Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018


ΛΑΚΩΝΙΑ.Δυο νεκροί ο Τραγικός απολογισμός του σοβαρού τροχαίου στην Ε.Ο Σπάρτης – Γυθείου


Δυο οι νεκροί από το σοβαρότατο τροχαίο.

Όλα έγιναν περίπου στις 7:30 σήμερα το απόγευμα όταν δυο αυτοκίνητα για άγνωστη αιτία συγκρούστηκαν μετωπικά στην Ε.Ο Σπάρτης Γυθείου στο ύψος της διασταύρωσης Ανωγείων.

Η σύγκρουση όπως πρώτο σας πληροφόρησε το Report24 ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα το ένα όχημα να τυλιχθεί στις φλόγες.

Τραγικός απολογισμός ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός δυο ατόμων με το ένα να απανθρακώνεται.

Τα αίτια του νέου αυτού δυστυχήματος που ταράσσει την Σπάρτη ερευνά η Τροχαία Σπάρτης.

Αρχική ενημέρωση

Πριν από ελάχιστα λεπτά σοβαρότατο τροχαίο προκλήθηκε στην Γυθείου κοντά στο εργοστάσιο Χατζέλη στη διασταύρωση Ανωγείων.

Οι πρώτες πληροφορίες μας μιλούν για σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων ενω το ένα όχημα τυλίχθηκε και στις φλόγες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικης και της τροχαίας όπως επίσης και το ΕΚΑΒ.

Ο δρόμος αυτήν την ώρα έχει κλείσει.

Νεότερα σε λίγο.

Ρεπορτάζ Γιάννης Παυλάκος http://www.report24.gr
 Νέες φωτογραφίες απο το σημείο


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ-ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ κ.ΛΟΥΝΤΡΟΥΔΗ


40 ΗΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ..... Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΡΑΝΤΟ....

