Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ 

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ.ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Παραδόθηκε το κτήριο του Μουσείου στη Χώρα μετά την ριζική επισκευή του.
Η ανάδοχος εταιρεία, ΑΙΓΕΥΣ ΑΤΕ ολοκλήρωσε τις εργασίες επισκευής και παρέδωσε το κτήριο στις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το κτήριο είναι έτοιμο ώστε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας του εξοπλισμού να λειτουργήσει τους πρώτους μήνες του νέου έτους.
Το κτήριο ήταν σε άσχημη κατάσταση για πολλά χρόνια αλλά μετά τον μεγάλο σεισμό στις 8-1-2006 κατέστη ετοιμόρροπο.
Την ευθύνη επισκευής είχε το Υπουργείο Πολιτισμού αφού έχει την ιδιοκτησία, του έχει παραχωρηθεί από τον Κυθηραικό Σύνδεσμο για να στεγάζει το Μουσείο.
Η παράταξη μας, ως Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Θόδωρος Κουκούλης κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να πείσει τους αρμόδιους να υλοποιήσουν το σημαντικό αυτό έργο.
Χρειάστηκε να συναντήσει διαδοχικά τους Υπουργούς Πολιτισμού της περιόδου εκείνης, Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Τζαβάρα, είχε στενή συνεργασία με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Λίνα Μενδώνη, ώστε να εκπονηθούν οι μελέτες, το έργο να καταστεί ώριμο και να μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Τελικά μετά από πίεση του Θόδωρου Κουκούλη την απόφαση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ πήρε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Η επισκευή στοίχησε 285.000€ χρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 95% από Ευρωπαικούς πόρους και σε ποσοστό 5% από Εθνικούς πόρους.
Απομένει η τοποθέτηση των προθηκών, του λοιπού εξοπλισμού και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Τον ενδιαφέρον της κ. Χρησουλάκη, προϊσταμένης της αρμόδιας Εφορίας αρχαιοτήτων είναι έντονο ώστε να θεωρούμε βέβαιη την λειτουργία του μουσείου από την νέα τουριστική περίοδο.
Πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια με κλειστό το μουσείο του νησιού, μεγάλο διάστημα, όμως έγινε γενική αναστύλωση στο κτήριο, νέα διαρύθμιση, σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και πρόσβαση ΑΜΕΑ.
Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου.


ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015
 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω από αυτό εδώ το βήμα ότι είμαι αντιδεξιός και αντι–ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρώτη συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου θα ήθελα να καταθέσω τις προσωπικές μου σκέψεις για το αποτέλεσμα των εκλογών, για την πορεία της χώρας, για το ΠΑΣΟΚ, για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Το κεντρικό μήνυμα των εκλογών - η πολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Τσίπρα - δεν είναι μονάχα αναμφισβήτητη, είναι εξαιρετικά ισχυρή και ανθεκτική.
Στο συμπέρασμα αυτό θα καταλήξουμε αν αποκρυπτογραφήσουμε σωστά και εύστοχα το αποτέλεσμα της κάλπης.
Η μνημονιακή μετάλλαξη του κ. Τσίπρα απεδείχθη αναίμακτη.
Η διάρρηξη των σχέσεων του με τους δραχμιστές βάζει τέλος στις αμφισημίες και αμφιθυμίες που τον χαρακτήριζαν.
Τα νέα μέτρα, και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα οδηγήσουν σε οικονομικό κραχ πολύ γρήγορα. Γνωρίζουμε ότι η  βιωσιμότητα του ασφαλιστικού έχει πληγεί δραστικά και αυτό έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας. Το Βήμα φιλοξενεί σήμερα ένα άρθρο του Τ. Γιαννίτση που είναι χαρακτηριστικό.
Η πραγματική οικονομία, εδώ και δέκα μήνες είναι στα όρια της αβύσσου.
Ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής ερημοποίησης.
Η ανεργία σκαρφαλώνει στα ύψη.
Η αγορά βιώνει την απόλυτη ξηρασία.
Ο άλλοτε αντιμνημονιακός και σήμερα μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο του τρίτου μνημονίου.
Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα μέσα σε λίγες μέρες απέδειξε ότι στερείται ενός συνεκτικού και ρεαλιστικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

