Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 4 ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ!


Η ανακατασκευή τεσσάρων παιδικών χαρών (Χώρας, Αβλέμωνα, Ποταμού, Αγίας Πελαγίας) ολοκληρώνεται. Αφαιρέθηκαν τα κατεστραμμένα όργανα, τοποθετήθηκαν νέα και πιστοποιημένα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, περιφράξεις, λοιπός εξοπλισμός και αναμένεται η τοποθέτηση των ειδικών δαπέδων ασφαλείας όταν στεγνώσει το χώμα από τις βροχές. Το έργο της ανακατασκευής των 4 αυτών παιδικών χαρών χρηματοδοτείται από το Δήμο, ενώ μέσα στο 2019 θα δημοπρατηθούν επιπλέον 7 παιδικές χαρές από τη χρηματοδότηση των 204.000€ του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ).

Επί πολλά χρόνια, παρά τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις και τη λιγότερη γραφειοκρατία σε σχέση με σήμερα, οι παιδικές χαρές στο νησί μας αφέθηκαν σε πλήρη εγκατάλειψη. Τα όργανα αχρηστεύθηκαν λόγω έλλειψης συντήρησης και εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους για τα παιδιά, γεγονός που υποχρέωσε το Δήμο μας να διακόψει το 2014 τη λειτουργία τους.
Πλέον οι παιδικές χαρές των Κυθήρων ανακατασκευάζονται και πιστοποιούνται ακριβώς όπως προβλέπει ο Νόμος και οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί.
Η Δημοτική Αρχή προχωράει με ΕΡΓΟ. ΕΡΓΟ ΟΥΣΙΑΣ!
Stratos Charchalakis

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Σπήλαιο Καστανιάς – Πρόγραμμα λειτουργίας έως 31 Μαΐου 2019


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας, γνωστοποίησε το πρόγραμμα λειτουργίας του Σπηλαίου της Καστανιάς που θα ισχύσει έως τις 31 Μαΐου 2019.
Αναλυτικότερα:
Από  22/12/2018 έως  31/05/2019 κάθε Σαββάτο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 16:00 . Πρώτη ξενάγηση 10:30– τελευταία ξενάγηση 15:30
Για ομαδικές επισκέψεις (Σύλλογοι, Σχολεία κ.λπ) μετά από συνεννόηση θα λειτουργεί και καθημερινές.
Επιπλέον το σπήλαιο θα είναι ανοικτό κατά τις ίδιες ώρες:
  • Από τo Σάββατο 22/12/2018 έως και Κυριακή  06/01/2019 καθημερινά εκτός της ημέρας  των Χριστουγέννων (25/12/2018) και  της Πρωτοχρονιάς (01/01/2019)
  • Την Καθαρά Δευτέρα 11/03/2019
  • Την Δευτέρα  25η Μαρτίου 2019
  • Από Μεγάλη  Πέμπτη 25/04/2019 έως και την Παρασκευή 03/05/2019 καθημερινά εκτός ημέρας Πάσχα( Κυριακή 28/04/2019)
Ξεναγήσεις ανά μία ώρα. Χρόνος ξενάγησης 30-40 λεπτά.
Τιμή εισιτηρίου:
7€ για ενήλικες
3€ για παιδιά, φοιτητές, Α.Μ.Ε.Α και Ανέργους
5€ για οργανωμένα γκρουπ
Χρόνος διαδρομής Νεάπολη – Λάχι (Καλένια) – Παραδείσι – Κάτω Καστανιά – Σπήλαιο: 30 λεπτά
Για ομαδικές επισκέψεις (Σύλλογοι, Σχολεία κ.λπ) και περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2734360100,115 και 6986555444 ή επισκεφτείτε το www.kastaniacave.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Κανονισμός λαϊκών αγορών Δήμου Μονεμβασίας


Δημοσιεύεται ο Κανονισμός λαϊκών αγορών του Δήμου Μονεμβασίας.
Ο παρών Κανονισμός ψηφίστηκε με την υπ’ αριθ. 314/11-12-2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο παρών Κανονισμός είναι εναρμονισμένος με τις διατάξεις του Ν.4497/2017 (ΦΕΚ 171/Α΄) όπως ισχύει και ρυθμίζει τις προϋποθέσεις οργάνωσης, λειτουργίας, αισθητικής, υγιεινής και τάξης στο χώρο των λαϊκών αγορών του Δήμου Μονεμβασίας, τη διασφάλιση των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού και τη δημιουργία προϋποθέσεων που θα συμβάλλουν στον υγιή ανταγωνισμό.
Επίσης αναρτώνται τα τοπογραφικά διαγράμματα κάθε λαϊκής αγοράς και πίνακες που περιλαμβάνουν τις θέσεις που καταλαμβάνουν οι πωλητές και τις κενές θέσεις των λαϊκών αγορών.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόγραμμα λειτουργίας Γεωπάρκου Αγίου Νικολάου Βοιών