Αρχηγέ μας, Δάσκαλε μας, Ακριβέ μας Φίλε, Σύντροφε και Συνοδοιπόρε...
Δημήτρη μας,
Δεν είναι μόνο ο θάνατός σου που συγκλονίζει. Είναι και η αδειανή καρέκλα που μένει στο τραπέζι της συντροφιάς στην παράταξή μας αλλά και στους φίλους σου.
Υπήρξες ένας καλός Τσιριγώτης, που ήξερε να πιστεύει στην φιλία και να τιμά τους φίλους του.
Αγωνιζόσουν για τον άνθρωπο και ενδιαφερόσουν για την μοίρα του. Πάντα παρών από πολύ νέος σε αγώνες χωρίς υπολογισμούς, υστεροβουλίες και πάντα χωρίς κακίες και φανατισμούς. Πράος και σε περιόδους οξύτητας και υπερβολής με αστείρευτο χιούμορ, συναινετικός, ευγενής, έντιμος, δημιουργικός, ευπρεπής, επιτυχημένος στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία, υπεύθυνος, σωστός οικογενειάρχης, ζωντανό κύτταρο στην μικρή κοινωνία του νησιού μας, αγωνιστής ως την τελευταία σου στιγμή, φεύγεις αφήνοντας πίσω σου μία άξια οικογένεια, αφήνοντας μόνο καλοσύνη αγαθή ανάμνηση και πραότητα στοιχεία απαραίτητα για την συνοχή του κοινωνικού ιστού της μικρής κοινωνίας του νησιού μας, κληρονομιά και παράδειγμα η έφεση για δημιουργία και πρόοδο του αυτοδημιούργητου και υπεύθυνου πολίτη. Αυτός ήσουν Δημήτρη.
Πέρα από την επαγγελματική σου ιδιότητα και θέση, η κοινωνική πολιτική και συνδικαλιστική σου δράση ομολογεί την σταθερή και έντονη επιθυμία να προσφέρεις στον άνθρωπο και στο νησί μας. Υπήρξες Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά δύο συνεχόμενες θητείες από το 2003-2010, το ίδιο χρονικό διάστημα Επαρχιακός Σύμβουλος Κυθήρων, Αντιπρόεδρος το Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά τρεις συνεχόμενες θητείες από το 2005-2010. Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Κυθήρων από το 2002-2007 και από το 2013 μέχρι και που συνταξιοδοτήθηκες. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού μέχρι σήμερα. Κι αφήνω για το τέλος ότι ήσουν ο Αρχηγός της Παράταξής μας "Κύθηρα Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες". Ενεργός πάντα και παντού.
Στις 29/11/2002, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε βράβευσε για την εθελοντική σου δράση και την ενθάρρυνση συμμετοχής των μαθητών στην προστασία του περιβάλλοντος.
Έφυγες γρήγορα, έφυγες πρόωρα την ώρα της δημιουργίας ακόμα κι άφησες τεράστιο κενό και πολύ πίκρα γύρω σου. Κι έχουμε τόσο ανάγκη από την πίστη σου τούτες τις δύσκολες ώρες, που συνεχίζεται ο αγώνας για όσα θέλουμε να κατακτήσουμε και να πραγματοποιήσουμε για το βάθεμα και το πλάτεμα των νησιών μας, πάντα με πίστη στον αγώνα, με εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και με το ήθος πρώτα και κύρια και την σεμνότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τους αγωνιστές και που σε χαρακτήριζε αξέχαστε φίλε μας.
Σε μια ανάρτηση στο Facebook, στην είδηση του θανάτου σου, αναρωτιόντουσαν συνάδελφοί σου πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι αντίθετης παράταξης απ' αυτήν που ήσουν εκλεγμένος Δημήτρη, αν ήταν ο Λουράντος που ήταν στην Νομαρχία και ρωτούσαν
"ο Δημήτρης ο δικός μας ; ". Δεν το πίστευαν. Γιατί Δημήτρη ήσουν για όλους κι ας ήσουν σε διαφορετική παράταξη. Ήσουν ο δικός τους Δημήτρης, πάντα με τον καλό λόγο και πάντα με το χαμόγελο και το αστείρευτο χιούμορ σου.
Πριν από μια δεκαετία τουλάχιστον, κάποιοι από μας ξεκινήσαμε σιγά σιγά με εμπνευστή και μπροστάρη τον Αείμνηστο αδελφό μας Μανόλη Στάθη, την δημιουργία της Παράταξής μας. Το 2014 και όταν ο Μανόλης αντιμετώπισε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, μπήκες μπροστά και σήκωσες το βάρος στην πλάτη σου αποφασιστικά δυναμικά κι όλοι εμείς πορευτήκαμε μαζί σου. Δυστυχώς για μας μένουμε φτωχότεροι. Έφυγε πρώτα ο Μανόλης και τώρα εσύ. Κι εμείς καλούμαστε να αποδεχθούμε γι' άλλη μια φορά το ξαφνικό φευγιό. Να αποδεχθούμε την αδειανή καρέκλα. Δεν χωνεύεται.
Με απέραντη θλίψη σε χαιρετούμε Δημήτρη, φίλε, σύντροφε, συνοδοιπόρε, αδελφέ και μην ξεχάσεις τα χαιρετίσματά μας στον Μανόλη και να ρίχνετε από κει ψηλά τις ματιές σας σε μας εδώ γιατί είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε, πως τούτη τη στιγμή που σας χρειαζόμαστε για να φυτέψουμε ακόμα ένα δέντρο με την ελπίδα, που θερμαίναμε στα δυό μας χέρια το 2014 για τα "ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΥΘΗΡΑ" και για τον άνθρωπο, τώρα εσείς μας λείπετε.
Σαν Γραμματέας της Παράταξής μας "Κύθηρα Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες" θέλω εκ μέρους όλων να σ' ευχαριστήσω γιατί τα τρία αυτά χρόνια οδήγησες την Παράταξη με ευπρέπεια στα Δημοτικά Συμβούλια με τοποθετήσεις ουσίας, δείχνοντας σε όλους ότι η μοναδική σου ανάγκη ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων με άμεσες λύσεις με συνεργασία κι όχι με αντιπολίτευση εντυπωσιασμού και διαμάχης. Ήθελες να συμβάλλεις ουσιαστικά σε τούτο τον τόπο, που τόσο αγαπούσες.
Να σου υποσχεθώ εκ μέρους όλων μας, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στο όραμα πως ετούτος ο τόπος με την ενεργοποίηση των κατοίκων και την ειλικρινή διάθεση προσφοράς, μπορεί να οδηγηθεί σε ακόμα μεγαλύτερα μονοπάτια ανάπτυξης και προόδου. Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε και θα το κάνουμε.
Θέλω προσωπικά να σ' ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που έδειξες στο πρόσωπό μου, για την άψογη συνεργασία, για την γνώση, για την ανεκτίμητη φιλία. Για όλους εμάς της Παράταξης, είναι τεράστιο το κενό Αρχηγέ μας. Έτσι σε αποκαλούσα κι έτσι θα σε κρατήσω μέσα μου. Όλοι μας θα κρατήσουμε όλες εκείνες τις αμέτρητες ώρες κουβέντας, αγωνίας, ελπίδας για το καλό των νησιών μας.
Σ' ευχαριστούμε για όσα μάθαμε από σένα. Ευχόμαστε ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στους γονείς σου, που δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς τούτη την ώρα, στην γυναίκα σου Ανίτα, άξια σύζυγο στο πλευρό σου σε χαρές και σε λύπες, στα παιδιά σου που κάποτε ίσως στα δικά τους παιδιά θα μιλάνε με περηφάνια για τον παππού τους.
Οι άνθρωποι φεύγουν. Δεν σημαίνει ότι γίνεται το ίδιο με τις αναμνήσεις. Αυτές πάντα θα βρίσκονται μαζί μας και θα είναι φάρος. Και η αγάπη Δημήτρη. Γιατί την αγάπη δεν την νικάει ούτε ο θάνατος.
Καλό ταξίδι Αρχηγέ μας, ας είναι ελαφρύ το χώμα του Δρυμώνα που σε σκεπάζει....Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.....
Η Γενική Γραμματέας της Παράταξης
Αγγελική Κασιμάτη