Φίλες και φίλοι,
Το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απεδείχθη σωστό και προσοδοφόρο.
Η νίκη που πετύχαμε μπορεί να αποδειχθεί σημαντική, αλλά δεν πρέπει να την υπερεκτιμάμε.
Η συρρίκνωση του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου που εμείς άλλοτε εκφράζαμε είναι υπαρκτή.
Δεν αποτελεί στιγμιαίο και συγκυριακό γεγονός.
Τα χαμηλά ποσοστά που λάβαμε σε περιοχές, προπύργια άλλοτε της Δημοκρατικής Παράταξης είναι αποκαλυπτικά.
Η περίπτωση της Β’ Πειραιά, όπου το ποσοστό του 4,2% ήταν το χαμηλότερο σε όλη την Ελλάδα, συμπυκνώνει με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική ήττα μας.
Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και πραγματιστές οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κύκλος του πάλαι ποτέ ισχυρού και πολυδύναμου ΠΑΣΟΚ κλείνει.
Δεν υπάρχει περιθώριο αναζωογόνησής του.
Οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηθεί, δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά μια πράξη αναπαλαίωσης.
Το κόμμα μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.
Οι ψευδαισθήσεις και φαντασιώσεις δεν βοηθούν.
Οφείλουμε να σεβαστούμε την ιστορία και την προσφορά του στον τόπο, να την υπερασπιστούμε έναντι των αντιπάλων μας.
Ταυτόχρονα, όμως, οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα υπερβαίνουν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, αναζητώντας μια νέα πολιτική έκφραση που θα στηρίζεται σε νέες ιδέες, σε νέες δυνάμεις, σε νέα σχήματα.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί κάλλιστα να είναι το πρόπλασμα για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού υποκειμένου.
Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό απαιτεί ενίσχυση και περαιτέρω ενδυνάμωση.
Χρειάζεται να του προσδώσουμε το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, που σήμερα στερείται.
Να ξεπεράσουμε κομματικούς εγωισμούς και ανταγωνισμούς.
Να αφήσουμε πίσω το κομματικό μας παρελθόν.
Να αναζητήσουμε μια νέα ταυτότητα και φυσιογνωμία για όλες εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να ενσαρκώσουν την εγχώρια εκδοχή της Σοσιαλδημοκρατίας.
Η νέα περίοδος στην οποία έχει εισέλθει η χώρα καθιστά επιτακτική την ανάγκη ανασύστασης της νέας Κεντροαριστεράς.
Απαιτούνται εκ βάθρων πρωτοβουλίες που θα στηρίζονται στην κινητοποίηση των ενεργών πολιτών που σήμερα βρίσκονται εκτός κομματικών τειχών.
Παράδοση είναι να δημιουργείς εκ του μηδενός έλεγε ο αγαπημένος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος. Αυτό οφείλουμε να πράξουμε κι εμείς.
Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό όχημα με νέους συνεπιβάτες και νέους μηχανοδηγούς.
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Ένας νέος κύκλος ανοίγει για την Ελλάδα και για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που σήμερα είναι διάσπαρτες.
Στον νέο αυτό κύκλο θα είμαι παρών ως ενεργός πολίτης με τις ιδέες,  τις προτάσεις, με τις θέσεις μου.
Προτιμώ να συμπαραταχθώ με όλους εκείνους που εναγωνίως αναζητούν μια νέα φυσιογνωμία, μια νέα ταυτότητα, μια νέα πολιτική έκφραση για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ.

Τροχαίο με ένα νεκρό στο Γύθειο


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (18/10/15) και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκλήθηκε τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Γυθείου - Αρεόπολης (στη περιοχή Μαυροβούνι Γυθείου).

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρο του Κ.Υ. Γυθείου και άνδρες της Π.Υ. Γυθείου και του Α.Τ. Γυθείου. Ο οδηγός του οχήματος δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου. Ο άτυχος σύμφωνα με πληροφορίες του Githio-click.gr ήταν 30 χρονών Ελληνικής καταγωγής. 
Πηγή http://githio-click.gr

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 18/10/2015 OPEN DAYS ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Στην 13η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Δήμων (Open Days 2015) στις Βρυξέλλες συμμετείχαν στελέχη και συνεργάτες της εταιρίας Mediascape ΕΠΕ, η οποία είναι και Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων. Η εταιρία πραγματοποίησε την συμμετοχή της αποκλειστικά με δικές της δαπάνες και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου μας στα πλαίσια της πληρέστερης ενημέρωσής της και της βελτίωσης των υπηρεσιών της.
 
