Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Και τα Κύθηρα μεταξύ των Κορυφαίων προτάσεων από τον Τάσο Δούση

 

Κύθηρα

Ανακαλύψτε τα Κύθηρα! Ένα πανέμορφο νησί στη σκιά πολλών άλλων ελληνικών που όμως ήρθε η ώρα να το βάλουμε στην ταξιδιωτική μας ατζέντα! Μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα με το αεροπλάνο μπορείτε να βρεθείτε στο Τσιρίγο -όπως είναι η παλαιά ενετική ονομασία των Κυθήρων- όπου στο πέρασμά τους οι προϊστορικοί, οι ρωμαϊκοί, οι μεσαιωνικοί και οι βυζαντινοί χρόνοι, καθώς και η ενετοκρατία και η αγγλοκρατία άφησαν τα χνάρια τους παντού στο νησί.

Στα Κύθηρα θα βρείτε κάστρα, καταρράκτες μέσα στη φύση, νερόμυλους, έναν φάρο 25 μέτρων στο βορειότερο ακρωτήρι του νησιού, σπήλαια, φαράγγια με πανέμορφα μονοπάτια και με κρυφές λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες, θαλάσσιες σπηλιές. Το δεύτερο μεγαλύτερο ιστορικό αρχείο (μετά της Κέρκυρας), το ναυάγιο του Έλγιν αλλά και οι πανέμορφες παραλίες χωρίς τα πλήθη, οι πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές θα σας μαγέψουν. Όλα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

Διαβάστε εδώ περισσότερα:

www.athensmagazine.gr/article/life/travel/515309-trihmero-agioy-pneymatos-koryfaies-protaseis-apo-ton-taso-doysh-kai-dyo-arxontika-ksenodoxeia-me-petra

ΚΥΘΗΡΑ ΑΛΟΙΖΙΑΝΙΚΑ 1969


 Τάκης και Γιώργος Πολίτης

Αρχείο ADELIN FM

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Ο θερισμός στα Κύθηρα

Σήμερα που μπήκε ο Θεριστής, ας θυμηθούμε τους προγόνους μας, τους παλιούς αγρότες, γυναίκες και άνδρες στην κοπιαστική αγροτική εργασία του θερισμού με τον παραδοσιακό τρόπο.

Οι θεριστάδες λοιπόν με τα δρεπάνια μπαίνανε στη σειρά και άρχιζαν το θέρο πολύ νωρίς το πρωί, για να έχει υγρασία και να μην είναι πολύ ζέστη. Όταν ήταν αγριόκαιρος, δηλ. στεγνός καιρός χωρίς υγρασία, τα στάχυα έσπαζαν, θρυματίζονταν και τα δεμάτια δε «χαλινώνανε» δηλ. δε δένονταν καλά.

Κάθε θεριστής έκανε «αχεραπίες» δηλ. μεγάλα χερόβολα που τα δένανε με βούρλα, ή κατσούλες. Πολλές αχεραπίες μαζί έκαναν τις «αγκαλές» δηλ. μεγάλα δεμάτια που τα δένανε με βέργες από σκίνους, ή σπάκες, δηλ. πικροδάφνες. Όλες οι αγκαλές συγκεντρώνονταν κοντά στο αλώνι και έκαναν τις θημωνιές, δηλ. μεγάλους σωρούς και ανάλογα υπολογίζανε τις «αλωνές»

Οι πρώτες θεριστικές μηχανές ήρθαν στα Κύθηρα τη δεκαετία του ’60, που θερίζανε και δένανε τα δεμάτια με σπάγκους.

eleniharou.gr

TA ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.(45) ¨ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ¨

 


Συνελήφθη άνδρας σε περιοχή της Ηλείας για καλλιέργεια κάνναβης

Κατασχέθηκαν (45) δενδρύλλια κάνναβης και περίπου (80) γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τον άνδρα και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν (3,7) γραμμάρια κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του άνδρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν (74,5) γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας, καθώς και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας εκρίζωσαν και κατέσχεσαν (45) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ο άνδρας καλλιεργούσε, κοντά στην οικία του, σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση παρέχοντάς τους φυσική κάλυψη, ενώ παράλληλα είχε συνδέσει από την οικία του λάστιχο για το πότισμα των φυτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 



ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ 1941:ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΡΕΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