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ορισμός εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου


Με την υπ’ αριθ. 4/2018 απόφασή του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ορίζει ως εντεταλμένο σύμβουλο το δημοτικό σύμβουλο κ. Σταύρο Χριστάκο και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες για την παρακολούθηση της λειτουργίας της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
Δείτε την ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Αποτελέσματα υποψηφίων Συνοδών Επισκεπτών Σπηλαίου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας (Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.) ανακοινώνει τον πίνακα κατάταξης (ΣΟΧ 1/2017) υποψηφίων για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με καθήκοντα Δ.Ε. Συνοδού Επισκεπτών Σπηλαίου.
Η πρόσληψη έχει διάρκεια οκτώ (8) μηνών και αφορά ένα (1) άτομο για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας (Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.), που εδρεύει στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας.
Πληροφορίες: Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας – Πλατεία Ηρώων 4, Τ.Κ. 23053 Νεάπολη- Λακωνίας, τηλ. επικοινωνίας: 27343-60115 (κος Θ. Κωστάκος).

Ο Παύλος και η Φρειδερίκη στα Κύθηρα.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ορισμός Αντιδημάρχου-μεταβίβαση αρμοδιοτήτων


Με την υπ’ αριθ. 3/2018 απόφασή του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ορίζει νέο αντιδήμαρχο για την Δ.Ε. Μονεμβασίας τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βουνελάκη Γεώργιο.
Δείτε την ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ(ΦΩΤΟ)



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος το χωριό μας η ημέρα των Θεοφανείων.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο πάτερ Ιωάννης Χαραμής τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων στον κεντρικό ναό του Γερακίου η «Κοίμησης της Θεοτόκου» που ήταν κατάμεστος από πιστούς.
Στη συνέχεια δόθηκε ο αγιασμός στο προαύλιο της εκκλησίας και όλοι μαζί κάτω από έναν λαμπερό ήλιο και μία «καλοκαιρινή» μέρα ξεκινήσαμε για την πισίνα όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο νερό.
Τρεις νέοι βούτηξαν στα νερά της πισίνας, ο Νίκος Ζάχος του Αθανασίου, ο Θοδωρής Αγγελέτος του Κυριάκου και ένας Ρουμάνος που εργάζεται στο Γεράκι.
Τον Σταυρό έπιασε ο Θοδωρής Αγγελέτος.
Χρόνια πολλά, καλή φώτιση να έχουμε όλοι μας και του χρόνου να είμαστε καλά, πάλι με τόσο καλό καιρό να γιορτάσουμε τα Άγια Θεοφάνεια.


Χρήστος Μπαλαμπάνος- Ευγενία Λάμπρου








 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


Υπέβαλα σήμερα την παραίτηση μου από την θέση του Αντιδημάρχου Μονεμβασίας ώστε να γίνει δυνατή η κάλυψη της θέσης του Αντιδημάρχου από συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο για το υπόλοιπο διάστημα της Δημοτικής Περιόδου 2014-2019 .
Οφείλω να ευχαριστήσω :
• Τον Δήμαρχο Μονεμβασίας για την τιμή και την εμπιστοσύνη του με την Απόφαση του να με ορίσει Αντιδήμαρχο ΔΕ Μονεμβασίας για χρονική περίοδο είκοσι μηνών αλλά και για την συνεχή και άψογη συνεργασία για τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας και την ανταπόκριση του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων δεδομένου των δύσκολων οικονομικών συνθηκών .
• Τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους , τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους υπαλλήλους της δημοτικής ενότητας Μονεμβασίας με τους οποίους για μια ακόμα φορά από κοινού αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα της περιοχής μας .
Την χρονική περίοδο από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα στην περιοχή μας υλοποιήθηκαν πολλά έργα ενώ δρομολογήθηκε η λύση μεγάλων θεμάτων της περιοχής μας , όλα αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας .
• Υλοποιήθηκε η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Μονεμβασίας με δυο εργολαβίες προϋπολογισμού 123.000 € η κάθε μία ενώ στον προϋπολογισμό του 2018 έχει ψηφιστεί η Τρίτη φάση ανάπλασης προς την περιοχή της Μαρίνας .
• Μετά από δυο άγονες δημοπρασίες για τεχνικούς λόγους είναι σε εξέλιξη η τρίτη δημοπρασία για την αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας προϋπολογισμού 2.136.000 € . Η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 11η Ιανουαρίου 2018 .
• Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την ονοματοδοσία οδών και πλατειών Μονεμβασίας , η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 . Έχει σταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έγκριση και απομένει η αποδοχή από το δημοτικό συμβούλιο και η εφαρμογή της .Η συγκεκριμένη δράση αποτελούσε στόχο της θητείας μου γι αυτό βοήθησα τον πρόεδρο Δημήτρη Χουσάκο και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας να υλοποιηθεί , όπως και η μελέτη σχετικά με το Ηρώο πεσόντων , ονόματα ηρώων και θέση του μνημείου .
• Μετά από πολλά χρόνια έχει γίνει η δημοπρασία για την διάνοιξη δύο γεωτρήσεων στην περιοχή μας ( Αγιος Στέφανος και Κουλέντια ) ενώ στον προϋπολογισμό του 2018 έχει συμπεριληφθεί η διάνοιξη δυο ακόμα γεωτρήσεων ( στα Κουλέντια , Φούτια και στον Άγιο Ιωάννη ). Παράλληλα έγινε η αξιοποίηση ανενεργών γεωτρήσεων , η αποδοχή δωρεάς γεώτρησης από τον Ηλία και την Ευαγγελία Δούκα , η αγορά και η σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης της γεώτρησης του Αγίου Ζώσιμου και πλήθος άλλων παρεμβάσεων στα δίκτυα ύδρευσης ώστε να αντιμετωπιστεί το κυριότερη πρόβλημα της περιοχής μας .
• Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝ με χρηματοδότηση του Δήμου Μονεμβασίας για την εκπόνηση μελετών για μεγάλα θέματα που απασχολούν για πολλά χρόνια την περιοχή μας όπως
• μελέτη για τον φωτισμό του Κάστρου Μονεμβασίας
• Αναγνωριστική μελέτη για την δημιουργία περιφερειακού δρόμου στη Μονεμβασιά
• Μελέτη για την στατική επάρκεια της Γέφυρας
• Μελέτη για την δημιουργία συστήματος μεταφοράς επισκεπτών στην Άνω πόλη του Κάστρου Μονεμβασίας .
• Ήδη εκπονείται η μελέτη λιμενικών εγκαταστάσεων Μονεμβασιάς , προϋπολογισμού 30.000 € από την εταιρεία ΜΑΡΝΕΤ και έχει κατατεθεί η περιβαλλοντική μελέτη προς έγκριση .
Μια σειρά έργων βελτίωσαν τις υποδομές στην Μονεμβασιά όπως
• Η προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδου στην παιδική χαρά Μονεμβασίας 12.000 €
• Η επισκευή και συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας από την διάβρωση 13.000 €
