστιμα… Το κυριότερο, το χειρότερο;

Επαναλαμβάνω: Δεν έχουν ψυχή.

Κι αυτό σε μια κοινωνία που απαιτεί αλληλεγγύη είναι το πιο ανησυχητικό. Και για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Βλέπεις, ακόμη και όταν ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό , το 13033 και τις… άσκοπες μετακινήσεις, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους μας για να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Θα απαιτηθεί αλληλεγγύη μεγαλύτερη και από αυτή που δείξαμε (όσοι κι όσο) την εποχή του μνημονίου! Τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία δεν τις έχουμε δει ακόμη… Είναι μπροστά μας. Και τότε τύποι σαν κι αυτόν που έκοψε το πρόστιμο, μακάρι να έχουν βρει την ψυχή τους ξανά… Θα τους χρειαστεί.

https://www.newsbomb.gr 

Νίκος Συρίγος



ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής


Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Συνελήφθη επίσης ημεδαπός για αγορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -448- γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των -1520- ευρώ, -2- ζυγαριές ακριβείας και αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή χρησιμοποιούμενη για τη νόθευση και επανατυποποίηση της κοκαΐνης

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 5-2-2021 στον Άλιμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας, αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών. Συνελήφθη επίσης ημεδαπός για αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση αλλοδαπού στην διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκε ο ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ο κατηγορούμενος αλλοδαπός κατελήφθη να κατέχει, επιμελώς κρυμμένη σε ειδική κρύπτη κάτω από το χειρόφρενο του αυτοκινήτου του, μέσα σε πλαστικό δοχείο, ποσότητα κοκαΐνης. Λίγο νωρίτερα είχε πωλήσει ποσότητα κοκαΐνης στον συλληφθέντα ημεδαπό.

Σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, καθώς και κουτάκι αναψυκτικού που περιείχε (20) συσκευασίες με κοκαΐνη, έτοιμες προς πώληση.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  -448,9- γραμμάρια κοκαΐνης
  •  -2- ζυγαριές ακριβείας
  •  αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή χρησιμοποιούμενη για τη νόθευση και επανατυποποίηση της κοκαΐνης
  •  το χρηματικό ποσό των -1.520- ευρώ
  •  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών



Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών:ΨΗΦΙΣΜΑ


Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, ως Μέλος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, συμμετέχει στο Ψήφισμα Αντίθεσης στον Νόμο « Περί παραχώρησης στοιχείων της πολιτισμικής μας

κληρονομιάς».

 

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

 

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία από το 2017 έχει δημοσιοποιήσει και γνωστοποιήσει, με κάθε μέσο, απόφαση της προς όλες τις Αρμόδιες Αρχές και τους Φορείς Πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και γενικότερα στην παγκόσμια κοινότητα, ιδιαιτέρως δε στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αίτημα για την επιστροφή όλων των στοιχείων πολιτισμού στη γενέτειρα χώρα. Αυτό το αίτημά μας εκφράζει τη βούληση των μελών μας και  των φίλων μας για επανάκτηση, συντήρηση και διαφύλαξη της μοναδικής, επί γης, πολιτισμικής δημιουργίας των Ελλήνων.  

 

Θεωρούμε ότι η, με οποιοδήποτε τρόπο, συντελεσθείσα παράνομη κατοχή και η εξακολουθητική παραβίαση του δικαίου και του ηθικού γίνεται ακόμη ευκολότερη στην εποχή μας.  

 

Για τους λόγους αυτούς, δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας στον Νόμο 4761 περί παραχώρησης στοιχείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς για 25 ή 50 έτη πέρα από τα όρια της χώρας.  Κυρίως όμως, επισημαίνουμε τον κίνδυνο σημαντικής ζημίας και αλλοίωσης, από απρόβλεπτους λόγους, με συνέπειες που δεν μπορεί να επιτρέψει η ιστορική μας συνείδηση. 

 

Πιστεύουμε δε, ότι η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σήμερα, δύναται να παρουσιάσει τα μνημεία μας στην κάθε τους λεπτομέρεια με ασφαλή τρόπο, ώστε να προβληθούν με σκοπό την μάθηση και τη γνώση, από τη μια ως την άλλη άκρη του πλανήτη.

 

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος                                                         Η Γενική Γραμματέας

Γρηγορίου Αικατερίνη                                                             Σαρακίνη –Μεντζελοπούλου Στυλιανή