ΠΗΓΗ

Τό Κέρας τής Αμάλθειας

Στις 2 Ιουνίου 1941, Γερμανοί αλεξιπτωτιστές εκτέλεσαν τους άρρενες κατοίκους του χωριού Κοντομαρί των Χανίων, ως αντίποινα για τη συμμετοχή τού ντόπιου πληθυσμού στη Μάχη της Κρήτης (20 Μαΐου - 31 Μαΐου 1941). Η σφαγή στο Κοντομαρί, που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 3 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του αεροδρομίου του Μάλεμε, ήταν τα πρώτα από μία σειρά αντιποίνων που έγιναν στην Κρήτη από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Με την έναρξη της αεραποβατικής επιχείρησης στην Κρήτη, οι αλεξιπτωτιστές του 3ου Τάγματος της 1ης Μεραρχίας Αλεξιπτωστιστών της Βέρμαχτ προσγειώθηκαν στα νοτιοανατολικά του αεροδρομίου του Μάλεμε. Οι εισβολείς αντιμετωπίστηκαν από άνδρες του Νεοζηλανδικού στρατού (21ο και 22ο Τάγμα) και από ντόπιους πολίτες, που έφεραν από πρωτόγονα έως απαρχαιομένα όπλα. Οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές αντιμετώπισαν απρόσμενα ισχυρή αντίσταση και υπέστησαν μεγάλες απώλειες. Έχασαν από 400 έως 600 άνδρες, και τον διοικητή τους ταγματάρχη Ότο Σέρμπερ.
Η ίδια τύχη περίμενε τους Γερμανούς εισβολείς και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεγαλονήσου, στις οποίες επιχείρησαν. Αμέσως άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για κακομεταχείριση των Γερμανών αλεξιπτωτιστών από τον ντόπιο πληθυσμό. Γερμανικές στρατιωτικές αναφορές έκαναν λόγο για επιθέσεις κρητικών κατά στρατιωτών τους με μαχαίρια, τσεκούρια, ακόμα και δρεπάνια. Άλλωστε, η Πρωσσική ηθική περί πολέμου ήταν αντίθετη με την εμπλοκή πολιτών στον πόλεμο, τον οποίο όφειλαν να διεξαγάγουν επαγγελματίες στρατιώτες.
Οι φήμες και οι αναφορές γνωστοποιήθηκαν στον αντικαγκελάριο του Τρίτου Ράιχ και βετεράνο πιλότο Χέρμαν Γκέριγκ (1893 - 1946), ο οποίος διέταξε τον επικεφαλής του Σώματος των Αλεξιπτωτιστών, Κουρτ Στούντεντ (1890 - 1978), να προβεί σε ανακρίσεις και αντίποινα αν κρινόταν απαραίτητο. Ο Στούντεντ δεν έχασε χρόνο κι εξέδωσε διαταγή αμέσως μετά την κατάληψη της Κρήτης (31 Μαΐου), με την οποία οι στρατιωτικές μονάδες που ενεπλάκησαν σε μάχες με πολίτες όφειλαν να ενεργήσουν τα αντίποινα.
Η εκτέλεση τών κατοίκων του χωριού Κοντομαρί Χανίων απο τους Ναζι κατακτητές γιά εκδίκηση των απωλείων του τάγματος των αλεξιπτωτιστών στήν μάχη της Κρήτης (20-31 ΜΑΙΟΥ 1941) .ο Φωτογράφος πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαρχ Franz Peter Weixler απαθανάτισε την σφαγή του Κοντομαρί.Παρ'οτι κατασχέθηκαν τα αρνητικά φιλμ βρήκε τον τρόπο και διέρευσε τις φωτογραφίες.Κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία απολύθηκε και φυλακίσθηκε.Το 1955 επισκέφθηκε την Κρήτη και το Κοντομαρί.Το αρχείο ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Βάσως Μαθιόπουλος στα στρατιωτικά αρχεία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.






































καταστροφή ελληνικής σημαίας στο Ενετικό Κάστρο Πάργας:Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (7) ατόμων, ενώ συνελήφθη ένα από αυτά

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση καταστροφής ελληνικής σημαίας στο Ενετικό Κάστρο Πάργας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (7) ατόμων, ενώ συνελήφθη ένα από αυτά

Οι κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει επιπλέον ελληνική σημαία από μπαλκόνι σπιτιού

Άμεση ήταν η εξιχνίαση της υπόθεσης καταστροφής ελληνικής σημαίας που βρίσκονταν αναρτημένη εντός του Ενετικού Κάστρου Πάργας, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου και του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (7) ημεδαπών (4 άνδρες - 3 γυναίκες), ηλικίας από 21 έως 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλου εθνικής σημασίας κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νυχτερινές ώρες της 30 προς 31/05/2021, οι κατηγορούμενοι παραβίασαν την κεντρική θύρα εισόδου του Ενετικού Κάστρου Πάργας και έσκισαν ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη σε σημείο επί των τειχών του Κάστρου.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (31-05-2021) το βράδυ στην Πάργα μία εκ των κατηγορουμένων.

Επιπρόσθετα, από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι χθες μετά τα μεσάνυχτα, οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν επιπλέον ελληνική σημαία από τον ιστό που ήταν αναρτημένη σε μπαλκόνι σπιτιού στην Πάργα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Πάργας.

Ένας ναύαρχος φαροφύλακας:Μια ιστορική έκθεση, αποτέλεσμα της έρευνας και με επιμέλεια του Γιάννη Σταθάτου, θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί South

Νικόλαος Νικολάγιεβιτς Φιλοσοφώφ


Φωτογραφικές Συναντήσεις 2021

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές που επέβαλλε η πανδημία, η 18η διοργάνωση των Φωτογραφικών Συναντήσεων, προγραμματισμένη, αρχικά, για το 2020, διεξάγεται τελικά στα Χανιά, από την Παρασκευή 4 έως και τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, σε μια έκδοση… «τσέπης», που περιλαμβάνει τρεις σημαντικές εκθέσεις φωτογραφίας και, αντί για το καθιερωμένο συνέδριο για την ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας, που για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί, μια παρουσίαση βιβλίου. Οι Φωτογραφικές Συναντήσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Μια ιστορική έκθεση, αποτέλεσμα της έρευνας και με επιμέλεια του Γιάννη Σταθάτου, θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί South, η οποία διηγείται, μέσα από παλιές φωτογραφίες και ντοκουμέντα, τη μυθιστορηματική ζωή του ναυάρχου του αυτοκρατορικού ρωσικού στόλου Νικόλαου Νικολάγιεβιτς Φιλοσοφώφ (1867-1946) που μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων κατέφυγε στην Ελλάδα και έγινε φαροφύλακας στην Ελαφόνησο της Κρήτης και εν συνεχεία στα Αντικύθηρα.

Ενδιαμέσως, συνοδεύει τον μέλλοντα τσάρο Νικόλαο στο ταξίδι του στην Άπω Ανατολή, γνωρίζεται με τη βασίλισσα Όλγα της Ελλάδας, υπηρετεί ως υποπλοίαρχος στην αυτοκρατορική θαλαμηγό, διορίζεται διοικητής του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο με βάση την Κρήτη, μάχεται με τον στόλο των Λευκών στη Μαύρη Θάλασσα και, τέλος, εγκαταλείπει την Κριμαία με τον περίφημο «Στόλο του Βράνγκελ» που κατευθύνεται στην Κωνσταντινούπολη με τα υπολείμματα του τσαρικού στρατού και περίπου 4.500 πρόσφυγες.

Από την Κωνσταντινούπολη κατεβαίνει στην Ελλάδα, προσκεκλημένος της βασίλισσας Όλγας, και φιλοξενείται από τη βασιλική οικογένεια στο Τατόι. Το 1922 παρουσιάζεται στη Διεύθυνση Φάρων και ζητά να προσληφθεί ως φαροφύλακας. Τοποθετείται στον καινούργιο φάρο στο Ελαφονήσι της Κρήτης. Το 1926 μετατίθεται  στο φάρο Απολυτάρες Αντικυθήρων, όπου παραμένει μέχρι την αποστρατεία του, το 1933. Στη συνέχεια, παραμένει στην Υπηρεσία Φάρων ως καθηγητής  φαροφυλάκων και, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, συμβάλει στη διάσωση του Ιστορικού Αρχείου Αντικυθήρων. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τον βρίσκουν με καινούργια οικογένεια στα Κύθηρα, σε σπίτι που του παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος, να ασκεί τα επαγγέλματα του καθηγητή των γαλλικών, του επιστάτη στο Γυμνάσιο Χώρας καθώς και του πρακτικού ιατρού.

.monopoli.gr

Βόλος: Συνταξιούχος ιερέας σκότωσε με ράβδο μία γάτα – Την πέταξε στον κάδο σκουπιδιών

Στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύεται από την Τρίτη (1/6/2021) ο 88χρονος συνταξιούχος ιερέας, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε με ράβδο μία γάτα, την τοποθέτησε σε σακούλα και την πέταξε στον κάδο σκουπιδιών.

Ο κληρικός έγινε αντιληπτός από περαστικό, ο οποίος έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (31/5/2021). Το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Βόλο. Σε βάρος του ιερέα ασκήθηκε δίωξη για θανάτωση ζώου και βεβαιώθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thenewspaper.gr, κατά τη διάρκεια της κράτησής του στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Μόλις λάβει εξιτήριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή για να απολογηθεί, αφού η δίωξη είναι κακουργηματική.

Τα παιδιά του 88χρονου έσπευσαν γρήγορα στα κρατητήρια για να του συμπαρασταθούν μόλις ενημερώθηκαν για τη σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται είτε ο ανακριτής Βόλου να λάβει απολογία στο Νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες, είτε ο ηλικιωμένος να κληθεί σε απολογία με κλήση ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας της υγείας του.

Ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει απολογηθεί για τις πράξεις του. Φέρεται να έχει καταθέσει: «Θα τα πω στον εισαγγελέα με τον δικηγόρο μου».

eleftherostypos.gr

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο Πάνος Λασκαρίδης

 


Την παραίτησή του από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετείχε και ο ίδιος, υπέβαλε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την ελληνική ναυτιλία.

ην παραίτησή του από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετείχε και ο ίδιος, υπέβαλε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την ελληνική ναυτιλία .

Η δήλωση του Π. Λασκαρίδη έχει ως εξής:

«Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την ίδια την Ένωση. Παραιτούμαι γιατί δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης ‘αξιοπιστίας’. Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από «δημοσιογράφους») τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε – όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον κύριο πρωθυπουργό και στον κύριο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον, που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία, θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Για το εάν σέβομαι τους θεσμούς και εάν αγαπώ την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας, μπορούν να το κρίνουν άλλοι και σας παραπέμπω στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της ελληνικής Ναυτιλίας.

Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες, και έτσι παραιτούμαι, και από αυτήν, και από το διοικητικό της συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία».

Σημειώνεται ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με παλαιότερη ανακοίνωσή της είχε χαρακτηρίσει «μη αποδεκτές τις δηλώσεις του κ. Π. Λασκαρίδη» ενώ ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θ.Βενιάμης, είχε τονίζει «ότι τα λεχθέντα εκ μέρους του κ. Λασκαρίδη αποτελούν προσωπικές απόψεις του, τις οποίες σε κάθε περίπτωση καταδικάζει απερίφραστα, και οι οποίες δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

.tanea.gr

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του 44χρονου που κατηγορείται ότι βίασε 15χρονη στη Λιβαδειά

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του 44χρονου άνδρα που έχει συλληφθεί και κατηγορείται ότι βίασε 15χρονο κορίτσι στη Λιβαδειά.

Τα στοιχεία του δόθηκαν ύστερα από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας. Ο άνδρας συνελήφθη στις 28 Μαΐου κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης στη Λιβαδειά.

Πρόκειται για τον ΣΚΑΜΑΓΚΗ Σωτήριο του Λάμπρου και της Νίνας, γεννηθέντα την 20-04-1977, στην Αιτωλοακαρνανία.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του 44χρονου άνδρα που έχει συλληφθεί και κατηγορείται ότι βίασε 15χρονο κορίτσι στη Λιβαδειά.

Τα στοιχεία του δόθηκαν ύστερα από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας. Ο άνδρας συνελήφθη στις 28 Μαΐου κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης στη Λιβαδειά.

Πρόκειται για τον ΣΚΑΜΑΓΚΗ Σωτήριο του Λάμπρου και της Νίνας, γεννηθέντα την 20-04-1977, στην Αιτωλοακαρνανία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22610-88888 και 22610-88850, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.