Η ενημερωτική εκδήλωση Open Days έλαβε χώρα από 12 μέχρι 15 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν εκπρόσωποι 170 Περιφερειών και Δήμων από όλη την Ευρώπη και έγιναν πάνω από 100 ομάδες εργασίας με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες.

Κατά την διάρκεια των Open Days 2015, τα στελέχη της εταιρίας παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σχετικές με την καλύτερη λειτουργία των Δήμων, την συμμετοχή τους στην βιώσιμη ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας, την προβολή των πολιτιστικών και φυσικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής και τον τρόπο χρηματοδότησης σχετικών δράσεων στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτικών συνοχής. 
Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, συναντήσεις με στελέχη άλλων Δήμων και Περιφερειών -τόσο από την Ελλάδα όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη- και με Έλληνες που εργάζονται στην Επιτροπή κατά την διάρκεια των οποίων διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με τον Δήμο Κυθήρων για την συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά και μεμονωμένες δράσεις.
---------------------------------
Πηγή: kythira.gr
--------------------------------- 

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21-10-2015


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΡΑΒΑ

Το Σάββατο 17/10 επισκέφθηκα την Τ.Κ. Καραβά για να δω από κοντά τα εκτελούμενα δημοτικά έργα στην περιοχή μαζι με τους δημοτικούς συμβουλους Παν. Ζαντιωτη, Μαρία Κασιματη και Ειρήνη Βενερη καθώς και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Τσάκο. Στην Τ.Κ. Καραβά εκτελείται το σημαντικό έργο της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης από την ανάδοχο εταιρεία ΕΥΔΟΜΟΣ, η οποία τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα εργοταξιακής σήμανσης και ασφαλείας. Το έργο είναι δαπάνης 50.000€. Παράλληλα είδα το σχεδόν ολοκληρωμένο έργο της ανακαίνισης του Ιστορικού Μνημείου Πεσόντων του Καραβά, που έχει αλλάξει τελείως όψη και θα εγκαινιαστεί επίσημα το καλοκαίρι του 2016 με την παρουσία της αντιπροσωπείας από την Κύπρο. Είχα επίσης την ευκαιρία να δω τις εργασίες ανακαίνισης του παλαιού δημοτικού σχολείου (ανάδειξη πωρόλιθων και αρχιτεκτονικών στοιχείων, επισκευή μαρκίζας κ.λπ.). Επίσης προγραμματίζεται άμεσα η ολοκλήρωση του Κοινοτικού Γραφείου του Καραβά με στόχο να αποτελέσει έναν όμορφο χώρο συνάντησης των Καραβιωτών. Επισκεφθήκαμε επίσης το Άνω Δημοτικό Σχολείο του Καραβά, ένα εκπληκτικό νεοκλασικό κτήριο με θαυμάσια θέα και περιβάλλοντα χώρο, που είναι εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο και στοχεύουμε στην αξιοποίησή του. Τέλος περπατήσαμε στο καθαρισμένο λαγκάδι της Πηγής Κεραμαρίου που με εθελοντική εργασία καθάρισαν οι κάτοικοι της περιοχής με τον σύλλογό τους "Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ".


Ανακοίνωση ΚΔΒΜ Κυθήρων -17 10 2015

Η ημερομηνία έναρξης των νέων τμημάτων δεν έχει καθοριστεί ακόμα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ γιατί εκκρεμούν διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα της πιστοποιημένης εκπαιδευτικής επάρκειας (που αφορά τους εκπαιδευτές) και τη διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων της α φάσης του έργου.

Τα θέματα αυτά σχετίζονται με το σύνολο του έργου των ΚΔΒΜ (σε όλη την Ελλάδα) και όχι με το ΚΔΒΜ Κυθήρων. 
 

Μόλις επιλυθούν τα προβλήματα θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Έτσι, δίνεται παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου (Παρασκευή).
---------------------------------
ΚΔΒΜ Κυθήρων
---------------------------------