• Η επισκευή των πλευρικών τοιχωμάτων της γέφυρας Μονεμβασίας και της παραλιακής ζώνης στο Κάκκαβο 7.200 €
• Η επισκευή και βελτίωση χώρων στο κεντρικό αντλιοστάσιο και στην πλάκα 5.000 €
• Η κατασκευή χώρων για την. τοποθέτηση των κάδων στην πύλη του Κάστρου Μονεμβασίας και στον χώρο της Μαρίνας
• Έγινε διαγράμμιση 180 θέσεων στάθμευσης στα «Φτερά» μετά γτη Γέφυρα από το προσωπικό του Δήμου με την καθοδήγηση του τοπογράφου Σωτήρη Διαμαντα ειδικού συνεργάτη του Δήμου βελτιώνοντας κατά πολύ την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Μονεμβάσιας αφού πριν την διαγράμμιση οι θέσεις στάθμευσης ήταν περίπου 80 .
 • Τοποθετήθηκε ένα πυλώνας φωτισμού στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής ενώ ήδη έχει δοθεί σε εργολάβο η τοποθέτηση δεύτερου πυλώνα . Παράλληλα έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος στο δασαρχείο Μολάων για την παραχώρηση προς το Δήμο , δασικής έκτασης απέναντι από το υπάρχον Γήπεδο για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων .
• Στο βιολογικό καθαρισμό υλοποιήθηκε ερευνητικό πρόγραμμα απόσμησης στα φρεάτια και στο δίκτυο του Κάστρου και της Γέφυρας σε συνεργασία με τον Καθηγητή Πάρη Μελίδη του Πανεπιστημίου Ξάνθης , με μηδενισμό σχεδόν των οσμών στο δίκτυο της πόλης και σημαντικού περιορισμού στο χώρο του εργοστασίου του βιολογικού . Με τη λειτουργία των βιολογικών Μολάων και Πλύτρας και αργότερα της Νεάπολης θα μειωθεί πολύ σημαντικά ο αριθμός των βυτιοφόρων που εξυπηρετούνται στη Μονεμβασιά και κατά συνέπεια οι οσμές του βιολογικού . Στο χώρο του βιολογικού έγινε η φύτευση 400 δέντρων περίπου που ποτίζονται από το υγρό υπόλοιπο του βιολογικού ενώ έγιναν εργασίες αυτοματισμού του εργοστασίου προϋπολογισμού 35.000 € .
Παράλληλα ολοκληρώνεται η μελέτη για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού που χρηματοδοτήθηκε από τη Δήμο και έχει προϋπολογισμό περίπου 1.500.000 € ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να γίνει τριτοβάθμιας επεξεργασία .
Τέλος με την οργάνωση εξυπηρέτησης των βυτιοφόρων έγινε δυνατή η αύξηση των εσόδων του Δήμου .
• Στο χώρο της Μαρίνας έγινε δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αφού τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας και ασύρματη δίκτυο Ίντερνετ , ενώ με την τοποθέτηση πινακίδων και την βοήθεια του Λιμενικού σώματος αλλά και υπαλλήλων του δήμου έγινε δυνατή η εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού σκαφών και η αύξηση των εσόδων του Δήμου .Από την περιφέρεια Πελοποννήσου εκπονείται αυτό το διάστημα μελέτη για την απορρόφηση 1.000.000 € που έχει διατεθεί με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με την οποία θα γίνει επέκταση του προσήνεμου Μόλου και κατασκευή μιας ακόμα κάθετης προβλήτας .
• Στο κάστρο Επιδαύρου Λιμηράς έγινε για πρώτη φορά εκτεταμένος καθαρισμός του αρχαιολογικού χώρου με πιστώσεις του δήμου περίπου 12.000 € και με επανειλημμένες επισκέψεις αρχαιολόγων αναμένεται να γίνει μελέτη ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου ώστε να γίνει επισκέψιμος .
• Για πρώτη φορά η παραλιακή Ζώνη πορί , κρεμμύδι και ο οικισμός της παλιάς Μονεμβασίας υδρεύονται με πόσιμο νερό ύδρευσης δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα δεκαετιών της περιοχής .
Έγινε η κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στον οικισμό Παναγίτσα Κουλεντίων προϋπολογισμού 6.000 € ώστε να γίνει δυνατή με το νέο προϋπολογισμό του Δήμου η κατασκευή δίκτυο ύδρευσης στον τελευταίο οικισμό του Δήμου που δεν είχε δίκτυο ύδρευσης . Τοποθετήθηκε αυτοματισμός νερού στον οικισμό Καλύβες ενώ στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα 2018 έχει ενταχθεί η αλλαγή δικτύου ύδρευσης στα Κουλέντια και στη Φλόκα με πίστωση 20.000 € , όπως και η τοποθέτηση πιεστικών στο Κάστρο Μονεμβασιάς και στον οικισμό Καλύβες .
Τοποθετήθηκε μοτέρ στην δεύτερη γεώτρηση Αγίου Δημητρίου με πίστωση 18.000 € .
Έγινε η μελέτη για την Ανάπλαση πλατείας της Αγγελώνας με πίστωση του Δήμου σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο σύλλογο με πίστωση 3.000 € , η κατασκευή στάσης στην Βρύση Βελλιων με 6.000 € , η κατασκευή περίφραξης στο κοιμητήριο Βελλιων 7.200 € και η ανάπλαση του χώρου στην πηγή Κουκάκι και στην Βρύση του Αγίου Νικολάου με πίστωση 7.200 € , οι οποίες ανατεθεί σε εργολήπτη .
Εκτός από τα παραπάνω εκτελέστηκαν το 2016 και το 2017 έργα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων στις Τοπικές Κοινότητες προϋπολογισμού περίπου 200.000 € στα πλαίσια του τεχνικού προγράμματος των Τοπικών Κοινοτήτων .
 Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Γυμνασίου Μονεμβασιάς με πίστωση 15.000 € που διέθεσε ο Δήμος Μονεμβασίας και η οποία προβλέπει επεμβάσεις στο κτίριο και στον προαύλιο χώρο ( αλλαγή κουφωμάτων , δαπέδων , ενίσχυση τοιχωμάτων ) συνολικού προϋπολογισμού 570.000 € περίπου . Παράλληλα έχει υποβληθεί κτιριολογικό πρόγραμμα προς έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας για την κατασκευή αιθουσών .
Διατέθηκαν 19.000 € για την βελτίωση δυο γεφυριών στο δρόμο Μονεμβάσια – Άγιο Φωκά ( ήδη έχει προκύψει ο ανάδοχος εργολήπτης με διαγωνισμό ) . Πρέπει να αναφέρω ότι ήδη έχει εγκριθεί πίστωση 1.000.000 € από την περιφέρεια Πελοποννήσου και πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια και θερμά τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Ντία Τζανετεα για μια σειρά δράσεων που έχουν σχέση με την περιοχή μας . Ήδη το προηγούμενο καλοκαίρι δόθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος Αγίου Φωκά – Νεάπολη , έγιναν τα εγκαίνια έργων στην Άνω Πόλη του Κάστρου , έχει ψηφιστεί 1.500.000 € για την Μαρίνα Μονεμβασιάς κ.α.
 Στην καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων έγινε σημαντική προσπάθεια από το προσωπικό του Δήμου , μόνιμους και έκτακτους υπαλλήλους για την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων των παραλιών και το οδικό δίκτυο . Για πρώτη φορά ο δήμος προχώρησε στην συλλογή των απορριμμάτων από τα καταστήματα με αυτοκίνητο και προσωπικό του Δήμου τον μήνα Αύγουστο , με αποτέλεσμα την ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου των γεμάτων κάδων . Στόχος είναι την επομένη περίοδο να επεκταθεί και στα καταστήματα του Κάστρου αλλά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα .
Αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα δυσοσμίας των κάδων με πλύσιμο κάδων την θερινή περίοδο ενώ έγινε πύκνωση των δρομολογίων του απορριμματοφόρου για την συλλογή του πράσινου κάδου αλλά και των δρομολογίων ανακύκλωσης .
Στην πυρόσβεση του Κάστρου έγινε για πρώτη φορά φέτος αποψίλωση στο δασάκι της κάτω πόλης και σε όλα τα σημεία του οικισμού , ενώ σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία και την πυροσβεστική έχουν παραγγελθεί με πιστώσεις του Δήμου αγωγοί μεταφοράς νερού στο πάνω κάστρο , ενώ θα γίνει στεγανοποίηση και χρήση της δεξαμενής Κερατσίνι στην Άνω Πόλη χωρητικότητας 180 κυβικών νερού με τοποθέτηση αντλίας πυρόσβεσης .
Επίσης με πιστώσεις του Δήμου έγινε δυνατό το άνοιγμα της Άνω πόλης για τους επισκέπτες όλη την διάρκεια της ημέρας αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες ασφάλειας που προτάθηκαν από την αρχαιολογική υπηρεσία .
Οφείλω να ευχαριστήσω τον εφημέριο Μονεμβασιάς Πατέρα Κωνσταντίνο Κρυπωτο για την άψογη και συνεχή συνεργασία και να τονίσω ότι ο δήμος στήριξε αποτελεσματικά τις πρωτοβουλίες του εφημερίου μας , για πρώτη φορά η περιφορα του επιταφιου ναό της Αγίας Σοφίας στην Άνω Πόλη ( είχε ήδη ανέβει στην Άνω πόλη το 2016 ), έγινε για δυο χρονιές ο επιτάφιος της παναγίας το Δεκαπενταύγουστο ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου βοήθησαν ενεργά σε όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις .
Δεν μπορούν σε λίγες γραμμές να γραφούν όλες οι δρασεις των είκοσι μηνών , οι οποίες είναι αναρτημένες στο προσωπικό μου ιστολογιο www.xristakos.blogspot.com και στο facebook . Σίγουρα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη ή ορισμένα θέματα έμειναν πίσω , η μάχη δόθηκε συνεχής και καθημερινή .
Τέλος θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους δημότες της Μονεμβασιάς και της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι για 22 χρόνια από το 1994 μου κάνουν την ύψιστη τιμή να με εκλέγουν συνεχώς στην πρώτη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασιάς , πρώην Καποδιστριακού Δήμου , στα πλαίσια μιας αμφίδρομης σχέσης εμπιστοσύνης και διαρκούς καθημερινής προσπάθειας όλα αυτά τα χρόνια για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας .
Η δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια , όλα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας .
Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία στο νέο Αντιδήμαρχο . Από την πλευρά μου θα συνεχίσω την καθημερινή προσπάθεια από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου , του Πρόεδρου της α/θμιας Σχολικής Επιτροπής , του εντεταλμένου συμβούλου Οικονομικών θεμάτων του Δήμου και του μέλους των Διοικητών Συμβουλίων της Οικονομικής Επιτροπής και του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Μονεμβασιάς .
Καλή και δημιουργική χρονιά !!
Σταύρος Χριστάκος
Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 17:30, συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας με πέντε (5) θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. «Περί παραλαβής των προμελετών, του τεύχους προϋπολογισμού – προσμετρήσεων και του τεύχους προμήθειας εξοπλισμού για την πράξη με τίτλο «Κέντρο Αθλητικών, Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων στη Δ.Ε. Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
2. «α) Περί υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο  «Κέντρο Αθλητικών, Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων στη Δ.Ε. Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας», σε σχετική Πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, β) με τη βεβαίωση λειτουργίας /χρήσης των υποδομών του κτιρίου, το ανθρώπινο δυναμικό που θα διατεθεί για την υποστήριξη της λειτουργίας του καθώς και ο τρόπος – εξασφάλιση της συντήρησής τους και γ) με την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη για την υπογραφή οποιουδήποτε εγγράφου που θα απαιτηθεί για την υποβολή της πρότασης.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
3. «Περί αποδοχής της απόφασης προέγκρισης δημοπράτησης και καθορισμός του τρόπου δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Δημιουργία συστήματος ερμηνείας περιβάλλοντος του αίθριου και της αίθουσας υποδοχής του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης Νεάπολης, καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτού» του Δήμου Μονεμβασίας, του Μέτρου 19.2 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020».
Εισηγήτρια: κ. Χαραμή Αλεξάνδρα πρόεδρος Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.
4. «Περί χορηγήσεως παράτασης για την εκτέλεση του έργου «Προστασία οικισμού Δ.Δ. Μεσοχωρίου από κατολισθήσεις».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
5. «Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του για την Επιτροπή Λιμεναρχείου Γυθείου για θέματα «Κίνηση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής – Καθορισμός Παραλιών ως Πολυσύχναστες – Κατοικημένες Περιοχές – Τοποθέτηση Ναυαγοσωστών».
Εισηγήτρια: κ. Χαραμή Αλεξάνδρα πρόεδρος Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη 25χρονος στη Μονεμβασιά για κλοπή

Συνελήφθη, στις 7.1.2018  το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Σπάρτης, για κλοπή.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

BATIKA.ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/1/18 ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/1/2018 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/1/2018 ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.
ΕΚ ΤΗΣ Δ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