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας (Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.) ανακοινώνεται ότι για το έτος 2019:
Στο Γεωπάρκο  Αγίου Νικολάου Βοιών θα υπάρχει συνοδός Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 15:00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόγραμμα λειτουργίας Ναυτικού Μουσείου


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασιάς γνωστοποιεί τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης στη Νεάπολη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να να επισκεπτούν το σύγχρονο εκθεσιακό χώρο καθημερινά  μεταξύ 10:00 το πρωί με 6:00 το απόγευμα.
Με κείμενα, εικόνες και εκθεσιακά αντικείμενα, το Μουσείο Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης επιχειρεί μια πολύπλευρη παρουσίαση του θέματός του πάνω στους τρεις βασικούς άξονες.
  • Γνωριμία με τα Βάτικα
  • Προσεγγίζοντας τον Καβομαλιά
  • Τα Βάτικα βάζουν πλώρη
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2734023040

Ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για την διάσωση των παραδοσιακών ξύλινων αλιευτικών σκαφών


Ολοκληρώθηκε η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τη διάσωση των ξύλινων παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών, τα οποία έχουν ενταχθεί στο Μέτρο 6.1.10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 «Οριστική παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων».
Μετά από πολύμηνη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων αλιέων-ιδιοκτητών και φορέων, που θα τα υποδεχθούν, απεφεύχθη η διάλυσή τους και τα σκάφη αυτά θα εκτίθενται ως μουσειακά εκθέματα.
Ήδη τα σκάφη μεταφέρονται στον τόπο έκθεσής τους, ώστε να αποτελέσουν υλικά τεκμήρια της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, δήλωσε σχετικά: «Έπειτα από πολλούς μήνες, φτάνουμε στο τέλος μιας διαδικασίας, η οποία αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για το Υπουργείο μας. Η διάσωση της πολιτισμικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διαφύλαξη της ξυλοναυπηγικής τέχνης της χώρας μας, πρέπει να αποτελούν αυτοσκοπό για την Πολιτεία. Η διάσωση αυτών των ξύλινων αλιευτικών σκαφών αποτελεί εφαλτήριο και για άλλες δράσεις στις οποίες σχεδιάζουμε να προβούμε, μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να μην ζήσουμε ξανά την καταστροφή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Τα εύσημα όμως για όλη αυτή την προσπάθεια ανήκουν στους ίδιους τους αλιείς, οι οποίοι παρά την όποια καθυστέρηση που υπήρξε εξαιτίας της γραφειοκρατίας, δεν υπαναχώρησαν από τον κοινό στόχο που θέσαμε. Φυσικά συγχαρητήρια αξίζουν και στους φορείς, οι οποίοι ανέλαβαν να υιοθετήσουν τα εν λόγω σκάφη, με δικά τους έξοδα, παραμένοντας προσηλωμένοι στους στόχους και τις αξίες που θέσαμε στο ξεκίνημα αυτής της διαδικασίας».
http://www.aigaio365.gr/

Εξοπλίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών


Το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 για την ένταξη της πράξης «Εξοπλισμός αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», δικαιούχος της οποίας είναι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει:
α) Την προμήθεια οκτώ υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων παντός εδάφους, με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4.000 λίτρων και 300 λίτρων αντίστοιχα. Τα εν λόγω οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα κατά κύριο λόγο στην δασοπυρόσβεση αφού δύνανται να επιχειρούν σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές. Επίσης θα διαθέτουν πρόσθετο, κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.
β) Την προμήθεια τριών βοηθητικών ημιφορτηγών οχημάτων, με διπλή καμπίνα, κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και δυνατότητα μεταφοράς πέντε ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού ενώ θα φέρουν και πλατφόρμα φόρτωσης (καρότσα) για μεταφορά εξοπλισμού. Τα εν λόγω οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα κατά κύριο λόγο για τη μεταφορά προσωπικού και εξοπλισμού σε συμβάντα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές - πλημμύρες) καθώς και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το σύνολο της δημόσιας δαπάνης της πράξης ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
http://lakonikos.gr

ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ


ΑΒΛΕΜΟΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΠΟΥΣΓΟΥ 1
30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Email: ablemon.n.e@gmail.com

Πειραιάς, 09 -01-2019






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω πρόγνωσης, από το δελτίο της ΕΜΥ, πολύ θυελλωδών ανέμων στην Θάλασσα Κυθήρων,το σημερινό δρομολόγιο του ΕΓ/ΟΓ ΙΟΝΙΣ Ν.Π 8775 από Κίσσαμο προς Αντικύθηρα-Κύθηρα-Γύθειο και επιστροφή δεν θα εκτελεστεί σήμερα .

Θα επανέλθουμε με νέο δελτίου τύπου για την εκτέλεση του δρομολογίου:


Για την ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε